2 yaş ( uyku ) sendromu..oof of..

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.810
Merhaba hanimlar. Ben isin icinden cikamiyorum. Sorun kizimin 2yas sendromuyla birlikte kendini ergen sanmasinin yani sira bir de gec uyumalari... :/
Esimle de birbirimize giriyoruz surekli bu yuzden. Hem birbirimize hic vakit ayiramaz olduk hem de kizimin gelisimi duzeni açisindan cok sacma oluyor bu durum..
Kizim hala meme emiyor 2yasina girmesine cok az kaldi. Oldu olasi hep memeyle uyumustur heralde. Memeye duskun de ..yani gun icinde de gelip gidip yapismak ister... uyku memeyle olunca uyumak icin hep bana bagimli. Hadi orasini gectim.. kizim (babasinin da istegiyle oldu biraz bu,ozluyorum yazik bilmem ne dedi) ortamizda uyuyor cogunlukla . Yani basimda besigi var. Gece icinde uyandigi vakitler meme verip geri dalinca oraya koyuyorm gerci ama.. ben de yorgun oluyorum sizip gidiveriyorum emzirirken. 3umuz uyuyoruz yani boylelikle..

Kendi odasinda uyutmayi denedim uyumuyor aglayip kalkiyor falan. Ondan once ben uyuyup kaliyorum zaten bi bakiyorum cocuk yok ,yataktan kacmis..ki zaten hadi uyuttum da geldim ben de yattim dyelim gece icinde hala 4 5kere kalkiyor ..biraz da kolayima geliyor sanirim yanimda yatmasi bu yuzden..

Ya napcam ben. Dun gece 12bucukta uyudu ve ben buna oh sukur dedim. Onceki gece 1bucukta uyumustu mesela.daha onceki gunlerde 2yi gecmisti..
Sabah erkenden kaldirayim diyorum uyanamiyor. Sinirli sinirli ihi ihi diye aglamalar falan..ya da meme cekistrmeler..geri uyuyor..
Gun icinde yorulsn gezelim diye disari da cikardm yordum da bana misin demedi. Sut bitki cayi ayran da pek ise yaramadi ki zaten 2 kasik bile zorla yer yarim caybardagi ancak icer. Istahli bi cocuk da degil. Hayir demeden yedigi tek sey cikolata hanfendinin zaten..
Ya bu bebekler bu kadar gec uyur mu? Valla esimle zaten olmayan muhabbetimiz iyice bitti. Soyle bi film izleyemiyoruz oturup kahve icemiyoruz. Cinsellik zaten bitik durumda. Saat 2de ben bayginlik geciriyorum mesela. Cocugu uyutcam diye iyice uyku moduna girmisim. Esim uyumus etmis..nasil olablir ki cinsellik. Bi de esim bana kiziyor sende bi numara yok ki,istesen gece uyandirirsin beni diye.. Ya ben cocuktan once bayilip gidiyorum ne sevismesi diyorum ..ama hep beni sucluyor. Bi uyku egitimi verememisim de..baska 2lerde uyuyan cocuk hic yokmus da. E buyur sen ver uyku egitimini nasil vericeksek..
Not: memeden kesme isini de dusundum geri caydim dusundm vazgectim.. yani kiyamiyorum sanki.. ve esas ben hazir degil gibiyim. Onu uzaklastircakmisim gibi sanki.. sanki bidaha hic oyle bi bagimiz kalmiycak ..cesaretim yok.. eger emmeyen zaten aramayan bi cocuk olsa kendiliginden bile birakirdi sanirim ne biliyim...

Not2: cok halsizlik uyku hali ile birlikte bas agrisi da cekiyorum. Kan sayimi yaptirdim b12im cok dusuk cikti sinirin baya altinda hatta.. demir de sinirda tam.. demir kullaniyorum ama b12 emzirdigim icin kullanamiyorum su an.. yani halsizsin uykusuzsun sabretmen gerek boyle annelik olmaz biz nasil dayaniyoz gece uyumuyoz vs diyecekler icin belirtiyim.. :/

her çocuğun yapısı farklıdır tahmınen hep geç yatan bir çocuktu çocuğunuz, gece uyanmaları dersek benim kızımda en az 3 kez uyanır hiç meme emmedi ama hala gece süt içer ortalama 3 saatte birde ister vermezsen kıyamet kopar, gece ebslenmesini kesemediğim için hala gece bezliyorum ona ragmen her sabah sırıl sıklam uyanıyor yoksa gunduz tuvalet egıtımı var ufak kazalar harıcı sıkıntımız olmuyor..
yatak kısmında bız kendı rahatımız ugruna ayırmıyoruz ama aslında bır sureden sonra ezıyet oluyor bu durum, bence odasına alıstırın bır sekılde sızde daha rahat uyursunuz ve memeden kesme vaktınız gelmiş artık karın doyurmalık değil eğlencelik emzik niyetine emiyordur emin olun..
eşinize gelince erkekler çok biliyorlar herşeyi ona hiç takılmayın, benim kızım su an 2,5 yasında odasında uyuyor, tuvalet eğıtımı gunduz okey gece henuz veremedık, oldum olası erken uyur en gec 22:00 dir uyku saatı ama ev işi,iş stresi vs ben bıtık oluyorum adamı goresım yok bu aralar hep reddedıyorum cınsellık en son dusunecegım sey kız uyudugunda bır dus alıp bende yatıyorum kı dınleneyım cunku gece de uyanıyorum en 3-4 kez ve sabah işe gitmem gerekıyor..

Canım bu uyku eğitimi,sütten kesme işlerini 1.5 yaşına kadar halledin diyen bir çocuk doktorumuz var.Cocugun uykuya geçiş nesnesi sensin bu yüzden işin kolay olmayacak...ben ilk çocuğumda 6 aylıkken ikinci de doğduğu andan itibaren uyku oyuncağı edindim.Bebegi ve uyku oyuncağını yatağa koyup odadan ayrıldım.Aglamasi miziltidan çok katılarak sa kucağıma alıp onu rahatlatıp tekrar yatağa koydum.Boyle süren günler sonunda iki çocuğumda da uyku belirtileri başladıysa (esneme,gözünü ovalama) yatağına koydugumda uyuyan çocuklar oldular.Sizin de İki yaşında ki çocuğunuzla uykudan önce bir rutininiz olsun.Bu oyun gibi onu uyaran ,uykusunu kaçıran birşey değil,onu rahatlatıp uykuya hazırlayan bir şey (saçını tarayıp orme sonrasında ona kitap okumak) olabilir.O sizin yatağınızda değil,siz onun odasında yatağına uzanabilirsiniz....önce o uyuyunca odadan ayrilirsiniz,zamanla o uyumadan ayrılmaya başlarsınız.Hic kolay olmayacak bunu kabul edin ve iki üç günde kazanacağı bir beceri olmayacak bu.

2 yas donemi bence en zoru, allah sabir versin, oglum 25 aylik, tam ergen tam.

Ama sizin uyku duzeni cok kotuymus ya, nasil uyumuyor o saate kadar?
Olmadi ailecek tum lambalari kapatip uyku moduna gecin. Bir de yordum uyumuyor demissiniz, aslinda yorgun cocuk daha zor uyuyor. Daha sade sakin bir zamanda daha iyi uyuyacaktir emin olun.

B
Biz bebe uyusun diye uyku oyunu yapalim hadi sakaciktan isiklari kapatalim..demiyoruz ki, zaten uyku modunda yatakta oluyoruz hepimiz yani. Ama bizim yatakta da olsak baba uyumus oluyo ben bayilip bayilip ayiliyorum aa bi bakiyorum cocuk yok. Inmis asagida cekmeceleri bosaltiyo karanlikta.. Kizimin kendi yatagindaysak ikimiz,yine beni uyutup gidip oyuncaklarla oynuyo.. uyanmam da gelip meme cekistirmesiyle oluyor bazen. Uyuycak emip saniyorum yooo şlap birakip geri kaciyor..

oğlum tam 2 yaşlarında feci asabi oldu ,tüm düzenimiz bozuldu.
araştırdım meğer 2 yaş sendromuymuş.
nekadar sürdü hatırlamıyorum ama geçti.
o geçer 3 yaş sendromu çıkar .
sendrom bitmez çocuklarda allah yardımcımız olsun.

Uyku oyuncagi ise yaramadi. Yazin yikiyordum kizimi aksamlari mesela..Su soguk gunlerde de uyumadan ykamak istemiyorum saclar zor kurur gece islak kalir diye..
Rutin yapamyorym cunku kizim dur durak bilmiyor. Gel kitap okuyalim kaciyor.. gel ninni calan yengeci alalim o calsin ben soyleyim..kaciyor..Masallar uydurdum civcivli kedili ayili falan gene dinlemiyor.. yani isi gucu ortaligi savas alanina cevirmek oluyo o saatlerde. 12den sonra cozutma saati gelmis oluyor iyice..

Her annenin bir donem yasadigi sikintilar bunlar, hepimiz ayniyiz aslinda. Hani o aksam 7 de uyuyan onune ne koysan yiyen cocuklar var ya, onlar bence parmakla sayilacak kadar az...

Bu duzenin degismesini istiyorsaniz once kendinizi degistirmelisiniz. Kiyamiyorum, isime geliyor cumleleri kurmussunuz, siz bile yetiskin halinizle farkli bir duzene alisamazken kucucuk bir bebegin bagimsiz kendi duzenini kurmasini beklemeyin.

Oncelikle emzirmeden uyutmayi birakmalisiniz, hatta doktor onerisiyle emzirmeyi birakarak ise baslayabilirsiniz. Ancak ben uzman degilim tabiki emzirmeyi birakma konusunu mutlaka doktorunuzla gorusun. Sonrasinda odasini ayirmayi deneyin ki birlikte uyumayacaginizi anladigi icin uyku saatlerini size gore degil kendine gore ayarlayabilexegini ogrensin.

Sonrasinda ise uyku saatlerini gunluk bir rutin olarak alistirabilirsiniz. Uyku egitimi kac yasa kasar veriliyor bilmiyorum ama hala sansiniz varsa arastirin ve kullanin derim.

Oof of.. beterin beteri durumu. Bi de calissaydim ne yapacaktim acaba diyorum. Size Allah kolaylik versin.. :/ calismak da istiyorum artik..ama kizim bensiz de durmuyor iste. Anneme bile biraksam 1 2 saat zor durur. Memmeee diye aglar beni ister cunku.. :/
Her cocuk bir olmuyor cunku bir tanidigim kizimla arasinda gun farki olan cocugunu birakip yurtdisina bile gidebiliyor is seyahati falan icin.. cocuk aramiyor. Baska bi yakinimiz da kizi 3 aylikken annesinin memleketine birakti geldi isine gitti 2ay sonra cocugunu geri aldi gidip. Benim kizim 2 3 aylikken de boyle cadiydi ama, birakilamazdi mesela..

Ikinci paragrafta baya bi kafa salladim ve evet cok dogru..dedim..
ben bile alismak istemiyorum aslinda.. dogru..

Bence zor da olsa erken kaldırın. Yani aşırı erken değil de mesela 8 gibi . Öğlen uykusu var mı? Varsa 1 saati geçmesin ve hep aynı saatte yatırın (baktınız uyumuyor o saattr, artık kaldırın). Akşam aynı saatte yatırın, emzirin, ama uyuyana kadar değil doyana kadar, sonra uyanık bir şekilde yatağına koyun. Eğer alıyorsa biberonda sıcak (ballı) süt verebilirsiniz. Yanına uyku oyuncağı verin (hep aynı oyuncak, bak kızım tavşan da yattı uyuyacakmış sessiz ol da uyusun o da fln deyin), bir ninni soyleyin ya da kitap okuyun sonra iyi geceler deyip odadan çıkın. Muhtemelen peşinizden gelecek, odadan çıkmasına firsat vermeden hemen alıp tekrar yatırın. Bağırıp çağırsa da tekrar yatırın, artık uyku zamani iyi geceler kızım deyip bu işlemi uyuyana kadar tekrarlayın. Gerekirse yatağının yanına bir sandalye koyup oturun ama konuşmadan, ki sizi görsün. Bu şekilde bir kaç gün gecebilir ama sabrederseniz pes edip alışacaktır ama rutin mutlaka hep aynı olmalı. Eğer kendi kendine uyumayı öğrenirse yatağının yanında değil mesela kapı ağzında beklersiniz, sonra koridorda onun sizi duyacak sekilde vs böyle basamak basamak azaltırsınız. Bazı çocuklar 3 gun de alışır ama bazıları bir haftadan fazla direnir, ama pes etmeyin uzun vadede faydasını göreceksiniz insallah.
Emzirmeyi bırakmanıza gerek yok bence.

Yaşı gelmiş. Memeden keseceksiniz başka çaresi yok. Bir hafta içinde alışacak ve uyku düzeni kurmaya calisacaksiniz .

Memeden kesince uzaklasma asla olmuyor. Aksine bebek daha bir canlı , bagimliliktan kurtulmuş sevgi dolu oluyor.

Madem.uyumuyor, madem bu kadar eziyet çekiyorsunuz , sıkın dişinizi bir iki hafta daha eziyetini çekip sütten kesin. Tek çaremiz bu.

Sütten kestikten sonra asla odanızda uyutmayin . Siz neyi nasıl dayatirsaniz o şekilde devam eder unutmayın.

Bizim kabusumuz sütten kesince bitti. Gece huysuzlanmasının sebebi de uyumaması zaten. Uykusu gelince bizimki de sapıtıyor sapıtınca da daha zor uyuyor kısır döngü gibi bir şey.

Ikinci paragrafta baya bi kafa salladim ve evet cok dogru..dedim..
ben bile alismak istemiyorum aslinda.. dogru..
Sütten keserken ve ya odayı ayırırken "çocuğun hazır olup olmaması değil annenin hazır olması" gerektiğini dusunuyorum.Anne de emzirme olayından müthiş ruhsal bir haz alıyor çünkü

kizimi 22 aylik olunca sutten kestim.kesmeden once gecede en az 5 kez sut icmek icin uyanirdi.sutten kesince o kadar rahatladim ki gece bi kere bile kalkmadi.memede uyumasina ragmen 1 gunde alisti hic aglamadan kestim hemde kizimi goren herkes bu hayatta sutten kesilmez diyorlardi.

ben dede ve anneanneye bırakabılıyorum kreşe başlayana kadar onlar baktı yarı bızım evde yarı kendı evlerınde (kendı evlerı 1 saat uzakta ayrı bir şehirde, yazında yazlıkta onlarla kaldı ve her yaz bu sekılde devam edecek okul tatıl olunca yazlıga gıdecek cunku burada bakacak kımsemız yok) ama onlar harıcı o da kımsede kalmaz, baba ıle bıle durmaz duşa tuvalete her yere beraber gıderız , sabah ben erken cıkıyorum işe yetişmek için arkamdan ağlıyor hep falan filan..
sizinki de size bağlanmış o nedenle kımsede kalmıyordur...
aslında meme olayını çözseniz gerisi gelir, çocuk işi sabır işi cidden ..

Memeden kesme zamanınız gelmiş. Önce bunu kabullenin.
Bu kadar abartılacak bir şey yok. Madem biraz nefes almak istiyorsunuz bunu yapmak zorundasınız. 2 yaş küçük değil sonuçta. Emen bebek daha çok uyanır..
Kaldı ki o yaştaki bebeğin gece beslenmesine gerek yoktur. Yatana kadar yediği ona yeter.
23 aylık memeden kestim ben. Sadece su veriyorum.

Odasını mutlaka ayırın. Zorlayın kendinizi her uyuduğunda odasına götürme konusunda. Uyansa bile kendi odasında uyansın her seferinde. Başka türlü benimseyemez.

Ben 14 aylıkken odasını ayırdım. Resmen keşke daha önce yapsaymışım dedim. O uyanmasa bile her hareketine uyanıyordum uykum boşu boşuna bölünüyordu. Çalışıyorum üstelik..

Sabah ekstra ses yapın erken uyansın bir şekilde. Vitaminsiz olun veya olmayın gece 1-2 ye kadar oturmak pili bitirir zaten..
Her bir kaç günde bir biraz daha saati öne çekerek odasında uyutmaya başlayın.
Başarılı oldukça yarım saat öne çekin yani.
Odadan çıkmasına izin vermeyin uyuturken.
Masal anlatın. Ki o zaten sürekli soru soracaktır. Muhabbet uzar gider :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…