Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hasar duzelmeden mi oldu sizin. Allah bagislasin darisi bize

Arkadaşlar merhaba öncelikle şu mübarek cuma günü rabbm herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.1,5 yıllık evliyiz.Eşim 7 yaşında İnmemiş testis ameliyatı olmuş bir tanesi indirilememiş.Temmuz 2017 de sperm testi verdik ve eşimin azosperm olduğunu öğrendik.Hiç sperm çıkışı yokGazi üniversitesi hastanesine gittik ve doktorlar ilk önce bize İnmemiş testisi indirmeleri gerektiğini söylediler ve daha sonra sperm çıkışı için TESE yapacaklarını söylediler.Bizde ilk önce Kaan hocaya danışmak ve muayene olmak istedik.Ekim ayı için Kaan hocadan randevu aldık.
Fsh 19,94
LH 13,83
Total testesteron 2,66
Prolaktin 5,45
Serbest testesteron 9,15 geldi.Kaan hoca ya muayene olduk ve bize fsh değerimizin yüksek olduğunu söyledi ve tedaviye başlayıp daha sonra microtese olmamız gerektiğini söyledi.Bize ilk başta chorimon 2000 iğnesi verdi haftada 2 kez.ve bunun yanında nohut havuç incir ve ısırğan otu çayı tüketmemizi söyledi.İki haftasında tekrara kan testi yaptırmamızı istedi yeni sonuçlarımız ise
Fsh 0,776
Estradiol 82
Total testesteron 7,68 olarak ölçüldü.Fsh değerimiz. Neredeyse sıfıra kadar düştü.estradiol değerimiz biraz yüksek çıktı.Daha sonra yeni sonuçlarımızı Kaan hocaya yolladık bize chorimona devam dedi ve ek olarak merional 150 yine haftada iki gün ve gün aşırı klomen verdi.Bu ilaçlar tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum ve şuan tedavimiz nasıl gidiyor anlamış değilimOcak ayının ortasında demen haploid paneli testi yaptırmamızı ve sperm üretimine bakacağını söyledi.Bu aralar çok strese girdim ve testin sonucunun kötü çıkmasından korkuyorumBizimle aynı durumda olan arkadaşlar lütfen yazın bana

Canm bagrsakdaki.kolit ne durumda

Selam kızlar uzun zamandır k.k ya giremiyorum bizde 2 gün önce muhteşem üçlü başladık tabi bu topiğin sayesinde umarım bizede faydası olur

Kızlar merhaba,
Erbil yağmurun yeni muayenehanesinde tüp bebek yaptıranlar varmı yada yaptıracak olanlar ? laboratuvarı nasıl bilginiz varmı ?

Selam kızlar uzun zamandır k.k ya giremiyorum bizde 2 gün önce muhteşem üçlü başladık tabi bu topiğin sayesinde umarım bizede faydası olur
Kesinlikle faydasını göreceksin kaliteyi çok iyi artırıyor.forum sayesinde bizde denedik şu an 6.5 aylık hamileyim. Allah herkese nasip etsin inşallah.

Kesinlikle faydasını göreceksin kaliteyi çok iyi artırıyor.forum sayesinde bizde denedik şu an 6.5 aylık hamileyim. Allah herkese nasip etsin inşallah.
Ne güzel maşallah Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bizde kullanıyoruz inşallah faydasını görürüz bizde ileri hızlı hareket ve morfoloji 0 sizin değerleriniz nasıldı

Canım bu ne güzel bir mutluluk neler yaptınız eşinizin durumu nasıldı ne kullandınız. Bizimde sayı hız yetersiz varikoselden ameliyat olacak eşim

Merhaba ne yazık ki bu konuyu yeni keşfettim. Tum sayfalari okumaya calistim hatta bazi kurleri yapiyor oldugumu da farkettim. Ancak beni cok zorlaysn nirsey var; esim... Yaklaşık 2 sene evvel evlendim. Şu an 35 yaşındayım. Ilk yıl benim ısrarlarıma rağmen korunduk. Ikıncı yıl korunmayı bıraktık ancak eşimin işlerinin batmasından kaynaklı olduğunu zannederim ki eşimin ereksiyon sorunu başladı. Bu arada ben de soğudum cinsellikten. Aynı zamanda benim cabalarimla yeditepe hastanesinde bir ürolog gittik bi süredir korunmamamiza rağmen gebe olamadığımi belirttik. Ereksiyon sorunundan bahsetmekse ne mümkün... sperm testinde dr sayımızın üç acıcı olmadığını 12 milyon sperm ve yüzde 3 morfoloji olduğunu hareketliliğin ise iyi olduğunu belirtti. Progeny verdi 3 ay kullandık. Eşim dr un yalan söylediğini iddia etse de bu sefer acibademe gitmek için ikna ettim.oradaki sperm sonuclarimiz ise 19milyon sperm morfoloji ise yüzde 1... Dr tüp bebek olabileceğini belirtti ve acıbadem maslak yolunu tuttuk. 4 aylık ohss tehlikesi dahil yaşadığım pek çok soruna rağmen sonuç koca bir negatif... Ilk gördüğümde beni heyecanlandıran bu başlıkta gördüğüm kadarıyla ise morfoloji sorununda tüp bebek ihtimali de düşükmüş. Özellikle krishazel isimli kullanıcının tüm yorumlarını okumaya çalıştım. Evet ben de elimden geleni yapıyorum yapicam da ama karşımda bir dağ var.. kola içmeye sigara içmeye düzensiz ve hareketsiz yaşamaya, aşırı uykuya devam..bazen şeytan kibrisa gir diyor. Buradaki herkes ne guzelumutluymus bense ne yapsam ne kürler alsam boş gibi geliyor. Içinizde eşi sigara içmesine rağmen bu kürlerle düzelen hamil e kalan var mı acaba? Ben çok yoruldum artık bur umut arıyorum.

Kürleri boşverin. Eşinizin hayatını ve beslenme şeklini düEne koyması lazım. Haftada üç gün ıslatıldığı suyuyla yapılmış nohut yesin. Isırgan otu çayı içsin her gün. Her gün bol habuç bol yeşillik. Keçiboynuzu tozu . Ve ıZgaradan uzak dursun. Eti de sadece yemeğin içine koyacaksın. Ve kesinlik bahçeci fulyadaki güvenç beyi öneririm . Biz de çok uğraştık kardeş ama bu şekilde 3.deneme sonuç aldık. Keşke daha ilk seferde böyle yapsaydık. Benim eşim de aşırı inattı asla ihtimal vermiyordu bunları yapınca olacağına vesigara da içiyordu. Günde 2.5 paket falan. Ama ankarada kaan aydosa gittik ve eşimi o ikna etti. Allah ondan razı olsun. Üstelik sayınız morflojiniz falan da iyi. Biz 500.000 spermle ve sıfır morfoloji ile son denemede 9 tane blast embriyo elde ettik .hepsi de 1-2.kalite üstelik. Bu konuda da Güvenç karlıkayaya minnettarız. Ama yaşınız var hiç geç kalmayın. He bir de sakın telefon ve pc olan odada yatmayın. Eşin telefonu asla cebinde taşımasın. Pc ye 15 cm den fazla yaklaşmasın. En çok radyasyon etki ediyor. Muhtemelen oksidatif stres bozukluğu var eşinde ve spermlerinin çoğu cansız olabilir. Kaan aydos sayfalarına bak anlarsın ne demek istediğini canım. Allah yardımcınız olsun.

Bu arada sigarayı bırakmalı kesinlikle. Elektronik içebilir. Eşim 2 yıldır elektronik içiyor

Sağlıklı beslenmesine dikkat et nohut yemeği suyunu süzmeden. Kırmızı biber yeşillik havuç soğan karışık salata ama hergün saf zeytinyağlı. Kırmızı et çok az tüketmeli et suyunu salmalı suyu tüketilmemeli. Brokoli lahana karnabahar pırasa tarzı yeşillikler yesin. Ev yoğurdu çiğ badem siyah üzüm ceviz kabak çekirdeği fındık ama az tüketilecek hergün.
İnternetten sağlıklı beslenme konularını okuyup uygula. Çiftlik yumurtasını da ihmal etme güzel düzenli kahvaltı ile protein alın.
Bizim ileri hız problemimiz var hiç düzelmiyor fakat sayımız 16/40 milyon arasıydı şuan 150 milyonları gördük çok şükür. Size yazdıklarımı bıkmadan yaptım. Eşim sigarayı günde 3/4 indirdi.
Ekstra takviye aldık. Sperra veya opstravent muhakkak kullansın eşin. Aktardan karışık ballı macun yaptırın tüketsin. Evicap 200lük e vitamini alsın. Akstaklantin adında antioksidan var muhakkak kullansın. Benim profilden bakarsanız yaptıklarıma ulaşabilirsiniz aklıma şuan bunlar geliyor.
Resimdeki takviyeleri aktardan aldım. Kutu içinde olanları ve büyük kavonozda ki balı da tavsiye ederim.
Geçmiş olsun.sabredin değerler hemen yükselmez 3 ay yoğun bir takviyelerle birlikte yükselir inşallah.

Eklentiler

• B6DAD5E8-8077-4BDC-AEE2-B650FA752CCB.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 91
Bu arada sigarayı bırakmalı kesinlikle. Elektronik içebilir. Eşim 2 yıldır elektronik içiyor
Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
Sizin netice almanıza çok çok sevindim. Bu arada kaan beyden randevu almak zor diyorlar kendisi görüşme yapmıyor diye duydum asli var mıdır? Ben istanbulda yaşıyorum kaan bey sürekli kontrol altında mi tutar? Bir de güvenç bey diğerlerinden farklı olarak ne gibi bir işlem yaptı? Tüp bebek beni artık çoook korkutuyo tabii ki olacağını bilsem yine yaparım ama sonrasındaki şok çok ağır oluyor. Bir de bu olaydan sonra ev hanımı olmayı öyle çok istiyorum ki.. çünkü eşim gün içinde saatlerce aç kalıyor biliyorum ayrıca kur versem de uygulamaz. O sadece Allah verirse olur diyor. Evet öyle ama biraz da elimizden geleni yapıp tevekkül etmek gerek. Eşimin ailesi de bu durumu bilmiyor ve bana sık sık bizim ailede sorun olmaz diyorlar ben çok yoruldum herşeyden. Sizler umitsiniz benim için.bu en güzeli..

Çok teşekkür ederim ben bunları da hemen aktarlarda bulmaya çalışacağım bu 3 ay benim için çok onemli. Ben hayatımda büyük konuşmayayım ama ne iş ne kariyer hiç bir şey istemedim. Ama bi şekilde oldu. En büyük isteğim anne olmaktı ne yazık ki okul ve iş yaşamı yüzünden evliliği çok erteledim zaten bu hayat şartlarında birileriyle tanışmam ve guvenmem çok zor oldu. Neticede eşim çok tesadüfen cıktı karşıma geç oldu ama iyi oldu demem bu sorun çıktı. Her şeyin hayırlısı işte.esime kızamam bile bu onun suçu değil ama beni anlaması imkansız gibi şu an. Ev hanımı olsam gün boyu koştururdum peşinde. Şu an bile ilaçları ağzına ben tıkıyorum çocuk gibi. Belki anne olmamak da benim sınavım.. tek çarem dua ve sizlersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…