- 8 Ağustos 2008
- 35.145
- 41.519
- 1.123
canım birbirimize gaz verip duruyoruz ama yemek yerken nedense o sözleri unutyoruz
hani 65 kılo olacaktık bayramda
niye yedin kuşum pizzayı
ben nıye çiğköfteleri hüplettim
ayrıca ben daha adet olamadım.habire sancı cekıyorum ama tık yok.
ses var görünt yok
evet canım.gözm doymuyor cidden
canım tatlı istıyor sürekli
ne yapayım ben şimdi bu nefsimi :)
saat 6.30dan beri bişey yemedim.inş. kılo almamışımdır bugn
oy oy oy
afiyet olsun bacım.pizzaya bende hiç dayanamam
işte bu yüzden canım..bizim hatamız yedikten sonra vicdan azabı çektiğimiz yiyeceklere hep dayanamadığımızı onları çok sevdiğimizi söylüyoruz..
ve üstüne üstlük kilo verdiğimiz zaman kendimize ödül olarak ne sunuyoruz o cıss yiyeceklerden..cidden çok vahim bir durumumuz var..beynimize devamlı yasakların içinde kısıtanmışışız sinyali gönderip duruyoruz ve ilk fırsatta yiyecekleri aşırı bir şekilde yiyoruz sonrası fazasıyla geri geliyor tabi kilolar..
neden kendimize ödül olarak spor vermiyoruz..mesela yarım saat fazla yürüyüş..bir beden küçük kıyafet,10 mekik daha ekleme parkta yürüyüş,cam silme ütü yapma kitap okuma gibi bu örnekleri kilo vermeyi destekleyecek şekilde çoğaltabiliriz..
bizse napıyoruz..tam tersini..hafta sonu kaçamak günü ilan etmişiz kendimize..hafta içi ie kilo vermek için olabildiğince sıkıyoruz kendimizi..ee noluyor hafta sonu gelince baskıdan kurtulan beyin ne görürse yemek için yönlendiriyor bizi hem de doyma sinyalini göndermeden..neden çünkü biz öyle istemişiz ondan..
beynimiz tıpkı sabah kalkmak için kurduğumuz saat gibi aslında..
onu biz bu hale getiriyoruz..tam tersini yapıp kilo vermek istediğimizi ve kilo verince çok mutlu olucağımızı söylersek devamlı spor yapmaktan ev işlerini yapmaktan mutlu olursak ödül olarakda kilo vermemize destek olan şeylerden yaparsak inanın beynimiz de hemen yanıt vericektir buna ve asıl ödülümüz kısa ürede kilo vermek ve geri almamak olucaktır..
haydi sizde deneyin saatlerinizi kurmadan önce beyinlerinizi kurun..
hem de hemen şimdi