• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaş ( uyku ) sendromu..oof of..

Hep “ağlıyor, durmuyor, yatmıyor, yemiyor, memeyi bırakmıyor” demişsiniz. Yani normal bi çocuksa elbette tepkileri bunlar olacak. Olayı çocuk değil siz yöneteceksiniz.

2 yaşında çocuk aynı odada, aynı yatakta yatamaz artık. Çocuk bireyliğini ilan etmeye başladı zaten, siz biraz kararlı olsanız hepsi çok kolaylaşacak.

gece emmesini bi kere keseceksiniz. Lami cimi yok bunun. Bıçak gibi birden bitireceksiniz. “Şimdi karanlık oldu, uyku saati. Bende dinleneceğim, o yüzden memeyi sabah emeceksin” Bitti. İsterse bütün gece ağlasın. Seversiniz, öpersiniz, yanında yatarsınız, kucağınıza alırsınız, ona bi kötülük etmiyorsunuz.

Memeyle birlikte odayı da ayırın elbette. “Ben uyuyana kadar buradayım. Saçını sevebilirim, yanında oturabilirim. Ama artıl burası senin yatağın. Burada yatacaksın” Bakın buda bitti.

Her gece 5 kere kalkmaktansa, çocuğu bi şeylere bağımlı hale getirmektense 3-4 gün uyumayın gece. Çocuk direncinizi kırabiliyor, inat ediyor. Direnç kıracak olan sizsiniz. Emin olun bu bireysellik onun bütün davranışlarına yansıyacak, çocuğunuz büyüme eşiğinde. Önünğ kapatmayın.

Gece emmesi bitince gündüz emme sayısınıda belirginleştirin. 1 hafta 5 kere, 1 hafta 4 kere derken aşama aşama azaltıp bitirin. En ufak bi ağlama kriz yaşanmadan hallediliyor.

Ben persembe pedagoga gidiyorum , kendim bas edemedim bu terrible two ile , ise yarar birsey soylerse yazarim size de

Valla buraya yazarsan çok makbule geçer. Zira bu ara kontrolümü kaybettim ben de agresifleşiyorum..

2-3 ay öncesine kadar uyku saatinde odasına giden, yatağında uyuyana kadar her gün kendi seçtiği bir oyuncakla (uyku arkadaşı hep vardı ama hiç umursamıyor onu) oynayan uyumlu çocuğum gitti, yerine salonda uyumak isteyen, canı isteyince "salla" diye ağlayan, gece yarısı uyanıp aramıza yatan, bir türlü derin dalamayıp resmen tepeme tünemeye çalışıp benim uykumu da hiç eden, uyudu diye yerine götürmek isterken uyanıp bırakmamam için ağlayan bir çocuk geldi..
Özellikle şu 2 gecedir abarttı. Gündüz de 5 dakika uyudu üstelik..

Gündüz ki huysuzluklarını demiyorum bile..
Kuralları esnetmek, biraz çocuğun karakterine göre davranmak da kesmiyor artık. Evde kaos oluşabiliyor bir anda..

kizimi 22 aylik olunca sutten kestim.kesmeden once gecede en az 5 kez sut icmek icin uyanirdi.sutten kesince o kadar rahatladim ki gece bi kere bile kalkmadi.memede uyumasina ragmen 1 gunde alisti hic aglamadan kestim hemde kizimi goren herkes bu hayatta sutten kesilmez diyorlardi.
Konu sahibini okuyunca cok korktum bende böle olucam sanirim diye ...
Ama sizi okuyunca rahatladim insalahh benim oglanda kolayca birakir memeyi ziraaa 24 saat meme agzimda dursun diyo 10 aylik daha

oğlum tam 2 yaşlarında feci asabi oldu ,tüm düzenimiz bozuldu.
araştırdım meğer 2 yaş sendromuymuş.
nekadar sürdü hatırlamıyorum ama geçti.
o geçer 3 yaş sendromu çıkar .
sendrom bitmez çocuklarda allah yardımcımız olsun.
Benimki cook sinirli komik seylere sinirlenip kriz geciriyor resmen. Kendini kuut yere atmasi meshur bu aralar..
Memeden kesme zamanınız gelmiş. Önce bunu kabullenin.
Bu kadar abartılacak bir şey yok. Madem biraz nefes almak istiyorsunuz bunu yapmak zorundasınız. 2 yaş küçük değil sonuçta. Emen bebek daha çok uyanır..
Kaldı ki o yaştaki bebeğin gece beslenmesine gerek yoktur. Yatana kadar yediği ona yeter.
23 aylık memeden kestim ben. Sadece su veriyorum.

Odasını mutlaka ayırın. Zorlayın kendinizi her uyuduğunda odasına götürme konusunda. Uyansa bile kendi odasında uyansın her seferinde. Başka türlü benimseyemez.

Ben 14 aylıkken odasını ayırdım. Resmen keşke daha önce yapsaymışım dedim. O uyanmasa bile her hareketine uyanıyordum uykum boşu boşuna bölünüyordu. Çalışıyorum üstelik..

Sabah ekstra ses yapın erken uyansın bir şekilde. Vitaminsiz olun veya olmayın gece 1-2 ye kadar oturmak pili bitirir zaten..
Her bir kaç günde bir biraz daha saati öne çekerek odasında uyutmaya başlayın.
Başarılı oldukça yarım saat öne çekin yani.
Odadan çıkmasına izin vermeyin uyuturken.
Masal anlatın. Ki o zaten sürekli soru soracaktır. Muhabbet uzar gider :)
Aah ah bi konussa muhabbet de ederiz heralde zaten de.. :) simdilik cat pat daha.. akici cumleler yok.

Benşm oğlum da 29 aylık.. Bundan 2-3 ay öncesine kadar o kitaptaki çocuktu. Akşam 9 da yatağına kendi giden, gece kalkmayan, sabah uyanıp yanıma gelen, yemek seçmeden uslu uslu yemeğini yiyen.. Üşengeç oğlum sanırım iki yaş sendromuna ancak girdi :) Karar verebildiği şeylerin şu an dibine kadar sınırlarını zorluyor. Uykuya dalmak, yemek yemek, oyun oynamak gibi.. Bunlar onun kararında ve kendisi ile ilgili karar vermek hoşuna gidiyor. Bu yüzden bizimle zıtlaşıyor. Bu ara buna kıyafet seçmek vs de eklendi..

Bu arada benim oğlum da hala emiyor. Ancak uykuya geçiş süresi uzadığı için ben yatağa girdiğimizde biraz emziriyorum, sonra memeyi alıyorum. Oyun faslına başlıyoruz. Biraz oynaşıp, mayıştırıp uykuya geçmesini bekliyorum. Bazen 5 dakika sürüyor, bazen saatler.. Bazen gülücüklerle uyuyor bazen çığlık kıyamet ev yıkılıyor.

Bazen babasını da istiyor. Tek kişilik yatağa 3 kişi sığışıp oğlanın uyumasını bekliyoruz. Bir de 7 aylık kızım var. Eğer o da uyanırsa o arada tam cümbüş oluyor ev :)

Ben odayı ayırmak konusunda bebeğin yönlendirdiğini düşünüyorum aslında. Oğlum 10-11 aylıkken artık bizimle aynı odada kaliteli uyuyamaz olmuştu, odasına almıştım. Hiç de direnmemişti.. Kızım dediğim gibi 7 aylık, daha şimdiden benimle uyumaktan rahatsız. Ben yatağa yatana kadar kalıp gibi uyuyan çocuk, ben yatağa girdiğim an mıkırdanmaya başlıyor. Demek ki hoşuna gitmeyen bir şey var. Önümüzdeki ay onun da odasını ayıracağım.

Diyeceğim o ki, bunların hepsi süreç. Sabretmekten başka yapacak birşey yok ne yazık ki. Öyle böyle büyüteceğiz bıdıkları.

allah yar ve yardımcınız olsun demeye geldim. 57 günlük bir bebeğim var ve bütün gün ağlıyor 10 ar 15 dakika içi geçse bile hemen uyanıyor. saat gece 12.30 olmadan asla dalmıyor uykuya. Gecede 2 saatte bir kalkıyor zaten. O kadar bitmiş bir haldeyim ki sizi çok iyi anlıyorum. Malesef çocuktan çocuğa değişyor.

Bence kademeli ilerleyin. Öncelikle memeden kesin. Sonrada yatağı ayırın bunlar biraz zaman alıcak ama sabır gerektiriyor. Bi makale okudum. Uyku düzeni için her gece aynı şeyleri yapın uyku saati geldiğini anlayınca zaten uykusu gelip uyuyacaktır diyordu. Mesela her akşam saat 8 de başlayın rutine 9.30 da yatakta olacak şekilde. Bir kaç gün sizde onunla erken yatın eşinizde erkenden uyuyormuş gibi yaparsa hepinizin uyuması gerektiğini anlayabilir.

Allah yardımcınız olsun.

Kızımda yaşadım iki yaş sendromunu ama oğlumda hiç yaşamadım.Ama hiç gece filan o saatte yattığı olmadı ikisininde.Kızım sadece çok hareketli ve uykuyu sevmeyen bi çocuktu.O yüzden 3 yaşından sonra gündüz uykusunu bıraktı.Onun öncesinde zorla uyurdu gündüz.Ama gece mutlaka erken yatırırdım.Çocuğunuz muhtemelen sabah erken kalkmıyor öğlene yakın uyanıyor.Böyle bir çocuğun iştahlı olmasını beklemeyin.Çünkü zaten öğünün biri kaçıyor.Ayrıca meme onun yemek yememesinde büyük etken.öncelikle o işi halledin.Bir iki gün ağlasa da zırlasa da erken kaldırmaya çalışın gündüz yorun.Bi kaç gün bu şekilde uyursa emin olun alışacak.Size de yazık böyle düzensiz bir hayat olmaz.Ayrıca çoçuğunuzun büyümesi için gece 12 den önce mutlaka yatması lazım çünkü çocukların büyüme hormonu o saatte salgılanıyor.Allah yardımcınız olsun.

Beni anlatmış konu sahibi dün gece 2 bucuktaa yattık şimdi 15 dk once kalktık memesiz uyuyamaz aramızda yatar ama ben yaptım bunu böyle biliyorum konuyu takipdeyim

Konu sahibini okuyunca cok korktum bende böle olucam sanirim diye ...
Ama sizi okuyunca rahatladim insalahh benim oglanda kolayca birakir memeyi ziraaa 24 saat meme agzimda dursun diyo 10 aylik daha
benimkide oyleydi hele son zamanlarda 10 dk bir gelip sut icerdi surekli meme isterdi

allah yar ve yardımcınız olsun demeye geldim. 57 günlük bir bebeğim var ve bütün gün ağlıyor 10 ar 15 dakika içi geçse bile hemen uyanıyor. saat gece 12.30 olmadan asla dalmıyor uykuya. Gecede 2 saatte bir kalkıyor zaten. O kadar bitmiş bir haldeyim ki sizi çok iyi anlıyorum. Malesef çocuktan çocuğa değişyor.

Bence kademeli ilerleyin. Öncelikle memeden kesin. Sonrada yatağı ayırın bunlar biraz zaman alıcak ama sabır gerektiriyor. Bi makale okudum. Uyku düzeni için her gece aynı şeyleri yapın uyku saati geldiğini anlayınca zaten uykusu gelip uyuyacaktır diyordu. Mesela her akşam saat 8 de başlayın rutine 9.30 da yatakta olacak şekilde. Bir kaç gün sizde onunla erken yatın eşinizde erkenden uyuyormuş gibi yaparsa hepinizin uyuması gerektiğini anlayabilir.

Allah yardımcınız olsun.
Cok tesekkur ederim.. ama kizim bizim icin "erken yatiyormus gibi" yapsa daha iyi olur. Cunku biz zaten uykudan öluyo durunda oluyoruz esimle. Kizim gec uyuyor.
Valla yazilanlari deniycem bakalim insallah ise yarar, memeden kesme haricinde. Hem meme hem benim yanimda yatma isi ayni anda biterse cocuk bosluga duser bence de kademeli olmak gerek.
Size de Allah yardim etsin .. ilk zamanlar insan afallamis oluyor bebege alisma sureci oluyor. Daha bi zor..

Beni anlatmış konu sahibi dün gece 2 bucuktaa yattık şimdi 15 dk once kalktık memesiz uyuyamaz aramızda yatar ama ben yaptım bunu böyle biliyorum konuyu takipdeyim
Aah ah aynenn.. odasini ayir siknti cekersin diyenlere dedim ki, ama o cook kucuuuk ama o cok fazla uyaniir ama yaziiik bilmem ne.. boyle olduk sonunda iste. Simdi direncli ve yaramaz bi bebek var karsimda. Ya da ergen de diyebiliriz.. :/

Aah ah bi konussa muhabbet de ederiz heralde zaten de.. :) simdilik cat pat daha.. akici cumleler yok.

Çat pat halleriyle bile laf yetiştirmeye çalışıyorlar zaten :)
Benim oğlum da daha yeni 3 4 kelimelik cümle kurmaya başladı. Onu da bir tek biz anlıyoruz zaten. Zaten anlamadığımızı anlarsa çok sinirleniyor.

Masalın içindeki cümleleri tekrarlamaya calışır. Sabırla onun ifade etmesini beklersen muhabbet ilerler :))

Mesela su an gene meme yiyor kizim. Emzik ve biberon kullanmadi hic bi zaman. Bunlarin yerine hep memeyi kullandi. :/
Yani nasil birakitiririm bilemiyorumm..
Aslinda bazen cok bunaldigim oluyor. Mesela bi huyu da var. 2 meme de acik durucak ve tekiyle oyun oynayacak.. minciklamak cimciklemek istiyor. Ee bu da beni oldukca rahatsiz ediyor. Elimle tutup kapatsam da elimi zorla alip atiyor mesela .. Yani biraksa rahat edicem sanirim amaaa bencillik mi olur ki. Ne bliyim .. :/

Çat pat halleriyle bile laf yetiştirmeye çalışıyorlar zaten :)
Benim oğlum da daha yeni 3 4 kelimelik cümle kurmaya başladı. Onu da bir tek biz anlıyoruz zaten. Zaten anlamadığımızı anlarsa çok sinirleniyor.

Masalın içindeki cümleleri tekrarlamaya calışır. Sabırla onun ifade etmesini beklersen muhabbet ilerler :))
Evet haklisiniz. Digidiginnn dginn mi? Falan diye birseyler soruyor bakiyor.. hii hiih eveeet kiziiim falan diyorum :D
Ne dedigini pek anlayamiyorum ama kucuk kucuk kelimeler cikiyor. Sarki soylemek istedigini farkediyorum bu aralar. :)

Merhaba hanimlar. Ben isin icinden cikamiyorum. Sorun kizimin 2yas sendromuyla birlikte kendini ergen sanmasinin yani sira bir de gec uyumalari... :/
Esimle de birbirimize giriyoruz surekli bu yuzden. Hem birbirimize hic vakit ayiramaz olduk hem de kizimin gelisimi duzeni açisindan cok sacma oluyor bu durum..
Kizim hala meme emiyor 2yasina girmesine cok az kaldi. Oldu olasi hep memeyle uyumustur heralde. Memeye duskun de ..yani gun icinde de gelip gidip yapismak ister... uyku memeyle olunca uyumak icin hep bana bagimli. Hadi orasini gectim.. kizim (babasinin da istegiyle oldu biraz bu,ozluyorum yazik bilmem ne dedi) ortamizda uyuyor cogunlukla . Yani basimda besigi var. Gece icinde uyandigi vakitler meme verip geri dalinca oraya koyuyorm gerci ama.. ben de yorgun oluyorum sizip gidiveriyorum emzirirken. 3umuz uyuyoruz yani boylelikle..

Kendi odasinda uyutmayi denedim uyumuyor aglayip kalkiyor falan. Ondan once ben uyuyup kaliyorum zaten bi bakiyorum cocuk yok ,yataktan kacmis..ki zaten hadi uyuttum da geldim ben de yattim dyelim gece icinde hala 4 5kere kalkiyor ..biraz da kolayima geliyor sanirim yanimda yatmasi bu yuzden..

Ya napcam ben. Dun gece 12bucukta uyudu ve ben buna oh sukur dedim. Onceki gece 1bucukta uyumustu mesela.daha onceki gunlerde 2yi gecmisti..
Sabah erkenden kaldirayim diyorum uyanamiyor. Sinirli sinirli ihi ihi diye aglamalar falan..ya da meme cekistrmeler..geri uyuyor..
Gun icinde yorulsn gezelim diye disari da cikardm yordum da bana misin demedi. Sut bitki cayi ayran da pek ise yaramadi ki zaten 2 kasik bile zorla yer yarim caybardagi ancak icer. Istahli bi cocuk da degil. Hayir demeden yedigi tek sey cikolata hanfendinin zaten..
Ya bu bebekler bu kadar gec uyur mu? Valla esimle zaten olmayan muhabbetimiz iyice bitti. Soyle bi film izleyemiyoruz oturup kahve icemiyoruz. Cinsellik zaten bitik durumda. Saat 2de ben bayginlik geciriyorum mesela. Cocugu uyutcam diye iyice uyku moduna girmisim. Esim uyumus etmis..nasil olablir ki cinsellik. Bi de esim bana kiziyor sende bi numara yok ki,istesen gece uyandirirsin beni diye.. Ya ben cocuktan once bayilip gidiyorum ne sevismesi diyorum ..ama hep beni sucluyor. Bi uyku egitimi verememisim de..baska 2lerde uyuyan cocuk hic yokmus da. E buyur sen ver uyku egitimini nasil vericeksek..
Not: memeden kesme isini de dusundum geri caydim dusundm vazgectim.. yani kiyamiyorum sanki.. ve esas ben hazir degil gibiyim. Onu uzaklastircakmisim gibi sanki.. sanki bidaha hic oyle bi bagimiz kalmiycak ..cesaretim yok.. eger emmeyen zaten aramayan bi cocuk olsa kendiliginden bile birakirdi sanirim ne biliyim...

Not2: cok halsizlik uyku hali ile birlikte bas agrisi da cekiyorum. Kan sayimi yaptirdim b12im cok dusuk cikti sinirin baya altinda hatta.. demir de sinirda tam.. demir kullaniyorum ama b12 emzirdigim icin kullanamiyorum su an.. yani halsizsin uykusuzsun sabretmen gerek boyle annelik olmaz biz nasil dayaniyoz gece uyumuyoz vs diyecekler icin belirtiyim.. :/

Yatmadan once TV, tablet vs bı sekilde ekrana maruz kalmak ve cok seker içeren dolayısıyla enerji patlamasına neden olan paketlenmiş gıda tuketmek bu sekilde uyku bozukluklarına neden olabiliyormuş.
Modern yasamın cocuklara zararıyla ilgili bı kitapta okumuştum.

Yatmadan once TV, tablet vs bı sekilde ekrana maruz kalmak ve cok seker içeren dolayısıyla enerji patlamasına neden olan paketlenmiş gıda tuketmek bu sekilde uyku bozukluklarına neden olabiliyormuş.
Modern yasamın cocuklara zararıyla ilgili bı kitapta okumuştum.
Kizim beni yataktan cekistirirerek kaldirip mutfaga goturup cikolata istiyo bi de bazen mesela..saat olmus gecenin blmem kaci. Cikolata veriyorum hanfendiye. Vermezsem kuut kendini atmalar debelenmeler aglamalar ciglik cigliga.. valla o uykuyla onla ugrasmaktansa veriyorum ne istiyosa ... :/ insan yeteeeeer moduna giriyo r cunku..

Valla buraya yazarsan çok makbule geçer. Zira bu ara kontrolümü kaybettim ben de agresifleşiyorum..

2-3 ay öncesine kadar uyku saatinde odasına giden, yatağında uyuyana kadar her gün kendi seçtiği bir oyuncakla (uyku arkadaşı hep vardı ama hiç umursamıyor onu) oynayan uyumlu çocuğum gitti, yerine salonda uyumak isteyen, canı isteyince "salla" diye ağlayan, gece yarısı uyanıp aramıza yatan, bir türlü derin dalamayıp resmen tepeme tünemeye çalışıp benim uykumu da hiç eden, uyudu diye yerine götürmek isterken uyanıp bırakmamam için ağlayan bir çocuk geldi..
Özellikle şu 2 gecedir abarttı. Gündüz de 5 dakika uyudu üstelik..

Gündüz ki huysuzluklarını demiyorum bile..
Kuralları esnetmek, biraz çocuğun karakterine göre davranmak da kesmiyor artık. Evde kaos oluşabiliyor bir anda..

Valla 1 haftadir yasadiklarimi bir ben bilirim , 24 saat kucagimda hic abartmiyorum , gece tuvalete gitmek icin kalktigimda bile uyanip oyle bir agliyor ki mecburen kucagimda onunla gidiyorum
Kucagimdan indirdigim an kendini yere atip kafasini yere vurarak agliyor , alni mosmor oldu
Ne yemek yiyebildim ne baska birsey yapabildim
Isin kotusu belim sakat , 3 ameliyat oldum bunun yuzunden dorduncuyu de olucam
Ben bittim , perisan oldum , hayattan bezdim

Evet haklisiniz. Digidiginnn dginn mi? Falan diye birseyler soruyor bakiyor.. hii hiih eveeet kiziiim falan diyorum :KK70:
Ne dedigini pek anlayamiyorum ama kucuk kucuk kelimeler cikiyor. Sarki soylemek istedigini farkediyorum bu aralar. :)

Ay o hihi evetler kesmiyor da. Çok uyanıklar. Demek istediği şeyin doğrusunu benden duymak istiyor. Eğer hihi evet ile geçiştirirsem defalarca tekrarlar. Anlamadığımı anlarsa bağırıyor :))

Şarkı seviyorsa bir çok yaptırabilirsin demek ki. "Sen x şarkısını biliyor musun?" diye dikkatini dağıtabilir veya çekebilirsin..

Kizim beni yataktan cekistirirerek kaldirip mutfaga goturup cikolata istiyo bi de bazen mesela..saat olmus gecenin blmem kaci. Cikolata veriyorum hanfendiye. Vermezsem kuut kendini atmalar debelenmeler aglamalar ciglik cigliga.. valla o uykuyla onla ugrasmaktansa veriyorum ne istiyosa ... :/ insan yeteeeeer moduna giriyo r cunku..
Biz daha o aşamaya gelmedik bilemiyorum tabi uygulamada o kriz nasıl cozulecek. Ama belirlediğiniz bir saatten sonra sekerlı gıdaları kesseniz ne kadar sure direnir acaba oyle de boyle de uyutmuyor sizı zaten

Valla 1 haftadir yasadiklarimi bir ben bilirim , 24 saat kucagimda hic abartmiyorum , gece tuvalete gitmek icin kalktigimda bile uyanip oyle bir agliyor ki mecburen kucagimda onunla gidiyorum
Kucagimdan indirdigim an kendini yere atip kafasini yere vurarak agliyor , alni mosmor oldu
Ne yemek yiyebildim ne baska birsey yapabildim
Isin kotusu belim sakat , 3 ameliyat oldum bunun yuzunden dorduncuyu de olucam
Ben bittim , perisan oldum , hayattan bezdim

O kucağa tırmanma sürekli kucak isteme bizde de mevcut malesef. Bazen "alamam oğlum işim var" diyorum. Atıyor kendini yerlere.. Hafif de değil ki artık.

Babasını hiç istemiyor. Ama bana şapır şupur. Ki eşim ilgisiz de değil. Ancak benim yokluğumda oynamasına izin veriyor.

Haftasonu avm ye gittik evde yapmadığı şeyleri bile orada sergiledi. :KK14:

Evden çıkarken hazırlanıyorum resmen adım adım peşimde. Bir arkamı dönüyorum ona çarpıyorum.
Hani birey olup bağımsızlık oluşturuyorlardı. Bu ne şimdi? :işsiz:

Back