Prensesim uyku tutmamışken ,şu soruları cevaplayım istedim .Gerçi yarına ayık kafayla okuduğumda verdiğim cevapları beğenmeyip ,ah keşke şunuda yazsaymışşım diyeceğim ama olsun =)
1)En sevdiğin,aklına kazınan ilk 5 film repliği? En başta Aftershock geliyor
:Kaybetmenin ne demek olduğunu onu kaybedene kadar bilemezsin.
Sinema kulubündeki en iyi keşif filmlerimden Persepolis :
Polis:Bayan neden koştuğunuzu söyler misiniz acaba?
Marjane
tobüsü yakalamaya çalışıyorum, çok önemli bir sınavı kaçırmak üzereyim. Ne oldu acaba?
Polis:Koşarken kalçanız sallanıyor bayan, uygunsuz bir görüntü ortaya çıkıyor. Lütfen koşmayınız.
Marjane :siz de bir zahmet kalçalarıma bakmayın!
Fight Club:Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. bir amacımız ya da yerimiz yok. Ne büyük savaşı yaşadık, ne de büyük buhranı. Bizim savaşımız ruhani bir savaş. En büyük buhranımız hayatlarımız. Televizyonla büyürken milyoner film yıldızı ya da rock yıldızı olacağımıza inandık, ama olmayacağız. Bunu yavaş yavaş öğreniyoruz ve bu yüzden çok kızgınız.
Umut: Senin için senden vazgeçiyorum
American History X :Nefret insana ağır gelir. Hayat
nefretle yaşanamayacak kadar kısa,buna değmez.
2)Türk yönetmenleri ile aran nasıl En sevdiğin türk filmi ? Fena değil .
Çağan Irmağı ben de seviyorum.
Sevdiğim çok var ama en olunca işler değişiyor :) En başta Azap geliyor. Her izlediğimde içimden bir parça kopuyor sanki
sonra Gönül yarası ,O coçukları ,babam ve oğlum ,kız kardeşim memo...
3)Filmleri genelde tek başına seyretmekten mi keyif alırsın ,yoksa topluklukla izlemekten mi ? Aslında değişiyor bu durum ama genelde tek başıma izlemeyi tercih ediyorum .Beğendiğim filmleri ise sevdiğim insanlara 2. kez izlemek ,sonrasında oturup konuşmak daha keyifli geliyor =)Toplulukla izlediğimde filmden kopabiliyorum :)
4)Kendinine yakın hissettiğin, kendinle bağdaşlaştırdığın film karakteri ? Bunu çok düşündüm ama yok galiba =( Bu soru hangi filmde oynamak ,kimin yerinde olmak isterdin gibi bir soru olsaydı
Bridget derdim .
6)Sinama tarihinin en kötü karakteri sence hangisi ? Hehehe :) Nuri alço mu desem
Yok yok Leatherface tabi .
İlk 3 soundtrack Yaaaaaa çok var neden 3 le sınırlamışım ki
Armageddon Aerosmith
Have got mail / The Cranberries - Dreams
Ultraviolet filminden 24 - jem
Death Sentence filminden Pilot Speed - Alright
Sinema tarihinin en iyi karakteri ? Kötü karakterler denilince aklıma çok isim geldi ama iyi karakterler o kadar çok var ki :) ve onlar arasında arasında şeçim yapmak zor .Bunu biraz düşünmem lazım :)