- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #120.241
siz ne için buralardaydınız?bebeğiniz oldu mu?normal yolla mı oldu?neler yedirip
Tabiki hatırladım CNm nasılsın.iyiyim şükür ne kadar uzun zaman oldu
Sevindim
Evet çok oldu gibi gözüksede ben ara ara girip notlarımı düştüm buraya
Eskisi gibi aktif değil kimse
Ben iyiyim çok şükür canım
Sen nasilsin neler yapiyosun
merhaba yazınızı yeni okudum üzerinden bir yıl geçmiş ama şu an bana da umut oldu çok sağolun. biz henüz öyle uzun tedavi süreçleri yaşamadık ama benim de eşimin sperm sayısı 6 milyon çıktı morfoloji ise 3 hız %40 ın altına düşmüyor çok şükür ama doktor bize de proxeeed verdi 2 ay bitti kukllanalı. ben size şunu sormal istiyorum bu dna hasar morfılıjiden farklı bişey mi ne ile yapılıyor kan mı sperm testi mi? ve devlette yapılıyor mu ?Arkadaslar uzun yillardir sessizce takip ettigim siteye bugun sizlere moral olsun diye kaydolup yazmak istedim. 3 yildir evliyiz, ve yaklasik 2 yildir cocuk istiyoruz. Ilk birkac ay olumsuz sonuc aldiktan sonra doktora gorunduk ve esimde sperm sayisi az ve hareketligi 0 oldugu anlasildi. Moralimiz epey bozuldu. Doktorum direk tup bebek dedi. Ama ben hazir degildim ve hemen arastirmaya basladim. Once esim prexceed plus ve bir takim vitaminler aldi. Hizda ve sayida bir miktar ilerleme oldu ancak hala sinirin altindaydi. Her sabah ve aksam keciboynuzu kuru hazirlayip esime icirdim 3 ay. Sonra 1 ay aksamlari havuc suyu. Sonra tekrar keciboynuzu. Bunlarin neticesinde alt sinir olan 20 milyonu yakaladik sayida, hareketliligi de % 60 lara cektik. Bir baska urologa esim gorundu ve bize normal yolla cocuk sahibi olabilecegimizi soyledi. Ama yasim sebebiyle beklemek vakit kaybi gibi geliyordu. Sayimiz yukselince tup bebekden once asilama yapmaya ikna etti doktorum. Benim karar vermem ve ilk asilama yapmam bir 8 ay surdu. Ilk asilamam basarisiz oldu. Tup bebege gecmek isterken doktorum 2, kez asilamaya ikna etti beni. Ben hemen 2 ay sonra 2. Asilamayi yaptirmak isterken adetim 5 gun kadar gecikti ve bhcg 10 cikti. Biz epey sevinsekte doktorum fazla umutlu degildi. Zaten 1-2 gun sonra adetim basladi. Bayram vs. de araya girince 2. Asilamam kasim-aralik ayina kaldi. Eylul gibi arastirirken Kaan Aydorstan cok bahsedildigini okudum. Eylulde aradik Aralik ayina gun verdiler. Bu arada esim ankaraya is icin gittiginde sperm dna testi ve diger tahlilleri yaptirdi. Sperm dna hasari yaklasik %20 cikti. Tam sinirda. Moralimiz yine bozuldu. Ama esim hala keviboynuzuna devam ediyor. Birde sabahlari zeytin yaginda 1 gun beklemis 2 adet kuru inciri sabahlari yemeye basladi. Kasim sonunda 2. Asilamam yapildi. 2. Asilamamda sperm sayisi 150 milyona cikti, hareketde yuksek. Buyuk ihtimalle incirin mucizesi. 2. Asilamada epey umutluyduk ama yine olmadi. Birkac gun sonra esimin Kaan hocayla randevusu vardi ve gitti. Gun asiri klomen, hergun proxceed plus,1 kasik keciboynuzu tozu ve isirgan cayi onermis. Ayrica nohut yemegide onermis. Keciboynuzu tozunu yutamadi ama digerlerini yaklasik 2 aydir kullandi. Subat ayi icin tup bebek dusunuyordum kafamda. Gecen ay bazal ultrason vs. hazirliklarimi yaptim adet gunumu beklerken 1 hafta gecti. Gecmis donemlerde psikolojik olarak gecikmeler oldugu ve heveslendigim icin hemen test yapmadim. Ama 1 hafta gecikince umutsuzca yaptigim testte ilk defa cift cizgiyi gordum. Henuz cok yeni ama inanilmaz mutluluk verici. Dilegim Allahtan hepimiz bekledigimiz yavrularimiza kavusalim, Allah tan umudumuzu kesmeyelim. Sadece sizlere umut olmak istedim.cunku ben ilk zamanlarda bu gunleri hayal bile edemiyordum.
** yazdiklarim benim deneyimim ama yazdiklarimi deneyip denememekle ilgili kimsenin de sorumluluguna girmek de istemem.
Sizdeki problem neydi bizim dna hasarı problemimiz var inş olumlu sonuç alırız sizin gibiMerhaba yillar sonra ugrayiverdim.
Burda yola ciktik yuregi ana olmus ama evlat diye cirpinan birkac kizkardes olduk. Cok sukur cogumuzun evladi oldu. Hala birlikte elele buyutuyoruz evlatlarimizi. Uzak sehirlerde olsakta yegenlerin an an buyudugune sahidiz.
Buraya yolu dusup care arayan kizkardeslerimize umut olmak icin yazacaklarim var. Umudunuzu, çabanızı duanızı asla birakmayin.
Burda okudugunuz kurlere vitaminlere inanin. Deneyin neyin size iyi gelecegini ancak oyle anlayabilirsiniz.Kaan hocamiz bircogumuzun yolunu aydınlattı. Erkek infertilitesinde mutlaka iletisime gecin.
Bu yol bazen uzun ve mesakkatli olabiliyor. Sahsen 5 yil sonra anne olabildim.
Doğal yolla mucizem geldi.
Inanin ve yilmayin bu sabrin meyvesi cok tatli. Herdaim dualarimdasiniz.
Dna hasarınız yüzde kaçtı acabaEşimde sorun vardı DNA hasarı ve hız problemi Kaan hoca doktorumuzdu eşim klomen ve proxeed plus kullandı ve bende burada okuduğum vitaminleri verdim 2. Ayda hamile kaldım keçiboynuzu tozunu içirdim aktardan karışım yaptırdım fsh düşüktü eşimde yükselince hamile kaldım
Bence güzel gözüküyorArkadaşlar sizce dna hasarımız düzelmişmidir 6 aydır tedavi görüyoruz dna sonucu 15 güne çıkacak Eki Görüntüle 2057756
Umarım dna da düzelmiştrBence güzel gözüküyor
canim sen sayiyi arttirmak icin bisey yaptin mi?Hasar %7 çıktı arkadaşlar
Emodeks kullandıkcanim sen sayiyi arttirmak icin bisey yaptin mi?
ay obur topikte de yazmistin tamam canim sagol. Bizde kullaniyoruz insallah bizimki de artarEmodeks kullandık
Artar cnm inş hayırlı sonuçlar alırızay obur topikte de yazmistin tamam canim sagol. Bizde kullaniyoruz insallah bizimki de artar
Sizde problem neydi biraz bahsedenseniz çok seveniyim bizler için umut olursunuz şimdiden teşekkürler.Selam millet. Geçmiş mesajları okurken resmen gözlerim doldu. Bi mesaj yazayım belki eskilerden gören olur dedim .
Ne günlerimiz geçmiş yaaa. Ne acılar , ne mutluluklar...
Mert 25 günlük yazmışım bi mesajımda 2012 de.
Şimdi 5.5 yaşında okula gidiyor sıpa.
24 haftalık da hamileyim. Allah nasip ederse 2.oğlum Meriç gelecek Şubat ayında teyzeleri.
Hepinizi çok öpüyorum canlarım
Yaa ne guzeel biz de bu mutluluğu yasariz insallah bize de dua edin lutfeenSelam millet. Geçmiş mesajları okurken resmen gözlerim doldu. Bi mesaj yazayım belki eskilerden gören olur dedim .
Ne günlerimiz geçmiş yaaa. Ne acılar , ne mutluluklar...
Mert 25 günlük yazmışım bi mesajımda 2012 de.
Şimdi 5.5 yaşında okula gidiyor sıpa.
24 haftalık da hamileyim. Allah nasip ederse 2.oğlum Meriç gelecek Şubat ayında teyzeleri.
Hepinizi çok öpüyorum canlarım
Bizde erkek infertilitesiydi. Eşimin değerler düşük aynı zamanda %98 DNA hasarı vardı.Sizde problem neydi biraz bahsedenseniz çok seveniyim bizler için umut olursunuz şimdiden teşekkürler.
Bizde erkek infertilitesiydi. Eşimin değerler düşük aynı zamanda %98 DNA hasarı vardı.Sizde problem neydi biraz bahsedenseniz çok seveniyim bizler için umut olursunuz şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?