- 16 Ocak 2015
- 3.295
- 2.547
- 133
- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #120.281
Eşimin sperm sıkıntısı için bizi üroloğa yönlendiren Güvenç beydi. Diğer tüp bebek doktorları olana kadar denetiyorlar. Bizimki hiç kâr amacı gütmeden dürüstçe ilgilendi bizimle. Ve dondurulmuş embriyo olarak blast aşamasındaki embriyoları trasnfer ediyor sadece. Emin olmadığı embriyoyu trasnfer etmiyor. Gerekirse havuz yaptırıyor kaliteli embriyo elde edene kadar. Neyse araştırırsan öğrenirsin zaten. Öyle allaha bırakıyorumla falan olmuyor bu iş tedaviyi de veren allah sen gidip almıyorsan bu allahın değil senin suçundur. Böyle düşünüyorsa -ki bence esas erkeklik gururundan buna sığınıyor- çok yanıp tutuşursunuz evlat hasretiyle canım.Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
Sizin netice almanıza çok çok sevindim. Bu arada kaan beyden randevu almak zor diyorlar kendisi görüşme yapmıyor diye duydum asli var mıdır? Ben istanbulda yaşıyorum kaan bey sürekli kontrol altında mi tutar? Bir de güvenç bey diğerlerinden farklı olarak ne gibi bir işlem yaptı? Tüp bebek beni artık çoook korkutuyo tabii ki olacağını bilsem yine yaparım ama sonrasındaki şok çok ağır oluyor. Bir de bu olaydan sonra ev hanımı olmayı öyle çok istiyorum ki.. çünkü eşim gün içinde saatlerce aç kalıyor biliyorum ayrıca kur versem de uygulamaz. O sadece Allah verirse olur diyor. Evet öyle ama biraz da elimizden geleni yapıp tevekkül etmek gerek. Eşimin ailesi de bu durumu bilmiyor ve bana sık sık bizim ailede sorun olmaz diyorlar ben çok yoruldum herşeyden. Sizler umitsiniz benim için.bu en güzeli..
İnan herkes senin yaşadıklarını yaşıyor ben de dahil. Ama bazen kabullenmek ve savaşmak lazım. Herşey allahtan dua her kapıyı açarmış. Dua etmekten vazgeçme. Erkek infertilitesi hakkında öğrenmek istediğin birşeyler olursa bana yazabilirsin. Ereksiyon problemi için de eşine hormon testi yaptırın. Testosteron tiroidlere fsh lh ve prolaktine baktırın. Sorun bunlardan kaynaklı olabilir.Çok teşekkür ederim ben bunları da hemen aktarlarda bulmaya çalışacağım bu 3 ay benim için çok onemli. Ben hayatımda büyük konuşmayayım ama ne iş ne kariyer hiç bir şey istemedim. Ama bi şekilde oldu. En büyük isteğim anne olmaktı ne yazık ki okul ve iş yaşamı yüzünden evliliği çok erteledim zaten bu hayat şartlarında birileriyle tanışmam ve guvenmem çok zor oldu. Neticede eşim çok tesadüfen cıktı karşıma geç oldu ama iyi oldu demem bu sorun çıktı. Her şeyin hayırlısı işte.esime kızamam bile bu onun suçu değil ama beni anlaması imkansız gibi şu an. Ev hanımı olsam gün boyu koştururdum peşinde. Şu an bile ilaçları ağzına ben tıkıyorum çocuk gibi. Belki anne olmamak da benim sınavım.. tek çarem dua ve sizlersiniz
Tekrar merhaba. Aslında bülent tıraşınızlaysa hemşiresi de b8zden ek 3000 gibi bir ücret alarak spermleri ayristirabildiklerini söyledi. Beni en columutlandiran bu olmuştu ama olmadı işte.. sanırım bu işlemin adı mikroçip gibi bişeydi. Güvenç bey spermlerde tam olarak bunu mu yapıyor? Her defasında uygun embriyo icin sizden yumurta mi topladılar? Bu işlemle oldu bebeğimiz çok şükür anladığım kadarıyla değil mi. ( şu an bunu yazarken bile kalbim çarpıyor) . Yanı güvenç bey de bülent tıraş ile aynı şekilde sperm ayristiriyor ise acaba benim sorunum farklı mi oluyor diye düşünüyorum. Ki bülent bey transfer günü embriyoların çok iyi sana iki çocuk yapalım mı filan demişti. Sizin yöntem de acaba bu mikroçip gibi bişey midir? Bu arada ben garanti olsun diye mustafa bahceciden randevu aldım. Siz yazınca sanki güvenç bey erkek konusunda uzman gibi geldiEşimin sperm sıkıntısı için bizi üroloğa yönlendiren Güvenç beydi. Diğer tüp bebek doktorları olana kadar denetiyorlar. Bizimki hiç kâr amacı gütmeden dürüstçe ilgilendi bizimle. Ve dondurulmuş embriyo olarak blast aşamasındaki embriyoları trasnfer ediyor sadece. Emin olmadığı embriyoyu trasnfer etmiyor. Gerekirse havuz yaptırıyor kaliteli embriyo elde edene kadar. Neyse araştırırsan öğrenirsin zaten. Öyle allaha bırakıyorumla falan olmuyor bu iş tedaviyi de veren allah sen gidip almıyorsan bu allahın değil senin suçundur. Böyle düşünüyorsa -ki bence esas erkeklik gururundan buna sığınıyor- çok yanıp tutuşursunuz evlat hasretiyle canım.
Ayrıca biz Kaan aydostan çok memnun kaldık.sadece bir kere muayeneye gidiyorsun gerisini maille haberleşmeyle takip ediyor. Tahlillerini yaptırıp gönderiyorsun yönlendieiyor. Sadece randevu almak çok zor ama 110. Çalışta falan açıyorlar. Israrla arayın. Ayrıca aylar sonraya randevu veriyorlar ona göre elinizi çabuk tutun muayene olacaksanız.
Mıkrocipi birçok yer yapıyor ekstra 3000 yüksek bir ücret gibi geldi. Önemli olan ımsı de yapılması. Birde memorial Şişliyi araştıranilirsiniz.Tekrar merhaba. Aslında bülent tıraşınızlaysa hemşiresi de b8zden ek 3000 gibi bir ücret alarak spermleri ayristirabildiklerini söyledi. Beni en columutlandiran bu olmuştu ama olmadı işte.. sanırım bu işlemin adı mikroçip gibi bişeydi. Güvenç bey spermlerde tam olarak bunu mu yapıyor? Her defasında uygun embriyo icin sizden yumurta mi topladılar? Bu işlemle oldu bebeğimiz çok şükür anladığım kadarıyla değil mi. ( şu an bunu yazarken bile kalbim çarpıyor) . Yanı güvenç bey de bülent tıraş ile aynı şekilde sperm ayristiriyor ise acaba benim sorunum farklı mi oluyor diye düşünüyorum. Ki bülent bey transfer günü embriyoların çok iyi sana iki çocuk yapalım mı filan demişti. Sizin yöntem de acaba bu mikroçip gibi bişey midir? Bu arada ben garanti olsun diye mustafa bahceciden randevu aldım. Siz yazınca sanki güvenç bey erkek konusunda uzman gibi geldi
Benden iki kez yumurta toplandı ilk opu dan sonra farklı zamanalrda iki transfer oldu ama embriyolarımız beklenen gelişimi göstermedi. Sonra tedavi olduk kaan aydosta ve sperm kalitemiz arttı ilk denemede de pozitifi gördük çok şükür. Bize imsi yöntemi uygulandı o zaman biz de mikroçil istemiştik ama güvenç bey bizim durumumuz için gerekli olmadığını boşuna para harcayacağımızı söyledi ki bizim tuttu zaten. Canım Güvenç bey için uzman diyemem illa erkek infertilitesinde ama bizim sorunumuzu anlayıp üroloğa yönlendiren oydu. Ve illa kendi dediğini yaptırmak için de diretmiyor senin söylediğin mantıklıysa onu da dinliyor. Mesela biz son denemede embriyolarımızın 3.günde değil 5.günde dondurulmasını talep etmiştik. O da herkesinkini 3.günde dondurduğunu ama biİm durumumuz için mantıklı olabileceğini söyleyip kabul etti. Çünkü zaten bizim embriyolarımız 3.günden sonra gelişimi yavaşlıyordu hep. Ama Mustafa bahçeci de iyidir . Sadece aşırı yoğun olduğu işin hastalarıyla kendisi ilgilenmiyor başka bir doktorla çalışıyor takibinizi o yapıyoe. Kadınlar kulübünde güvenç beyin hastaları diye grup var orayı bi okuyun. Bahçeci hastaları buraya diye de bir grup var oraya da bakabilirsin. Bahçeci iyidir ama söyliyeyim.Tekrar merhaba. Aslında bülent tıraşınızlaysa hemşiresi de b8zden ek 3000 gibi bir ücret alarak spermleri ayristirabildiklerini söyledi. Beni en columutlandiran bu olmuştu ama olmadı işte.. sanırım bu işlemin adı mikroçip gibi bişeydi. Güvenç bey spermlerde tam olarak bunu mu yapıyor? Her defasında uygun embriyo icin sizden yumurta mi topladılar? Bu işlemle oldu bebeğimiz çok şükür anladığım kadarıyla değil mi. ( şu an bunu yazarken bile kalbim çarpıyor) . Yanı güvenç bey de bülent tıraş ile aynı şekilde sperm ayristiriyor ise acaba benim sorunum farklı mi oluyor diye düşünüyorum. Ki bülent bey transfer günü embriyoların çok iyi sana iki çocuk yapalım mı filan demişti. Sizin yöntem de acaba bu mikroçip gibi bişey midir? Bu arada ben garanti olsun diye mustafa bahceciden randevu aldım. Siz yazınca sanki güvenç bey erkek konusunda uzman gibi geldi
Beni böyle yerin dibine sokacak ben de oraya bir daha gidecem!!!Aa demek ki imsi çok farklı bir işlem
. Bülent beyin orada mikroçip Öylesin e bir anlatıldı ki ne umutlanmıştım. Hatta eşim niçin bu kadar pahalı dedi. Hemşire beyefendi morfolojiniz çok kötü bu konuda konuşmayalım diye azarladı. Adamcağız da daha ne dedilerse tamam dedi. Çok utanmıştı çünkü. Neyse her işte var bir hayır. Allah razı olsun
Çok doğru.. ama o zaman elimizi kaldırmıştık bi kere. Eşim de hep benim telkinlerim umutlandirmalarimla sustu. Ben hakkımı helal etmiyorum. Belki bizim ürünümüz iyi değildir ve tutmamıştır ama yanlış tedavi olduğu çok belli. Yaşadığım şeyler hiç normal değil. Keşke herkesi bu konuda bilinçlendirecek gücüm olsaydı. Kimsenin bunları yaşamasını istemem. Ha ben nu konuyu çok yerler e taşırım o suri. Ama yaşadıklarım unutulmayacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bence tüp bebek konusuna kesinlikle denetimsel olarak el atması lazım. Tabii bunun da doğru ellerde olması gerekiyor. Bankalara, şirketlere vs dünya kadar denetim gidiyor. Evet onlar paramızı yönettikleri için denetim şart. Ama sağlığımızı hayallerimizi emanet ettiğimiz yerler başıboş. Ben bu konu için çok uğraşacağım. Susmuştum ama sonuç olumlu da olsa bu konuyu çok yere taşıyacaktım.Beni böyle yerin dibine sokacak ben de oraya bir daha gidecem!!!
Merhabalar gebeliğiniz hayırlı olsun. Bizde Kaan hoca da tedavi gördük. Size kullandırdığı takviyeleri söyleyebilir misin? Bizi tüp bebeğe yönlendirdi ama sene sonu uygun olacağım o zamana kadar takviyelere devam ediyoruz.Beni böyle yerin dibine sokacak ben de oraya bir daha gidecem!!!
Yanlisiniz olabilirmi acaba. Bende bu ay orda tedavi gordum ve mikrocip icinde sadece 1000 tl fark alindi ve tup bebek ucreti diger merkezlerden zaten daha uygun. hemsireler konusuna gelecek olursak hepsi cok nazik ve halden anlayan tavirdalardi bize karsi. Ne zaman sms atsam aninda sesli mesaj yoluyla donus yaptilar hep sorun cozme odakliydilar. Ben sizin yasadiklarinizi yasamadim ama zaten sonuc kismini bilemiyorum. Sonuc kismi birazda nasipÇok doğru.. ama o zaman elimizi kaldırmıştık bi kere. Eşim de hep benim telkinlerim umutlandirmalarimla sustu. Ben hakkımı helal etmiyorum. Belki bizim ürünümüz iyi değildir ve tutmamıştır ama yanlış tedavi olduğu çok belli. Yaşadığım şeyler hiç normal değil. Keşke herkesi bu konuda bilinçlendirecek gücüm olsaydı. Kimsenin bunları yaşamasını istemem. Ha ben nu konuyu çok yerler e taşırım o suri. Ama yaşadıklarım unutulmayacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bence tüp bebek konusuna kesinlikle denetimsel olarak el atması lazım. Tabii bunun da doğru ellerde olması gerekiyor. Bankalara, şirketlere vs dünya kadar denetim gidiyor. Evet onlar paramızı yönettikleri için denetim şart. Ama sağlığımızı hayallerimizi emanet ettiğimiz yerler başıboş. Ben bu konu için çok uğraşacağım. Susmuştum ama sonuç olumlu da olsa bu konuyu çok yere taşıyacaktım.
Yanlışım olacağını sanmıyorum. Bizzat yaşadım. Ama işin detayında da değilim. Morfoloji bozuksa dna fragmantasyonuna bakmak lazım erkek infertilitesi konusunda iyi olan merkezler morfolojisi sorun görünce önce buna bakıyor. Ben işin sonuca giden kismindayim. Evet olumsuz olması nasip ama benim zorla yaptırdığım raporlarda morfoloji avaz avaz bağırırken bu kısma bakılmaması yanlış bence. Bunu bülent beye de söyledim. Bunkonyda onunla aynı görüşte değiliz ama onun ve bir-çok doktorun makaleleri beni doğruluyor. Ücret konusuna gelince asıl büyük masraf ilaçlar konusunda oluyor. Hatta bir ilacı ülkede hiçbir yerde bulamadigim için hastaneden iki katı fiyatına almak zorunda kaldım . Neticede inşallah siz benzer durumlar yaşamazsınız ve umarım dnacsikintinuz yoktur.iyi şanslarYanlisiniz olabilirmi acaba. Bende bu ay orda tedavi gordum ve mikrocip icinde sadece 1000 tl fark alindi ve tup bebek ucreti diger merkezlerden zaten daha uygun. hemsireler konusuna gelecek olursak hepsi cok nazik ve halden anlayan tavirdalardi bize karsi. Ne zaman sms atsam aninda sesli mesaj yoluyla donus yaptilar hep sorun cozme odakliydilar. Ben sizin yasadiklarinizi yasamadim ama zaten sonuc kismini bilemiyorum. Sonuc kismi birazda nasip
inanin tam ne demek istediginizi oturtamadim. bizde dna hasari var zaten ve bununu icin mikrocip uygulandi 4 tane 5, gune giden embriyomuz oldu donduruldu. bana histeroskopi yapildi tani amacli o kadar cok detayli gidiliyorki bizim icin. siz 3000 tl demistiniz mikrocip icin o kesinlikle eminim herkesten 1000 tl alindi bu ay gecen ay 2 aydir gidip geliyorum. simdi embriyolarim donduruldu ben histeroskopi oldugum icin bi adet donemi daha bekliycem. o yuzden embriyolar kismi değil ama rahimin hazir olmasi kismini bekliyorum. bulent tras beyi zaten kaan aydos bey tavsiye etti bu konuda yani erkek infertilitesi konusunda cok basarili oldugunu dusundugu icin direk burayi yazdi bize. bizde kaan beyin hastasiyiz senelerdirYanlışım olacağını sanmıyorum. Bizzat yaşadım. Ama işin detayında da değilim. Morfoloji bozuksa dna fragmantasyonuna bakmak lazım erkek infertilitesi konusunda iyi olan merkezler morfolojisi sorun görünce önce buna bakıyor. Ben işin sonuca giden kismindayim. Evet olumsuz olması nasip ama benim zorla yaptırdığım raporlarda morfoloji avaz avaz bağırırken bu kısma bakılmaması yanlış bence. Bunu bülent beye de söyledim. Bunkonyda onunla aynı görüşte değiliz ama onun ve bir-çok doktorun makaleleri beni doğruluyor. Ücret konusuna gelince asıl büyük masraf ilaçlar konusunda oluyor. Hatta bir ilacı ülkede hiçbir yerde bulamadigim için hastaneden iki katı fiyatına almak zorunda kaldım . Neticede inşallah siz benzer durumlar yaşamazsınız ve umarım dnacsikintinuz yoktur.iyi şanslar
Hayir ben acibademde tedavime devam ediyorum daha transfer gerceklesmedi.
Inşallah inşallah tutar sizin. Dna hasarı giderildiyse bence tutar. Bence bizdeki sorun dna idi ama ben bunu geç farkettim. Bize embriyo 1.kalite dendi hatta bülent bey transfer günü sana iki embriyo yapalım süper embriyolar demişti. Hatta evim uzak dediğimde bunlara bişeycik olmaz demişti. Belki nasip değilmiş de olmadı. Ama ben tedavi boyunca hep bi kuşku duydum çünkü ürolog eşime hay Allah ameliyat lazım demişti eşim aşırı tepki verince yaaani tüp de olur dedi. Dr lar keşke daha açık olsalar. Şimdi aynı dr keşke tüp yapmasaymışsınız dedi.Hayir ben acibademde tedavime devam ediyorum daha transfer gerceklesmedi.
K kaderyok simdi tam olarak anladim ne demek istediginizi. gercekten anlattiginiz gibiyse sizden fazla ucret alinmis. 1000 tl almasi gerekirken 3000 tl almislar bu buyuk bir hata birincisi. bak o konuda size katiliyorum bende cok fazla ilac kullandigimi dusunuyorum baska yerde arkadaslarim tedavide benim kadar ilac almadilar yasim 38. hem merional hem gonalf hem buyume hormonu ucunu bir anda yuklediler. bende cok sıkıntısını cektim ilaclarin ama fazla embriyom oldu bunu dusunup rahatlatmaya calistim kendimi. sonuc ne olcak bende bilmiyorum. tedavisini gorduk bu hasarin ama tedavimiz biteli 1 sene olmustu benim yinede yuregim agzimda bekliyorum. embriyolar birinci kalitede degiller ayrica transfere uygun orta kalitede olduklari soylendi. hersey nasip iste bekliyoruz bi umit.
Canım opstravent i kullandıktan sonra test verdiniz miSağlıklı beslenmesine dikkat et nohut yemeği suyunu süzmeden. Kırmızı biber yeşillik havuç soğan karışık salata ama hergün saf zeytinyağlı. Kırmızı et çok az tüketmeli et suyunu salmalı suyu tüketilmemeli. Brokoli lahana karnabahar pırasa tarzı yeşillikler yesin. Ev yoğurdu çiğ badem siyah üzüm ceviz kabak çekirdeği fındık ama az tüketilecek hergün.
İnternetten sağlıklı beslenme konularını okuyup uygula. Çiftlik yumurtasını da ihmal etme güzel düzenli kahvaltı ile protein alın.
Bizim ileri hız problemimiz var hiç düzelmiyor fakat sayımız 16/40 milyon arasıydı şuan 150 milyonları gördük çok şükür. Size yazdıklarımı bıkmadan yaptım. Eşim sigarayı günde 3/4 indirdi.
Ekstra takviye aldık. Sperra veya opstravent muhakkak kullansın eşin. Aktardan karışık ballı macun yaptırın tüketsin. Evicap 200lük e vitamini alsın. Akstaklantin adında antioksidan var muhakkak kullansın. Benim profilden bakarsanız yaptıklarıma ulaşabilirsiniz aklıma şuan bunlar geliyor.
Resimdeki takviyeleri aktardan aldım. Kutu içinde olanları ve büyük kavonozda ki balı da tavsiye ederim.
Geçmiş olsun.sabredin değerler hemen yükselmez 3 ay yoğun bir takviyelerle birlikte yükselir inşallah.
evet canim ben bu forumun cok eski mudavimiyim. biz 2011 yilinda varikosel ameliyati olduk oncelikle. esimin değerleri cok cok dusuktu 600,000 di total spermiyogram değerimiz. ameliyati cok basirili gecti. ameliyattan sonra ilac ve vitamin destegi ile ilk gebeligim 2013 tarihinde dogumla gerceklesti cok sukur simdi 5,5 yasinda bi oglum var. biz ikinciye yine kardes icin demelerimizde bu sefer dna hasari ile karsilastik. onun tedavisinide olduk ancak bu sefer dogal yollarla 1 sene denedik olmadi. kaan hocanin yonlendirmesiyle iste tup bebege gectik.Inşallah inşallah tutar sizin. Dna hasarı giderildiyse bence tutar. Bence bizdeki sorun dna idi ama ben bunu geç farkettim. Bize embriyo 1.kalite dendi hatta bülent bey transfer günü sana iki embriyo yapalım süper embriyolar demişti. Hatta evim uzak dediğimde bunlara bişeycik olmaz demişti. Belki nasip değilmiş de olmadı. Ama ben tedavi boyunca hep bi kuşku duydum çünkü ürolog eşime hay Allah ameliyat lazım demişti eşim aşırı tepki verince yaaani tüp de olur dedi. Dr lar keşke daha açık olsalar. Şimdi aynı dr keşke tüp yapmasaymışsınız dedi.
Bence embriyo kalitesi hiç önemli değil önemli olan genetik sorun olmaması inşallah. Siz zaten o işi halletmişsiniz çok şükür.
Bu arada varikosel sorununuz var mıydı? Ameliyat filan oldu mu eşiniz? Ben transfer sonucunun olumsuz olduğunu öğrendiğim günden beri dünyada değilim sanki... midem sürekli agriyo stresten çok umutlanmıştım çok. Hep ben dünyaya anne olmak için gelmişim derdim. Çocuk istemeyen çocuk sesinden nefret eden tüm arkadaşlarım anne oldu. Rabbim beni layık görmedi diyorum bilmiyorum bi sebep arıyorum. Belki ben dna konusunda da hataliyimdir belki sadece kısmet değildi. Herşeyin hayırlısı. Ama sizin için çok dua edeceğim o kadar ilaçtan uğraştan sonta dilerim yakın zamanda anne olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?