2 DÜĞÜN KRİZİ

dreamperl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2024
55
15
24
Kızlar merhaba. Biz erkek arkadaşımla evlilik hazırlıkları yapmaya başladığımız bi dönemdeyiz ve uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. Ben Adana dayım erkek arkadaşım da İzmir de. Fakat daha şimdiden aileler arasında bir takım çatışmalar oldu. Benim ailem kına nişan ve özellikle düğün mutlaka Adana da olacak eğer onlar istiyorsa İzmir de de düğün yapsınlar diyor. Erkek arkadaşımın ailesi de çift düğünün çok masraflı olacağını bu yüzden altından kalkmanın zor olduğunu, sadece 1 düğüne güçlerinin yetebileceğini ve her şeyin benim memleketimde olmasının adil olmadığını söylüyorlar. Bu düğün konusunda ailemi ikna etmeye çalışsam da onların da hak verdiğim belli başlı düşünceleri var evden gelinlikle çıkmamı istiyorlar. Yani bana soracak olsanız biz erkek arkadaşımla tüm bu süreçlerin çok saçma ve masraflı olduğunu düşünüyoruz. Ama işin içine aileler ve istekleri girince öyle olmuyor. Bu konuyla ilgili 2 düğün yapmış olanlar veya böyle bi durum yaşamış olanlar bilgilendirebilir mi

Evden yine gelinlikle çık. Salonda değiştirirsin. Sizin orda kına yapılsın. İzmir'de düğün olsun makul olan budur. Ya da kına ve düğünü aynı anda yapacaksın Adana'da. Şimdi herkes öyle yapıyor. Erkek tarafı haklı. Düğün neden Adanada olsun erkek tarafının yaşadığı ilde olur.

Bana da mantıklı gelen oydu ama benim ailem Adana da da düğün olması konusunda çok diretiyor. Eşimiz dostumuz ne der herkesi oraya götüremeyiz burda da düğünün olacak diyorlar. Tepki verdiğimde de bizi ezip geçiyorsun a geliyor mesele. Gerçekten illallah geldi şimdiden

Bana da mantıklı gelen oydu ama benim ailem Adana da da düğün olması konusunda çok diretiyor. Eşimiz dostumuz ne der herkesi oraya götüremeyiz burda da düğünün olacak diyorlar. Tepki verdiğimde de bizi ezip geçiyorsun a geliyor mesele. Gerçekten illallah geldi şimdiden
Aileniz haksız o zaman siz salon tutun kına için düğün de beraberinde olsun.

illa ailen adanada düğün yapmak istiyorsa o zaman kendileri karşılasınlar. düğün erkek tarafında olur. bu iki düğün de moda oldu anam. madem evden gelinlikle çıkmanı istiyorlar adanalı koca bulaydılar
Yani gerçekten bazen çok dik başlı olabiliyorlar. Ben de tepki verdiğimde de hayırsız evlat şimdiden bizi eziyorsun oluyor

Bizde düğün erkek tarafınındır nerede istiyorsa orada yapar kız tarafının çok sözü olmaz böyle şeylerde bana biraz değişik geldi ailenizin tavrı. Hele bu devirde insanlara bu kadar yüklenmeye gerek yok. Başlamadan daha evliliğe maddi konular yüzünden karşı tarafla bozuşmayın. Düğündü kınaydı boş işler. Düğün yapmazsanız ailenizi ezmiş olmuyorsunuz. Ailenizin istekleri aşırı bence.

Yani gerçekten bazen çok dik başlı olabiliyorlar. Ben de tepki verdiğimde de hayırsız evlat şimdiden bizi eziyorsun oluyor
bence abartıyorlar. kendi oğulları olsa aynı davranabilecekler mi? bu zamanda iki düğünü kim karşılayabilir. kınanızın ilk bölümü kına, 2. kısmı düğün gibi yaparsınız gelinliğinizi de giyersiniz. aileniz düsüncesiz davranıyor bana kalırsa.

Aileniz haksız o zaman siz salon tutun kına için düğün de beraberinde olsun.
Bunu teklif ettim ben de. Özellikle annem şiddetle karşı çıkıp kız tarafının memleketinde düğünün olmadığı nerde görülmüş tribine girdi. Yani erkek arkadaşımla 3 yıllık bir ilişkimiz var ve bize kalsa cidden dümdüz nikahtan gidip balayında şehir şehir gezelim kafasındayız

Bunu teklif ettim ben de. Özellikle annem şiddetle karşı çıkıp kız tarafının memleketinde düğünün olmadığı nerde görülmüş tribine girdi. Yani erkek arkadaşımla 3 yıllık bir ilişkimiz var ve bize kalsa cidden dümdüz nikahtan gidip balayında şehir şehir gezelim kafasındayız
Yapacak bir şey yok. Ailen haksız. Bir şekilde ikna olmalılar.

Kinada düğün gibi değil mi zaten, kendi es dostunuz bu şekilde gelit.evdende gelinlikle çıkarsınız, sonra giderken degistirirsiniz. İnsanlar zor evleniyor elli yerde düğün yapmak sacma biraz insan hslinden anlasın aileniz, demişler iki düğün yapamayız diye

Kızlar merhaba. Biz erkek arkadaşımla evlilik hazırlıkları yapmaya başladığımız bi dönemdeyiz ve uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. Ben Adana dayım erkek arkadaşım da İzmir de. Fakat daha şimdiden aileler arasında bir takım çatışmalar oldu. Benim ailem kına nişan ve özellikle düğün mutlaka Adana da olacak eğer onlar istiyorsa İzmir de de düğün yapsınlar diyor. Erkek arkadaşımın ailesi de çift düğünün çok masraflı olacağını bu yüzden altından kalkmanın zor olduğunu, sadece 1 düğüne güçlerinin yetebileceğini ve her şeyin benim memleketimde olmasının adil olmadığını söylüyorlar. Bu düğün konusunda ailemi ikna etmeye çalışsam da onların da hak verdiğim belli başlı düşünceleri var evden gelinlikle çıkmamı istiyorlar. Yani bana soracak olsanız biz erkek arkadaşımla tüm bu süreçlerin çok saçma ve masraflı olduğunu düşünüyoruz. Ama işin içine aileler ve istekleri girince öyle olmuyor. Bu konuyla ilgili 2 düğün yapmış olanlar veya böyle bi durum yaşamış olanlar bilgilendirebilir mi
Nıye dedıgınızi yaptıramıyorsunuz?
Ailem illa kına olacak dedı asla olmayacak dedim gıttım davetiyeyi bastırdım hadi bakalım dedim cıktım işin içinden.
Sizde benzer eylemlerde bulunun aksiyon alın

Abartmasın 😂 kız tarafında kına olur genelde düğün çok nadir olur

Nerde görülmüş mu kiz evinde düğün yapılmadığı şahsen annenizin dediği istisnai bir durum. Bizlerde farkli şehirden evlendik. Kendi memleketimizde kına oldu gelinlikler çıktık gittik.orda da kına yaptılar düğün yaptilar.

Nıye dedıgınızi yaptıramıyorsunuz?
Ailem illa kına olacak dedı asla olmayacak dedim gıttım davetiyeyi bastırdım hadi bakalım dedim cıktım işin içinden.
Sizde benzer eylemlerde bulunun aksiyon alın
İşin sonu öyle olacak gibi duruyor. Daha şimdiden isteklerine karşı çıktığımda nankör hayırsız evlat diye tepeme çıkıyorlar. Bakalım hayırlısı

Biz kına + nikah yaptık. Hem kınada hem nikahta gelinlik giydim, kına baya düğün gibiydi. Aradan 3 sene geçti hala konuşulurken sizin düğün diye bahsedilir yaptığım kınadan. Kına gayet yeterli oluyor yani ama illa düğün istiyolarsa aileniz kendiniz karşılayacak. Siz Adana'da yaşıyor ama Erzurumlu olsaydınız bi tur da damat tarafına Erzurum düğünü mü kitleyecekti aileniz?

Kinada düğün gibi değil mi zaten, kendi es dostunuz bu şekilde gelit.evdende gelinlikle çıkarsınız, sonra giderken degistirirsiniz. İnsanlar zor evleniyor elli yerde düğün yapmak sacma biraz insan hslinden anlasın aileniz, demişler iki düğün yapamayız diye
Evet ama nedense benim ailem illa kafalarının dikine gidiyor. Sanki erkek arkadaşımın ailesi Sabancılardan. Hey allahım ya

X