• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Sinema Günleri Komedi - Romantik - Müzikal Filmleri 6.Haftası

Hangi filmi izleyelim ?

• Ankete Katılan
    12
  • Anket Kapalı .
Hadi prensesim aç da yeni başlığı şöyle grupsuz- tür seçimi kısıtlamasına gitmeden bir organizasyon düzenleyelim.

liv daha önce açıkladın mı bilmiyorum ama grup olmadan devam etmesini neden istemediğini
sence ne tür sakıncaları ya da sıkıntıları olacağını açıklar mısın
belki o düşünce daha mantıklı gelir bize de

daha önceden dediğim biz 1. sinema günleri o şekilde yapmıştık
liste başındaki arkadaşların anketlerine katılım fazla iken liste sonlarına doğru yaklaştıkça liste sonunda olan arkadaşların anketlerine olan katılım azaldı
atıyorum liste başındaki 1. arkadaşın anketine katılım 20 iken liste sonundaki arkadaşın anketine katılım 3-4 kişi oldu...yani gittikçe kopmalar yaşandı biz eğer bu anket işini önceki gibi yaparsak gene aynı durumlar yaşanacaktır

2. sinema günlerinde gruplaşmaya herkes tamam demişti ne yolunda gitmedi arkadaşlar neden gruplaşmayı istemıyorsunuz ?
bende bunun cevabını çok merak ediyorum

Son düzenleme:
benim türler konusunda bir sıkıntım yok ama gruplar konusunda sıkıntılıyım. organize olup anket açmamıyor kimse. bir kişi olsa diğeri olmuyor. gerçi sonlara doğru bunu çözmek için anketleri ben açııyordum ama bu 2. organizasyona katılım çok daha az oldu. daha hiç konulara uğramayan hatta ne yaptığımızın farkında bile olmayan arkadaşlar var listede.

daha önceden dediğim biz 1. sinema günleri o şekilde yapmıştık
liste başındaki arkadaşların anketlerine katılım fazla iken liste sonlarına doğru yaklaştıkça liste sonunda olan arkadaşların anketlerine olan katılım azaldı
atıyorum liste başındaki 1. arkadaşın anketine katılım 20 iken liste sonundaki arkadaşın anketine katılım 3-4 kişi oldu...yani gittikçe kopmalar yaşandı biz eğer bu anket işini önceki gibi yaparsak gene aynı durumlar yaşanacaktır

2. sinema günlerinde gruplaşmaya herkes tamam demişti ne yolunda gitmedi arkadaşlar neden gruplaşmayı istemıyorsunuz ?
bende bunun cevabını çok merak ediyorum

anladım canım
ama bizim ankette en başta bu sorun yaşandı sanırım
listede bir sürü kişinin ismi var ama katılan kişi az

grup olmasının bence kötü yanları
1. anket açılacağı zaman gurbun bir araya gelememesi (sağ olsun prenses ayarladı şimdiye kadar)
2. gruptaki herkes farklı film öneriyor ama sadece biri izleniyor. yani eğer seçilmediyse önerdiğin filmin çok önemi olmuyor, eğer biri "bu da mı varmış" diyip dikkate almadıysa
3. sırayla gruplar oluşturulduğunda belki de çok ilgimizi çekmeyen ya da önerebileceğimiz film olmayan bir gruba düşme ihtimali var. ama değişiklik yapıyoruz diyeceksiniz. o nedenle bunu göz ardı ediyorum.

bu durumda ben grup olmamasından yanayım ama grup olacaksa da gruptakilerin ortak filmler konusunda anlaşmaya varabilmelerini tercih ederim. bu da çok zor olur.

o zaman bunun çözümü için listede temizle yapalım
sinema kulubüne hiç uğramayan ne yaptığımızın farkında olmayan arkadaşları listeden silelim

Ben de yazayım neden gruplara sıcak bakmadığımı;

Öncelikle öne sürülen sorunların hepsini gruplarda da yaşadık ve ekstra olumsuz etkisi grupların düzenli olarak isimleri verememesi, bir kişinin diğerleirne de bağlı olması ve anket açılmasında gecikilmesi.

ılk hafta olan katılım son haftalarda yaşandı aynı şekilde, son hafta çok az kişi izlemeye hatta başlığa bakmamaya ve yorum yazmamaya başladı.

Gruplarda 3-4 kişi olduğu takdirde büyük çoğunluğun önerdiği film izlenmemiş oldu. Hal böyle olunca da her hafta düzenli film izleyen kişilerin önerdikleri tek filmi bile diğer arkadaşlara izletememiş oldular.

Şahsen herkesin film önerilerini görmek ve bu organizasyona katılan herkesin zevkini tanımak, onların önerileri doğrultusunda film izlemek ve onlarla o film üzerine tartışmak isterim.

Sayımız zaten az, katılım göstermeyenler bu kez çekilecektir, az sayıda kişinin 3'er kişilik gruplara ayrılmasını çok da gerekli görmüyorum.

Türler seçimleri kısıtlıyor, herkes ilgi duymadığı bir türe de düşebiliyor bu da organizasyonun keyfini kaçırıyor bana göre. Eğer türler olmasın denirse bu kez de yine 3 ayrı kişi 3 ayrı sinemaya farklı bakan kişinin birbirinden alakasız görüşleri yer alacak ankette ve muhtemelen en popüler filmler seçilecek. Yine burda bize kıyıda köşede kalmış filmleri öneren arkadaşlarımızın önerileri dikkate alınmayacak.

Son olarak da her hafta bu organizasyona saygı duyup, karşısındakilere duyduğu saygıdan ötürü belki de zevk almayacağı bir filmi izleyip zaman ayıran, yorum yazan kişilerin önerdiği filmlerin izlenmemesini haksızlık görüyorum daha doğrusu bu kişinin kendi zevklerini de diperlerine yansıtma ve izletme, belki de bir başkasına bir yönetmen tanıtmanın ya da önyargılarını kırmanın verdiği hazzı herkesin yaşama hakkı olduğuna inanıyorum=)

grup olayının kalkmasının şöyle de bir avantajı olacak; eğer o hafta biri tatil ya da farklı gerekçelerle şehir dışında olur da erişim imkanı olmazsa o kişi atlanır ve döndüğünde kaldığı yerden devam eder lakin gruplarda 3-4 kişiye ulaşmaya çalışmak haliyle daha da zor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben de çok istiyorum bu tür etkinliklerinizde yer almayı
Ancak bana biri özel mesajla ne yapıldığını nasıl yapıldığını anlatırsa ben de seve seve katılmak isterim.

ok kızlar zaten ankete katılmayan kişileri listeden çıkarttığımızda az kişi olacağız o yüzden sizin dediğiniz kafama yattı buyrunnnnnnnnn

kim açacaksa 3. sinema günlerini bir an önce açsın :sm_cool:

Son düzenleme:
sonuc?

grup yok tür yok diymi?

bir kisi alternatif filmler onericek mesela kac?

anket olucak secilen izlenicek

bu sekilde mesela ilgi göstermeyen arkadaslarimiz sirasi geldiginde belki biraz bi cekinme hisseder diger arkadaslarina yapmis oldugu davranistan .. yada o kisiyede diger arkadaslar ilgi göstermez :) normalde olmasi gereken hassasiyet malesef belki bu sekilde gösterilir

sonuc fikrinde ortakmiyiz bunu netlestirelim arkadaslar

uzlaşabildik sanırım.

Önce sayıyı belirleyelim; hatta bu başlık altında katılacağı kesin olanlar isimlerini yazsın. Bir listemiz olsun. Eğer az isim olursa 4 film önerisi yeterli olur, eğer daha fazla katılım olursa belki 5 film önerebiliriz her hafta, böylece seçeneklerimiz de artar.

Tür kısıtlaması olmasa dahi şöyle yaparım derim; herkes en az 2 ayrı türde öneride bulunsun. yani korku seven ya da komedi öneren birinin tüm filmleri bu türden olmasın, korku öneren biri mutlaka komedi/ belgesel ya da farklı türde de seçimlerde bulunsun. ne dersiniz?

atlantis dediğine katılıyorum. önerilen filmleri ayırt etmeden izleyen arkadaşlarımızın önerdiği filmlerin izlenmemesi adaletsiz oluyor gerçektende. ztn listeden katılım göstermeyenler çıkartıldığında çok az kişi kalacağız öyle oluncada grup olması imkansız hale geliyor. türlerle sınırlama getirmek yerine aynı türden filmlerin ankete açılmaması kuralını koyarsak 4 tane dram yada 4 tane korku filminin aynı hafta önerilmesinin önüne geçmiş çeşitliliği sağlamış oluruz:) uzlaşmaya vardığımıza sevindim

3. sinema günleri diye yeni bir topic açalım ozaman , tam hız devam edelim yolumuzaaaaa :D

Back