2 yaş ( uyku ) sendromu..oof of..

bizimkide telefon için tutturuyor oyuncaklarıyla oynuyor oynuyor sonra sıkılıyor başlıyor etrafa fırlatmaya saat olmuş 1 2 e haliyle ses çok çıkıyor komşular rahatsız olur diye durdurmaya çalışıyorum dikkati başka yere çekeyim diyorum bazen basariyorum bazen olmuyor ışte o zaman telefon devreye giriyor

Aynen , babasi pesinde kosuyor resmen adami itip vuruyor , tek derdi benim
Bazen abisine gidiyor , bende soluklaniyorum o 5 dakikada
ama boguldum cidden boguldum , ben oglumda hic yasamamistim bunu , korkunc birseymis
Ya dun avmdeydik , bide tatildeyiz yurtdisinda
1 saniye kucagimdan indirip kafami cevirdim sadece bir saniye
Kafami geri cevirdigimde yerde yatiyordu , garsonlar kosturdu su falan getirdiler , rezilligin daniskasi , pat diye atiyo kendini yere

Ayni durumdayiz canim oglum 2 bucuk yasinda hala emerek uyuyor. Asla erken yatan bir cocuk olmadi dogdu dogali 12 den once uyudugu ya bir ya iki kez olmustur. Memeyi biraktirmiyorum cok dusundum ama yapamadim. Seninle ayni sebepten iste. Bana cok duskun isten gelirim daha kapida memeee diye bagirir. Aksam 2 3 kez meme ister yatana kadar. 12 gibi uykusu gelir memede uyur. Onu uyuturken bazen uyur kalirim uyumazsam yatagina koyarim. 4 gibi uyanir meme ister. Aramiza alirim. Aramizda uyur sabaha kadar. Ben bu duzene alistim. Kabullendim. Az da uyusam yetiyo artik. Esimle iliskimizi cok etkilemiyor. gec saatlerde yasiyoruz sadece cinselligi. Biraz uykusuz kaliyoruz ama ne yapalim. Demir ve b12 takviyesi al ben gecen kis almistim cok iyi geldi. Sabahlari daha iyi uyaniyodum. Bu kis yine doktora danisip alicam. Gunduz kim bakiyo? Gunduz uykusunu ayarla. 1 saat en fazla 2 saat uyusun ogle uykusunu. Mizmizlanirsa disari cikar oyala oyunlar oyna uyutma. Bi de ogle uykusuna gec yatarsa nolursa olsun en gec 3 bucuk 4 te uyanmis olsun yoksa uyumaz gece 1 den once. Kolayliklar diliyorum canim Allah uykusuz bebis annelerinin yardimcisi olsun:)

Gündüz uykusu var mı peki.

Bu çocuğu olan çok kişinin geçtiği bir yol , Bende böyle her şeyi akışına bırakmıştım aslında ne olması gerektiğini biliyordum ama uğraşacak enerjim yoktu kendi kendine yola girmesini umdum ama maalesef hiç bir şey düzene girmedi hatta hepsi aşırıya kaçtı çocuk üç yaşını geçerken yıllık izin bayram izni birleştirdim kendime vitamin takviyeleri aldım pedagog tavsiyeleriyle hem tuvalet hem uyku hem yemek eğitimi... Yeme problemini çok az aşabildik tuvalet ve uyku düzene girdi şükür.
gerçekten sinirleri de enerjiyi de vicdanı da zorlayan bir süreç şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Uyku eğitiminde geceleri 21:30 da tüm ışıklar tv kapanıyor çocuk yatağına yatırılıp kalktıkça yerine koyuluyor taa ki dalana kadar pedagog bir hafta demişti bizim epey uzun sürdü.
Bence sen de artık emzirmeyi bırak önce kendi b12 ni falan bir düzene sok sonra uyku eğitimine başla.

2.5 yasindaki kizimda uykuyu sevmiyor .bu yasta gece hala enaz 4 kere kalkiyor . Gece beslenmesini 13 aylikken kestim. Memedende 26 aylikdi kestigimde. Size tavsiyem memeden kesmeseniz bile gece beslenmesini kesin . .. sabahlari ihlasada tihlasada erken kaldirip 12 gibi ogle uykusu aksam 10dada yataga gecis seklinde ayarlamaya calisin. . Her ogle uykusu ve aksam yatarken benim kizim aglar uyumak istemiyorum cocuklar uyumaz diyo bu konuda yuz vermiyorum. Yaninizdanda ayirmaniz lazim tabi

Onun uykusunun gelmesini beklemeyeceksin. Akşam 8 9 oldu mu doğru yatağa. 3 saate de uyusa her gün aynı saatte yatıracaksın. Uyumasa da ışığı açma, oyun oynatma, konuşma, telefon falan verme. 1 haftaya düzelir. Sabah da kaldırıp aç uykusunu oyunla falan oyala ki erken kalkmaya da alışsın.

Bende şuan aynı durumdayım uyuduğu saatler kısaldı sürekli uyanık :// memede uyuyor memeden kesmek tek çare sanırım ::))

Bir anne olmayarak en objektif ve tarafsız cevabı verebileceğime inanıyorum.

Ilk ve en büyük sorun emmesi bence. Bu yaşa kadar emmiş. Yeter de artar. Fazlası zarar. Size değil. Ona zarar. Bağımlılığın, çok istemenin her türü, her şekli zarar..

Sizin odanızda uyuması 2. sorun. Kendine ait bir dünyası yok resmen. Size entegre olmuş.

Uyku düzensizliği bence bunlardan kaynaklanıyor. Ilk işiniz sütten kesmek olsun
Böylece daha özgür ve iletişime açık bir çocuk olacaktır.

Kolay gelsin.

Her çocuğun ayri karakteri var kabul fakat biraz sizde yanliş yapiyorsunuz. Defalarca burda konu açtiniz ve defalarca insanlar size mesaj yazdi, yardim etmek istedi fakat dinleyip yapmiyorsunuz.

Disiplinli olmadikça çocuklar elbette sinirlari aşar. Özelikle uykulu çocuk daha hiperaktif, hatta hirçin olur. Bu 2 yaş sendromu değil, uyku eğitimi vermemeniz ile alakalidir.

En basit 2 yaşindaki çocuğun gece süte ihtiyaci yoktur. Uyku, su ve yemek kadar önemlidir. Hatta dahada önemli. Uyku ile gün boyu yaşadiklarina anlam veriyorlar.

Çocuğunuzun iyiliği için gece memeyi birakmalisiniz ve kendi yatağina ve odasina aliştirmali. Evet ağlalayacak ve zor olacak fakat 1-2 hafta sonra farki görmeye başlayacaksiniz.

Ayni ergenden bende de var. Memeden kestim ama ellemesini kesemedim. Kucagimda tüm gün. Bana cok bagli. eger yatakta uyanirsa sinirli sinirli yanima gelir sucluymusum gibi.
Ben üc yasina kadar sabretmeyi tercih ediyorum. Aglamasina dayanamiyorum, benimle yatiyor kuzu kuzu.
Esimle tabiki zaman sikintimiz var, cok zor

valla belki söyleyen olmuştur ama bunların suçlusu hep meme. 2 yaşına kadar benim de gece 2de uyuyan,5 kez uyanan bi kızım vardı ve çalışıyordum. memeyi bıraktık,1 hafta kriz çıktı evde ama ne gece uyanması kaldı ne de geç yatması. gündüz sadece 1 kez ve 1 saat uyutup gece de 10da 11de yatırıyorum. 2 yılın sonunda dünya varmış dedim. yavaş yavaş kendini ve bebeği hazırla memeyi bırakmaya. gündüz uykusunu da kısaltırsan erken yatmaya başlar,eşin de sen de bi rahat nefes alırsınız. odasını da memeyi bıraktıktan sonra ayırın.memeyi bırakmayı gözünüzde bu kadar büyütmeyin.2 yıl emmiş maşallah daha ne olsun. bunlar bir anda olmuyor maalesef her alışkanlığı bıraktırma süreci sancılı geçiyor ama sabredip kararlı durunca 1-2 haftada düzene giriyor her şey

Son düzenleme:
3 çocuğum var en kucugi daha 6 aylik.
Ama buyuklerde bu 2 yaş sendromunu dibine kadar yasadikk ....
Yasadiklarinizin anlattiklarinizin aynisi maleseff..
Oncelikle memeden kesmelisiniz .
Sonra yavas yavas sizin yaninizda yatmamasini beşiğinde yatmasina alistirmalisiniz. Gececek bu illet sendrom 3 yasina doğru malesef. Sadece biraz sabir.

Açıkcası bu yaştaki bir çoçuğun gece yarısına kadar oturması bana tuhaf geldi.
Çocuk için düzenli uyku o kadar önemli ki.
Bir de gece yarısı istedi diye niye çikolata veriyorsunuz? Onu hiç anlamadım.
Gerekirse evde hiç çikolata bulundurmam, sonuçta çocuk görmediği bir şeyi isteyemez.
Çocuğunuzu artık memeden kesin,zaten 2 yaşındaki bir çocuğun beslenme düzeni oturmuş olmalı.
Aletha Solter adlı yazarın çocuk eğitimi ile ilgili çok güzel kitapları var,tavsiye ederim.
Tamam 2 yaş sendromu denen bir olgu var ama sizdeki durum daha farklı.
Not:Hariçten gazel okumuyorum anne ve erken çocukluk uzmanıyım.

Ah arkadaşım ya yapılmaması gereken ne varsa yapmışsınız. Sizi üzmek istemem ama anti kamu spotu gibi yazdiklariniz. Yeni annelere nelerin yapılmaması gerektiği ancak bu kadar anlatılır. Bırak aynı yatağı aynı odada bile olmamanız lazım. Ayrıca iki yaşında bebenin çikolatayla işi ne... Ama emin olun çok geç değil. Sadece dik durmanız, yollamanız, dirayetli olmanız lazım. Öncelikle patlasa da çatlasa da memede uyumasina izin vermeyin. Odasını ayırın. Saat dokuzda yatağa sokun ve uyuyana kadar ne olursa olsun çıkarmayın.gerekirse dört saat bekleyin başında. Siz değil o yılsın ve uyusun. Ayrıca çikolata zaten büyük ihtimalle tetikliyor bütün dertlerinizi. Uyku kaçırır, iştah kapatır, gereksiz enerji verir. Ayrıca zehir zaten hazır satılanlar. Vermeyin. Ki baştan hiç verilmemeliydi. Gerekirse ve durumunuz uygunsa uyku terapisine başvurabilirsiniz ama ilk önce bir kendiniz deneyin. Çocuğun sıkıntıları büyük ölçüde sizden kaynaklı. Biraz sabretmeli dayanmalısınız. Şimdi demeyin ki uzaktan davulun sesi hoş geliyor. Bende de iki yaşına az kalmış bir sipa var. Emin olun sıkıntılar ortak.

İyiki memeden kesmemişsiniz. Aslında bebeğin kendini hazır hissetmesi önemli ama çok yorulduysanız 24 ayı doldurunca kademeli olarak ayırabilirsiniz. Yatağınız da yatırarak da iyi yapmışsınız ikiniz içinde durumu konforlu hale getirmişsiniz. Memeden ayırınca yatağına geçirirsiniz. Şakın çatlasa da krize girse de bırak kendi uyusun yapmayın çünkü o şekilde uyumayı öğrenmiyor, öğrenilmiş çaresizlik yaşıyor ve en güvendiği insanın çağrısına cevap vermediği görüp ilerde yaşayacağı güvensinsizliğin temellerini atarsınız. Bu bi süreç lütfen onun açısından bakın duruma. Nedense hep annelerin nasıl rahat etmesi gerektiğine odaklanılıyor. İnsan yetiştirmenin sorumluluğunu alıyoruz bu sürecin çocuksuz hayatımız gibi olmasını beklememeliyiz bence kaldı ki bebek sahibi olma kararında bebeğin bir etkisi yok

Uyku eğitimli, asla yanında biri ile uyumayan kızım, bensiz yatmıyor, gece kalkıp geziyor.
21.00 uyku saatiyken 22.30da savaşarak uyutuyoruz.
Erken kalkan çocuk geç kalkmaya başladı.
Yemediği şeyleri arada tırtıklamaya, yediklerine gıcık olmaya başladı.
Her şeye hayır diyor. Uykusundan kalkıp hayır diye bağıran çocuk nedir ya...

Adı batasıca terrible two. Kızım 23 aylık, ne zaman zirve yapıyor bu durum? Muhtemelen yeni başlamıştır bizim.

bir yerde okumustum boyle cikolata jelibon biskuvi tarzi seyler cocuklara nereden geldigini anlamadigimiz gereksiz bir enerji depolarmis cikolatayi ve varsa yedigi diger abur cuburlari kesip deneyin birde en azindan fazla enerji aliminin onume bu sekilde gecerek uykuya daha erken saatte gecmesini saglayabilirsiniz belki
uyku egitimide sanirim bu yasta bir uzmansiz olmaz artik

2,5 yaş (29-31 ay) civarında zirve yapar sonra kademeli olarak krizler azalır.
36 ay itibariyle nerdeyse tamamen biter.

Heh ben de onu diyecektim biz 3 teyiz 2 yaş dönemini mumla arıyorum mum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…