- 9 Ekim 2010
- 25
- 0
Selam,
Benim seans sonrası (sırt bölgem için yaptırmıştım) ciddi kızarıklarım hatta sivilcelenmelerim oluyo..Bu konuda tavsiye edebileceğiniz bi krem,v.s. var mıdır
Ben kızıma (yaş 17)yaptırmayı düşünüyorum,bacak kılları çok yoğun acaba önce dermatoloğa mı gitsek?yada hormon testimi yaptırsam?
45 gun önce lazer yaptırdım.alex candela ıle. tum bacak bel yaptırdım.hemde polıklıniğe.hepsı batık şeklınde kaldı.dokulme falan olmadı.ve kesınlıkle ve kesınlıkle tuy olmayan yerlerde tuylenme yapıyorr nette de yazıyor zaten bazılarında uyuyan tuylerınde uyanma yapıyormuş.tum bacak yaptırdım popomun ustunde bır suru kok belırmeye başladı.offffffffffffffffffff en ıyısı ağdaya vur gıtsın.anacım oda 15 gunde bı çıkmaya başlıyo.
şuan bacağımın üst kısmları batık doldu,epilasyona başlamdan önce bu kadar yoktu,,henüz 3 seanas oldu,geröi 4 seansta falan belli olur sonucu diyolara ama,henüz batıklara faydası lmadı,sadece en siyah olan tüyler çıkmadı daha,ama biraz açık olanlar aynı...4 seanstan sonra bacak için gitmeyi düşünmüyorum galiba bilmiyorum kararsızım.....arkadaşlar kaç seastan sonra iyi b görüntü sağlarız...
bışey sormak ıstıyorum.50 gun oldu yaptıralı tek tuk çıktılar ve gerı kalan hepsı batık halınde yanı normal tuylerımın çokluğunda ama batıklar suan lazer yaptırsam faydası olurmu yoksa hepsının yuzeye çıkmasınımı bekleyım. bırde bacaklarıma yaptırdım. popmun ustunde kokler oldu..(tavuk derısı gıbı)(gerçı zaten çokda puruzsuz bı cıldım yoktu ama ) aynı seansta belıme yaptırdım.orda da yan kısımlarda olmaya başladı.yakında boğazımdan fışkıracaklar erkek gıbı.:))sende olmuşmuydu boyle.hıç hayal ettığım gıbı olmadı. ben ılk seanstan ıtıbaren hep puruzsuz bı ten hayal etmıştım alakası yokmuş.sabır sabır sabır tek çare sabır ve zaman galıba anladım.dediğin çok doğru kesınlıkle hormon testı şart.bırde dediğin gıbı çok fazla çok fazla kese yaparım ona rağmen hala batıklar.ama suna ınandım alt bacak koltukaltı ve genıtal en çok başarı sağlanan bolgeler benceee.
slm BENİMDE BİR SORUM OLACAK,
dökülmüyor die uzulmuştum ama genital bikini bölgesi ve kol altlarım hepsi nerdeyse 2 günde gidiverdi kalanlarıda jiletledim bu cumartesi kontrol seansına da sanırım kalanlar gider memnun kadım ama sadece bacaklarım sinirimi bozdu onlar ilk yapıldığı andaki gibi kökler nokta nokta siyah duruyor keseliyorum keseliyorum ama sonuç yok nasıl etek giycem yazda geldi buna moralim biraz bozuk
Merhaba bayanlar, 2senedir lazer epilasyon yaptıran biri olarak tecrübelerimi ve nelere dikakt etmeniz gerektiğini yazıp az da olsa sizleri bilgilendirmek istedim.
Ben tüm vücut bölgesine yaptırıyorum.2 sene oldu,bitmeyen bölgeler var.
Öncelikle jelli epilasyon(ipl) sakın yaptırmayın,emin olun bu kalıcı epilasyon değildir, kesinlikle Alexandrite gibi kıl köküne tahrip edecek şekilde nüfuz eden bir epialsyon değildir.
Büyük alanlara yaptırdığınızda (bacaklar genital kollar vs ) rötuş seansı talep edin(epilasyondan yaklaşık 15-20gün sonraki süreç) çünkü muhakkak gözden kaçan alanlar oluyo,o zaman da seansların uzamasına ve daha geç netice alınmasına sebep oluyor.
Kıllarınızı trimmer gibi aletlerle kısaltın öyle gidin,böylece makine kıl köküne daha rahat ulaşacaktır.
%100 bitiş garantili sözlerine asla inanmayın, tüyler yüzde 100 bitmez bu bilimsel değil, kişiye göre yüzde 80-95 oranında biter ve iyiepilasyon yapılmışsa geriye kalan küçük yüzdelik bölüm ise ayva tüyü şekline dönüşmüş olur.
Hormonel bir probleminiz varsa doktorunuza danışmadan yaptırmayın,yoksa verdiğiniz para boşa gidecek,epialsyon bi işe yaramayacaktır.
Sizinle birebir ilgilenen ve kesinlikle 'dermatolog' veya 'estetisyen' olan kişilere yaptırın, 'güzellik uzmanlarına'değil. En az 3 yıllık lazer tecrübesi olmalı. Zaten 2010 yılındaki yasaya göre güzellik merkezlerinde epilasyon yasak!
Yüz bölgesi geç bitebilen bir bölgedir çünkü yüzdeki tüylerin yapısı vücuttakinden farklıdır.Bununla birlikte,kol bölgesi de diğer alanlara göre daha geç bitebilir.
Yüzünüze asla jilet vurmayın,epilasyon yaptırıyorsanız jileti unutun,trimmer veya makasla kısaltarak rahatsızlığınızı giderin,diğerleri kıl kökünü kuvvetlendirir.(tüy dökücü krem-jilet)
Epilasyon yapılan bölgelere özellikle kese-peeling yapmayı ihmal etmeyin. Böylece dökülecek olan kılların dökülme kolaylığını sağlamış olursunuz ve ölü cildi atarsınız.
Eğer genital bölge gibi çok acı çektiğiniz bölgelere yaptırıosanız emla kremi epilasyondan 1.5 saat kadar önce kullanın,hiçbir sakıncası yok, ve önemli ölçüde acıyı azaltıyor.
En ideal seans zamanı adet bitiminizden 1 hafta sonraki zamandır.
aklıma geldikçe yazacağım.. sorularınız varsa cvp.landırabilirim.
cnm keşke gitmeseydin ya ben 14 seans ıpl gittim yüz için.tüyler daha kalınlaştı ve uzadı.mahfettiler..şimdi ndyag lazer e başladım..jiletsiz..bana da yardımcı olur iseniz sevinirim.ben de yüzüm için lazere gidiorum.tam bir yıl bir ay oldu.ama yüzüm hala bitmedi.çokta düzenli gidiorum hiç atlamadan.15 güne bir bıyık ve çene için ara seanslara gidiorum.ama hala bitmedi .benim ki ıplbi kere başlayıp bitirme garantili olunca bırakmadım önce jilet ile alınıor sonra jel ve lazer.kalın olan yerler baya azaldı ama sanki ince tüylerim biraz daha yoğun.yüz için gidip tam netive alan var mı?ne kadar sürede kurtuldunuz?:18:
kadıköyde bir merkezden fiyat aldım ama bana tuhaf geldi tek seans koltuk altı epilasyon 40 tl ,fiyatlar nasıl normalde var mı bileniniz
bu arada merkezin ismini yazmıyorum site kuralları gereği ama nişantaşında da şubesi olduğunu biliyorum
bana da yardımcı olur iseniz sevinirim.ben de yüzüm için lazere gidiorum.tam bir yıl bir ay oldu.ama yüzüm hala bitmedi.çokta düzenli gidiorum hiç atlamadan.15 güne bir bıyık ve çene için ara seanslara gidiorum.ama hala bitmedi .benim ki ıplbi kere başlayıp bitirme garantili olunca bırakmadım önce jilet ile alınıor sonra jel ve lazer.kalın olan yerler baya azaldı ama sanki ince tüylerim biraz daha yoğun.yüz için gidip tam netive alan var mı?ne kadar sürede kurtuldunuz?:18:
ben iki ayrı merkezde gittim.ilk gittiğim yerde kılları ne ile aldığınızın önemi yok dediler.sadece görünürde kıl olmasın yetermiş.ben de tam güvenemedim,kılları yok edeyim derken artırmamak için epilatörle,sirle,ağdayla,genitali eldivenle filan aldım.jiletlemek istemedim yani.buna rağmen gayet güzel döküldüler.şimdiki gittiğim yerde jilet kullandırıyorlar,fena değil durum.kişiye göre değişiyorağdayı sormuştum incelen tüyleri ağdayla alınca besliyormuşuzöyle olunca kılkökleri hemen büyüyüromuş ağdadan bir hafta sonra lazer uygulucaz dedi ama bunu 6.seanstan sonra yapıcakmışız,ya ben aslında güveniyorum yani bence iyi yapıyor kadın zaten kendiside üniversitede bu bölümü okumuş oldukça bilgili gelen herkeste onun seansa girmesini istiyor ve gittiğimde ordaki kişilere soruyorum 4.seansı 6.seansıbitenler var memnunlarmış gayet inşallah benmde ve hepimzinde biterya, yalnız ben sarışınım ama siyah tüylerim var fakat bacağımın yarısını yaptırıyorum üstünü hiç almamıştım zaten alt bacağımda da sarı tüyler var onları görmüceği için kalıcak sanırım ondan dolayı muzdaribim