How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2 çocuklu yatılı misafir ve 5 aylık bebeğim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence büyütülecek birşey yok. Zaten gelenler de bacak bacak üstüne atıp senden hizmet beklemez. 5 aylık bebek evde tek olduğunuz için uyanıyor sese alışsın biraz yoksa büyüyünce sese çok aşırı hassasiyeti olacak. Yurtdışından gelmişlerse sizin hayatınızda hiç görmemeniz normal. Bu kadar abartıp hayatı bir birinize zindan etmeyin. Sofraya 3 tabak fazla koysanız birşey eksilmez. Ancak surat asarsanız sizden ve eşinizden huzur eksilir.

ben de bunu diyecektim. kim çocuğunu fanusun içerisinde, sessiz bir şekilde uyutabilir ki zaten ?
bu durumda çocuk kocaman insan olana kadar hep evlere mi kapanmak lazım uyku saatinde ?
kendim için hayal ettiğim tam tersi bir annelik olduğundan çok merak ediyorum soruyorum bunu. bu kadar aman sessizlik, aman bebek var misafir olmaz modu aşırı ve gereksiz bir korumacılık sanki.

Eşimin benim hayatımda hiç görmediğim amca oğlu eşi ve iki çocuğu geliyor bize yarın sabah ..
Kardeşinin dugunu için gelmişler Türkiye'ye ve kardeşinin dugunu ve ailesinin yaşadığı şehir bizim şehre bin km uzaklıkta ama şuan ordalar ama yola çıktılar sabah bizdeler .. 3 gün filan kalcaklarmis benim evimde 70 m kare 5 aylık bebeğim var kedim var korkak bir kedim herkesten korkar salonumun ve mutfak kapısı yok evde misafir agirliycak tek yer salon ve kappisi yok .. bebeğim tık sese uyaniyo ve odası ayrı odasında yatiyo odası tam banyonun karşısında..
Zaten uykusuz yorgun oluyorum o kadar insana sabah öğlen akşam yemek yapıp hizmet edip yatak yapmak aşırı yorucu hemde 3 ,4 gün boyunca ve bu yüzden sorun yaratıyorum diye esimle tartıştık annesindeydik tartışırken baya kavga ettik ..
Ardından yazlık yerler ilçeler bizim eve bir saat uzaklıkta yer tutalım kalalim beraber yüzeriz dedii eşim ben istemiyorum evde diye ve yer kiraladı tuttuğu yer 1+1 mutfak odasında yataklar var .. yan yana iki oda zaten tık sese yine bebeğim uyanır neyse bide sabah öğlen akşam yemek masrafı alacakmış galiba kendi bide kiraya para gerçekmiş neyse ama ben onunda istemiyorum .. hayatımda ilk kez gördüğüm insanlaarla tatilde istemiyorum zaten çok küçük o yerde de kalmak istemiyorum kısacası hicbirsey istemiyorum ve kavga ediyoruZ .
Bebeğim Zaten beni yoruyor bu konuda haksismiyim sizce kim haksız ??
Napsam ben ya siz olsanız napardiniz çok stresliyim yapacak careside yoo geliyolar sabah bizdeler malesef hiç istemediğim halde ...
Akraba terörü resmen ya. Bitmedi gitti şu saçmalıklar. Bir de yurt dışından geleceklermiş. Bir otelden yer ayarlasana ne diye insanların düzenini bozuyorsun? Sinir oluyorum şöyle şeylere…
Bence evinizde birkaç saat ağırlayın. Çay kahve vs. Sonra eşinizin tuttuğu tatil yerinde kalsınlar. Siz gitmeyin. Bebek huysuz bu aralar vs diye bir şeyler uydurun.

Hayır kalmadı. Üstelik benim eşimde yabancı gelen akrabaları otelde kalır rahsatızlık vermemek için. Anne baba kardeş dışında evimizde kalamaz kimse. Bizim evimizin yapısı böyle. En yakınların zarar verdiği şu çağda fazla pozitif olamıyoruz malesef. Sen ol beni pekde ilgilendirmez
Anne baba kardeşten de çok zarar geliyor ya onlarda kalmasın bence maazallah.

Cozum arasaniz sizi motive edelim ama eskiden misafir berekettir derdik simdi neler hissediyoruz bebeginiz icinde yeni insanlar gormesi insana alismasi iyi birsey biraz yapici olabilirsiniz ztn yaz sicaginda kimse dogru duzgun yemek yemiyor disardan soyleyin yardim isteyin 3 gun gecer gider
Yazik gelenlere uzuldum bu kdr istenmediklerini bilseler gelmezler ztn
Covid le ilgili birsey olmadigi icin bende size yazmadim ama normalde asi ve test durumunu sorgulardim.

Onla ilgisi yok cocukda fok kalabalık ve sesten rahatsız oluyor tık sese uyanıyor o da huzursuz oluck smdi inada canm skliyo birde çocukla daha zor herşeyle uğraşmak zaten uykusuzluk yorgunluk oluyor ondan
Tık sese uyanan çocuğu da bizler yapıyoruz gibi geliyor genelde. Ben bebek uyurken sifon çekmeyen tanıyordum ya geceden sabaha kadar. Ee öyle alışmış doğduğundan beri. Belki bebeğiniz de sese alışır ve istemediğiniz şeyden bir güzellik çıkar?

Arkadaşlar anlamadığım şey herkes korana ile ilgili yorum yapmış. ama konu sahibinin korana pek umrunda değil.(eğer olsaydı eşine direk korana var vs derdi ama dememiş). Koranayı önemsemediğinizi varsayarak haksızsınız adamın kuzeni italyadan gelmiş belki bir kaç yıl daha görüşemeyecekler kuzeniyle vakit geçirmek istemiş.Eşiniz siz kabul edin diye baaşka öeride sunmuş. Eşinizi anlayışı için tebrik edr sizi anlayışsızlığınıla tek başınıza bırakıp konudan uzaklaşıyorum.

Tık sese uyanan çocuğu da bizler yapıyoruz gibi geliyor genelde. Ben bebek uyurken sifon çekmeyen tanıyordum ya geceden sabaha kadar. Ee öyle alışmış doğduğundan beri. Belki bebeğiniz de sese alışır ve istemediğiniz şeyden bir güzellik çıkar?
Sesten uyanınca kendini sıkıp morarip ağlıyor uykusu bölündü diye

Çok stresliyim ya hiç istemediğim durumun ortasındayım şuan .. uyumamda lazım biyandan bebeğim doğal olarak gece uyaniyo ve sabah erkende uyaniyo tam tekrar uyuablcgm saatte onnlar gelicek uyuyamiycm üstüne yorulcam çünkü tek başına kahvaltı yockken 6 kişilik hazırlamam gerek sonra yap et topla bebeğim tekrar uyanick diye gidiyor

bence siz yorgun olduğunuz için gözünüzde çok büyütüyorsunuz. belki bu süreçte yalnız da kaldınız, yeni insanlarla tanışmak biraz sohbet etmek size de iyi gelebilir.

ben de bunu diyecektim. kim çocuğunu fanusun içerisinde, sessiz bir şekilde uyutabilir ki zaten ?
bu durumda çocuk kocaman insan olana kadar hep evlere mi kapanmak lazım uyku saatinde ?
kendim için hayal ettiğim tam tersi bir annelik olduğundan çok merak ediyorum soruyorum bunu. bu kadar aman sessizlik, aman bebek var misafir olmaz modu aşırı ve gereksiz bir korumacılık sanki.
Bizde seste uyutuyorrduk ama kendi rahatsız oluyo mecbur ona uymak zorunda kaliyorsun çünkü kafayı yiyosun uyunadigi için yorgunluktan uyusun diye uğraşmaktan .. ses e uyanınca sinirlenip morarip agliyor

Sonra bebegim 2 yasina geldi ben odadan cikinca agliyor diye uzulmeyin bebegin insana alismasi sartlara adaptesi bizlerden cok hizli ve kolay

ben bu kadar "evime kimse gelmesin"cileri anlamıyorum. insanız yahu, insana ihtiyacımız var.
kendi sınırını çizmek ayrı evinde kimseyi istememek çok ayrı.

Üç öğün yemek yapma dışarı çıkarsın eve söylesin yatak yapmaya ikrama yardım etsin bebekliyken eşim çay servisi yapardi o bardakları takip ederdi konuş oda yapsın rahatlarsın ozaman zaten geliyorlar yapacak bişey yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back