Benimkide sinirlenince yanındakini ısırıyor. Sabah kalktı ablası uyuyordu direk saçlarına yapıştı zor aldım elinden. Yemek desen zaten yemiyor 23 aylık ama sadece 8 kilo çok çok zayıf ama düz duvara tırmanıyor desem yeridir
Ah ah annem derdi anne olunca anlarsın diye.. Şimdi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcımız olsun okul çağında daha sıkıntı çekicem gibi geliyorBenim de ekimde 3yasina girecek oğlum var. Oda 28 haftalık doğdu. Şuan 11.5kilo ama dediğin gibi düz duvara tırmanan cinsten. Doğrusu 3 4 ay. Öncesinde daha zordu şuan biraz daha sakin aslında normal hiperaktif çocuklar gibi davranıyor.
1 ay öncede 33haftalik doğdum yaptım 2.prematüre vakasıAllah yardimcimiz olsun
Canım ya her kafadan bir ses çıkıyor şimdiki çocuklar zaten uzay çağı, her ne kadar birşeyleri kısıtlasak da teknolojinin içine doğdular. Oyuncaklar bol herşey bol. Çok çabuk uyum sağlayıp birden bıkabiliyorlar. 2 yaş zaten zor bi süreç tavanlarda gezer çocuklar yerinde durmazlar keşfetme bi de kendini ispatlama yaşı. Aman şunu yutmasın aman bunu almasın diye diye elin kalbinde gezersin. Dıştan bakan kişiler sadece akıl vermeye çalışır etraftan, lafın bini bin para. Geçecek, 4 yaşa kadar sürüyormuş bu ağlamalar huysuzluklar falan.Ay canım kusura bakma öyle bir piskoloji içerisindeyim ki herkes bi benim çocuğum da sorun varmış gibi lanse edince üzülüyordum
Enerjisini atması için fırsat yarat bebişine. İnan çok değiştiğini göreceksin, sabahtan akşama kadar evde seninle sanırım. Ondan geliyor bu sıkıntılar. İşi gücü bırak kendinizi çimene, bahçeye atın. Pandemi mandemi ne yapalım yani mecbur çıkacak bu çocuklar. Yaşıtları ile oynamasını sağla. Banyo yapmayı seviyorsa banyoya girin koy küvete o oynasın ver eline sabunu oyuncaklarını, sen de kahveni al yanında otur. Toprak çamur seviyorsa eve getirin oynasın topraklarla ya da dışarıda yuvarlansın :) Diyorum ya enerjisini atması lazım normal bir çocuk bence sadece içeride boğuluyorlar.Günaydın hanımlar..
Benim derdim kızım. 2 yaşına girecek Allah nasip ederse 1 ay sonra. 32 haftalık doğdu prematüre olarak çok sıkıntı çektik gözünde sıkıntı vardı ciğerleri tam olarak gelişmemişti. Hastanede kaldık uzun bir süre. Ankara evim arası mekik dokuduk her ay. Kilo ve kan problemimiz vardı hiç kilo almıyor ve kanını yükseltemiyorduk. Çok şükür bu ay kan tahlili ilk defa düzgün çıktı. Kiloyu da önemsemiyorum artık.
Tam bu sorunları aştık biraz olsun kendini topladı derken şimdi de 2 yaş sendromu başladı sanırım önceden 11 e kadar uyuyan çocuk sabah 7 de ayakta uyanıyor ama çıldırmış gibi ağlıyor sürekli yere atıyor kendini sıkıyor kucağıma almam imkansız. Çok hırçın oldu uyutmak için yanına yatıyorum sürekli saçlarımı koparıyor. O kadar çanım yanıyor sabır sabır diyorum. Yapmaması gerektiğini anlatıyorum yine ağlıyor. Artık saçlarımı tarayamıyorum o kadar açıyor. Yemek yiyemiyorum asla sürekli ağlıyor eşim gelince 10 dk tutuyor öyle yiyorum. Ağlamaktan kastım gözünden yaş dahi akmıyor bağırıyor kendini yırtıyor. Dün sabah ne kadar ağladıysa burnundan kan boşaldı. Tahammül edemiyorum artık bir yere gidemiyorum eve kimseyi almıyor biri gelirse gidene kadar ağlıyor artık çözemiyorum bu sorunu götürmediğim doktor kalmadı artık buradaki hastanedeki herkes beni tanıyor 2 yıldır mekik dokuyorum. Piskologundan alda ramatolojiye kadar götürdüm ağrısı mı var neden böyle diye. Artık doktor Bi dahaki sefere mr çektirelim ne var bu çocuğun bilmiyorum dedi. Yani anlatabildim mi bilmiyorum. Kvye dün bayram için yardıma gidecektim sabah aradım geliyorum diye yok yok ben hallettim işimi kızına bakmaktansa bütün gün iş görürüm çaya gelin siz dedi gittik sen bu çocuğa nasıl katlanıyorsun dedi o kadar zoruma gitti ki napıyım anne kendi çocuğum çöpün kenarına mı koyayım dedim cevap veremedi.. Yani Bi fikir Bi tavsiye benim çocuğum da böyleydi düzeldi diyen biri çıkar mı
Çiş eğitimi için kötü bir zamanlama bence. Zaten huysuz bir dönem, çok yıpranırsınız.Teşekürler canım tavsiyeler için sabah 7 de uyandı az önce uyuttum. Şimdi bir de çiş eğitimi veriyorum kendi bez takmak istemiyor. Kendi uyanmadan uyandırırsam hiç susmak bilmeden ağlıyor öğlen uykusu 12 den sonra olmuyor zaten ama gece yine zor uyutuyorum
Kendisi bez taktırmadı aslın da ben 3 yaşına doğru düşünüyordum. Ama bezini çıkardığım da 1 saat kovalıyordum takmak için en sonunda takmadım kendisi alıştı zaten birşey yapmadım ekstra alıştırmak için ama eşim de bezi çıkarınca kendinden Bi parça gitmiş gibi olmuştur ondan da etkilenmiştir diyor. Şimdi ki bebekler camdan gibi ne yapsan etkileniyor ne yapcam bilemedim birşey yapmadan 10 kişeye sorar oldumÇiş eğitimi için kötü bir zamanlama bence. Zaten huysuz bir dönem, çok yıpranırsınız.
Bizde eve kaydırak ve salıncak aldık ama dediğin gibi dışarının lezzeti ayrı oluyor. Ben park boşken götürüyorum kova, kürek alıyorum orada oynuyor. Başka çocuklarla çok güzel oynuyor ama covid yüzünden samimi olmalarını istemiyorum, korkuyorum. Bizde astımlı ve kanser kişiler var o yüzden fazla tedbirli olmalıyız.Parka götürüyorum bazen parktaki bütün çocuklarla kavga ediyor hiç birşey le oynamasınlar sadece benim diyor bizde parkı eve kurduk ama yine dışarıda ki gibi olmuyor. Bazen ben mi yetiştirmedim diyorum ama 4 yaşındaki kızım o kadar olgun ki hiç böyle birşey yaşamadım sabah kalkar kahvaltısını yapar boya yapar masal anlatır evcilik oynar bu da sabah koşarak uyanıyor
Haftanın 3 - 4ünü çıkartıyorum dışarıya fakat dışarda da huysuz market görür önüne yatar ağlar top görür önüne yatar ağlar Bi çocuğun kıyafetini beğenir tutup bırakmaz balkonda çiçeklerim var orda falan biraz oyalanıyor toprakla oynuyor ama sadece 10 dk birşeyle uğraşması için geçen süre bu kadar boya yaptırıyorum kağıt yerine duvarı tercih ediyorEnerjisini atması için fırsat yarat bebişine. İnan çok değiştiğini göreceksin, sabahtan akşama kadar evde seninle sanırım. Ondan geliyor bu sıkıntılar. İşi gücü bırak kendinizi çimene, bahçeye atın. Pandemi mandemi ne yapalım yani mecbur çıkacak bu çocuklar. Yaşıtları ile oynamasını sağla. Banyo yapmayı seviyorsa banyoya girin koy küvete o oynasın ver eline sabunu oyuncaklarını, sen de kahveni al yanında otur. Toprak çamur seviyorsa eve getirin oynasın topraklarla ya da dışarıda yuvarlansın :) Diyorum ya enerjisini atması lazım normal bir çocuk bence sadece içeride boğuluyorlar.
Haklısın annemlerin ev bahçeli falan orda çok güzel oynuyor ama haftada iki gün falan götürüyorum sonrasnda annemde dayanamıyor. Kreşi düşündüm ama babasına bile gitmiyor kreşe asla gitmez yabancılara karşı farklı Bi tepkisi var kuzeni bile dokunsa 2 saat bağırıyor dokundu diye bazen imdattt diye bağırasım geliyorBenim oğlumda böyleydi ne bi misafirliğe giderdim misafir gelse geldiğine pişman olurdu sürekli ağlardı ama dediğiniz gibi gözünde yaş falanda yok ben kafayı yiyordum artık ama kreşe gönderdim çalıştığım için 2 buçuk yaşında o çok farketti. Arkadaşlar oyun falan derken bide tabi öğretmen hangi biriyle uğraşsın bizim gibi olmuyolar sonuçta baya bi törpülenmişti. Şu pandemi döneminde kreşe gönderin diyemem ama arkadaş falan bulsanız bol bol dışarı çıkarsanız maksat oyalamak olsun.
Kendisi bez taktırmadı aslın da ben 3 yaşına doğru düşünüyordum. Ama bezini çıkardığım da 1 saat kovalıyordum takmak için en sonunda takmadım kendisi alıştı zaten birşey yapmadım ekstra alıştırmak için ama eşim de bezi çıkarınca kendinden Bi parça gitmiş gibi olmuştur ondan da etkilenmiştir diyor. Şimdi ki bebekler camdan gibi ne yapsan etkileniyor ne yapcam bilemedim birşey yapmadan 10 kişeye sorar oldum
Doğal Ebeveynlik hiç araştırdın mı?Haftanın 3 - 4ünü çıkartıyorum dışarıya fakat dışarda da huysuz market görür önüne yatar ağlar top görür önüne yatar ağlar Bi çocuğun kıyafetini beğenir tutup bırakmaz balkonda çiçeklerim var orda falan biraz oyalanıyor toprakla oynuyor ama sadece 10 dk birşeyle uğraşması için geçen süre bu kadar boya yaptırıyorum kağıt yerine duvarı tercih ediyor
Yok canım Bi araştırayım hemenDoğal Ebeveynlik hiç araştırdın mı?
Ne cahil insanlar var.2 yaşındaki çocuk dövülerek mi yola getirilir.?daha çok ağlar sızlar. Mum gibi de olmaz.boşver arkadaşım geçen bu günler. Ağlar ağlar susar.kendi haline bırak.evi dağıtsın oynasın .bir gün simitçinin önünde kızım meyve suyu istedi.veriyorum almıyor inat edip ağlıyor.simitçide ne dese beğenirsin..ağlama bak sonra polisler alır seni götürür..tabi bunu duyan kızım daha çok ağladıYaaa beni anlatmışsın aynı çişe alıştırıyorum ben hadi kızım yapalım diyorum bağırarak ağlıyor. Ben dedim diye altına yapıyor ama ben söylemeden kendi gidip yaparsa sorun yok. Nasıl bir inattır çözemedim. 1 yıldır kavga etmediğim kimse kalmadı otobüsçüden turta markete kadar herkes bir tavsiye veriyor kv ye göre annemler şımartıyor biz her dediğini yapıyoruz ondan şımarık oldu. Eltime göre ben kızıp dövmüyormuş um ondan oluyormuş arada vursam mum gibi olurmuş
Ne cahil insanlar var.2 yaşındaki çocuk dövülerek mi yola getirilir.?daha çok ağlar sızlar. Mum gibi de olmaz.boşver arkadaşım geçen bu günler. Ağlar ağlar susar.kendi haline bırak.evi dağıtsın oynasın .bir gün simitçinin önünde kızım meyve suyu istedi.veriyorum almıyor inat edip ağlıyor.simitçide ne dese beğenirsin..ağlama bak sonra polisler alır seni götürür..tabi bunu duyan kızım daha çok ağladı
Anlattiginiz normal cocuk davranisi gibi geldi banaama bilmiyorum baskalarinin cok mu farkli cocuklari oluyor, ikinci ucuncu yapıyorlar çünkü, ben ilkini buyuttukten sonra tovbeler olsun dedim mesela, ayni seyleri tekrar yasamaktansa diri diri gomsunler beni, sakince öleyim
Evet bende bunu anlatamıyorum kv diyor ki bu çocuk çok yabani hiç yaklaşıyor diyor hem de kızımın yanında onun çok yaramaz uğraşamayacağını katlanamayacağını söylüyor çocuk anlıyor. Mesela izlediği cizgü filmi bile artık anlatıbilecek yaşta olanın farkında. Sadece ben tepki vermiyorum bu hareketlerine kızım benden ayrılmıyor o yüzden. Etrafımdaki insanlar da benim davranışım hatalı tepki vermediğim den böyle olduğunu iddaa ediyorlar. Ah ahh karşındaki cahil olunca ne anlatırsan anlat anlamıyorlar.Bu kadar sevgisizlik içinde ilgi çekmek için de yapar.
Çevreniz çok hatalı davranıyor.
Henüz duygularını anlamadığı kontrol edemediği bir yaşta. Kendini de ifade edemiyor. Onun hakkında söylenenler de etkiliyor çocuğu. Hırçınlaştırıyot olabilir.
İki yaş sendromu zor evet ama ağlamasına izin verin. Bırakın kendini sakinleştirmeyi öğrensin. Siz sadece her ne olursa olsun hep sevildiğini söyleyin ve hissettirin.
Kusura bakmayın tam anlayamadım bana mı güvenemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?