- 21 Şubat 2021
- 84
- -67
- 43
- Konu Sahibi carpediem33
Kızlar soga ve davar eti yemiyorum diye bir insan suçlanır durur mu sürekli suçluyorlar beni.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Premature bebeğim var çocuk altı yedi aylıktı boşanma kararı alıp ailemin yanına gittim. Ha işim de yok sizin gibi gelirim de yok . O cocukla hasta bir bebekti yinede herşeyden vazgeçip gittim sizde yapabilirsiniz. Maaşınızı ona verip kendinizi bu kadar yokluğa koymak neden. Yapmayın lütfen yaHic hayat ettigim gibi olmadi.Burada yazanların evliliği nasıl acaba? Kolay boşan demesi. Kendileri yaşamadığı için zorluğunu bilmiyorlar. Siz kendiniz boşanır mıydınız; hele ki 1 yaşında cocukla?
En büyük yanlış İşte. Ne oldu şimdi o toplum zor günlerinizde yanınızda mı olacak? Hayır. Çoğu evlilik toplum baskısı yüzünden hala devam ediyor, çoğu kadınımız da mutlu değil. Ah, ne büyük yanılgı. 1 ay önce ben de nişan attım. Sorunlu problemli insanın tekiydi. Bir de hesapçı paragözdü. Toplum ne der diye düşünseydim her dediğine tamam der idare ederdim. Attım nişanı şimdiden o kadar rahatladım ki. En baştan cesur olup hatalarını görünce postalamak lazım. Hepimizin bu hayatta acıları kayıpları travmaları var ne yapalım yani hepimiz dünyayı dar mı edelim sevdiklerimizeEvet toplum baskısı ile evlenelim diye kendimizi yırtıyoruz. Yas geçiyor cocuk yap diye aha noldu? Şimdi
Ailem değil baskı yapan çevre. Ayrıca lütfen kırıcı yorumlar yapmayın. Biz kadınlar destek olmak icin buradayiz diye biliyorum.
Ne mutlu size. Gücümü toplamaya çalışıyorum.Premature bebeğim var çocuk altı yedi aylıktı boşanma kararı alıp ailemin yanına gittim. Ha işim de yok sizin gibi gelirim de yok . O cocukla hasta bir bebekti yinede herşeyden vazgeçip gittim sizde yapabilirsiniz. Maaşınızı ona verip kendinizi bu kadar yokluğa koymak neden. Yapmayın lütfen ya
Baba adı altında böyle bir tiple büyümek bu çocuğa en büyük haksızlık olmaz mıBir yaşında çocuğu tek basima nasıl büyütürüm. Annem de bakamaz.Tekim. Ayrıca babasız büyüterek ona haksızlık etmiş olmuyor muyum ?
Çok iyi yapmışsınız. Baştan bırakmanız. Kaliteli yaşamınızdan ödün vermeyin. Sanırım benim kendime olan guvensizligimden oldu herşey. Nasıl böyle biriyle evlendim. Başta evlenerek hata yaptim. Başta bıraksaymışım. Şimdi kızımı bu zor şartlarda yaşamasına sebep oldum.En büyük yanlış İşte. Ne oldu şimdi o toplum zor günlerinizde yanınızda mı olacak? Hayır. Çoğu evlilik toplum baskısı yüzünden hala devam ediyor, çoğu kadınımız da mutlu değil. Ah, ne büyük yanılgı. 1 ay önce ben de nişan attım. Sorunlu problemli insanın tekiydi. Bir de hesapçı paragözdü. Toplum ne der diye düşünseydim her dediğine tamam der idare ederdim. Attım nişanı şimdiden o kadar rahatladım ki. En baştan cesur olup hatalarını görünce postalamak lazım. Hepimizin bu hayatta acıları kayıpları travmaları var ne yapalım yani hepimiz dünyayı dar mı edelim sevdiklerimize
Katip yorumlarını okuyorum da bu konuda,vaktine yazık.Bu o vaka değil. Bir kulağından girer bir kulağından çıkar söylediklerimiz gidip de boşanmayı göze alamaz. Klasik iç dökme pohpohlanma isteği konusu.Gram faydası olmayan ne kadar gereksiz tip varsa hepsini çok önemsiyorsun. Düşünmediğin tek kişi evladın olabilir şu durumda. Biraz el iyisi durumu olabilir sende de. Onlar çeker gider tek laf etsen ama evladının öyle bir şansı yok. Sen de işini biliyorsun aslında.
Hayatımı kabusa çevirdi. Mutsuzluktan besleniyor esim ne zaman mutlu olsam uzun sürmez. Hemen hakaret laf sokma. Annesi de laf sokar . Valla şimdi bir çıkmazdayım. Ne yapacağıma karar vermeye çalışıyorum.
Kızlar soga ve davar eti yemiyorum diye bir insan suçlanır durur mu sürekli suçluyorlar beni.
İnsan ikinci evliliginde iyice düşünür ölçer tartar ,adam bence hep böyleymiş siz çocuk diye diye kendinizi ateşe atmışsınız.Kizlar fikirlerinize ihtiyacım var. 2.evliligimi yaptim. Hem yanliz yasamin zorlugu hem bebek istegiyle 39 da evlendim. Bir yil sonra kizim oldu. Bu surede esimle cok sikintili surecler yasadim. Evlendigimde esimin psikolojik sorunlari oldugunu bilmiyordum.Doktora gitmiyor. 3 yillik evliligimde toplasaniz yarim yil kavgasiz gecmistir o da sayemde alttan alarak. Carsida markette durup dururken yavas hareket ettim diye bile bagirir. Yillarca yanliz yasamış ben bisi secmesini bilmiyormusum. Ne bisi alasim geliyor ne onunla disari çıkasım. Alsam ne gerek var. Kendisine bile zor kiyafet alirim hakarekler ve bagrisla zorla. Ot gıbı yaşıyor. Ne bir arkadas edinme cabasi var ne bir sosyal hayat. Surekli evde uyur uyanir telefon basinda bir hayat.Durup dururken bagirir agir hakaretler eder durur. Ben yine alttan alır sakinligimi korurum bu yüzden kaygısız oldu adım. Surekli tehdit eder bosanalim diye belki yuzlerce. Beni kandirdin surukledin memleketine. Degismiyormusum. Dediklerini yapmiyormusum Isik acik unutuyormusum. Kaygisizmisim. Hicbirseyimden memnum degil. Bir bucuk yildir cinsellikte kalmadi. Begenerek severek evlendim ama bana eziyetler edecegini bilemedim. Cok mutsuz kendisi.Disari arkadaşlarımla çıkarım gitmeden laf sokar hayat bana güzelmiş. Mutlu ve keyifli gün geçirmek haram. Yasamak istemiorum yok nefes almak bile yoruyor diyor surekli. Sürekli karamsar. Bir gün iyiyse 3 gün kötü. Cok tembel. Soda sisesini bile copun yanina koyar. Ilk zamanlarda ev alalim dedim yanaşmadi.Esya alalim dedim istemedi. Etmedigi azar kalmadi. 300 500 iken evler ve ikimizde memuruz. Kredi cekebilirdik. Benim bekar esyalarimla yasiyoruz.Simdi evler oldu 3 trilyon bana diyor senin yüzünden sana güvenmedim diyor. Odada yuksek isik yaktigimdan tutun, sogan ve davar eti yememenden dolayi ailesinin yaninda bile soylemedigi azar kalmadi. Ailemi bile arasam sen yigenlerini daha cok sev diye aileme olan duskunlugumu basima kalkiyor. Kendi annesi hergun arar hesap verir ne yedigimize kadar. Ne bir tatil gittik ne bir sinemaya. Elinde bir telefon aksama kadar bitcoin borsada.Birsuru paralar kaybetti 200 bine yakin. Hergun acayip hesap verilen bir kaynanam var. Ogluna cok duskun. Daha yaz tatili ve ara tatil baslar baslamaz ailesinin yanindayiz. 3 ay ailesiyle yasariz. Sikintidan patlarim. Annesi surekli bizi arar. Arada laf sokar. Genel olarak ailesi bana iyi davranır.Ama oglu annesi ne derse ilan olur. Surekli yonlendirmeler yapiyor hergun arayip Gecen gun ogluna tekrar dunyaya gelirsen evlenecegin kisiye sor birsey yemiyorsa kose bucak kac ondan. Lohusa iken annesi sizin evliliginiz yürümez diye bagirdi çağırdı. Kardesim hemsire bebek konusunda yardimci oluyor ariyor mudahele ediyor diye bağırdı cagirdi. Ne bir esli ev gezmelerimiz var ne bir keyifli piknigimiz. Hemen kavga cikarir. Bebegimi emziririm suc olur niye mama vermiyormusum bebegim oksurur suc olur.Bunlari da annesi söyler durur. Surekli baski surekli kavga hakaret. Ve ben15.inde gider maasimi ona aktaririm salak gibi.Kizlar anlayacaginiz eşim bana kötü davranıyor sürekli suçluyor sürekli bağırıyor ve kızımda 1 yaşında onun yanında bile yapıyor. Ailemi üzmek istemiyorum. Anlatmadım hicbirini. Kavgasiz bir evde buyudum annem cok sakin simdi uzulurler zaten 1.evliligimde cok yiprandilar. Milletin gozuyle dul hayatin baskisiyla tekrar yasamayi goze alamiyorum. Hem yanliz yasamin zorluklarini biliyorum. Yanlizligi sevmiyorum. Bir de tek basima kizimi buyutmek cok zor. Annem bakmaz bebegime yogun kendisi. Napmaliyim kizlar? Hassas donemdeyim. Lütfen yapıcı yorumlar yapin
Ben bosanmadim pişman oldu bizimki özür diledi sonrasında daha kıymet verdi. Bilmiyorum bundan sonra ne olur ama sizin gibi gelirim olsa öyle kocayı beslemem. İki keçi alır ahırda büyütür satarım en azından kâr olurNe mutlu size. Gücümü toplamaya çalışıyorum.
O değilde eşi de öğretmen onun örnek olduğu öğrencilere üzülüyorum şu anSiz bir öğretmen olarak öğrencilerinize özellikle kız öğrencilerinize nasıl dik durmayı , kendini ezdirmemeyi, kendi kıymetini bilmeyi nasıl öğretiyorsunuz ?Malum sadece okullarda okuma yazma öğrenilmiyor , hayat da öğreniliyor.
Siz daha kendi değerinizi bilmiyorsunuz .
Adamın size yapmadığı kalmamış .
Çekmek için bu ısrar niye ?
Ayrılmamak için bir sürü de bahane sıralamışsınız , ne desin üyeler , çekmeye devam edin o zaman .
Aslında bosanmisligi denemiş biri olarak zorluklarını biliyorum. Elaleme laf anlatmak,yanlızlık ve cocuk büyütmenin zorluğu da eklendi. O gücü bulurmuyum kendimde bilemedim.
Bu adam şimdi yapmadığı babalığı boşandıktan sonra hiç yapmaz, gider anasının kucağına emmeye devam eder.Ablacim ben işsiz halimle ve 9 aylik bebeğimle boşandım. Bosandiktan sonra babalik gorevi bitmiyor. Mesaj atiyorum aksam cocugu parka götürür müsün diye, alip götürüyor. Elaleme laf anlatmaya da çalışmadım. Bu kadar dramatize etmeyin. Hayat kocasiz da devam ediyor
Bu adam şimdi yapmadığı babalığı boşandıktan sonra hiç yapmaz, gider anasının kucağına emmeye devam eder.
Yarım gün çocuğa bakıyor dedi de bi koptum orda. Yarım gün kreş parası olur verdiği nafaka, gül gibi.Ayni evde yasamasinin da bir anlami yok o zaman. Bosanirsa en azindan maasi kendi cebine kalir, ev işi yükü azalır. Adamda ne yaparsa yapsin o saatten sonra. Bu kadar sikayet ettigi kisiyle evli kalma çabasını anlayamıyorum. Basimizda bir erkek olsun, nefes alsin yeter kafasinda herhalde