Merhaba bayanlar, 2senedir lazer epilasyon yaptıran biri olarak tecrübelerimi ve nelere dikakt etmeniz gerektiğini yazıp az da olsa sizleri bilgilendirmek istedim.
Ben tüm vücut bölgesine yaptırıyorum.2 sene oldu,bitmeyen bölgeler var.
Öncelikle jelli epilasyon(ipl) sakın yaptırmayın,emin olun bu kalıcı epilasyon değildir, kesinlikle Alexandrite gibi kıl köküne tahrip edecek şekilde nüfuz eden bir epialsyon değildir.
Büyük alanlara yaptırdığınızda (bacaklar genital kollar vs ) rötuş seansı talep edin(epilasyondan yaklaşık 15-20gün sonraki süreç) çünkü muhakkak gözden kaçan alanlar oluyo,o zaman da seansların uzamasına ve daha geç netice alınmasına sebep oluyor.
Kıllarınızı trimmer gibi aletlerle kısaltın öyle gidin,böylece makine kıl köküne daha rahat ulaşacaktır.
%100 bitiş garantili sözlerine asla inanmayın, tüyler yüzde 100 bitmez bu bilimsel değil, kişiye göre yüzde 80-95 oranında biter ve iyiepilasyon yapılmışsa geriye kalan küçük yüzdelik bölüm ise ayva tüyü şekline dönüşmüş olur.
Hormonel bir probleminiz varsa doktorunuza danışmadan yaptırmayın,yoksa verdiğiniz para boşa gidecek,epialsyon bi işe yaramayacaktır.
Sizinle birebir ilgilenen ve kesinlikle 'dermatolog' veya 'estetisyen' olan kişilere yaptırın, 'güzellik uzmanlarına'değil. En az 3 yıllık lazer tecrübesi olmalı. Zaten 2010 yılındaki yasaya göre güzellik merkezlerinde epilasyon yasak!
Yüz bölgesi geç bitebilen bir bölgedir çünkü yüzdeki tüylerin yapısı vücuttakinden farklıdır.Bununla birlikte,kol bölgesi de diğer alanlara göre daha geç bitebilir.
Yüzünüze asla jilet vurmayın,epilasyon yaptırıyorsanız jileti unutun,trimmer veya makasla kısaltarak rahatsızlığınızı giderin,diğerleri kıl kökünü kuvvetlendirir.(tüy dökücü krem-jilet)
Epilasyon yapılan bölgelere özellikle kese-peeling yapmayı ihmal etmeyin. Böylece dökülecek olan kılların dökülme kolaylığını sağlamış olursunuz ve ölü cildi atarsınız.
Eğer genital bölge gibi çok acı çektiğiniz bölgelere yaptırıosanız emla kremi epilasyondan 1.5 saat kadar önce kullanın,hiçbir sakıncası yok, ve önemli ölçüde acıyı azaltıyor.
En ideal seans zamanı adet bitiminizden 1 hafta sonraki zamandır.
aklıma geldikçe yazacağım.. sorularınız varsa cvp.landırabilirim.