- 4 Mart 2016
- 3.084
- 2.810
-
- Konu Sahibi lightpinklady
YaaaBen persembe pedagoga gidiyorum , kendim bas edemedim bu terrible two ile , ise yarar birsey soylerse yazarim size de
Biz bebe uyusun diye uyku oyunu yapalim hadi sakaciktan isiklari kapatalim..demiyoruz ki, zaten uyku modunda yatakta oluyoruz hepimiz yani. Ama bizim yatakta da olsak baba uyumus oluyo ben bayilip bayilip ayiliyorum aa bi bakiyorum cocuk yok. Inmis asagida cekmeceleri bosaltiyo karanlikta.. Kizimin kendi yatagindaysak ikimiz,yine beni uyutup gidip oyuncaklarla oynuyo.. uyanmam da gelip meme cekistirmesiyle oluyor bazen. Uyuycak emip saniyorum yooo şlap birakip geri kaciyor..2 yas donemi bence en zoru, allah sabir versin, oglum 25 aylik, tam ergen tam.
Ama sizin uyku duzeni cok kotuymus ya, nasil uyumuyor o saate kadar?
Olmadi ailecek tum lambalari kapatip uyku moduna gecin. Bir de yordum uyumuyor demissiniz, aslinda yorgun cocuk daha zor uyuyor. Daha sade sakin bir zamanda daha iyi uyuyacaktir emin olun.
Uyku oyuncagi ise yaramadi. Yazin yikiyordum kizimi aksamlari mesela..Su soguk gunlerde de uyumadan ykamak istemiyorum saclar zor kurur gece islak kalir diye..Canım bu uyku eğitimi,sütten kesme işlerini 1.5 yaşına kadar halledin diyen bir çocuk doktorumuz var.Cocugun uykuya geçiş nesnesi sensin bu yüzden işin kolay olmayacak...ben ilk çocuğumda 6 aylıkken ikinci de doğduğu andan itibaren uyku oyuncağı edindim.Bebegi ve uyku oyuncağını yatağa koyup odadan ayrıldım.Aglamasi miziltidan çok katılarak sa kucağıma alıp onu rahatlatıp tekrar yatağa koydum.Boyle süren günler sonunda iki çocuğumda da uyku belirtileri başladıysa (esneme,gözünü ovalama) yatağına koydugumda uyuyan çocuklar oldular.Sizin de İki yaşında ki çocuğunuzla uykudan önce bir rutininiz olsun.Bu oyun gibi onu uyaran ,uykusunu kaçıran birşey değil,onu rahatlatıp uykuya hazırlayan bir şey (saçını tarayıp orme sonrasında ona kitap okumak) olabilir.O sizin yatağınızda değil,siz onun odasında yatağına uzanabilirsiniz....önce o uyuyunca odadan ayrilirsiniz,zamanla o uyumadan ayrılmaya başlarsınız.Hic kolay olmayacak bunu kabul edin ve iki üç günde kazanacağı bir beceri olmayacak bu.
Oof of.. beterin beteri durumu. Bi de calissaydim ne yapacaktim acaba diyorum. Size Allah kolaylik versin.. :/ calismak da istiyorum artik..ama kizim bensiz de durmuyor iste. Anneme bile biraksam 1 2 saat zor durur. Memmeee diye aglar beni ister cunku.. :/her çocuğun yapısı farklıdır tahmınen hep geç yatan bir çocuktu çocuğunuz, gece uyanmaları dersek benim kızımda en az 3 kez uyanır hiç meme emmedi ama hala gece süt içer ortalama 3 saatte birde ister vermezsen kıyamet kopar, gece ebslenmesini kesemediğim için hala gece bezliyorum ona ragmen her sabah sırıl sıklam uyanıyor yoksa gunduz tuvalet egıtımı var ufak kazalar harıcı sıkıntımız olmuyor..
yatak kısmında bız kendı rahatımız ugruna ayırmıyoruz ama aslında bır sureden sonra ezıyet oluyor bu durum, bence odasına alıstırın bır sekılde sızde daha rahat uyursunuz ve memeden kesme vaktınız gelmiş artık karın doyurmalık değil eğlencelik emzik niyetine emiyordur emin olun..
eşinize gelince erkekler çok biliyorlar herşeyi ona hiç takılmayın, benim kızım su an 2,5 yasında odasında uyuyor, tuvalet eğıtımı gunduz okey gece henuz veremedık, oldum olası erken uyur en gec 22:00 dir uyku saatı ama ev işi,iş stresi vs ben bıtık oluyorum adamı goresım yok bu aralar hep reddedıyorum cınsellık en son dusunecegım sey kız uyudugunda bır dus alıp bende yatıyorum kı dınleneyım cunku gece de uyanıyorum en 3-4 kez ve sabah işe gitmem gerekıyor..
Ikinci paragrafta baya bi kafa salladim ve evet cok dogru..dedim..Her annenin bir donem yasadigi sikintilar bunlar, hepimiz ayniyiz aslinda. Hani o aksam 7 de uyuyan onune ne koysan yiyen cocuklar var ya, onlar bence parmakla sayilacak kadar az...
Bu duzenin degismesini istiyorsaniz once kendinizi degistirmelisiniz. Kiyamiyorum, isime geliyor cumleleri kurmussunuz, siz bile yetiskin halinizle farkli bir duzene alisamazken kucucuk bir bebegin bagimsiz kendi duzenini kurmasini beklemeyin.
Oncelikle emzirmeden uyutmayi birakmalisiniz, hatta doktor onerisiyle emzirmeyi birakarak ise baslayabilirsiniz. Ancak ben uzman degilim tabiki emzirmeyi birakma konusunu mutlaka doktorunuzla gorusun. Sonrasinda odasini ayirmayi deneyin ki birlikte uyumayacaginizi anladigi icin uyku saatlerini size gore degil kendine gore ayarlayabilexegini ogrensin.
Sonrasinda ise uyku saatlerini gunluk bir rutin olarak alistirabilirsiniz. Uyku egitimi kac yasa kasar veriliyor bilmiyorum ama hala sansiniz varsa arastirin ve kullanin derim.
Sütten keserken ve ya odayı ayırırken "çocuğun hazır olup olmaması değil annenin hazır olması" gerektiğini dusunuyorum.Anne de emzirme olayından müthiş ruhsal bir haz alıyor çünküIkinci paragrafta baya bi kafa salladim ve evet cok dogru..dedim..
ben bile alismak istemiyorum aslinda.. dogru..
ben dede ve anneanneye bırakabılıyorum kreşe başlayana kadar onlar baktı yarı bızım evde yarı kendı evlerınde (kendı evlerı 1 saat uzakta ayrı bir şehirde, yazında yazlıkta onlarla kaldı ve her yaz bu sekılde devam edecek okul tatıl olunca yazlıga gıdecek cunku burada bakacak kımsemız yok) ama onlar harıcı o da kımsede kalmaz, baba ıle bıle durmaz duşa tuvalete her yere beraber gıderız , sabah ben erken cıkıyorum işe yetişmek için arkamdan ağlıyor hep falan filan..Oof of.. beterin beteri durumu. Bi de calissaydim ne yapacaktim acaba diyorum. Size Allah kolaylik versin.. :/ calismak da istiyorum artik..ama kizim bensiz de durmuyor iste. Anneme bile biraksam 1 2 saat zor durur. Memmeee diye aglar beni ister cunku.. :/
Her cocuk bir olmuyor cunku bir tanidigim kizimla arasinda gun farki olan cocugunu birakip yurtdisina bile gidebiliyor is seyahati falan icin.. cocuk aramiyor. Baska bi yakinimiz da kizi 3 aylikken annesinin memleketine birakti geldi isine gitti 2ay sonra cocugunu geri aldi gidip. Benim kizim 2 3 aylikken de boyle cadiydi ama, birakilamazdi mesela..