2. Sinema Günleri Komedi - Romantik - Müzikal Filmleri 6.Haftası

Hangi filmi izleyelim ?

• Ankete Katılan
    12
  • Anket Kapalı .
en sevdiğim film izleme şekli dıaşrıda hava kapalı yağmurlu olucak ben evimde olucam alıcam yanıma sıcak çikolatamı üstümde battaniyem bide şöyle güzel hüzünlü bi film ayhhh:asigim:

aaiiy evet ya içim birden kıpır kıpır oldu :) kış gecelerinde film izlemek gibisi yok.
sanırım ben son günlerde böyle bir ortamda tam anlamıyla hakkını vererek "Les Amants du Pont-Neuf" filmini izlemiştim . tadı hala damağımda :asigim:

Prensesim bilmem sende de olur mu ama hayatın bazı dönemlerinde takıntılı düşünceler edinirsin, hayatın içinde, gerçekleşmesi muhtemel olaylara karşı bir korku duyarsın, bazen hayat sana tam bir trajedi gibi görünür ve o ruh halinden kurtulmak hiç de kolay değildir.

Açılış sahnesinden itibaren tüm takıntılı düşüncelerime müziğiyle, hastane sahneleri ve diyalogları ile sanki fon oluşturdu bu film

Hani bazen tüm düşünce ve yoğunlukların uzağında kalmak isteriz ya, herşeyi kontrol etme çabası yorar bir noktada ve hayatın tatsız süprizlerinden, olasıklıklarından kurtulmak uzaklaşmak isteriz. Anlatmak bir hayli güç, düşünceler bile derli toplu değil ki ama işte çarpıyor bir yerde. O hüznü arttırıyor yoksa severim hüznü ama mesafeli, kuş bakışı hüznü. Kendi içindeki karanlık büyüyünce bir başkasının hüznünü kaldırmıyor zihin de.

Ben oturup Alice Harikalar Diyarı falan izleyeyim en iyisi, bir tavşan bana rehberlik etsin, ben harikalar diyarına doğru yol alayım :))))) Hayatın gailesinden biraz uzakta=)

ay birden kışı özledim:asigim:

ıı tavsiye etmem ben dün izlemdimmkaydirigubbakcemile3 yarısında dayanmayıp kapattımmkaydirigubbakcemile3

seni çok iyi anlıyorum canım benim , ama insanoğlu farklıyız işte . Ne zaman ruhum sıkıntıda olsa , kafamda düşünceler , tatsız olsam mutlu film izleyemiyorum bende. batıyorda batıyor , saçma geliyor, tad alamıyorum . hüzünlü filmlere sarılıyorum.

ama sen ne kadar doğru kelimelerle anlatmışsın hüznünü , bana çok derin hissettirdin . umarım içindeki karanlık büyümez hakettiğin gibi huzurla dolar canım arkadaşım benim ...

Minik izledim ben onu zaten

Amaç film izlemek değil harikalar diyarını görmek Sembolik bir anlatımdı benimki:)

Kitabını da okusam olur hem

Prensesim anladığını hissediyorum, sağol güzel kalbin ve dileğin için:)

ızle ayrıca, Tim Burton izlememek ayıptır adam onca güzel film yapacak biri aceleye geldi diye hemen yüz çevireceksin olur mu yahu

Tim Burton'un filminden mi bahsediyorsun minikm :/ bende bgn yarın izlemeyi düşünüyordum , o kadar kötü olmasın ,olmamalııııııııı

evet cnm o filmden bahsediyorum johny deep hatrına izlenir belkikaydirigubbakcemile3
cnm ya ben sevmedim belki sen beğenirsin alice'in oyunculuğunu beğenmedim aslında çok film izleme modunda da değildim belki ondanda oalbilir seni etkilemeyimolumunekankayizsmile

Başlık iyice saptı amacından ama yazmasam içimde kalır; yahu Johnny Depp'i doğal halinde görmeyi özledim ben. Ne o şapkacı hali. O güzelliğe yazık ediyorlar, daha önce de Sweeny Todd'da izlemiştim. O bakışlara, o yüz hatlarına, endama yazık ediyorlar

:))))))))))

doğru diyorsun Tim ,Johnnyi aldı ucube rollerinde oynatıp duruyor, yahu adam hala yakışıklı hazır her şey yerli yerindeyken film çevirse yazık olacak cidden , isyan edesim geldi şimdi :)))

himm o kadar guzel mi ya o film indirdim butun kis izlemek nasip olmadi bi turlu

bi de neden bilmiyorum biri hayati bana zorlastirdiginnda aklima artik bu filmdeki o ilk sahnedeki adamin kadin icin sandalyeleri firlatip atmasi geliyor gozlerim doluyor.. boyle bi yer etti o sahne bende resmen.

Çok güzel bir filmdi , bence sende çok seversin ztn Juliette Binoche hayranlığında var :)
ciddimisin asminim bu filmin seni bu kadar etkilediğini bilmiyordum , seviyorum senin bu duygusal tarafını

Genel Yorum

Farklı ve ilgi çekici bir konusu vardı.Mucizeler,umutlar,sabırla beklemek...Benigno favori karakterimdi inandı,sabırla bekledi ve Alicia komadan çıktı.Ancak bütün bu sabrına rağmen hiçbir şey öğrenemeden ölmesi açıkçası beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.Aşkı için ölmesi beni çok etkiledi ama en azından Alicia bir şeyler hatırlasaydı.4 yıl onunla konuşan adama dair birşeyler kalsaydı zihninde.Bunun dışında gayet başarılıydı bana göre...

Beğendiğim Diyaloglar

Lydia : Belki ben sana onu unutturabilirim...
Marco : Yaptığın bu zaten...

Benigno : Onunla konuş ona her şeyi anlat !
Marco : ısterim ama beni duymaz...
Benigno : Nereden biliyorsun ?
Marco : Beyni ölmüş Benigno !
Benigno : Kadınların beyni bir gizemdir.Bu durumda daha da gizemlidir.Kadınlarla ilgilenmek lazım !

Birkaç Ayrıntı

- Lydia'nın mutfaktaki yılandan korkup öyle bir bağırması ve kaçması vardı ki mutfakta seri katil falan var sandım yılan var demeden önce kaydirigubbakcemile3

- Zaman geçişleri yapılmasına (üç hafta sonra,bir ay sonra,dört yıl önce...) bayıldım vereliniortak

- Marco ve Lydia'nın eski sevgilisinin,Lydia'nın komaya girmesinin suçunu bile paylaşamamaları, ikisininde benim hatamdı diyerek onu sahiplenmeleri etkileyiciydi...

b_u_y_c_u filme ilgili değerlendirmelerin çok hoş
replikler için ayrıca bir teşekkür ediyorum ...
bende daha önce hoşuma giden bir repliği "unutulmayan film replikleri" başlığında paylaşmıştım, burayada ekliyeyim:)

"kadin beyni, esrar dolu bir evrendir, onlarin ne zaman neyi anladigini bilemeyiz, sen de git toreronla konus, anlayacaktir seni, konus onunla..."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…