Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hastalanmaz canım hiç merak etme, çocukları tek hasta eden şey mikrop, ne rüzgar ne başka bişey. Ki biz ne kadar korumaya çalışırsak o kadar hasta oluyor bu tatlişler.
bugün mızmızlığı beni öldürdü boncuk..sanki asıl sorunumuz diş gibi....damağıyla uğraşıyor.ağlayarak uyanıyor....

kızlar bizim dna %41 hasarlı çokmıştı bu doğal yoldan gebeliğe engel mi?? 2 başarısız tüp denemem var 2. bu ay negatif verdi. hasar için ne yapmalıyım sigarayı azalttık5 adet günde :S

%41 çokk düşük şansınız bence çok yüksek...
bizim %84dü.burda bir arkadaşın%98di....sonuç herkes hamile....
sen geçmişe göz at faydalanacak çok şey bulursun...
sigarayı azaltmak fayda etmez bırakmalısınız....

ekintosum canım aşağıda seni görüyorum nasılsın
canım benim kız 8 gündür kaka yapmıyor canım çok sıkkın
ama kendisi çok rahat ağrısı şişkinliği falan yok
ayrıca gaz sıkıntısıda yok
zeytinyağı veriyorum ka gündür tık yok
az bişey fitilde verdim ama yapamadı
fitil çok büyüktü elimle çok az bir parça ufaladım koydum
ama yapamadı sanırım anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normalmiş
canım böyle bir durum yaşadınızmı bilgin varmı
bu arada hala evime taşınamadım evde dolap falan yapılıyordu
ustalar dedikleri gün teslim etmediler sinirle bekliyorum

ayyy canım asminime ....oluyor heralde böyle şeyler..
bizde şu kan damlasına başlayınca o sıkıntı peydah oldu.gün aşırı veriyorum ama 2-3 günde bir çamur gibi yapıyor...
hiç bir fikrim yok ronyacım...

teslimatta olur o kadarcık sıkıntı ama sen ayakta kalmışsındır....

Merhaba kızlar ..
Kris'immmm tebrik ederim hbb'ye kardeş geliyor ..
Sağlıcakla gelsin kuzun ...

Kızlar bende günümü bekliyorum artık ..
Hangi Hast. doğum yapacağımda aşağı yukarı belli oldu ..
29 Mayıs Hastanesi'de yapacağım gibi ..
Devlet Hastanesin'den belli sebeplerden dolayı vazgeçtik .. Knedi dr'um olmadı hiç orda. Her gittiğimde farklı bir dr muayene ediyordu ve doğum hakkında bir türlü konuşamadık ..
Bende çok tedirgin oldum .. Normal doğumda olsa sezeryanda olsa hangi dr'un gireceği ne olacağı belirsizliği beni çok ürküttü..
Bir tanıdığımız vasitası ile bu hafta içi 29 mayıs hastanesinde çok tatlı bir dr ile tanıştık.
Güven verdi bize .. Doğum ücretide makul geldi..
Oğluşum 2060 gr dedi boyuda 42-43 cm civarı .. Maşallah gelişimi güzel gidiyor ..
Fakat ben iyice ağırlaştım yatakta dönmekte zorlanıyorum , sıcaklarda iyice yordu bir an önce bebeğimi kucaklamak istiyorum ama vaktinde tabi erkenden değil..
Sezeryan doğum yapacağım kızlar bebeğimin baş ölçüsü haftasına göre önde gidiyor ..
O yzüden normal doğumda zorlanır dedi, bunu 3*4 farklı dr daha söyledi .. Sezeryana karar verdik zaten kan sulandırı iğne kullandığım için planlı bir doğum olmalıymış..
Velhasıl kelam sezeryanda da tırsıyorum ..
Bir yandan genel olsun uyuyup uyanayım diyorum bir yandan epidural olsun bebeğimin doğumuna şahit olayım diyorum ..
Epiduralde şu bacakların uyuşması olayı korkuyor beni :)
Bana bişeyler deyin kızlar .. Sezeryan doğum yapan arkadaşlarım ..
Dr 38. hafta bitince alacak büyğk ihtimalle .. Son 6 haftamız kaldı ..
Bnede de tedirginlik artıyor ama Allah büyük..

tüh canım karşılaşamadık bende seni merak ediyordum dogurdumu acaba diye gelmiyosun pek sessiz sedasız gitme doguma bizi haberdar et

merhaba ben artık pek nete giremiyorum 38. haftanın içindeyim iyice ağırlaştım kilom iyi 11 kilo aldım ama yinede göbeği taşımak çok zor. Geceleri çok zorlanıyorum sıcaklar bunalttı elim ayağım şişti bilgisayar başında oturamıyorum ayaklarım çok şişiyor. Anlıyacağın son haftalar zor özelliklede sıcak yüzünden ben hala sezeryenmi normalmi karar veremedim bir doktor sezeryen olmalı riske atma diyor diğer doktor herşey normal ameliyatın üstünden 2yıl geçmiş bişey olmaz diyor. Valla kafam çok karışık geçen hafta NST de sancım çıktı 100 üstü olmuştu. Yarın tekrar giricem bakalım sancı durumum ne? Sancı olması normal doğum için iyimiş aslında ama yinede korkuyorum. Yani anlayacağın herşey hazır cantam bebeğin kıyafetleri herşeyi hazırladım beklemedeyiz. Bu haftada normalmi sezeryenmi ona karar verilcek. Bebeğimde gayet iyi geçen hafta 37+3 de 3 kg 48,5 cm di bakalım bu hafta kaç oldu. Rabbim bebeğimi korusun. Valla kendime bakamadım ama çok şükür bebeğim kendine baktı. bir hafta sonrada babamın 52 var maalesef gidemiycem bursaya nur içinde yatsın toprağı bol olsun canım babamın. Pazar günü babalar günü çok buruktu. Eşimin babalar gününü kutladım hediyesini aldım hatta kızımın ağzından yazılmış gibi ona mektup yazdım. Yazarken o kadar garip duygular yaşadımki sanki ben canım babama yazıyormuşum gibi geldi. Hayat devam ediyor toparlanıyorum ama arada aklıma geliyor yüreğim yanıyor. Doğumumumda babamın yanımda olmayacağı fikri beni çok üzüyor. Rabbim böyle uygun gördü kabullenmekten başka çare yok.

Kris hamileymiş çok sevindim tebrik ediyorum. Rabbim tamamına erdirsin yardımcın olsun.

canımmmm.. rabbim bir avazda kurtarsın inşalah... dualarımızdasın sende unutma bizi emi dualarında.. hepimizin çok ama çok ihtiyacı var dualara..

canım rabbim kolaylık versin.. inşalalh en doğru kararı vermişsindir canım.. dualarımızdasınız üç hamiş yakında alackasınız bebişlerinizi inşalalh.. rabbim bir avazda kurtarsın canım benim..

sevgili gokcen in esi

lutfen cabuk pes etme hepimiz ayni yoldan gectik ve cok mucadele ettik . heleki bize sizin tuplede olmaz evlatlik alin demislrdi ama 2 tane normal yolla hamilelik yasadik

burada is erkeklere dusuyor kadinin yapabilecegi hicbirsey yok ve tedavisizde olmuyor malesef

sakin pes etme mucadeleye devam et ve bebeginizi alin koynunuza

gokcen cim yukaridaki mesajimi okursun esine:)

biz ozunu aldik tozunu kullanmadik
sabah ac karnina 3 kasik gece yatarken 3 kasik
arkasina incir ve ceviz
1 bardak su
sonra kahvalti

ilaclarda 8 ay klomen
2 ay menagon
3 ay proxeed
4 ay arginmax

ve bol spor yuruyus

destekleyici olarak ta preseed jel ve ovulasyon testi

ugrasinca gercekten oluyor .....

Sagol bilgem tesekkur ederim

sanada kolayliklar diliyorum insallah hersey yolunda ve istedigin gibi gider

krisim çok güldüm ya:)))
bunu okuyacağım eşime:)) canım çok sağolasın ayrıntısıyla yazmışsın her şeyi..
mücadelenin sonunda zaferi getireceğini sen iki kez ispat ettin bu topiğe, katkın büyük..
büyüksün bacım:)))

kriscim çok soru soruyorum ama bir soru daha soracağım sana..
ben geçmişi irdeledim epey ama senin olduğun kısınlara gelemeiştim..
size niçin tüple bile olmaz demişlerdi senin de bir sıkıntın var mıydı..

benim çatlama problemim de olduğu için doktorlar banada tedavisiz mümkün değil diyorlar da
merak ettim sizin sadece erkeke infertilitesi miydi diye..

canımmmm.. rabbim bir avazda kurtarsın inşalah... dualarımızdasın sende unutma bizi emi dualarında.. hepimizin çok ama çok ihtiyacı var dualara..

teşekkür ederim canım. Bende sizin için dua ediyorum rabbim bu duyguları isteyen herkeze yaşatsın içinde bi canlının olması senin bir parçan olması çok güzel. Ben tam sezeryene karar veriyorum bi arkadaş sezeryeni o kadar kötülüyorki sonra fikir değiştirip normal doğum diyorum. Herşey yolunda olursa normal doğum düşünüyordum bugün bi arkadaşım aradı normal doğum yapmıştı o kadar kötülediki kafam tekrar karıştı. dünyada böyle acı yok sıkmaktan dişlerin kırıldı 6 saat resmen can çekiştim dedi yine korktum bu hafta kararlaştırmam gerek. sezeryen olursa 39. haftam bitince istiyorum. Burda bazen hamilelerden bahsediliyor benim adım geçmiyor unutuldum

meriii m canım baş ddönmelerin varmış, umarım hemen geçer. bir de bişey diycem belki başka arkadaşlarda söylemiştir ya da sen öyle yapmışsındır ya da ben yanlış görüyorum ama senin ticker ın yaşgünü gibi geldi bana. 12 ay var sanki ben mi yanlış görüyorum:26: :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…