Kizlar esim kocaman bir paket kinder riegel cikolatasi almis, ben seviyorum diye kötükedihüso
Tamam seviyorumda, sevdigim icin canim istediginde 1 tane aliyorum, zaten birtaneside 7,3 g yag iceriyor
Bir tanesinden ki isirdim, gerisinide agzima attigimda aklima basima geldi ve gittim cöpe tükürdüm. Esim söz verdi bir an önce o cikolatalari kendi yiyecek ve bana birdaha alirsa tek bir iki tane alacak en fazla. kaydirigubbakcemile vereliniortak
Kendime mikserde muz-yagsiz süt (isitilmis)- tarcin-kakao karisimi yaptim ve onu simdi iciyorum büyük bir bardakla.
Ilginc birsey oldu (benim icin ilginc) teyzem almis yerim diye geride hic acmamis bile bana verdi: su dört köseli incecik kraker gibi ekmekler varya, zayiflamak icin yiyorlar, Wasa markasindan mesela, türkiyede onlara ne deneliyor?
Simdi onlar bana bakiyor ben onlara bakiyordum, cünki gencligimden beri bir kac kez denemisimdir zayiflamak icin onlari yemegi ama hic olmamistir. Ama bugün kafama dank etti. Simdi ben bunlari alinca nasil yemeye calisiyordum? Normal ekmek gibi. Yani üstüne margarin, recel, nutella sürüp yemek istiyordum. Eee ozamanda tabii normal ekmegin verdigi tadi vermiyordu ve benimde hosuma gitmedigi icin paketi yarimlamadan cöpe atiyordum. Hic aklima gelmemisti baska türlü yemek. Bu sefer aksam ne yesem diye düsünürken, salata yapsam dedim, ama salataylada doymam diye düsündüm. 3 tane bu kuru ekmeklerden aldim, kücük bir parca peynir koydum iki tanesinin arasina ve salatamin yaninda yedim. Esim kücük ekmekcikler almis hazir, baktim bir tane yedigin zaman 3 g yag aliyormusun, ondanda yarim yedim. Artik yag miktarlarina dikkat ediyorum, ama saymaya baslamamistim acikcasi. Bundan sonra sayacagim, 30 g gecmemek icin.
Neyseki bu ekmekler bitince yine alacagim baska bir tanesinden, hatta ben bunlara alissam nekadari süper olur ya, en azindan yemegin yaninda yesem cok doyurucular.
Baktim simdi: 100 g da 399 kcal ve 6,2 g yag varmis. Paketin icinde 75 g var- 15 tane ekmekkaresi. Yani 1 tanesi 5 g agirlikda ve 0,31 g yag iceriyor. 3 tane yedim ve 1 g yag bile almamis oldum yani. Cok iyiymis bu ya : ). Bir oturusta zaten tüm paketi bitirmek mümkün degil, ama öyle yapsam bile toplam 4,65 g yag yemis olurum ve 300 kcal.
Hesap makineyle aramiz cok iyi anliyacaginiz sırnaşık şey
canım ben bu wasa ları ilk 5 yıl önce keşfetmiştim.o zamanlar 58 dim,53 olmak istiyordum.ben çok seviyorum wasa yı yemeği,istanbulda carrefourda aynı markanın satılıyordu.ben şöyle yiyorum,üzerine cottage cheese sürüpve biraz schnittlauch koyup yiyordum.zaten cottage cheese sin kasesi toplam 70-80 kalori bişey sanırım.bide cottage cheese si mankenler podyuma çıkmadan önce yiyordu.