Teşekürler bende hemen araştırıcamKonunun uzmanı değilim ama benim kızım da sizin bebeğinizle aynı yaşta ve aynı problemleri ben de yaşıyorum. Biraz araştırınca bağlanma ile alakalı bir problem olabilir şeklinde yazılar okudum. Çok mantıklı geldi. Salgın olmasaydı terapiye başlayacaktım.Pedagojide güvenli bağlanma nedir?
İlk 2 yıl içinde sağlıklı bir şekilde bağ kurulamadı ise ve sıkıntılar baş göstermeye başlamış ise güvenli bağlanma için alarmlar çalmaya...www.google.com
0-3 Yaş Bebek Terapisi - Eğitim ve Hizmetler | İstanbul Doğum Akademisi
Internetten hızlıca buldum. Buraya gideceğim için değil. Söylemek istediğimi tam anlatabilmek için
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2 yaşındaki kızım
- Konu Sahibi Nopreblen
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Tamam canım kesin alıp okuyacağım. Bugün yaptığımıza yarın pişman oluyoruz tavsiyelere yanlışlarımızı daha iyi görüyoruzLeyla navaro nun - gercekten beni duyuyor musun kitabını oneriyorum cok muhtesem bir kitap bana da @derin sularda önermişti ben gec farkettim kitabi keske cocuklarim daha kucukken alsaymisim demistim gercekten bir cok seyi yanlis yaptığımızı anladim siddetle okumanizi tavsiye ederim
- 7 Ocak 2018
- 27.431
- 79.688
- 598
- 35
İnşallah canıminşallah geçer canım güleriz anlatırken
Biz bezi bıraktık 21 ayın içinde
15 gündür de emziği bıraktık
Aslında kızım herşeyi çok iyi anlıyor sürekli ilgi de gösteriyorum ama istediği bir şey olmayınca çok ağlıyor bakalım merakla 3 yaşı bekliyorum
- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.527
- 158
Konu içerisinde bana anormal gelen tek yer burası oldu. 3 yaşa doğru gidiyoruz 1 gün bile uyanması 8 i geçmemiştir ki 8 bile benim için çok çok iyi. Ayda yolda bir kışın o saatte kalkar. Genelde 5 buçuk 6 civarı ayaktadır. 11 e kadar uyuyan çocuk da ne bileyim hayal bile edemedim.Çocuğunuzun 11 e kadar uyuması acayipmiş zaten. Bebekler en geç 8 gibi uyanmalı. Bizimki her sabah 7 de uyanıyor
Kızım 21 aylık olmak üzere bu dediklerinizin hepsi var :) normal bunlar
Burun kanamasını bilmiyorum. Ama benimki ağlamaktan kusuyor bazen
Sizinki biraz daha sendromlu geçiriyor.
- 25 Şubat 2016
- 5.895
- 8.675
- 198
- 7 Ocak 2018
- 27.431
- 79.688
- 598
- 35
Benim de ilk kızım çok akıllıydı ama bu küçük tam bir atom karıncaParka götürüyorum bazen parktaki bütün çocuklarla kavga ediyor hiç birşey le oynamasınlar sadece benim diyor bizde parkı eve kurduk ama yine dışarıda ki gibi olmuyor. Bazen ben mi yetiştirmedim diyorum ama 4 yaşındaki kızım o kadar olgun ki hiç böyle birşey yaşamadım sabah kalkar kahvaltısını yapar boya yapar masal anlatır evcilik oynar bu da sabah koşarak uyanıyor
Benim kızım dışarda enerjiyi depolayıp geliyor vallaEnerjisini atması için fırsat yarat bebişine. İnan çok değiştiğini göreceksin, sabahtan akşama kadar evde seninle sanırım. Ondan geliyor bu sıkıntılar. İşi gücü bırak kendinizi çimene, bahçeye atın. Pandemi mandemi ne yapalım yani mecbur çıkacak bu çocuklar. Yaşıtları ile oynamasını sağla. Banyo yapmayı seviyorsa banyoya girin koy küvete o oynasın ver eline sabunu oyuncaklarını, sen de kahveni al yanında otur. Toprak çamur seviyorsa eve getirin oynasın topraklarla ya da dışarıda yuvarlansın :) Diyorum ya enerjisini atması lazım normal bir çocuk bence sadece içeride boğuluyorlar.
2 saat dışarıda oynuyor koşturuyor yukarı çıkıyoruz bir saat de banyo da oynuyor ama yok kesinlikle yorulup oturduğunu görmedim uyku harici sürekli ayakta
O da bir şey mi benim cadı işine gelmeyince kendi bağırıyor imnattttttttttdiyeHaklısın annemlerin ev bahçeli falan orda çok güzel oynuyor ama haftada iki gün falan götürüyorum sonrasnda annemde dayanamıyor. Kreşi düşündüm ama babasına bile gitmiyor kreşe asla gitmez yabancılara karşı farklı Bi tepkisi var kuzeni bile dokunsa 2 saat bağırıyor dokundu diye bazen imdattt diye bağırasım geliyor
- 8 Kasım 2018
- 5.735
- 13.828
- 248
Uzuldum gercekten. Insallah cabuk atlatir bu donemi. Yalniz cocugun 11'e kadar uyumasi normal degil. 7'de uyanmasi daha saglikli. Uyku duzenini ona gore ayarlamaya calisin. Erken yatsin, erken kalksin. Onun disinda davranis problemi icin bir uzmandan yardim almanizda fayda var. Siz galiba doktora goturmussunuz ama belki cocuklarla calisan bir uzmandan fayda gorursunuz.Günaydın hanımlar..
Benim derdim kızım. 2 yaşına girecek Allah nasip ederse 1 ay sonra. 32 haftalık doğdu prematüre olarak çok sıkıntı çektik gözünde sıkıntı vardı ciğerleri tam olarak gelişmemişti. Hastanede kaldık uzun bir süre. Ankara evim arası mekik dokuduk her ay. Kilo ve kan problemimiz vardı hiç kilo almıyor ve kanını yükseltemiyorduk. Çok şükür bu ay kan tahlili ilk defa düzgün çıktı. Kiloyu da önemsemiyorum artık.
Tam bu sorunları aştık biraz olsun kendini topladı derken şimdi de 2 yaş sendromu başladı sanırım önceden 11 e kadar uyuyan çocuk sabah 7 de ayakta uyanıyor ama çıldırmış gibi ağlıyor sürekli yere atıyor kendini sıkıyor kucağıma almam imkansız. Çok hırçın oldu uyutmak için yanına yatıyorum sürekli saçlarımı koparıyor. O kadar çanım yanıyor sabır sabır diyorum. Yapmaması gerektiğini anlatıyorum yine ağlıyor. Artık saçlarımı tarayamıyorum o kadar açıyor. Yemek yiyemiyorum asla sürekli ağlıyor eşim gelince 10 dk tutuyor öyle yiyorum. Ağlamaktan kastım gözünden yaş dahi akmıyor bağırıyor kendini yırtıyor. Dün sabah ne kadar ağladıysa burnundan kan boşaldı. Tahammül edemiyorum artık bir yere gidemiyorum eve kimseyi almıyor biri gelirse gidene kadar ağlıyor artık çözemiyorum bu sorunu götürmediğim doktor kalmadı artık buradaki hastanedeki herkes beni tanıyor 2 yıldır mekik dokuyorum. Piskologundan alda ramatolojiye kadar götürdüm ağrısı mı var neden böyle diye. Artık doktor Bi dahaki sefere mr çektirelim ne var bu çocuğun bilmiyorum dedi. Yani anlatabildim mi bilmiyorum. Kvye dün bayram için yardıma gidecektim sabah aradım geliyorum diye yok yok ben hallettim işimi kızına bakmaktansa bütün gün iş görürüm çaya gelin siz dedi gittik sen bu çocuğa nasıl katlanıyorsun dedi o kadar zoruma gitti ki napıyım anne kendi çocuğum çöpün kenarına mı koyayım dedim cevap veremedi.. Yani Bi fikir Bi tavsiye benim çocuğum da böyleydi düzeldi diyen biri çıkar mı
- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.023
- 398
- 34
Benim kızım 20 aylık şu an ve tam anlamıyla dediklerinizi yaşıyoruz. Ben sürekli dikkatini dağıtıp; oyalıyorum. Eğer yapması sakıncalı bir şey istemiyorsa da yapıyorum. Mesela parka gitmek gibi. Yapılmaması gereken bir şey istiyorsa da ona anlatıp ne kadar ağlasa da yapmıyorum. Bunlar normal süreçler. Benim kızım sizinkine göre biraz daha sakin ama yine de zorluyor mu zorluyor tabii ki.
- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.527
- 158
[
Bu kadar cahil insanın içinde çocuk fazla normal davranıyor, tıpkı çocuk gibi davranıyor bence. 2 yaş çocuğu candır ya. Benim kızım aşırı derecede adil ve merhametli bir çocuk oldu . Herkes kendi eşyasını kullanacak, kimse kimsenin yastığına kafasını bile değdirmeyecek. Yanlışlıkla babasının battaniyesini üzerimde görse abovv yandım ben. Gözden yaş gelmeden bir saat bağırarak ağlaması ama o arada da göz ucuyla beni kontrol etmesi filan. Çok masumlar ya (not :uyuduğu için yavrusunu özleyen ana yorumu)Evet bende bunu anlatamıyorum kv diyor ki bu çocuk çok yabani hiç yaklaşıyor diyor hem de kızımın yanında onun çok yaramaz uğraşamayacağını katlanamayacağını söylüyor çocuk anlıyor. Mesela izlediği cizgü filmi bile artık anlatıbilecek yaşta olanın farkında. Sadece ben tepki vermiyorum bu hareketlerine kızım benden ayrılmıyor o yüzden. Etrafımdaki insanlar da benim davranışım hatalı tepki vermediğim den böyle olduğunu iddaa ediyorlar. Ah ahh karşındaki cahil olunca ne anlatırsan anlat anlamıyorlar.
Ay çok güldüm vallahi azıcık büyüsünler enerjilerini atacak Bi spor Bi kurs en iyisi olacak onlar için sanırım ev dar geliyorBenim de ilk kızım çok akıllıydı ama bu küçük tam bir atom karınca
Benim kızım dışarda enerjiyi depolayıp geliyor valla
2 saat dışarıda oynuyor koşturuyor yukarı çıkıyoruz bir saat de banyo da oynuyor ama yok kesinlikle yorulup oturduğunu görmedim uyku harici sürekli ayakta
O da bir şey mi benim cadı işine gelmeyince kendi bağırıyor imnattttttttttdiye
Boyleydi benm oglum da.
Yazabildiklerimi yazayim.
Uykularindan resmen anirmayla ciglik atma arasi pis bir bagirmayla kalkardi.
Saatlerce ciglik bagirma devam ederdi,sarilmakla sakinlesmezdi.
Kizdiginda yine ayni, eline geceni yere firlatirdi.
Duvardaki cercevelerden,tuvalet copune kadar yere firlatirdi.
Sabahin bir saati kalkar gece de uyumak bilmezdi.
Kafasini duvara vururdu.
Simdi 4 yasinda cok pasa.
Bize gore tabi
Anlattiklarimin nerdeyse hicbiri kalmadi.
Ha bir de takintili halleri vardi,hepsi gecti.
Bende bir yere gidip gelemezdim.
Cook zor ama geciyor icini ferahlatacaksa.
Allahtan bol sabir diliyorum sana arkadasim
Kafasini duvara vururdu.
Bize gore tabi
Yaaa kıyamam içim ısındı yorumunuza kalbimi bıraktım inan bende öyleyim uyuyunca seviyorum falan ama uyanıkken tam bir felaket oluyor. Benim kızım da da var aynı huylar kimsenin hiç bir eşyasını kullanmaz kullandırma ablasının küçüklerin bazen giydirmeye çalışıyorum hayır bu ablanın diyor[
Bu kadar cahil insanın içinde çocuk fazla normal davranıyor, tıpkı çocuk gibi davranıyor bence. 2 yaş çocuğu candır ya. Benim kızım aşırı derecede adil ve merhametli bir çocuk oldu . Herkes kendi eşyasını kullanacak, kimse kimsenin yastığına kafasını bile değdirmeyecek. Yanlışlıkla babasının battaniyesini üzerimde görse abovv yandım ben. Gözden yaş gelmeden bir saat bağırarak ağlaması ama o arada da göz ucuyla beni kontrol etmesi filan. Çok masumlar ya (not :uyuduğu için yavrusunu özleyen ana yorumu)
Teşekkürler canım her birinizin yorumu rahatlattı inan. Sabırla geçeceği günü bekliyorumBoyleydi benm oglum da.
Kafasini duvara vururdu.
Bize gore tabi
Gün içinde hiç pturmadığı öğlen uykusu çok kısa olduğu için 11 e kadar anca kendine geliyor. Şöyle anlatayım sabah koşarak kalkan bir çocuk düşün evin her odasına Bi koşarak bakıyor zıplayarak kahvaltı yapıyor. Geri kalan zamanlarda kırar döker ağlar oyun oynar aşağı iner dolanır yemek yer ama hiç bir arada 2 dk oturmaz şu tv izleyen çocuklar vardırya reklam falan asla dikkatini çekmedi çekmiyor tablet telefon ilgi alanı değil mutfak kapılarını komple aşağı indiriyor ben tekrar yerleştiriyorum o indiriyor yani akşama kadar yoğun maroton içinde doktoruna söylemiştim o kadar hareketli normal uyuması dedi. Uyuyan çocuğu da kıyamıyorum uyandırmaya büyük kızımda daha uykucu akşam 9 da yatakta ertesi gün 10 - 10.30 arası anca kalkar daha da ses yaptınız uyandım diye kızarUzuldum gercekten. Insallah cabuk atlatir bu donemi. Yalniz cocugun 11'e kadar uyumasi normal degil. 7'de uyanmasi daha saglikli. Uyku duzenini ona gore ayarlamaya calisin. Erken yatsin, erken kalksin. Onun disinda davranis problemi icin bir uzmandan yardim almanizda fayda var. Siz galiba doktora goturmussunuz ama belki cocuklarla calisan bir uzmandan fayda gorursunuz.
- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- 598
Ben de ilki uslu olunca ikincide uslu olacak sandım. Her çocuk farklı oluyor demekki. Geç oldu ama anladım. Hayırlısı öyle böyle büyüyorlar ben çok ağlayınca sağlıkla ilgili Bi sorun varsa ben mi çözemiyorum diye endişelenmiştim halbuki her çocuk böyleymiş anladım.
Benimkinin uyku duzeni falan iyiydi aslinda, huysuzlugu da donem donem olup geciyordu, ama o saatler suren aglamalari, aglamaktan kusmalari falan, kabus gibiydi.
Yegenim sizinki gibi simdi de, 3 yasina geldi duzelmedi, bir basliyor tutturmaya, saatlerce mutsuz surat bes karis. Her cocuk zor ya,kolay cocuk diye bir sey yok bence
Bende anca dinlenebiliyorum o kadar uyumasaydı zor dayanırdım gerçi artık 7 de ayaktayız. Zaten gün içinde iş yapamadığımdan çocuklar uyuyunca 2 ye 3 e kadar halledip yatıyorum sabah eşime kalkıyorum çocuklar uyanmadan kahvaltı çamaşır derken kalıyordu ama artık malesef uyanıyor 11 e kadar uyumasında ne sıkıntı olabilir kiKonu içerisinde bana anormal gelen tek yer burası oldu. 3 yaşa doğru gidiyoruz 1 gün bile uyanması 8 i geçmemiştir ki 8 bile benim için çok çok iyi. Ayda yolda bir kışın o saatte kalkar. Genelde 5 buçuk 6 civarı ayaktadır. 11 e kadar uyuyan çocuk da ne bileyim hayal bile edemedim.
- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
Benimki doğduğundan beri öyleydi, şuan 4 yaşında.
Biraz daha azaldı hırçınlığı ama ben de krizleri yönetmeyi öğrendim çünkü çocuk bu, kabul ettim.
Sizin gibi ilk doğduğu 6 ay doktor doktor gezdim ve konulan teşhir ‘aşırı duyarlı çocuk’ oldu, başka yok yani
Daha az önce koltukta kolumla oynuyordu ‘annecim acıdı’ dememle yerlere atarak çığlık çığlığa ağladı, kendini odaya kapattı sanki ergenus, 40 dk orada kaldı açmıyor da kapıyı, arkasına oturmuş, nasıl cırlıyor.
Duyan falakada zanneder halbuki hem ağlayıp cırlayıp hem sağa sola tükürüp eşya fırlatıyor.
Diller dökerek totomdan ter akıtarak ikna ettim.
Her şeyi böyle, yemeğe başlamadan yemek için yarım saat yalvarma, serenat, kavga vs.
Neden, çünkü ona müdahale ediyorum ve tepkisini böyle aşırılıklarla veriyor.
Bebeklik dönemini düşünmek istemiyorum, hafızamdan silinmesi gereken yıllar, adeta çin işkencesi.
Böyle yani, yapacak bir şey yok.
Ayrıca kızınız erken doğmuş, yaş olarak 2 olsa da gelişim olarak onu şuan 21 aylık değerdirmeniz lazım.
Hem diş hem sendrom dönemleri birleşince böyle huyları suları değişiyor.
Diyeceğim o ki, normal ve çözümü yok.
Kendi isterse geçirir, siz sakin kalması adına iyi gözlem yaparak onu uca itecek her şeyi kaldırmalısınız hayatınızdan.
Biraz daha azaldı hırçınlığı ama ben de krizleri yönetmeyi öğrendim çünkü çocuk bu, kabul ettim.
Sizin gibi ilk doğduğu 6 ay doktor doktor gezdim ve konulan teşhir ‘aşırı duyarlı çocuk’ oldu, başka yok yani
Daha az önce koltukta kolumla oynuyordu ‘annecim acıdı’ dememle yerlere atarak çığlık çığlığa ağladı, kendini odaya kapattı sanki ergenus, 40 dk orada kaldı açmıyor da kapıyı, arkasına oturmuş, nasıl cırlıyor.
Duyan falakada zanneder halbuki hem ağlayıp cırlayıp hem sağa sola tükürüp eşya fırlatıyor.
Diller dökerek totomdan ter akıtarak ikna ettim.
Her şeyi böyle, yemeğe başlamadan yemek için yarım saat yalvarma, serenat, kavga vs.
Neden, çünkü ona müdahale ediyorum ve tepkisini böyle aşırılıklarla veriyor.
Bebeklik dönemini düşünmek istemiyorum, hafızamdan silinmesi gereken yıllar, adeta çin işkencesi.
Böyle yani, yapacak bir şey yok.
Ayrıca kızınız erken doğmuş, yaş olarak 2 olsa da gelişim olarak onu şuan 21 aylık değerdirmeniz lazım.
Hem diş hem sendrom dönemleri birleşince böyle huyları suları değişiyor.
Diyeceğim o ki, normal ve çözümü yok.
Kendi isterse geçirir, siz sakin kalması adına iyi gözlem yaparak onu uca itecek her şeyi kaldırmalısınız hayatınızdan.
Ah ahh büyüdükçe de kaprisler bitmiyor. Onlar bizim yuvamızın melekleri ama ömür boyu tatlı bela olacaklar sanırımBenimkinin uyku duzeni falan iyiydi aslinda, huysuzlugu da donem donem olup geciyordu, ama o saatler suren aglamalari, aglamaktan kusmalari falan, kabus gibiydi.
Yegenim sizinki gibi simdi de, 3 yasina geldi duzelmedi, bir basliyor tutturmaya, saatlerce mutsuz surat bes karis. Her cocuk zor ya,kolay cocuk diye bir sey yok bence
- 14 Aralık 2015
- 224
- 558
- 103
Acaba farkinda olmadan birseyleri yanlis yapiyor olabilirmisiniz? Neden sacinizi cekmesine izin veriyorsunuz? Sizede yazik degilmi? Sen istedigini yap evladim benim canim acisada farketmez diyorsunuz. Ben iki cocugumdada bahsettignizi zorluklari yasamadim. Herkes hayret ediyor cocuklarimin akilli ve uysal olmasina. Bunuda kesinlikle iyi bir anne oldugumdan dolayi soylemiyorum. Cevremede sik sik bahsediyorum. Benim instada takip ettigim bir bayan var. Onun tavsiyelerini uyguluyorum. Cevremdeki cocuklari gordukce evet diyorum bu bayan gercekten ne yaptigni bilen biri. Halen sukrediyorum iyiki onunla karsilasmisim diye. Sayesinde yaptigim hatalarin farkina varip, telafi edip, iyi sonuclar aliyorum. Sana ozelden yaziyim. Belki ilgini ceker ama kesinlikle tavsiye ederim!
Bu arada disari cikar diyenler olmus.Teşekkürler canım her birinizin yorumu rahatlattı inan. Sabırla geçeceği günü bekliyorum
Cikar tabi en cok da kendi ruh sagligin icin.
Biz sabahtan disari cikip gece12 lerde eve girerdik.
İse gidip gelenler beni de ise gidiyorum sanardi dusun..
Ama yine de ayniydi.
Bazen ne yaparsan yap cozumu sabir ve zaman oluyor.