How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2 çocuklu yatılı misafir ve 5 aylık bebeğim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşimin benim hayatımda hiç görmediğim amca oğlu eşi ve iki çocuğu geliyor bize yarın sabah ..
Kardeşinin dugunu için gelmişler Türkiye'ye ve kardeşinin dugunu ve ailesinin yaşadığı şehir bizim şehre bin km uzaklıkta ama şuan ordalar ama yola çıktılar sabah bizdeler .. 3 gün filan kalcaklarmis benim evimde 70 m kare 5 aylık bebeğim var kedim var korkak bir kedim herkesten korkar salonumun ve mutfak kapısı yok evde misafir agirliycak tek yer salon ve kappisi yok .. bebeğim tık sese uyaniyo ve odası ayrı odasında yatiyo odası tam banyonun karşısında..
Zaten uykusuz yorgun oluyorum o kadar insana sabah öğlen akşam yemek yapıp hizmet edip yatak yapmak aşırı yorucu hemde 3 ,4 gün boyunca ve bu yüzden sorun yaratıyorum diye esimle tartıştık annesindeydik tartışırken baya kavga ettik ..
Ardından yazlık yerler ilçeler bizim eve bir saat uzaklıkta yer tutalım kalalim beraber yüzeriz dedii eşim ben istemiyorum evde diye ve yer kiraladı tuttuğu yer 1+1 mutfak odasında yataklar var .. yan yana iki oda zaten tık sese yine bebeğim uyanır neyse bide sabah öğlen akşam yemek masrafı alacakmış galiba kendi bide kiraya para gerçekmiş neyse ama ben onunda istemiyorum .. hayatımda ilk kez gördüğüm insanlaarla tatilde istemiyorum zaten çok küçük o yerde de kalmak istemiyorum kısacası hicbirsey istemiyorum ve kavga ediyoruZ .
Bebeğim Zaten beni yoruyor bu konuda haksismiyim sizce kim haksız ??
Napsam ben ya siz olsanız napardiniz çok stresliyim yapacak careside yoo geliyolar sabah bizdeler malesef hiç istemediğim halde ...
Canım sıkma canını olan olmuş adamlar yola çıkmış eşinle boşuna arani bozma basit şeyler yap gelen misafir de yardımcı olur sana mecbur bebek olduğu için..üzmeyin birbirinizi

ben bu kadar "evime kimse gelmesin"cileri anlamıyorum. insanız yahu, insana ihtiyacımız var.
kendi sınırını çizmek ayrı evinde kimseyi istememek çok ayrı.

Bilmiyorum ben gelsinler diye cok bekledim ayarlayamadik sonra ne mi oldu ani bir ameliyat ile masadan kalkamadi oyle insan canlisiydi oyle iyiydi 1 tas corba yediremedim...

Bizde seste uyutuyorrduk ama kendi rahatsız oluyo mecbur ona uymak zorunda kaliyorsun çünkü kafayı yiyosun uyunadigi için yorgunluktan uyusun diye uğraşmaktan .. ses e uyanınca sinirlenip morarip agliyor

benim arkadaşlarımın hiç biri bebeklerine uymadı. hepsi kendi hayatlarına bebeklerini kattılar.
dışarıda buluştuk bebek arabasında bile uyumaya alıştırdılar.
bence anne baba ne verirse çocuk ona alışıyor.
en fazla 3 gün 5 gün inat eder sonunda uyur çünkü. aynısı yemek yemeyen bebekler için de geçerli.
uyumuyor paniğiyle siz kendinizi kapatırsanız yarın öbür gün kimse gerçekten yanınıza gelmez.
bence biraz salın hayatı.
zaten bu stresinizle bebeğinizi en çok siz gerersiniz. en yakın temasta olduğu kişi sizsiniz. en ufak rahatsızlığınızı bire bir alıyor.
bu kadar gergin bir anne ile ne kadar sakin bir bebek olabilir ?

ben bu kadar "evime kimse gelmesin"cileri anlamıyorum. insanız yahu, insana ihtiyacımız var.
kendi sınırını çizmek ayrı evinde kimseyi istememek çok ayrı.
Hayır yani birde ev sahiplenme var kadınlarda ben bunu burada sürekli görüyorum. Ev sadece kadının her şey kadına sorulacak misafir mi gelicek dırek izin alıncak. Eşin yakını mı gelcek eşini arasa suç çünkü evin sahibi kadın onu arayıp izin alınıcak. Kemdi yakınları arkadaşları söz konusu ise burunlarından kıl aldırmazlar hatta bak kadın ailemden rahatsız oluyor eşim dese o kim köpek olurken bu yorumu yapanlar diğer türlü konu açılınca izin alıcaklar senden oluyor adghjj Şu tavırda biri varsa yeminle bende anası danası kim varsa eşiğimden içeri sokmam yapcak bir şey yok

Ya uçakta kaparlarsa ?
Uçakta herkes testle alınıyor + uçak steril olunuyor, her 10 dakikadan bir havası değişiyor. Halk otobüsü değil. Ona kalırsa eşiniz işe gidip geliyordur onun kapması size bulaştırması daha yüksek.
Sorun etmeyin, ya misafir evin rızkıdır. Misafirsiz ev mi olur? Ha 2,3 gün yatıya kalsınlar ne olur.

dogum yaptim 1 haftalik daha yatili misafirim vardi esimin bilmem nesi etten baska bisey koyunca onune burun kiviran. masallah ayaga kalkmisin diyo bana yuzsuz sezeryani kolay saniyolar. ama yapacak.bisey yok istemesemde agirladik ustelik bebegim o donem ziril zrildi. idare etmekten baska yapacak.bisey yok uzgnum

Bilmiyorum ben gelsinler diye cok bekledim ayarlayamadik sonra ne mi oldu ani bir ameliyat ile masadan kalkamadi oyle insan canlisiydi oyle iyiydi 1 tas corba yediremedim...

burada da okuyorum, dışarıda da duyuyorum. aman kimse yatıya gelmesin, aman çocuğum var yemeğe gelmesinler.. ama sonra sonra ne akraba ne arkadaş ilişkisi kalmıyor gerçekten.
zaten insan hakikaten sevip güvendiğini evine yatıya alır.

Hayır yani birde ev sahiplenme var kadınlarda ben bunu burada sürekli görüyorum. Ev sadece kadının her şey kadına sorulacak misafir mi gelicek dırek izin alıncak. Eşin yakını mı gelcek eşini arasa suç çünkü evin sahibi kadın onu arayıp izin alınıcak. Kemdi yakınları arkadaşları söz konusu ise burunlarından kıl aldırmazlar hatta bak kadın ailemden rahatsız oluyor eşim dese o kim köpek olurken bu yorumu yapanlar diğer türlü konu açılınca izin alıcaklar senden oluyor adghjj Şu tavırda biri varsa yeminle bende anası danası kim varsa eşiğimden içeri sokmam yapcak bir şey yok

evet o da çok var cidden.
bir misafirlik olayı 3. dünya savaşı gibi bir hal alıyor.
yapabildiğin kadar yaparsın beğenmeyen zaten bir daha gelmez.
gelen zaten yemeğe hizmete değil sana geliyordur.

Benim anlamadigim ilk defa görcem tanimiyorum bu insanlari diyorsunuz tamamda bir zaman insan zaten tanismali degilmi , demekki tanisma zamani gelmis ? cok fazla stres yapiyorsunuz kendinize takmayin bukadar
esinize kayginizi anlatin isleri paylasin yemek yapacaginiz zaman cocugunuzu uyutun islerinizi öyle halledin yada esinize verin baksin .
cocugunuz 1-2 yasina gelene kadar hic kimse size gelmesinmi yani?

Baştan kabul etmeyecektiniz, covidi mazeret gösterip, evin küçük olduğunu, salgında küçük evde zor olacağını öne sürecektiniz.

Ama olan olmuş, yoldalar madem 3 gün idare ediverin.
Ben olsam tatile falan gitmem tanımadığım insanlarla.
Evimde ağırlarım ama, ben tanımasam da eşimin kuzeni, olmuş bir kere gelsinler umduğunu değil bulduğunu yermiş misafir.
Bebeklisiniz ev küçük, halden anlayan insanlarsa zaten yardımcı da olurlar, büyütmeyin.
Yataklarını ilk gün siz serersiniz, sonra kaldırmak yeniden sermek falan misafirin işi. Hani ilk gün ev sahibi gösterir odayı açar serer falan ama sonra onlara ait o işler.
Akışına bırakın kasmayın.

Bir daha da eşler olarak müşterek karar verin, bir tarafın gönlü olmadan misafir ağırlamak olmaz.

Eşimin benim hayatımda hiç görmediğim amca oğlu eşi ve iki çocuğu geliyor bize yarın sabah ..
Kardeşinin dugunu için gelmişler Türkiye'ye ve kardeşinin dugunu ve ailesinin yaşadığı şehir bizim şehre bin km uzaklıkta ama şuan ordalar ama yola çıktılar sabah bizdeler .. 3 gün filan kalcaklarmis benim evimde 70 m kare 5 aylık bebeğim var kedim var korkak bir kedim herkesten korkar salonumun ve mutfak kapısı yok evde misafir agirliycak tek yer salon ve kappisi yok .. bebeğim tık sese uyaniyo ve odası ayrı odasında yatiyo odası tam banyonun karşısında..
Zaten uykusuz yorgun oluyorum o kadar insana sabah öğlen akşam yemek yapıp hizmet edip yatak yapmak aşırı yorucu hemde 3 ,4 gün boyunca ve bu yüzden sorun yaratıyorum diye esimle tartıştık annesindeydik tartışırken baya kavga ettik ..
Ardından yazlık yerler ilçeler bizim eve bir saat uzaklıkta yer tutalım kalalim beraber yüzeriz dedii eşim ben istemiyorum evde diye ve yer kiraladı tuttuğu yer 1+1 mutfak odasında yataklar var .. yan yana iki oda zaten tık sese yine bebeğim uyanır neyse bide sabah öğlen akşam yemek masrafı alacakmış galiba kendi bide kiraya para gerçekmiş neyse ama ben onunda istemiyorum .. hayatımda ilk kez gördüğüm insanlaarla tatilde istemiyorum zaten çok küçük o yerde de kalmak istemiyorum kısacası hicbirsey istemiyorum ve kavga ediyoruZ .
Napsam ben ya siz olsanız napardiniz çok stresliyim yapacak careside yoo geliyolar sabah bizdeler malesef hiç istemediğim halde ..

Seni yargılamıyorım yalnış yaptığını söylüyorum. Benim eski görümcem sizin gibi tahammülsüzdü. Kendi eşinin memleketine gider yer içer gezer ona olurda eşi tarafından 1si gelse hemen annesine gelirdi misafirleri evde bırakıp yok şöyle pisler böyle iğrençler diye. Böyle böyle eşiyle aralarında herşey bitti ben merkezli benim dediğim olsun. Misafir gelmesin, biz gitmeyek kabuğumuzda yaşayak. Böyle hayat geçmez. Hayat bu kimsenin başına ne geleceği belli değil. Bak dünyamız alt üst oldu, koronodan bu yana hiç birşey eskisi gibi olmadı olmayacak. Bu kadar basit şeyleri büyütmeyin başkakaırnın öğütlerine kulak verin çoğu insan yorum yaparken kendi yaşadıklarını örnek veriyor şöyle yapma böyle yap diye. Eminim burda kimse kimsenin kötülüğünü istemez. Lütfen sizde biraz daha basitleştirin hayatınızı.

Bebekler karakterleriyle doğuyorlar ben aynı anneyim ama hicbir çocuğum ve bebeklikleri diğerine benzemiyor
Bir tane çocuğu olup kendi çocuğu üzerinden genelleme yaparak akıl verenler çok komik oluyor
Çocuğu olmadan ahkam kesenler de sinir bozucu
Çocuğu anne baba sese duyarlı hale getirmiyor sesi sevmeyen çocuk sevmiyor
Kalabalık evde 2 abiyle büyüyen en küçük oğlum tik sesten uyanıyor ve çok ağlıyor huzursuz oluyor hep gürültülü oysaki evimiz ama mecbur sessizlik sağlıyoruz uyuyunca.
Konuyla ilgili olarak da eşim eve bana danışmadan kimseyi davet etmez hele şimdi bebeğim var gelen misafirle ilgileneyim derken çocuğumu kenara koyup onlara verip mizmizlandirip misafire hizmet için düzenini bozamam benim bebeğim ve çocuklarım herkesten daha önemli

Napsam ben ya siz olsanız napardiniz çok stresliyim yapacak careside yoo geliyolar sabah bizdeler malesef hiç istemediğim halde ...
merhaba
Durumu cok abartmissiniz alt tarafi 3 gun yani ayrica gelen misafirler ve esiniz de yardimci olabilir yani size.wallahi tek siz de cocuk yok biz de cocukla ne misafirler agirladil hem de hafta ici calisip hafta sonu misafirlwrle ilgilenerek

Seni çok iyi anlıyorum Benim bebiş bir yaşında bile değildi ve benim kendi arkadaşım, hiç görmediğim eşi ve iki çocuğu ile bize yatılı geldi. İki gece kaldılar. Bak kendi arkadaşım diyorum, hiç istememiştim ama hayır diyemedim. Senin gibi onlar gelene kadar sinir stres oldum. Biz de salonda misafir ettik. Ama üç gün geldi geçti, çocuklar bebişle çok güzel oynadı. Arkadaşım bana hep yardim etti zaten. Yani yola cikmislar artık düşünüp kendini stres yapma üç gün gelir geçer

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back