Lazer Epilasyon 2 Senelik Lazer Epilasyon Tecrübem

kızlar ekimde düğünüm var lazere ilk seansım yarın tüyler nasıl çıkıoo geri..malummm düğün yaklaşıyor bidee genital bölgeye lazerin bi zararı var mı...

kızlar ekimde düğünüm var lazere ilk seansım yarın tüyler nasıl çıkıoo geri..malummm düğün yaklaşıyor bidee genital bölgeye lazerin bi zararı var mı...

eğer uzman ellerde uygun doz ve makine ile yapılırsa,bilimsel olarak kanıtlanmış bir yan etkisi yok lazer epilasyonun.

Yine eğer uygun doz ve cihazla,atlama yapılmadan uygulanırsa, 4-15 gün arasında tüyler deri yüzeyine çıkmaya başlar,bazıları kendini bırakır tamamen kopar düşer,bazılarını da elinizle çekerek halledebilirsiniz veya sert liflerle ovalayarak. Daha sonra 1.5 ay kadar tüy çıkmaz,ve bu sürecin sonunda(toplamda 2 aylık olan 2 seans arası dönem.. -yüz bölgesinde 1 ay-) çıkmaya başladığında yeni seansınız gelmiş demektir. Doğru uygulamalarda her seansta %15-20 oranında tüylerden kalıcı olarak kurtulursunuz.

Bende yaptırmayı düşünüyorum ama hormon bozukluğu var bende öncelikle bi doktora görünmem lazım...
Önceden tedavi görmüştüm ama 4 sene önce bıraktım tedaviyi...
Tedavi görürken aynı zamanda lazere başlanır mı acaba?
Bir arkadaş gidiyor yüzü için ama güzellik merkezine ben memnunum dedi ama bende güzellik salonlarında yapılmasını pek uygun bulmuyorum...
Ona sordum 6 seans vermiş ve 360tl tutmuş.. seansların ne kadar sürdüğünü sordum 10dk dedi ve açıkçası bana çok az bi süre gibi geldi yani 10 dk da bütün yüzü nasıl yapıyor merak ettim.
Siz gittiğinizde seanslar ne kadar sürüyor?

bugun ilk seansıma gittim bakalım bişe sorcam.daha önce epilasyoon makinesiyle aldığım için bikini bölgesindeki kararmalar ve izler lazerle geçiyor mu?

Herkesin kendi seçimi tabii ki ama eğer baştan sona bu konuya baktıysanız ucuz epilasyon yapan yerlerde ve özellikle de güzellik salonlarında yapılan uygulamaların nelere yol açtığını ve sakıncalarını belirttim.Asla tavsiye etmem.

10 dak.lık dediği uygulama nedir? Hangi bölgeler yani? Yüz bölgesi, koltuk altı evet 10 dakika sürüyor,doğru. Ama diğer bölgeler öyle olamaz. Bacaklar örneğin 30-45 dakika bulabilir.
Eğer hormon tedavisini doğru bir şekilde başladıysanız, bu konunun uzman doktorlarının sözüne göre 'tedaviyle eş zamanlı başlatılabilir'.
Siz yine de riske atmamak için doktorunuza söyleyin, ne dersiniz bu konuda deyin..

bugun ilk seansıma gittim bakalım bişe sorcam.daha önce epilasyoon makinesiyle aldığım için bikini bölgesindeki kararmalar ve izler lazerle geçiyor mu?

Lazer epilasyon uygulaması cilt lekelerini-kararmaları düzeltmez. Bunun için 'lazer' tekniğiyle çalışan cihazlar var ama yapılacka uygulama o amaçla olmalı,yöntemi farklıdır. sanırım fraksiyonel lazerler bu tip lazerler.

canım sen alexandra mı yaptırdın ben ıpl yaptırmayı düşünuyorum fakat tamemmen bıtmeycegını bılıyrm tekrar cıkıyormuş fakat alaxandra içinde kalın tüylerı yok edıyor ince tüyleri görmuyor yıne kalıyor denılıyor bu dogru mu?

IPL cihazları modern ağda tekniği gibi kullanılıyor,kalıcı çözüm sağlamıyor. Bunu sadece tecrübelerim değil,güvenerek epilasyon yaptırdığım 2 yerin uzmanı da söylemişti.

Bildiğim kadarıyla bunun için günümüzde kıl çeşidine göre 3 cihaz kullanılıyor. ND Yag, Alexandrite ve Diode.

Yaptırdığım yerin sitesinde alıntı yapıyorum: (siteyi belirtmiyorum,isteyene özel msg.dan söyleyebilirim)

Lazer Epilasyon Cihazları ve Çalışma Prensipleri

Alexandrite lazer
: 755 nm dalga boyunda ışın üretirler. Özellikle açık renk cilt, koyu renk kıl yapısına sahip kişilerde çok etkilidir. Alexandrite lazer sadece kıl kökünü hedefler, kalıcı sonuçlar sağlar. Bu dalga boyundaki lazer ışını kahverengi ve siyah kıllarda yoğun olarak bulunan eumelanin tarafından en iyi emilen dalga boyudur ve kıl kökünü tahrip etmede çok başarılıdır.

Koyu renk cilt tiplerinde, cilde rengini veren de melanin maddesi olması dolayısıyla 755 nm dalga boyundaki ışınlar kıl köküne varmadan epidermiste emilir ve ciltte yanık, su toplama gibi etkiler görülebilir. Dolayısıyla I – IV cilt tiplerinde başarılı sonuçlar veren Alexandrite lazerlerin V – VI cilt tiplerinde kullanılması uygun değildir. Uygulama esnasında alexandrite lazer ‘in tene temas eden herhangi bir parçası yoktur. Soğuk hava üfleyerek veya soğutucu gaz püskürterek epilasyon yapılan bölgeyi soğutur, nispeten az ağrılı ve konforlu uygulama sağlar. Uygun cilt tipinde ehil kişilerce çalışılması halinde yanık/leke riski düşüktür ve sonuçları başarılıdır.

Nd Yag lazer: Daha yeni bir teknoloji olan Nd Yag lazer ‘ler 1064nm dalga boyunda ışın üretirler. Lazer epilasyon’da kullanılan dalga boyları arasında kromoforlar tarafından en az tutulan ışın olduğundan ciltte oldukça derine ulaşırlar. Melanin emilimi az olması dolayısıyla kıl kökünü yakabilmek ve etkin epilasyon sağlayabilmek için yüksek enerji seviyelerinde çalışılması gerekir. Nd Yag lazer cihazlarının iddiası kıl kökleri yanısıra, kıl köklerini besleyen kılcal kan damarlarını hedefleyerek köreltmek suretiyle kalıcı epilasyon sağladığı şeklindedir. Dolayısıyla bu cihazlarla pheomelanin içeren sarı ve kızıl renk kıl yapısına sahip kişilere de epilasyon yapılabildiği bildirilmektedir.

Koyu tenli kişilerde yanık riski daha düşüktür. Alexandrite lazer kullanılamayacak kadar koyu tene sahip lazer epilasyon yaptırmak isteyen bireyler için en uygun alternatiftir. Lazer ışınlarının daha derine ulaşması ve kılcal kan damarları da hedef alması sebebiyle uygulama oldukça ağrılıdır, ağrı eşiği düşük kişiler için sorun olabilir. Daha az ağrı olması için enerji düzeyi düşürülebilir, ancak bu durumda da kıl kökü yeterli derecede emilim sağlayamadığı için işlemin başarısı düşebilir. Nd Yag lazer ler özellikle kılcal damar tedavisinde, varislerin giderilmesinde yaygın olarak başarılı bir şekilde kullanılır.

Diode lazer:
810 nm dalga boyunda ışın üreten Diode lazer ler de epilasyon da oldukça iyi sonuçlar verebilmektedir. Uygulama esnasında soğutma amacıyla vücuda jel sürülür, hava ve gaz ile soğutma sistemleri bulunmamaktadır. Soğutma sistemine sahip el ünitesi cilde temas ettirilerek çalışılır. Bu sebeple hijyene çok dikkat edilmelidir. Jelle çalışılması özellikle genital bölgede hastaları rahatsız ve irite edebilmektedir. Diode lazer ’lerin özellikle yüz bölgesinde ve vücuttaki ince kıllarda etkili olduğu iddiası yaygındır. Bu iddia bazı uzmanlarca teyid edilmemektedir.

Elos Lazer: Bir tür diode lazer cihazıdır. Lazer ışını yanısıra cilde radyo dalgaları uygular.

IPL ( Mavi Işık, Fotoepilasyon):
Internet sitelerinde ve çeşitli reklamlarda çoğunlukla lazer epilasyon cihazı olarak lanse edilen IPL epilasyon cihazlarının çalışma prensibi farklıdır, bunlar gerçek lazer değildir. Uygulama yapılan bölgeye yoğunlaştırılmış ışık enerjisi gönderirler. IPL epilasyon cihazlarının gönderdiği ışık lazer gibi dağılmadan ilerlemez, dokuya temas ettikten sonra dağılır. Gücü lazer epilasyon cihazları ‘na göre daha azdır. Bu sebeple kıl köklerini tam olarak tahrip etmeyip sadece zayıflatırlar. Ehil kişiler tarafından kullanılmak kaydıyla iyi sonuçlar alınabilmekle beraber genelde çok fazla sayıda seans gerektirir ve bir nevi modern ağda tekniği olarak kabul edilebilirler. Bu cihazlar yaygın olarak sağlık kuruluşu olarak değerlendirilmeyen ve belediyelerce denetlenen güzellik salonları ‘nda kullanılmakta idi. Danıştay 10. ve 13. Dairelerinden oluşan Müşterek Kurul tarafından E.2009/5600 sayılı ve 07.10.2009 günlü kararla her türlü IPL cihazlarının güzellik salonlarında estetisyenler tarafından kullanılması yasaklanmıştır. Güzellik salonlarında epilasyon veya başka amaçlarla lazer cihazlarının da kullanılması kesinlikle yasaktır.

IPL cihazlarla da doğru çalışılmadığı takdirde ciltte yanık ve kalıcı leke oluşma riski vardır. IPL cihazları ciltteki bazı pigmente lezyonların tedavisinde, çillerin giderilmesinde etkin olarak kullanılabilir, ancak bilinçli kullanım şarttır. En değerli varlığınız olan vücudunuza müdahale edecek kişileri gelişigüzel seçmemeniz, bu konuda çok titiz davranmanız önerilmektedir.

IPL epilasyon cihazlarında el ünitesinin uygulama esnasında cilde temas etmesi sebebiyle hijyen şartlarına önem gösterilmelidir.

bana da yardımcı olur musunuz
ben de yüzüm için lazere gidiorum bulunduğum ilde ıpl malesef tüm yüz 14 kere yapıldı.bıyıkta 25 olmuştur.(15 güne bir bıyık için gidiorum) eski tüylerim yok artık çok kalın diğiller ama bitmedi.zaten ıpl dede bitmio diolar.ama bundan sonra Ankara da yaşayacağım.3 ay sonra flan yaptırdığım yere sordum.en fazla 3 kere daha yaparız bundan sonra Ankara da devam et dedi bana.ve kesinlikle alex.yaptırma dedi.şaşırdım ıpl ile başladık canlanır flan dedi.sararacak dior.bi türlü sararmadı zaten
sorum şu hangi lazer ile devam etmeliyim.bide Ankara da iseniz nereye gitmeliyim.özelden mesaj atarsanız sevinirim.cevabınız için teşekkürler:18:

benimde sırt bölgemde kıllar var ve çok rahatsız oluyorum bununla ilgili olarak büyük bir hastanenin bağdat caddesindeki polikliniğine gittim fakat dediler ki tüyleriniz ayva tüyü dediğimiz türden epilasyona uygun değil...ne yapacağımı şaşırdım bana öneriniz var mı?bu tüylerden nasıl kurtulabilirim.özelden mesaj da atabilirisiniz.
teşekkürler
ege

rohy tekrardan merhaba.. doktorumla mesajlaştık.. oda ağdayı tavsiye etmediğini ve tüy dökücü krem vs gibi şeyler kullanmamı önerdi eğerki çok rahatsız olursam ağda yapmamı söyledi.. bnde kesinlkle ağda vs gibi şeyler sürmemeye önem gösteriyorum artık :) ama yaz ayları olunca sıcakta kısa birşey gymem gerekiyor bacaklarıma bakıyorum jiletle aldığım için 2 günde fırtlamışlar.. sürekli jiletede alıştırmam nekdr doğru bilmiyorum daha fazla çıkarmı acaba ?

yüz bölgesi malesef 8-10 seans dense de bu sayıyı geçebiliyor,doğrudur. Fakat mümkün olduğunca tüy renkleri veya kalınlıkları azaldıkça başka cihazlarla yapmalılar. Benim gittiğim yerin 3 makinesi var,tüylerin gidişatına göre farklı cihazla işlem görebiliyor. Alex siyah kalın kıllar için ideal.Nd Yag ve diode daha farklı.
Malesef Ankara'daolmadığım için bir şey diyemiyorum. Ipl ile ilgili yanlış yönlendirmelerden bahsetmiştim.IPL gerçek lazer değildir.
yapan kişinin uzmanlık derecesi nedir? dermatolog mu estetisyen mi?

Çok ince tüylere de uygulanabiliyor lazer, fakat ince tüyler uzun bir süreci alabiliyor, makinenin doğru algılayıp kıl köklerine doğru bir şekilde etki edip tahrip etmesi zorlaşıyor. Bana özel msg atın, isterseniz tavsiye edebileceğim bir yer ismi verebilirim. Orayla görüşün bence,sizi yönlendireceklerdir.

Yaz ayındayız,sizi çok iyi anlıyorum tüyleri saklamak imkansız ve rahatsızlık verici uzadığında elbette. Fakat sabırlı olun derim, jilet yerine tüy dökücü krem veya kısaltıcı kullanın.Ağdaya ise hiç yanaşmayın. Daha önce bu konuyla ilgili yazım oldu,sebebini belirttim.

Tüysüz günler dileklerimle herkese

gittiğim yer bir güzellik merkezi.bi tane makinaları var zaten.ben tam bitmese de sararsa da dokunmasam diyorum.ona da razıyım:)bundan sonra ankara da yaşayacağım Ankara da gidebileceğim bi yer önerir misiniz.özelime mesaj atarsanız sevinirim.teşekkür ederim.

güzellik merkezlerine yaptırmayın arkadaşlar,sonra pişman olan sizler olursunuz. Şöyle düşünün: sonuçta vücuttaki tüyler deriden bağımsız değil,lazer ep. işlemi deriyle de alakalı,derinize verilecek bir hasarda müdahle etme bilgisi ve yeteneğine sahip değiller.Halbuki dermatolog ve estetisyenler bu konuda bilgililer,derinizin reaksiyon vemeyeceği şekild uygulama yapmayı bilirler.Çünkü olanların işi zaten başlı başına 'deri' ile ilgili.
Malesef Ankara'da yaşamıyorum o yüzden bilemeyeceğim. umarım en iyi yeri bulursunuz :)

Son düzenleme:

özel mesaj yolladım sana canım.

özel mesaj yolladım sana canım.

mrb.. bn bikaç şey daha sormak istiorumm bu lazer in illk seansta görmediği kıllar sert sert çıkmaya başladıı bunlarla nasıl başa çıkıyorsunuz? çünkü çok sert ve ellediğinizde rahatsiz edici bi şekilde hissediliyor... makasla faln kısaltıyorum; fakat hissedilirliği yok olmuyor..

görmediyse cihaz bazı kılları,rötuş seansı talep edin.Lazer görmedi diye bırakıyor musunuz öylece?

görmediyse cihaz bazı kılları,rötuş seansı talep edin.Lazer görmedi diye bırakıyor musunuz öylece?

Rötüş seansından hiç bahsedilmedi dediğim gibi daha öncede özel hastaneye gittiğim için paket fiyat ya da kontrol seansları yapmıyorlar.İstanbula gelmeyi düşünüyorum fakat benm için pek zahmetli olacak bu gidiş geliş1,5/2ay sora tekrar gelin cihazın görmediklerini 2. seans telafi eder vs gibi şeyler söyledi. Rica etsem bide çene bıyık fiyatlarınıda söyler misin? böyle devam ederse ama uzak faln demeyeceğim senn giittiğin yere uğramayı düşünüoyorum...

anladığım kadarıyla yüz bölgesi yaptırıyorsunuz. Bakın sitelerden araştırın google.da, lazer ep. yapan her yerde lazer ep. yaptıran kişinin rötuş hakkı olduğu yazar.Sizde bu yoksa çok saçma! Ama küçük bölgeler içinse olabilir,genelde rötuş olmuyor gerek duyulmuyor(yüz bölgesi-koltuk altı gibi)

Siz yüz bölgesi mi düşünüyorsunuz? Benim çenede biraz vardı ama daha çok boyun bölgesiydi. Yapan dermatolog doktor 40tl dedi. Normalde çene + boyun bölgesi 70 tl fiyatlarında ama çenede kalın kıllar olmasına rağmen çok fazla yayılmışlık görmedikleri için ,daha çok boyun bölgesişne doğru olduğu için sanrm ,40tl talep etti sadece.

Bahsettiğim yeri görmek tanımak isteyen kişiler varsa özel msg atsın web sitesini söyleyebilirim. Bana dua edeceksiniz bence :) Yani pişman olacağınız,paranızın boşa gideceği bir yer değil. Oradaki ilgi alaka,personelin ciddiyeti, randevu saatinize gösterilen ilgi ,hijyen ,doktorun birebir sizinle görüşmesi ve uygulamayı yapması durumlarını görünce hak vereceksiniz. Karar sizin elbet. Kimse mağdur olmasın,onca para dökülüyor sonuçta.Yazık günah.Ve bir zamanlar kıl tüy derdinden muzdarip olan biri olarak sizleri çok iyi anladığımdam emin olabilrsiniz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…