How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2 çocuklu yatılı misafir ve 5 aylık bebeğim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
5 gün kalcaklarms
tamam artık onları mısafır olarak gormeyın sız ıcerı bebekle ılgılenmeye gecerken kadına canım artık yabancı degılsın sen cayı koyarsın veya sen sofrayı kaldırırsın benım bebekle ılgılenmem gerek dersınız kendınızı parcalamanıza gerek yok 4 saat sofra hazırlıgınız surmus anteplıyım cok kalabalık bır aıleyız 4 saat hazırlıgım dugun yemegımde bıle olmadı yanı

dedıgım gıbı dısardan soyleyın yemegı,yemek mesele olmamalı dürüm söylesenız yanına corba yapsanız yıne olur asıl mesele kalabalıga karısmaları dısarıyla cok ıc ıce olup bebeklı evde kalmaları evın duzenının bozulması bebegınızde rahat ılgılenemeyısınız asıl sorunlar bunlar bunun ıcınde gunduz kadından aksam esınızden yardım alın ısteyın cekınmeyın

3 aylık bebeğim var konuyu okurken ben gerildim. Neden size yüklenmişler hiç anlamadım. Akrabalık ilişkisi geliştirmek isteyenler kuzenleri işteyken hafta içi gelip bebekli kadını rahatsız etmez. Bu kadın bebeğine mi baksın misafire mi yetişsin. Koca evde yok ki. Görev dağıtacakmış. 😅Tanımıyorum hiç görmedim diyor. İki çocuk da onlarda var üstelik. Olacak iş değil. Eşiniz kadar gelenler de düşüncesiz. Ama belki eşiniz ısrar etmiştir ille bizde kalın diye onu bilemem.
Aynen herkes koca yardım etsin demiş adam piyasada yok. Biri de kadınlar kendilerine sorulmadan misafir kabul etmiyor demiş Allah Allah niye acaba, misafirin bütün yükü kadının üstünde olduğu için olabilir mi 🙄

Hayır 70 m2 evde bu kadar insan ne işi var? Kuzenlerini özledilerse otel tutup dışarıda birlikte vakit geçirisinler? Tabi düşüncesiz ve bedavacı insanlar böyle şeyleri asla düşünmez. Kuzenleri evde bile yok akşama kadar bu ne saçmalık yani. Zaten iki çocuk da varmış ben onu okuyunca dedim eyvah çocuksuz çift olsa iyi yine çocuklara laf anlatamazsın bebeği bunaltırlar, ses yaparlar vs. Hayır tanıdığın insanlar olsa neyse kadın ilk defa gördüğü insanlarla iyice stres olur.

3 gün idare eder zaten yapacak bir şey yok ama kızması, sinirlenmesi çok normal.

Kabul etmek mecburiyetinde miydiniz gerçekten bu zorunluluk nereden geliyor.
Keyfim öyle istiyor , rahatımı bozmak istemiyorum ve çocuğumla rahat rahat ilgilenmek istiyorum, bunun için niye hesap vermek zorundayım millete.
Kocanızın bu konuda söz hakkı yok kusura bakmasın, ev de bütün gün oturacak koşturacak kendisi değil.
Benim gönlüm yoksa bitmiştir, bu konu bu kadar basit.
Sırf keyfinden bile misafir ağırlamak istemeyebilir insan, kime ne.

Bebekler karakterleriyle doğuyorlar ben aynı anneyim ama hicbir çocuğum ve bebeklikleri diğerine benzemiyor
Bir tane çocuğu olup kendi çocuğu üzerinden genelleme yaparak akıl verenler çok komik oluyor
Çocuğu olmadan ahkam kesenler de sinir bozucu
Çocuğu anne baba sese duyarlı hale getirmiyor sesi sevmeyen çocuk sevmiyor
Kalabalık evde 2 abiyle büyüyen en küçük oğlum tik sesten uyanıyor ve çok ağlıyor huzursuz oluyor hep gürültülü oysaki evimiz ama mecbur sessizlik sağlıyoruz uyuyunca.
Konuyla ilgili olarak da eşim eve bana danışmadan kimseyi davet etmez hele şimdi bebeğim var gelen misafirle ilgileneyim derken çocuğumu kenara koyup onlara verip mizmizlandirip misafire hizmet için düzenini bozamam benim bebeğim ve çocuklarım herkesten daha önemli
+1000

Kabul etmek mecburiyetinde miydiniz gerçekten bu zorunluluk nereden geliyor.
Keyfim öyle istiyor , rahatımı bozmak istemiyorum ve çocuğumla rahat rahat ilgilenmek istiyorum, bunun için niye hesap vermek zorundayım millete.
Kocanızın bu konuda söz hakkı yok kusura bakmasın, ev de bütün gün oturacak koşturacak kendisi değil.
Benim gönlüm yoksa bitmiştir, bu konu bu kadar basit.
Sırf keyfinden bile misafir ağırlamak istemeyebilir insan, kime ne.

Nasıl yani adamın kendi evinde gelecek insanla ilgili söz hakkı yok mu? Neden?

Oturup dertlerini kendi çekecekse, bütün hizmetlerini yapacaksa olur tabi neden olmasın.

Derdini çekecek ne var anlamadım ama bütün hizmeti tek bir kişinin yapması -kadın erkek farketmeksizin- zaten yanlış olan. Bütün işi kadının yapmasını eleştirip bütün işi erkeğin yapmasını normalleştirmeniz ilginç geldi. Bütün işi yapacak olanın mı misafir çağırma hakkı oluyor yaşadığı eve? Evliliği geçtim üniversitede ev arkadaşımla yaşarken bile böyle keskin bir düşüncede değildim, gerçekten bu şekilde mi misafir ağırlıyorsunuz evinizde?

Sesten uyanınca kendini sıkıp morarip ağlıyor uykusu bölündü diye
Aslında düğüm burada çözülecek canım kardeşim. Bunlar gelecek çocuğun sürekli ağlayacak. Ağladığı yerin kapısını kapatmayacaksın. Onlar da gece gündüz çocuk ağlayınca zaten 1 gün bile kalmadan giderler çünkü çocuk ağlaması gerçekten dayanılmaz bir durum ;)

Oturup dertlerini kendi çekecekse, bütün hizmetlerini yapacaksa olur tabi neden olmasın.
Niye yapmasın ki?kaç kişi aynı şeyi yazmış misafirin tüm yükü kadındaymış falan...Ev sahibi kadın misafir kadına canım sen şunu yapıver falan diyecekmiş misafir erkeğe laf yok... Nasıl insanlarla evleniyorsunuz hiç anlamadım.

Ben bu insanlardaki düşüncesizliği anlayamıyorum cidden ..

Nereye gidersem gideyim ,kimseyi rahatsız etmem otel bütçem yetmezse ,gider polis evi öğretmen evi tutar kalırım ..

Görmek istediğim insanları da dışarıya bi AVm olur kafe olur çağırır görürüm ,en fazla ayıp olmasın diye evlerine çaya giderim ..

kimse beni evinde ağırlamak zorunda değil belki bütçesi müsait değil. Belki keyifleri yok ,belki istemiyorlar sebepsiz ,ne olursa olsun gideceğim yer hiç tanımadığım kişinin 70 m2 evi olamaz ,kaldı ki 170 m olsun yine de çizgimden çıkmam ..

Hem ben rahat ederim hem de karşımdakini yormam ,korona olsun olmasın bu tavırdayım her zaman ..

Yatılı misafir zaten zor iş 3 günde olsa 5 günde olsa bi sürü iş hazırlık vs ne gerek var herkesi böyle zahmete sokup yormaya ..

Gelenlerin anlayışsızlığı artık ne diyeyim insanlarımız düşüncesiz ,kolaylıklar dilerim

Niye yapmasın ki?kaç kişi aynı şeyi yazmış misafirin tüm yükü kadındaymış falan...Ev sahibi kadın misafir kadına canım sen şunu yapıver falan diyecekmiş misafir erkeğe laf yok... Nasıl insanlarla evleniyorsunuz hiç anlamadım.
😂yorumuna baya guldum.. turk degil misin bacim sen? Yani ortalama olarak butun ailelerde erkekler oturur kadin hizmet eder bunu bilmeyen mi var? Gelen misafir erkege gel bulasiklari dizelim dermissiniz😂 yani nerde yasiyorsunuz vallahi anlamadim

Erkek evde yok işe gitmiş napacak kadın kocasını arayıp işten çık gel sofrayı kur mu diyecek? Nasıl mantık kuruyorsunuz ben de bunu anlamıyorum.

Adam işten çıkıp gelip iki üç saat vakit geçirecek bitti, kadın sabahtan akşama onlarla ilgilenecek çok basit.

Derdini çekecek ne var anlamadım ama bütün hizmeti tek bir kişinin yapması -kadın erkek farketmeksizin- zaten yanlış olan. Bütün işi kadının yapmasını eleştirip bütün işi erkeğin yapmasını normalleştirmeniz ilginç geldi. Bütün işi yapacak olanın mı misafir çağırma hakkı oluyor yaşadığı eve? Evliliği geçtim üniversitede ev arkadaşımla yaşarken bile böyle keskin bir düşüncede değildim, gerçekten bu şekilde mi misafir ağırlıyorsunuz evinizde?
Evde kim varsa misafirle o ilgileniyor çünkü neyini anlamıyorsunuz ben de bunu anlamıyorum. Adam akşama kadar işte çıkıp gelip iki üç saat vakit geçirecek kadın bütün gün misafirle ilgilenecek haliyle kadının fikri daha önemli. Eğer erkek evde olsaydı erkeğin fikri daha önemli olurdu misafir çağırırken.

😂yorumuna baya guldum.. turk degil misin bacim sen? Yani ortalama olarak butun ailelerde erkekler oturur kadin hizmet eder bunu bilmeyen mi var? Gelen misafir erkege gel bulasiklari dizelim dermissiniz😂 yani nerde yasiyorsunuz vallahi anlamadim
Türküm. En son kardeşim ve eşi geldi bulaşıgi diz demedim o kolay iş ama çocukların dağıttığı oyuncakları topla dedim evi süpürürken yarısına gelince kalanı da sen süpür dedim falan. Eşim zaten misafir gelince o gün çalışıyorsa tabii edemez ama gelince bulaşıgi o dizer, çöpleri atar. Çayını herkes kendi alır en azından 2.'yi. Kendisininki doldurmaya giderken boşalan varsa alır. Yaşadığım yerden ziyade evlendigim kişinin kafa yapısıyla alakalı. Aynı şekilde kardeşleriminkininde. Eşimin kuzeni hiç gelmedi bilemiyorum ama ona da derim ben

Erkek evde yok işe gitmiş napacak kadın kocasını arayıp işten çık gel sofrayı kur mu diyecek? Nasıl mantık kuruyorsunuz ben de bunu anlamıyorum.

Adam işten çıkıp gelip iki üç saat vakit geçirecek bitti, kadın sabahtan akşama onlarla ilgilenecek çok basit.
Erkek de izin alsın kendi çağırıyor madem 3 gün? Asıl siz nasıl mantık kuruyorsunuz ben anlamadım. Bir zahmet izin aliversin. Almıyorsa da sofraya kurmaya gelemez ama sofrayı toplasın sonra gece yatmadan yataklarını hazırlasın?o da mı olmuyor

Los angeles herhalde 🙄

Erkeklerin ev işi yapması gerektiğini düşünüyorum ve eşim ben evde olmama rağmen yapar sağolsun ama gelen misafirlerden erkeğe iş buyurduğumu hayal edemedim çünkü toplum belli, bön bön bakarlar eminim.

Düşünsenize oturuyorlar siz gidip adama "kardeş şu makineyi bi boşaltıver ellerinden öper." dediğinizi, millet kalakalır.

aslında bu ulke veya memleket degılde kısılerle alakalı

esımın lıseden berı gorustugu bır arkadas grubu var 5 kısılık hepsı eslı aynı memleketlıler ama baska sehırde yasıyorlar ıs dolayısıyla ...halıyle geldıklerınde kalıyorlar geleceklerı zaman da haberlesıp hep bırlıkte toplanıyoruz evlerımız musaıt

esımın arkadası mustafa ve esım sofrayı toplar karısı bılge ve ben yerlestırırız yerlerıne samet cocuklarla ılgılenır tuba cayı koyar esı cay servısı yapar :D bızım evımızde de onlara gıttıgımızde de hep boyle oldu bu o yuzden sadece bu pandemıde gorusemedık normalde her sene mutlaka toplanılır ve yatılı kalınır ve hep boyle olur

yanı erkeklerde yapıyor yalnız bu konuda mısafırlerle konu sahıbının hıc bır samımıyetı yok adam yardım etmek ıstese bıle konu sahıbı lutfen oturun der buyuk ıhtımal

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back