Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

günaydın kızlar .kalktım oğlumu doyurdum ve uyudu baba oğul uyuyolar bende tekrar yatmadım kahvaltımı yaptım her zamanki gibi şimdi yeşil çayımı içiyorum herks tatil günü uyuo galiba .bu arada biri bana ceza versin dün akşam ben pide yedim hemde 1 pide 2-3 parçada eşim zorladı düşünün yani aylardır yemiyodum böyle ya neyse inş.pek etkilemez.en iysi bende leslie yapıyım bayy

ayy kuşum hayırlı uğurlu olsun şekercik..ben sana demedimmi sen kazanacaksın diye..benim hislerim kuvvetlidir..hem rüyanda bile sana kuvvet vermişim şekercik anla yanii ne kadann kısmetliyim:80:
burda arkadaşlar işleri kötü olduunda ararlar beni nolur gel bi kahve ısmarlayalım diye..ben olduğumda açılıyomuş işleri:78: amaa kahve sevmiyorum yahuuu neese sabah sabah yeter bu kadar geyik:86:

ayy deliye bak bu hafta takıma en büyük yük benden oldu..herkesler süper vermiş kiloları..ama ben halaa elim yüzüm şiş şiş geziyoruım ortalıkta..dün neden bu kadar şiş gözlerin diye soranlar çoğaldıkça doktor arkadaşı aradım..idrar yolları ile sıkıntım olup olmadığını sordu..yok dedim..son zamanlarda aşırı üzüntü yaşayıp yaşamadığımı sordu..kaldım orda..susunca anladı bişiler ters gidiyor..troid olabilir dedi..aşırı üzüntü stres troidlerin çalışmaını engellermiş ve belirtileri de el ayak göz yüz şişermiş..kan testi yapılacak mecburen:94:
yaa kızlar bize üzüntü stres yasak bundan sonra üzülmek yok hepimiz hergün bayram yapıcaz:124::124::124::124::119:hep bizmi akıllı olucaz yahuuu :129:birazda birileri bizim kahrımızı çeksinn:125::115:dimii amaa:131:

Ablam günaydın...
Aman nolur dikkat et sağlığına, üzüntü stres herşeyin başı...
Rabbim korusun...
Sen hep iyi ol tamam mı

tamam canım bi bakiim ben mesajlarıma
10. olmuşuz haftaya o pis 0(sıfır)'ı atalım sadece 1 olsun
eveeett:118::118:
kızlar bana sağlam bi karın günü söylermisiniz ??
nee
ins cnm haftaya bomba gibi gelem yikalim her tarfi ay ne agresim yahu
:104::104::104:
Allah kolaylık versin şekercik
sabah hafif olmuş ama akşama doğru yükselmiş dozaj iyi iyii sen şimdi 60 a yükselirsin ve beni karşılarsın dimiiii:92::121::128:
slm kizlaaaaaaaaaaaaaaarrr........
60 dk leslie toplam 60 dk ko koooooooopppppppp
oyyy geçen haftanın spor toplamını yazmadık dimiii yaa :122:

Tiroit bezi az çalışan binlerce insan bu hastalığının farkında olmadan yaşamaktadır. Bu kişilerde yorgunluk, saçlarda dökülme, kilo alma ve depresyon vardır. Özellikle yorgunluk ve halsizlik günlük hayatımızda çoğu zaman çok çalışmaya ve uykusuzluğa bağlandığı için tiroit bezi yetmezliği pek akla gelmez ve atlanır. Özellikle kadınlarda 55 yaşından sonra bu hastalığın sıklığı daha da artar ve her 8-10 kadından birisinde tiroit yetmezliği gelişir. Bazı kadınlar bu belirtilerin menopoza bağlı olduğunu sanarak yorgunluk, halsizlik ve unutkanlık içinde yaşar giderler.

iyide şekercim ben yürüyüşümü fazla yaptım egzersizimi değil..hem o dediğin kas yapma değil..yani öle bişii olmaz.zaten vardır bizde kaslar ama biz onları tembelleştirince yayılır kalırlar..düzenli egzersizlerle kendilerin gelirler.o yüzden vücudumuzun şekli güzelleşir.ve varlıklarını sürdürdükçe yağ yakmamız iki üç katına çıkar çünkü görevlerinin biri de yağ yakmadır..senin dediğin bu var olan kasları şişirmektir..o da özel çalışmalarla protein yükleme ve ciddi spor yapmayla olur..merak etme şekercim o kas şişirenlerin yaptığı spor yanında bizim yaptıklarımız devede kulak bile değil yanee

Ablam günaydın...
Aman nolur dikkat et sağlığına, üzüntü stres herşeyin başı...
Rabbim korusun...
Sen hep iyi ol tamam mı

ahh tatlımm benimmm hoşgeldin şekercim günaydın...
yok tatlım bundan sonra alemin delisiyim ben...hadi bakem isteyen takılsın peşimee

Bazı kişiler ise önceden tiroit ameliyatı geçirmiştir ve günün birinde tiroit hormon yetmezliği gelişebileceğini bilmeden bu şikayetlerle birlikte yaşarlar. Oysa ameliyat geçiren tiroit hastaları veya radyoaktif iyot tedavisi gören kişiler belirli aralıklarla tiroit hormon tetkiklerini yaptırmak zorundadır. Belki bu kişilere hastaneden ayrılırken bu konu söylenmemiş olabilir.

Çok uyuyan, üşüyen, eli yüzü şişen bir kişide de tiroit bezi yetmezliği olabilir. Kilo alımının bir nedeni de tiroit bezinin az çalışmasıdır.

Özellikle kilo vermek istediği halde bir türlü zayıflayamayan kadınlarda tiroit bezi az çalışıyor olabilir. Bu kadınlar bir çok diyet yöntemleri uygulamalarına rağmen bir türlü kilo veremezler, ta ki tiroit hormon tetkikleri yapılıncaya kadar.

Son düzenleme:
Depresyondaki kişilerde de hipotiroidi sık olarak bulunabilir. Depresyonda iseniz mutlaka tiroit hormonunuza baktırınız. Diğer hormon yetersizlikleri ve kan şekerindeki düşüklükler de bazı kişilerde depresyona neden olabilir. Bu nedenle depresyonunuz varsa bir Endokrinoloji uzmanına başvurarak hormon kontrolü ve şeker yükleme testi yaptırmanız sağlığınız için çok önemlidir

Çocuğunuzda dişler geç çıkıyorsa, geç yürüyorsa, geç konuşmuşsa, sık sık enfeksiyona yakalanıyorsa veya okulda başarısız, konsantrasyonu bozuk ve hiperaktif ise tiroit yetmezliği yönünden mutlaka araştırılmalıdır

Şeker hastalığınız varsa sizde tiroit yetmezliği gelişme riski fazladır. Bu nedenle yılda bir defa TSH hormonu ölçtürerek kontrollerinizi yaptırmayı unutmayınız.

Ailenizden birisinde tiroit yetmezliği varsa sizde veya çocuklarda da ortaya çıkabilir. Bu nedenle anti-TPO antikor ve TSH ölçümlerini siz de yaptırınız.

Tiroit bezi yetmezliği olan bazı kadınlar adet bozukluğu nedeniyle Kadın-Doğum uzmanlarına giderler. Eğer tiroit hormonlarının ölçümü unutulursa ve altta tiroit bezi yetmezliği varsa tedaviden sonuç alamazlar.

İstediği halde çocuğu olmayan (kısır) veya sık düşük yapan kadınların bazılarında tiroit yetmezliği veya kanlarında tiroit bezine ait anti-TPO antikor yüksekliği olabilir. Bu kadınların mutlaka tiroit hormon tetkikleri yaptırması gerekir, aksi takdirde uygulanacak tedavilerden fayda görmeleri çok zordur.

Göz altları şiş, çok uyuyan, üşüyen ve kansızlığı olan ve seks isteği azalmış kişilerde de tiroit yetmezliği olabilir.

Kan kolesterol düzeyi yüksek olan ve bu amaçla kolesterol düşürücü ilaçlar kullanan ve diyet yapan bazı kişilerde kolesterol bir türlü düşmez. Bu kişilerin bazılarında tiroit hormon yetmezliği olabileceği ve bu nedenle kolesterolün yüksek olabileceği akla gelmezse tedavilerden sonuç alınamaz.

Kansızlığı olan kadınların bir kısmında tiroit yetmezliğine bağlı demir ve B12 vitamin eksikliği olabilir. Tiroit yetmezliği fark edilmez ise yapılacak kansızlık tedavileri başarılı olamaz ve kansızlık bir türlü geçmez.

Tiroit bezi yetmezliği TSH, serbest T3 ve serbest T4 hormonlarının ölçülmesiyle kolayca tanınır ve tedavisine başlanır. Tedavi için yapay T4 hormon ilacı kullanılır (Tefor veya Levotiron). Bu ilaçlar aç iken iyi emildiğinden aç karna alınır. İlacı önerilen dozda aldığınız halde şikayetleriniz geçmiyorsa, ya ilaç az geliyordur yada emilişi bozuktur. Böyle bir durumda doktorunuzla konuşunuz.

TSH düzeyinin 1.5-2.5 civarında olması sizin için idealdir.

Prof. Dr. Metin Özata

Endokrinoloji ve Tiroit Uzmanı

Kalamış-İstanbul

Tiroid Hormonu, Tiroit Hormonları Görevleri

Vücudumuzdaki tüm hücreler tiroit hormonlarından etkilenmektedir. İnsanın anne karnındayken gelişimi, doğduktan sonra büyümesi ve tüm metabolizma faaliyetleri tiroit hormon tarafından kontrol edilmektedir. Tiroit hormonlarının vücudumuzda etkilemediği organ veya hücre yok gibidir. Kalp hızı, kan kolesterol düze yi, vücut ağırlığı, kasların güçlü olması, adet düzeni, cilt ve tırnaklar, kemikler, sek organları, beyin ve psikolojik durum tiroit hormonlarından etkilenmektedir. Tiroi hormonlarının önemli görevlerinden bazıları aşağıda daha detaylı olarak verilmiştir:

a) Tiroit hormonları metabolizmamızı hızlandırır:

Tiroit hormonlarının en önemli görevlerinden birisi bazal metabolizma denileı istirahat halindeyken harcanan kalorileri ayarlaması ve enerji üretimini sağlaması dır. Bu sayede vücudumuzun ısısı ayarlanır ve belirli bir düzeyde tutulur. Bu ıs oluşması olayı aldığımız oksijenin yakılması sırasında oluşur. Görüldüğü gibi tiro it bezi vücudumuzu bir soba gibi ısıtmaktadır. Tiroit bezi az çalışırsa vücut ısısı dü şer ve üşürüz. Bunun tersine çok çalışırsa metabolizma hızlanarak kendimizi sıcak hissederiz ve sıcak yerlerden kaçarız.

b) Tiroit hormonlarının kan yağları üzerine etkisi:
Tiroit hormonlarının fazla salgılanması kan yağlarının yani kolesterol ve trigli şerit dediğimiz yağların yakılmasını artırır ve kan düzeylerinde azalma yapar. Tiroit hormonlarının az salgılandığı durumda (hipotiroidi) metabolizma yavaşladığın dan kan yağları fazla yakılamaz ve kanda birikir. Sonuçta kandaki kolesterol ve trig liserit isimli yağlar çok yükselir. Bu nedenle kan yağlan yüksek kişilerde mutlak; tiroit hormon tetkikleri yapılmalı ve tiroit bezinin az çalışması gibi bir durum olu] olmadığı araştırılmalıdır. Kan yağlarını yükselten diğer bir hastalık da şeker hasta lığıdır.

c) Karbonhidrat metabolizmasına etkisi:
Tiroit hormonlarının ekmek, şeker ve nişasta gibi karbonhidratların yakılmalar ve böylece enerji üretilmesinde önemli görevleri vardır. Kandaki şekerin insülin hormonu sayesinde hücrelere girmesine tiroit hormonları yardımcı olur. Kanda şeker azaldığında ise tiroit hormonları karaciğerden kana şeker salınmasını artırarak kan şekerinin daha fazla düşmesini önler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…