Lazer Epilasyon 2 Senelik Lazer Epilasyon Tecrübem

mrb rohy, ben diod lazere yeni başladım çene ve bıyık bölgem için özel bir hastaneye gidiyorum fakat ısrarla sormama rağmen jilet kullanıldı ayrıca jel de sürüldü:S üstelik sarışınımm sarı tüylerim artar mı moralim çok bozuldu ve biraz şişlik var epilasyon yapılan bölgemde.

mrb rohy, ben diod lazere yeni başladım çene ve bıyık bölgem için özel bir hastaneye gidiyorum fakat ısrarla sormama rağmen jilet kullanıldı ayrıca jel de sürüldü:S üstelik sarışınımm sarı tüylerim artar mı moralim çok bozuldu ve biraz şişlik var epilasyon yapılan bölgemde.

Ben lazer ep. uzmanı değilim,fakat yüz bölgesine jilet kesinlikle yanlış. Kendi çevremde böyle yapıp çok sıkıntı yaşayan oldu. Şu an gittiğim bir yer var ve çok güveniyorum daha önce bahsetmiştim. Orası ben daha görüşme seansındayken belirtmişti yüze jiletin yanlış olduğunu. Sarı tüyleri lazer görmez,çünkü ten ile kılı birbirinden ayırdedeceği renk farkı olmalı az çok. Makine görmediği tüylerde tetikleme yapabilir.
Bunu ısrarla vurguluyorum. yÜZ tüyünün yapısı farklı,vücut gibi değil. Çok daha hızlı büyüyorlar ve aktifler. Bu sebeple nerede okursanız okuyun göreceksiniz ki yüz seans aralıkları kısa ve seans sayısı fazladır. Demek istediğim, doktor dahi olsa bu yanlış bir uygulama. Benim gittiğim yerde ince tüyleri başka makineyle kalın tüyleri başka makineyle yaptılar. Çok memnunum. Çünkü 4 yıl önce orada lazer yaptırıp tüyü hiç çıkmayan,parası boşa gitmemiş bir komşu kızı referansım vardı.

cevabın için teşekkür ederim...gittiğin yer istanbulda mı? bana msj atabilir misn? lazerden sonra döklmesi gerekiyorrdu sert sert çıkmaya başladı bu kıllar:S off:KK59:

Ben lazer ep. uzmanı değilim,fakat yüz bölgesine jilet kesinlikle yanlış. Kendi çevremde böyle yapıp çok sıkıntı yaşayan oldu. Şu an gittiğim bir yer var ve çok güveniyorum daha önce bahsetmiştim. Orası ben daha görüşme seansındayken belirtmişti yüze jiletin yanlış olduğunu. Sarı tüyleri lazer görmez,çünkü ten ile kılı birbirinden ayırdedeceği renk farkı olmalı az çok. Makine görmediği tüylerde tetikleme yapabilir.
Bunu ısrarla vurguluyorum. yÜZ tüyünün yapısı farklı,vücut gibi değil. Çok daha hızlı büyüyorlar ve aktifler. Bu sebeple nerede okursanız okuyun göreceksiniz ki yüz seans aralıkları kısa ve seans sayısı fazladır. Demek istediğim, doktor dahi olsa bu yanlış bir uygulama. Benim gittiğim yerde ince tüyleri başka makineyle kalın tüyleri başka makineyle yaptılar. Çok memnunum. Çünkü 4 yıl önce orada lazer yaptırıp tüyü hiç çıkmayan,parası boşa gitmemiş bir komşu kızı referansım vardı.

merhaba acaba gittiğin yerin adını bana da yazabilirmisin?:KK61:

rohy banada nereye gittiğini mesaj olarak yazabilir misin?

bu aralar araştırıyorum sürekli.sonbaharda başlamayı düşünüyorum ama işinin ehli ve güvenilir bir yer olmalı.

ben de bişey sormak istiyorum
kol altıma ilk seansıma 2 temmuzda gittim. hepsine yakını döküldü diyebilirim. ilk seanstan önce jiletle kısalt gel demişlerdi öyle yaptım.. şimdi 20 temmuzda ara seans yani kontrol seansı var, ben adet oldum ama randevumu erteletmem mi gerekir bu durumda ?
birde dökülmeyen kılları tekrar jiletle mi almalıyım yoksa bu halde mi gitmeliyim?

ben de bişey sormak istiyorum
kol altıma ilk seansıma 2 temmuzda gittim. hepsine yakını döküldü diyebilirim. ilk seanstan önce jiletle kısalt gel demişlerdi öyle yaptım.. şimdi 20 temmuzda ara seans yani kontrol seansı var, ben adet oldum ama randevumu erteletmem mi gerekir bu durumda ?
birde dökülmeyen kılları tekrar jiletle mi almalıyım yoksa bu halde mi gitmeliyim?

kontrol seansı için bence bir problem olmaz.Önemli olan asıl seanslarınızda adet bitiminizden en azından 3gün sonra gitmeniz. ıBu en ideali. Ama kontrol seanslarınızı da bu süreçlere uydurma imkanınız varsa(yani adet günlerinizin bitiminden sonraki günlere..) bu çok daha iyi. Adet öncesi 1 haftalık süreç ve adet döneminde hormonlar daha aktif olduğundan,tüy çıkışı hızlanıyor,dolayısıyla da seanstan sonraki gkıllarınız örneğin 15 gün içinde çıkacaksa 10günde çıkıyor.Bu açıdan problemli. Ve de vücutta hassasiyet-ödem oluşturduğu için daha fazla acı çekmenize sebep olur. Mesele bu.

seanslar arası jilet vurmayın demişsiniz,ama tatile gidicem ve lazer yaptıramam çünkü tam olarak kıllar çıkmadı yani bir kısmı çıktı bir kısmında yok...bana uygulanan merkezde sadece jilet kullanın demişlerdi napıcam şimdi ben:18: :18:

seanslar arası jilet vurmayın demişsiniz,ama tatile gidicem ve lazer yaptıramam çünkü tam olarak kıllar çıkmadı yani bir kısmı çıktı bir kısmında yok...bana uygulanan merkezde sadece jilet kullanın demişlerdi napıcam şimdi ben:18: :18:

Bana lazer epilasyon yapan dermatoloğum o süreçlerde jileti pek tavsiye etmediğini,risk oluşturabileceğini ama tüy dökücü krem veya trimmer.la rahatsız olduğum görüntüden bi nebze de olsa kurtulabileceğimi öylemişti. Ben trimmer.la kısaltıyorum,zaten tatile çıkma ümidim yok,sabrediyorum böyle :)

rohy özel mesajla söyliyosanız ben de merak ettim gittiğiniz yeri. ben bi yere gidiyorum ama yüz için cesaret edemiyorum oraya.

tamamen alırsanız veya kökler gözükmeyecek kadar çok kısaltırsanız makine görmez,ifakat mesela benim özellikle gittiğim yer tüy uzunsa biraz trimmer.la hemen kendisi kısaltıyor. uzun olunca düşünsenize tüyün dışarıda kalan ucu teninizin diğer kısımlarının üzerine gelince makine yanlış yere atış yapmış olacak.

bu başlıktan sorunumu paylaşmya karar verdim.
ben aralık ayından beri kollar hariç geri kalan yerlerime laser yaptırmaya başladım.
koltukaltı ve bikini bölgesi sorunsuz bir şekilde halloldu,neredeyse bitti.
anca bacak bölgemde ölü tüyler çıkıp dökülmüyor,her hafta kes yyapıyorum,yararı oluyor ama çııp dökülmüyor hepsi.
gittiğim yerde de şaşıp kaldı herkes.
kızlar peeling etkisi yapan,dökülmeyi hızlandıran bir yöntem biliyor musunuz acaba?
ponza taşı işe yarar mı?

rohy merhaba bir kaç sorum olcak cvp verirsen çok memnun olurum.. bn ilk seansımı şubatta son seansımıda haziran ayının başında oldum yani toplamda 4 seans oldum.. paket olarak gidiyorum kollar bacaklar genital koltuk altı falan yani :)) ama benim gittiğim yerde kontrol seansı olmuyor.. paket programa girdiğim için kontrol seansına gerek yok dedi.. 8 seansına 2 bin tl ödedim.. hazirandan bu yana dökülme olup bittikten sonra koltuk altım kollarım bacaklarım genital çıkmaya başladı yani bakdığımda gözle görülür bi azalma var ama istediğim ölçüde değil.. belkide 4 seans bnm için daha erken.. gerçi daha 4 seansım var.. bnm sorum mağlum yaz ayları olduğu için sürekli jilet yapmak istemiyorum.. bidaki seansımıda yani, 5. seansımıda ekim gibi düşünüyorum yada eylül.. ozaman kdr ağdayla alsam 5. seansma gtmeden 3 4 hafta kdr öncesinden almayı bıraksam.. gittiğim bu 4 seans boşamı gtmş olurum? yada herhangi bir önerin varmı? şimdiden teşekkrüler cnm..

bu başlıktan sorunumu paylaşmya karar verdim.
ben aralık ayından beri kollar hariç geri kalan yerlerime laser yaptırmaya başladım.
koltukaltı ve bikini bölgesi sorunsuz bir şekilde halloldu,neredeyse bitti.
anca bacak bölgemde ölü tüyler çıkıp dökülmüyor,her hafta kes yyapıyorum,yararı oluyor ama çııp dökülmüyor hepsi.
gittiğim yerde de şaşıp kaldı herkes.
kızlar peeling etkisi yapan,dökülmeyi hızlandıran bir yöntem biliyor musunuz acaba?
ponza taşı işe yarar mı?

Seni çok iyi anlıyorum,muhtemelen bacak bölgenizin bazı bölümleri özellikle dökülmüyor olabilir kök tahrip olmasına rağmen. Ben 3-4 seans öyle olmuştum,peelingler keseler ponzataşları keza..
Fakat olmadı ,belki kolaylaştırdı ama neticeye ulaşmama yetmedi.Tek tek cımbızla baş etmeye çalıştım. Fakat burada dikakt edilmesi gereken cımbızla çekerken veya elle çekerken kesinlikle zorlanmaması. Zaten anlarsınız,kökünden koparak mı çıkıyor yoksa kökü zaten kopmuş ve rahatlıkla deriden mi ayrılıyor. Aksi takdirde kökünden almış olursunuz ve diğer seans için çıkmamış olur,kıl çıkana dek beklenmesi gerekir,bu da seansları aksatır,tüy dengenizi bozar,işlemi uzun vadeye yayar.
rohy merhaba bir kaç sorum olcak cvp verirsen çok memnun olurum.. bn ilk seansımı şubatta son seansımıda haziran ayının başında oldum yani toplamda 4 seans oldum.. paket olarak gidiyorum kollar bacaklar genital koltuk altı falan yani :)) ama benim gittiğim yerde kontrol seansı olmuyor.. paket programa girdiğim için kontrol seansına gerek yok dedi.. 8 seansına 2 bin tl ödedim.. hazirandan bu yana dökülme olup bittikten sonra koltuk altım kollarım bacaklarım genital çıkmaya başladı yani bakdığımda gözle görülür bi azalma var ama istediğim ölçüde değil.. belkide 4 seans bnm için daha erken.. gerçi daha 4 seansım var.. bnm sorum mağlum yaz ayları olduğu için sürekli jilet yapmak istemiyorum.. bidaki seansımıda yani, 5. seansımıda ekim gibi düşünüyorum yada eylül.. ozaman kdr ağdayla alsam 5. seansma gtmeden 3 4 hafta kdr öncesinden almayı bıraksam.. gittiğim bu 4 seans boşamı gtmş olurum? yada herhangi bir önerin varmı? şimdiden teşekkrüler cnm..

Merhaba, herkeste tüy yapısı, hormonel yapı ,ten rengi farklıdır. Buna göre netice alma süresi farklılık arzeder. Normalde vücut için en fazla ama en fazla 8 seans diye duydum,ideali ise 4-6 seans.(yüz bölgesi farklıdır)

Bir de benim dermatoloğum kol tüylerinin de biraz farklı olduğunu,vücudun diğer bölgelerine göre nispeten 1-2 seans geç sonuç alınabileceğini söyledi.
Hangi lazer ep. uzmanını duyduysam hiç biri ağdayı tavsiye etmiyor, tüy dökücü krem veya trimmer.la kısaltarak rahatsızlığınızı giderin 2 seans arası dönemlerde dedi.

Biraz belki karışık olacak ama, sebebi şu: tüylerin 3 aşaması var. O aşamalardan biri tüyün aktif dönemidir. İşte lazer ışını ancak o aktif dönemi yakaladığında o tüy bir daha çıkmıyor. Normalde seanstan sonra hepsi dökülüyor biliyoruz ki, fakat senas ancak o bahsettiğim devresine denk geldiğinde o kılı kalıcı olarak tahrip ediyor. iz ağdayla aldığınızda eğer bahsettiğim devrede olmayan tüyse(ki illa ki o tüylerden en az %40ı öyle olacak),3 veya 4 ay içerisinde 'o devreye' gelecek ve tahrip olup seanstan olumlu netice alma süreniz uzayacak. Çünkü o 3 aşama 6 ayda bir tur yapıyor. Yani 6 ay içinde 3 devre dönüyor. Sonra yeniden diğer 6 ay içerisinde döngü başlıyor.Umarım anlatabildim :)

Seni çok iyi anlıyorum,muhtemelen bacak bölgenizin bazı bölümleri özellikle dökülmüyor olabilir kök tahrip olmasına rağmen. Ben 3-4 seans öyle olmuştum,peelingler keseler ponzataşları keza..
Fakat olmadı ,belki kolaylaştırdı ama neticeye ulaşmama yetmedi.Tek tek cımbızla baş etmeye çalıştım. Fakat burada dikakt edilmesi gereken cımbızla çekerken veya elle çekerken kesinlikle zorlanmaması. Zaten anlarsınız,kökünden koparak mı çıkıyor yoksa kökü zaten kopmuş ve rahatlıkla deriden mi ayrılıyor. Aksi takdirde kökünden almış olursunuz ve diğer seans için çıkmamış olur,kıl çıkana dek beklenmesi gerekir,bu da seansları aksatır,tüy dengenizi bozar,işlemi uzun vadeye yayar.

kesinlikle sorun bu şekilde,hatta keseden sonra cımbız ucuyla kazır gibi yapıyorum yüzeydeki tüyleri,çıkıyor,belli ki ölü kök.
laser seanslarımı da bu sebeple uzatmak zorunda kalıyorum.
uzmanım bunların da dökülmesini sağlamak lazım,üstüne seans yapmak çözüm değil diyor.
hak da veriyorum.
sen kaçıncı seanstasın?bu sorunu nasıl aştın?

Canım merhaba!
Diod lazer hakkında bilgin varmı,bende kollarıma yaptırmak istiyorum.Ayrıca İstanbulda önerebileceğin merkezi msj atabilirsen sevinirim canım.Teşekkürler...:KK71:

X