ikracım teşekkürler tarifin için cnm:)kanat için demiştin değil mi?
kızlar akşam yemeğinde ne yesem şöyle değişik ve kilo aldırmayan lütfen bana yardım edermisiniz:)bulamıyorum bir türlü:)
günaydın kızlar
ceydacımın dediği gibi yapıyorum ve ayrıntılı menü yazıyorum
sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
5 zeytin
az beyaz peynir
yarım domates
1 kupa tatlandırıcıyla çay
püskütcüğümün tatlandıcı hakkındaki fikirlerini merak ediyorum doğrusu ne zamandır aklımda soramadım bi türlü
öğlen
sadece kiraz yedim 300gr
akşam
1 tane karnıyarık çok yağda kızartmadım bi çorba kaşık yağ ile 4 adet patlıcanı kızarttım kıymanın içindede hiç yağ yok
1 kase cacık
gecede 5 kayısı 8 çilek
spor olarakda sadece 40 dk. yürüyüş
Bu arada herkese merhaba.. a.s.
Arada iş yapıp arada mesajlara bakacağım.. Aslında az kalacaktım ama mesajlar birikmiş..
Okumak gerek..
günaydın kızlar
şişkinliğim bugün hayli azalmış. dün karpuzu sadece bir parça attım ağzıma ve form çay içtim. bunun etkisiyle olabilir
dün neler yedim
07:30 müsli
10:30 1 ayran
12:10 2 adet köfte + salata + 1 dilim ekmek
15:00 1/2 yoğurt
17:15 1/2 yoğurt
19:30 1 tabak taze fasulye + 3 kaşık makarna1 kaç tane lays
20:30 neskafe
23:00 ufacık 1 parça karpuz
günde 2-3 kupa beşi bir yerde çayımı içiyorum. gece de eğer unutmazsam 1 kupa suda tane karabiber ve karanfili kaynatıp içinde ya kiraz sapı ya beşi bir yerde ya da form çay demleyerek içiyorum. dün akşam form çay içtim
300 gr' ı görmemişim canım inanır mısın... sen tekrar yazınca farkettim.. anladım canım bazen insan hiçbirşey yemek istemiyor gerçekten.. ama yine de bişeyler atmak lazım ben de ara öğünleri önemsemezdim sağolsun püsküüt yaza yaza ben de ara öğünleri atlamaz oldum sırnaşık şey
tahlil yaptırmadım Püsküütüm...deneme yanılma diyebiliriz...doktoru dinleyince bıraktım maydanozu...o sıralar çok yiyiyordum çünkü..bacaklarım çok şişmişti anlam veremiyordum yerimseniben
ya evet çok özlemişim...bi de arada sırada yerim ki vücut şaşırsın...hiç yememeyede alışmasın ama di mi sengözlerimebaksanab:jeyyar:
canım kepekli ekmek yediğim dönemlerde ben hiç kilo veremedim..kepek bana yaramıyor...
:1ninca:
ben de aşırıya kaçmadan beyaz ekmek tüketiyorumzemuszemus
O ufacık karpuzu saymazsak meyve yok.. yerimseniben
Bana kalırsa gün boyu devam eden yoğurt festivalinden birini meyve (elma ve/ya şeftali) ile değiştirebilirdin..
Biri lays falan demiş gibi sanki ama ben okumadım onu.. eyvahedigeldismile
Sen de sağ ol Ceydacım.. a.s.
Ara öğün hep söylenir ben de senelerce hiç kulak asmazdım.. Psikolojik midir nedir sanki yersem daha çok yiyecekmişim gibi gelirdi ve sonra da ana öğün saatinde deli gibi acıkmış olurdum..
Üç açıdan çok önemli:
1- Bu sayede ana öğün saatinde çok acıkmış ve bu yüzden baskı altında olmuyoruz.
2- Meyve, yoğurt, süt gibi ürünleri dengeli tüketmemiz sağlaması açısından fırsat yaratmış oluyor. Çünkü biliyorsunuz ki yemek üstüne hemen meyve yemek sağlıklı değil. e bu durumda meyveyi ne zaman yiyeceğiz di mi ama?
3- Vücut kendini kıtlıkta sanmıyor, yani onu kandırmamız biraz daha kolaylaşıyor.. Midemize sürekli çalışması için bir şeyler gönderiyoruz ve bu sayede de metabolizma hızımızın yavaşlamasını engelliyoruz..
diye düşünüyorum ben.. yerimseniben
Püsküütüm harikasına.s.Şeniz
ben de sütümü yoğurdumu tam yağlı yerim...bi doktor demişti vücudnuza en faydalı yağ süt ve yoğurtta ki yağdır diye..o yüzden bi kısıtlama getirmiyorum..
canım benim eşim Rizeli...o da çok sever mıhlama,mısır ekmeği...ama çok sık istemez yağlı olduğu için...Karaciğerini çok düşünürbizim yemeklere alışasıya kadar baya zorlandı ama sonunda başardım yaniii...ben ona ayak uydursaydım şimdi nasıl olurdum bilemiyorum:1ninca: Ege mutfağı ilk başlarda biraz yavan gelsede şimdi severek yer yemeklerimizi...
evet evet ben dün biraz şımardım,doğrudur yanii:kedi:bi de şakşuka yedimmm
çikolata için 3 minik kare desek olur mu yerimseniben ya da dikdörtgengaliba 120 kcal falan yapıyo...
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Günaydın canım arkadaşlarııımmm a.s.
Cumaya az kaldıııı:lepi:
dün geçti bitti,kaçamaklar yapıldı
yarında lapa günü:lepi:
Sen de sağ ol Ceydacım.. a.s.
Ara öğün hep söylenir ben de senelerce hiç kulak asmazdım.. Psikolojik midir nedir sanki yersem daha çok yiyecekmişim gibi gelirdi ve sonra da ana öğün saatinde deli gibi acıkmış olurdum..
Üç açıdan çok önemli:
1- Bu sayede ana öğün saatinde çok acıkmış ve bu yüzden baskı altında olmuyoruz.
2- Meyve, yoğurt, süt gibi ürünleri dengeli tüketmemiz sağlaması açısından fırsat yaratmış oluyor. Çünkü biliyorsunuz ki yemek üstüne hemen meyve yemek sağlıklı değil. e bu durumda meyveyi ne zaman yiyeceğiz di mi ama?
3- Vücut kendini kıtlıkta sanmıyor, yani onu kandırmamız biraz daha kolaylaşıyor.. Midemize sürekli çalışması için bir şeyler gönderiyoruz ve bu sayede de metabolizma hızımızın yavaşlamasını engelliyoruz..
diye düşünüyorum ben.. yerimseniben
evet canım meyve olmuyor menülerimde. diğer mesajımda açıkladım ama daha oraya sıra gelmedi sanırımyaz meyvelerini daha çok seviyorum. gerçekten meyve fasıllarına başlasam iyi olacak :hulya: uyarılarınız için teşekkür ederim efemmm
lays çok çok azdı azıcıktı gerçekten :kedi:
evet ben de doğumdan sonra 1 sene tepiştim kilo vermek için ama ne zaman ki ara öğünü öğrendim kilo vermem başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?