How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2 çocuklu yatılı misafir ve 5 aylık bebeğim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annem memlekette evine gidip tek kalsam ya keşke onlar kiraladığımız eve gitse ben kendi evimizde kalsam süper olurdu ama eşim olmaz ayıp diyo
İşin başı hep erkekden oluyo zaten varya. Ne münasebet arkadaş benim karımla niye aynı evde kalsın elin adamı demediği sürece köyün bakkalı bile gelse kalsın ayıp olur derler.

5 aylık bebeğimle sabah öğlen akşam kendimiz dahil 6 kişilik yemem yapıp sofra kurup toplayıp yatak yapıp birde çocuğma nasl.bakicm peki ? Çok zzor olmazmi hemde 3 4 gün boyunca zaten sütüm az biraz yorulunca sahada azalıyor malesef
Bence inanılmaz ayrıntı düşünüyosunuz ya. Bu insanlar dağdan inmedi herhalde siz hazırlarken izleyecek halleri yok yardımcı olurlar illa ki. E eşiniz de var. Hadi olmadı dışardan söyler geçersiniz yada dışarda yersiniz yemeğinizi. Yaz günü yemekten ne olacak kallavi sofralar kurmazsınız olur biter.

Yatılı misafir ne ağırlamayı severim ne de yatılı kalmayı severim kimsede. Ama oluyor yani illa konum Türkiye bu bizim kültürümüzde var. Sevmesek de çok idare edilmeyecek bi şey değil yani kendinizi strese sokmayın bu kadar.

İşin başı hep erkekden oluyo zaten varya. Ne münasebet arkadaş benim karımla niye aynı evde kalsın elin adamı demediği sürece köyün bakkalı bile gelse kalsın ayıp olur derler.
Ne alaka ya. Hiç akraba kalmadı mı evinizde sizin. Sanki adamla karısı başbaşa kalacak evde nasıl kafalar bunlar 🤦🏻‍♀️

Çok stresliyim ya hiç istemediğim durumun ortasındayım şuan .. uyumamda lazım biyandan bebeğim doğal olarak gece uyaniyo ve sabah erkende uyaniyo tam tekrar uyuablcgm saatte onnlar gelicek uyuyamiycm üstüne yorulcam çünkü tek başına kahvaltı yockken 6 kişilik hazırlamam gerek sonra yap et topla bebeğim tekrar uyanick diye gidiyor

Bence inanılmaz ayrıntı düşünüyosunuz ya. Bu insanlar dağdan inmedi herhalde siz hazırlarken izleyecek halleri yok yardımcı olurlar illa ki. E eşiniz de var. Hadi olmadı dışardan söyler geçersiniz yada dışarda yersiniz yemeğinizi. Yaz günü yemekten ne olacak kallavi sofralar kurmazsınız olur biter.

Yatılı misafir ne ağırlamayı severim ne de yatılı kalmayı severim kimsede. Ama oluyor yani illa konum Türkiye bu bizim kültürümüzde var. Sevmesek de çok idare edilmeyecek bi şey değil yani kendinizi strese sokmayın bu kadar.
Hiç istemiyorum yatılı misafirden hiç hoşlanmıyorum kalmayida bende hiç sevmiyorum çok stres oldum ya

5 aylık bebeğimle sabah öğlen akşam kendimiz dahil 6 kişilik yemem yapıp sofra kurup toplayıp yatak yapıp birde çocuğma nasl.bakicm peki ? Çok zzor olmazmi hemde 3 4 gün boyunca zaten sütüm az biraz yorulunca sahada azalıyor malesef
Haklısın canım. Peki kayınvalidende niye kalmıyorlar.

Kendi kendinize stres yapıyorsunuz. İkizlerimi tek başıma büyütmüş misafirde ağırlamış bi insanım. Gelen insan yardım eder merak etmeyin bi çorba yemek pilav yapmak zor değil. Üzüldüm gelecek insanlara sizi sevip saymışlar gelmek istemişler inşallah gelmezler

Bu nasıl zihniyet ya ne alaka hiç mi akrabanız misafir kalmadı? Adamın kuzeni eşi geliyor çocuklarıyla görende tek başına geliyor sanır. Hoş tek gelse ne olacaksa

Ne alaka ya. Hiç akraba kalmadı mı evinizde sizin. Sanki adamla karısı başbaşa kalacak evde nasıl kafalar bunlar 🤦🏻‍♀️
Hayır kalmadı. Üstelik benim eşimde yabancı gelen akrabaları otelde kalır rahsatızlık vermemek için. Anne baba kardeş dışında evimizde kalamaz kimse. Bizim evimizin yapısı böyle. En yakınların zarar verdiği şu çağda fazla pozitif olamıyoruz malesef. Sen ol beni pekde ilgilendirmez

Eşimin benim hayatımda hiç görmediğim amca oğlu eşi ve iki çocuğu geliyor bize yarın sabah ..
Kardeşinin dugunu için gelmişler Türkiye'ye ve kardeşinin dugunu ve ailesinin yaşadığı şehir bizim şehre bin km uzaklıkta ama şuan ordalar ama yola çıktılar sabah bizdeler .. 3 gün filan kalcaklarmis benim evimde 70 m kare 5 aylık bebeğim var kedim var korkak bir kedim herkesten korkar salonumun ve mutfak kapısı yok evde misafir agirliycak tek yer salon ve kappisi yok .. bebeğim tık sese uyaniyo ve odası ayrı odasında yatiyo odası tam banyonun karşısında..
Zaten uykusuz yorgun oluyorum o kadar insana sabah öğlen akşam yemek yapıp hizmet edip yatak yapmak aşırı yorucu hemde 3 ,4 gün boyunca ve bu yüzden sorun yaratıyorum diye esimle tartıştık annesindeydik tartışırken baya kavga ettik ..
Ardından yazlık yerler ilçeler bizim eve bir saat uzaklıkta yer tutalım kalalim beraber yüzeriz dedii eşim ben istemiyorum evde diye ve yer kiraladı tuttuğu yer 1+1 mutfak odasında yataklar var .. yan yana iki oda zaten tık sese yine bebeğim uyanır neyse bide sabah öğlen akşam yemek masrafı alacakmış galiba kendi bide kiraya para gerçekmiş neyse ama ben onunda istemiyorum .. hayatımda ilk kez gördüğüm insanlaarla tatilde istemiyorum zaten çok küçük o yerde de kalmak istemiyorum kısacası hicbirsey istemiyorum ve kavga ediyoruZ .
Bebeğim Zaten beni yoruyor bu konuda haksismiyim sizce kim haksız ??
Napsam ben ya siz olsanız napardiniz çok stresliyim yapacak careside yoo geliyolar sabah bizdeler malesef hiç istemediğim halde ...
Bence büyütülecek birşey yok. Zaten gelenler de bacak bacak üstüne atıp senden hizmet beklemez. 5 aylık bebek evde tek olduğunuz için uyanıyor sese alışsın biraz yoksa büyüyünce sese çok aşırı hassasiyeti olacak. Yurtdışından gelmişlerse sizin hayatınızda hiç görmemeniz normal. Bu kadar abartıp hayatı bir birinize zindan etmeyin. Sofraya 3 tabak fazla koysanız birşey eksilmez. Ancak surat asarsanız sizden ve eşinizden huzur eksilir.

Şimdi 5 aylık bebeğim olduğu için... Ne çok söylemişsiniz bu cümleyi nerdeyse her mesajınızda. Virüs var uygun değil deseniz sizi anlardım ama şu an "5" aylık bebeğinizi hee şeyin önüne atıyor gibi görünüyorsunuz.
Onla ilgisi yok cocukda fok kalabalık ve sesten rahatsız oluyor tık sese uyanıyor o da huzursuz oluck smdi inada canm skliyo birde çocukla daha zor herşeyle uğraşmak zaten uykusuzluk yorgunluk oluyor ondan

eminim küçük bir bebekle hayat çok zordur ama bebeğiniz büyüyüp yetişkin olana dek kimseyi misafir etmeyecek gibi katı bir tavrınız var.
ki eşiniz son derece güzel bir çözüm de sunmuş.
gelen misafirinde çocukları varmış, halinizden anlayacaktır bu yolu geçmiş biri olarak.
hepsini geçtim eşiniz sizin bir akrabanız geliyor diye bu kadar laf etse kırılmaz mısınız ?
sonuçta orası ikinizin evi ve o da istediği sevdiği kişileri ağırlayabilir evinde.

Benim de tam 7 aylık ve hiç uyumayan bebeğim varken kayınvalidem kaynım eltim 2 yaşındaki çocukları gelmişti. 1 hafta falan kaldılar. Üstelik çalışıyordum. Aynı stresi yaşamıştım. Hadi benimkiler yine yabancı sayılmaz ama eltimgil de ilk defa gelmişti evime.

Koronayı taktıgınızı düşünmediğim icin yorumumu ona gore yapacagım.

Ben sizin gibi düşünen insanları gerçekten anlamıyorum. İstiyorsunuz ki eve kendi aileniz disinda kimse gelmesin.

Kırk yılda bir gelen insanlara dahi laf ediyorsunuz hic anlamıyorum!

Eşinizle kavga etmek yerine iş bölümü nasıl yaparız diye konuşmanız gerekiyorken
Ettiğiniz kavga anlamsız geldi bana
Abartmayın yahu!

Çok stresliyim ya hiç istemediğim durumun ortasındayım şuan .. uyumamda lazım biyandan bebeğim doğal olarak gece uyaniyo ve sabah erkende uyaniyo tam tekrar uyuablcgm saatte onnlar gelicek uyuyamiycm üstüne yorulcam çünkü tek başına kahvaltı yockken 6 kişilik hazırlamam gerek sonra yap et topla bebeğim tekrar uyanick diye gidiyor
Doğrudur burdan güzel güzel akıl veriliyoda sana belki bebeğin sabaha kadar uyutmuyo uyku sorunlu bir bebek her çocuk sakin olmaz Allah yardımcın olsun.

Kendi kendinize stres yapıyorsunuz. İkizlerimi tek başıma büyütmüş misafirde ağırlamış bi insanım. Gelen insan yardım eder merak etmeyin bi çorba yemek pilav yapmak zor değil. Üzüldüm gelecek insanlara sizi sevip saymışlar gelmek istemişler inşallah gelmezler
Yyoldalar eşimi seviyolar ben görmedim hiç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back