kızlar ekimde düğünüm var lazere ilk seansım yarın tüyler nasıl çıkıoo geri..malummm düğün yaklaşıyor bidee genital bölgeye lazerin bi zararı var mı...
Bende yaptırmayı düşünüyorum ama hormon bozukluğu var bende öncelikle bi doktora görünmem lazım...
Önceden tedavi görmüştüm ama 4 sene önce bıraktım tedaviyi...
Tedavi görürken aynı zamanda lazere başlanır mı acaba?
Bir arkadaş gidiyor yüzü için ama güzellik merkezine ben memnunum dedi ama bende güzellik salonlarında yapılmasını pek uygun bulmuyorum...
Ona sordum 6 seans vermiş ve 360tl tutmuş.. seansların ne kadar sürdüğünü sordum 10dk dedi ve açıkçası bana çok az bi süre gibi geldi yani 10 dk da bütün yüzü nasıl yapıyor merak ettim.
Siz gittiğinizde seanslar ne kadar sürüyor?
bugun ilk seansıma gittim bakalım bişe sorcam.daha önce epilasyoon makinesiyle aldığım için bikini bölgesindeki kararmalar ve izler lazerle geçiyor mu?
Merhaba bayanlar, 2senedir lazer epilasyon yaptıran biri olarak tecrübelerimi ve nelere dikakt etmeniz gerektiğini yazıp az da olsa sizleri bilgilendirmek istedim.
Ben tüm vücut bölgesine yaptırıyorum.2 sene oldu,bitmeyen bölgeler var.
Öncelikle jelli epilasyon(ipl) sakın yaptırmayın,emin olun bu kalıcı epilasyon değildir, kesinlikle Alexandrite gibi kıl köküne tahrip edecek şekilde nüfuz eden bir epialsyon değildir.
Büyük alanlara yaptırdığınızda (bacaklar genital kollar vs ) rötuş seansı talep edin(epilasyondan yaklaşık 15-20gün sonraki süreç) çünkü muhakkak gözden kaçan alanlar oluyo,o zaman da seansların uzamasına ve daha geç netice alınmasına sebep oluyor.
Kıllarınızı trimmer gibi aletlerle kısaltın öyle gidin,böylece makine kıl köküne daha rahat ulaşacaktır.
%100 bitiş garantili sözlerine asla inanmayın, tüyler yüzde 100 bitmez bu bilimsel değil, kişiye göre yüzde 80-95 oranında biter ve iyiepilasyon yapılmışsa geriye kalan küçük yüzdelik bölüm ise ayva tüyü şekline dönüşmüş olur.
Hormonel bir probleminiz varsa doktorunuza danışmadan yaptırmayın,yoksa verdiğiniz para boşa gidecek,epialsyon bi işe yaramayacaktır.
Sizinle birebir ilgilenen ve kesinlikle 'dermatolog' veya 'estetisyen' olan kişilere yaptırın, 'güzellik uzmanlarına'değil. En az 3 yıllık lazer tecrübesi olmalı. Zaten 2010 yılındaki yasaya göre güzellik merkezlerinde epilasyon yasak!
Yüz bölgesi geç bitebilen bir bölgedir çünkü yüzdeki tüylerin yapısı vücuttakinden farklıdır.Bununla birlikte,kol bölgesi de diğer alanlara göre daha geç bitebilir.
Yüzünüze asla jilet vurmayın,epilasyon yaptırıyorsanız jileti unutun,trimmer veya makasla kısaltarak rahatsızlığınızı giderin,diğerleri kıl kökünü kuvvetlendirir.(tüy dökücü krem-jilet)
Epilasyon yapılan bölgelere özellikle kese-peeling yapmayı ihmal etmeyin. Böylece dökülecek olan kılların dökülme kolaylığını sağlamış olursunuz ve ölü cildi atarsınız.
Eğer genital bölge gibi çok acı çektiğiniz bölgelere yaptırıosanız emla kremi epilasyondan 1.5 saat kadar önce kullanın,hiçbir sakıncası yok, ve önemli ölçüde acıyı azaltıyor.
En ideal seans zamanı adet bitiminizden 1 hafta sonraki zamandır.
aklıma geldikçe yazacağım.. sorularınız varsa cvp.landırabilirim.
canım sen alexandra mı yaptırdın ben ıpl yaptırmayı düşünuyorum fakat tamemmen bıtmeycegını bılıyrm tekrar cıkıyormuş fakat alaxandra içinde kalın tüylerı yok edıyor ince tüyleri görmuyor yıne kalıyor denılıyor bu dogru mu?
bana da yardımcı olur musunuz
ben de yüzüm için lazere gidiorum bulunduğum ilde ıpl maleseftüm yüz 14 kere yapıldı.bıyıkta 25 olmuştur.(15 güne bir bıyık için gidiorum) eski tüylerim yok artık çok kalın diğiller ama bitmedi.zaten ıpl dede bitmio diolar.ama bundan sonra Ankara da yaşayacağım.3 ay sonra flan yaptırdığım yere sordum.en fazla 3 kere daha yaparız bundan sonra Ankara da devam et dedi bana.ve kesinlikle alex.yaptırma dedi.şaşırdım ıpl ile başladık canlanır flan dedi.sararacak dior.bi türlü sararmadı zaten
sorum şu hangi lazer ile devam etmeliyim.bide Ankara da iseniz nereye gitmeliyim.özelden mesaj atarsanız sevinirim.cevabınız için teşekkürler:18:
benimde sırt bölgemde kıllar var ve çok rahatsız oluyorum bununla ilgili olarak büyük bir hastanenin bağdat caddesindeki polikliniğine gittim fakat dediler ki tüyleriniz ayva tüyü dediğimiz türden epilasyona uygun değil...ne yapacağımı şaşırdım bana öneriniz var mı?bu tüylerden nasıl kurtulabilirim.özelden mesaj da atabilirisiniz.
teşekkürler
ege
rohy tekrardan merhaba.. doktorumla mesajlaştık.. oda ağdayı tavsiye etmediğini ve tüy dökücü krem vs gibi şeyler kullanmamı önerdi eğerki çok rahatsız olursam ağda yapmamı söyledi.. bnde kesinlkle ağda vs gibi şeyler sürmemeye önem gösteriyorum artık :) ama yaz ayları olunca sıcakta kısa birşey gymem gerekiyor bacaklarıma bakıyorum jiletle aldığım için 2 günde fırtlamışlar.. sürekli jiletede alıştırmam nekdr doğru bilmiyorum daha fazla çıkarmı acaba ?
gittiğim yer bir güzellik merkezi.bi tane makinaları var zaten.ben tam bitmese de sararsa da dokunmasam diyorum.ona da razıyım:)bundan sonra ankara da yaşayacağım Ankara da gidebileceğim bi yer önerir misiniz.özelime mesaj atarsanız sevinirim.teşekkür ederim.
gittiğim yer bir güzellik merkezi.bi tane makinaları var zaten.ben tam bitmese de sararsa da dokunmasam diyorum.ona da razıyım:)bundan sonra ankara da yaşayacağım Ankara da gidebileceğim bi yer önerir misiniz.özelime mesaj atarsanız sevinirim.teşekkür ederim.
mrb.. bn bikaç şey daha sormak istiorumm bu lazer in illk seansta görmediği kıllar sert sert çıkmaya başladıı bunlarla nasıl başa çıkıyorsunuz? çünkü çok sert ve ellediğinizde rahatsiz edici bi şekilde hissediliyor... makasla faln kısaltıyorum; fakat hissedilirliği yok olmuyor..
görmediyse cihaz bazı kılları,rötuş seansı talep edin.Lazer görmedi diye bırakıyor musunuz öylece?