• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 çocuklu çalışan anneler, ne zaman dinleneceğiz ?

saydığınız imkanlar bende yok iki çocuk 10 ve 5 yaşında
eve gelirim 5te koşa koşa mutfağa yemek yap ye kaldır olur saat 8-8.30
büyüğün ödevlerini kontrol et vs. 9:30 olur saat ve çocukları yatırırım. çok yorgunsam uyur kalırım zaten yok değilsem kalkar evi toplayıp çocuklara kek pasta
haftasonu cumartesi evde olmam genelde ya gün olur yada anneme giderim
pazar kahvaltıdan yatana kadar hiç oturmam temizlik yemek ütü vs.
eşim mi? işten gelir kanapenin üzerinde kırlent görevi görür yatana kadar. bu arada da çay getir çerez getir meyve getir

çarşıya ne zaman gittim hatırlamıyorum (sanırsam okul ihtiyaçları için 2 ay önce çıkmıştım.)
kuaför annemin evinin altında ayda bir kaş bıyık (saçımı kendim keser kendim boyarım)
ayda bir kadın gelir yarım gün en azından cam kapı silinsin çünkü ben yetişemiyorum
ne zaman sinamaya gittim diye düşündüm 1 sene önce Ayla'ya gitmiştim arkadaşımla.
birde cuma günü kardeşimle tatlı yemeye çıktık benimkiler camda böğürüyolardı ki babalarıyla bırakmıştım.
bu kadar şeyin üzerine benden 3.yü bekliyor aile büyüklerim.
işaret parmağımla orta parmağın arasından baş parmağımı gösteresim geliyor hepsine.

Gecen gun eşim , 3. cocugumu yapsak dedı bana . Ki benım tuplerım bağlı zaten. Ama sakasına bıle katlanamıyorum. Buarada esımde ıse dönmem ıcın destekledı benı , evdeyken yardımcı olmuyordu ama onu belırteyım. Sen butun gun napıyorsun kı yoruluyorsun dıyordu. Kendısı yurt dışındaydı, aılem sehır dışındaydı. Ben sabah okula çocuk gotur , getır. Bebek var, Oglen cocugu alması eve getırmesı. Gerı donup onu kursa , vb etkınlıklere yetıstırırken soyluyordu bana bunları.
Tabı kı o günlere gore rahatım ama soyle , o zaman aman bugun olmazsa yarın yaparım dıyebılıyordum. Sımdı o yok, her gun camasır olmuyordur denmıs valla o sepetler hıc boşalmıyor. Esım hafta ıcı ıkı gun evde oluyor oglene kadar bebeğe o bakıyor, o uyurken uyuyormuş. Bana dıyor kı sen neden uyuyamıyorsun. Benım tek gorevım bebeğe bakmak degıl cunku dıyorum , Ama yardım eder yanı bulasıgı makineye atması bıle bısey benım ıcın.
Yanı havalanmaya ıhtıyacım var , benı soyle bır 3 -4 saat bıraksınlar

Çalışan annelerin durumu hemende hemen birbirine benzer
dinlenmek yok doğru düzgün oturmak yok bir kahve içerse çalışan bir anneye lüks gibi daha ne ister ki bir anne ?
Bende kendimi çok yıprattım dengeyi hiç bir zaman kuramadım kurmaya çalıştım bocaladım,
sonra içimde bulunduğum duruma alıştım ve anı yaşadım günü yaşadım inan diğer türlü daha kötü oluyor insan
zaten herşeye yetişemessiniz onu bi silin kafanızdan kendinize öyle özel bakımlar yaptıramassınız
benim vaktim olmuyor zaten kuaförle çok işim olmaz bir saç kesimi birde kaş bıyık için giderim
tırnaklarımıda kısacık keserim..bitti gitti çünkü evet kendime ayıracak vaktim yok tek çocuk ile
birde sizin iki tane..
bizim sagolsun bakıcımız yemeği yapar evi toparlar, ufak tefek işin ucundan tutar
Ben haftada bir kere genel temizlik yapıyorum cumartesi başka hafta içi hiç birşeye ellemem asla kimse elletemez bana
Sadece ortalık toparlama işte rutin işler bulaşık yerleştrme tuvalet banyoyu ozonlama vs.
Bzim düzenimiz şöyle kış için hafta içi ; 5 de evde oluyorum 10 15 dakika oglumla hasret gidermece.
sonra ortalık dagınık ise toplama camasırlar var ise makineye atma akşam için salata cacık ana yemeğe ek pilav koyma..
eşim gelir onlar oglanla bogusurken yemek hazırlama faslı. ..
sonrası eşim mutfağı toparlar ben evi bir süpürürüm öylesine ortalığı 5 10 dakika sürer zaten.
tamamen oturmam 8 30 u bulur o arada oglumla oynarız 1 saat kadar sonra babası masal anlatır yatırırı derken
ben motor takılmış gibi :KK70: yine ortalığı toparlama cok dagılıyor camasırları serme yarının yemek listesini hazırlama vs vs derken saaat 10.30 11 oluyor eğer şanslı isek oglan uyanmazsa eşimle bir kahve içip yatıyoruz bu kadar.. tek lüksüm..
önceden oglum hiç uyumazdı çok zorluk çekerdim şimdi çok şükür bu konuda bayağı rahatladım..
çok bunaldığm ağladığım saçlarımı yolduğum duvarları yumrukladığım aynada kendimi tanıyamadığım zamanlar oldu ama geçti geçiyor
evim bal dök yala değil belki hafta içi çokta temiz değil ama ben böyle mutluyum..
seneye oglum kreşe gidecek o zaman evin yemek vs bakıcımızın yaptığı tüm işler bana kalacak daha çok zorlanacak ama olsun
bu arada çok huysz asla kendi başına oynamayan
eşimle bir konu olduğu zaman konuşmaya başladığımız da bagırmaya başlayan bir ogluşum var
geçiyor hepsi geçiyor..
çok yorgunum inanın yatağa yatınca sızıdan uyuyamıyorum ayaklarımın agrıması gece uykularımı bölüyor dinlemek yok bize asla yok
eşim yardımcı olduğu halde yok
biran konu sahibi sandım seni:KK70::KK70:

Buarada ben tavsıye ıstemıyorum , sadece ıcımı dökmek ıstedım . Yalnız olmadığımı bılıyorumda , yanarsamda tek yanmıyayım bıleyım ıstedım :KK15:

Çalışan annelerin büyük çoğunluğu sizin gibi zaten. Hatta sizin imkanlarınız çoğu kişide yok. Temizliğiniz, yemeğiniz yapılıyor eşiniz elinden geldiğince yardımcı oluyormuş. Hem çalışıp hemde bütün bu saydıklarınızı kendisi yapan kadınlar ne yapsın peki ?
Ayrıca mecburiyetten başlamadım işe demişsiniz. Sizi ve çevrenizdeki herkesi sıkıntıya sokacağını bile bile neden başladınız?
on numara beş yıldız son cumle

30 yaşıma doğru ufak ufak ilerlerken ilk çocuğu yapmaya yönelik korkularım git gide artıyor benim :(

Zaten hep 30'dan sonra olacağını biliyordum olursa ama sanki 40'ıma da gelsem hiç yapamayacakmışım gibi geliyor.

Bir hocam; bizim meslekte ya hiç evlenmeyeceksin ya da evlenip çocuk yapmayacaksın diyordu onun dedikleri canlanıyor hep kafamda.

Hep yorgunum hep yapmam gereken başka şeyler var hep kafamda bir şeyler var. Akşamları hep dinlenmek istiyorum. Bazen ciddi ciddi annelik yapmaya hiç uygun biri olmadığımı düşünüyorum.

Bir,iki veya daha çok çocuklu ve çalışan anneleri cidden çok takdir ediyorum.

Ilk çocuğunu bekleyen biri olarak ibretle okuyorum:) anneniz büyük şans aslinda. Bir de evin dağılmasına vs o kdr takılmayın. O dağınıklık ne yapsanız geçmez zaten. Sağlık acısından toz olmasin yeter bence.

Ben şuan çalışmıyorum 17 aylık bir kızım var ve gün bana yetmiyor hem çalışıp hem ev hem çocuk hatta çocuklarıyla ilgilenip yetişmeye çalışan kadınlarımıza çok saygı duyuyorum

Çalışan kadınlar öyle malesef. Ben de ağır hamilelik geçiriyorum işte nasıl geçecek diye gebelik tadını çıkaramıyorum bile. Bugünlerde en özendiğim grup ev hanımları

Benım bıtıyor.Son 2 haftamın ıznı var sadece. Sen ekstra ızın mı aldın. Benım 45 gun ıznım var ama yazın cogunu kullanırım toplu dıyorum . Bırde aralarda alırım dıye teklıf etmedim.
Sen cuma gunlerımı evdeydın , senın ısınde evıne uzak bana gore dusununce :KK43:
Yok izin almadım. Süt iznim devam ediyor kamuda olduğum için. Ev çok uzak hem sabah erken kalkıyoruz hem de eve geç geliyoruz. Çınar'ı alıp annemden eve geçmemiz 7 çeyrek filan. O saatten sonra ne kadar vakit kalıyor ki...

Bence küçük bir oyun yap. Carsambalari işten 6'da cikiyorsan sadece haftada bir güne özel kendine iki saat 'hayat mesaisi' yazdır. Evdekiler koskoca 1 haftadaki 2 saatçik zamanı tolere edebilirler. Sen de o 2 saatte ister bir kafede kahve iç kitap oku, ister bir arkadaşınla buluş sohbet et, ister sahilde ayaklarını sallandır...
Sadece 2 saat bile seni mutlu etmeye yetebilir...
Ayrıca şehri yeni mi degistirdiniz? Siz İzmir'e aşiktiniz. Belki de bu yüzden İstanbul'da elinizi kolunuzu koyacak yer bulamıyor,ya da kafa dengi arkadaşlarınızla bulusabiliyorsuzdur. Size afakanlar basmasinin esas sebebi bu olabilir...

Bu arada 'en azından eşin eşin yardim ediyor bizde o da yok' diyen insanlar. Eşiniz nisanliyken elinden iş gelen adamlardi,evlenince birlikte mutfağa girerdiniz de bebk doğunca biranda mi elini eteğini çekti ev işlerinden?
En başından beri 'sen kadınsın senin gorevin' zihniyetindeki adamları secen, nikah masasına oturmak için mücadele eden,yetmeyip çocuk için çalışan olmadığı aylarda üzülen zaten sizlersiniz. Şimdi de yaptığınız seçimlerin sonucu olarak tüm evle tek ilgileniyorsunuz. Bence konu sahibinin bu yüzden eleştirmek saçma çünkü normali zaten kadını hizmetçi gorneyen adamlarla evlenmek ve herşeyi beraber yapmak. Benim annem ev hanımı,ona ragmen babam her pazar kahvaltıyı hazırlar. Perdeleri asar,kurumuşsa çamaşırları toplar...

aha benim konum
22 aylık oğlm var çalışıyorum ve yüksek lisans öğrencisiyim. size tavsiyem yapabildiğiniz kadar üzerinizden işi almanız mesela ben 2 haftada bir temizlik için bayan geliyor. dip köşe silip süpürüyor ben hafta içi sadece günlük işleri yapıyorum. oğluma annem bakıyor o yüzden hafta sonu anneme iki saat daha bak diyemiyorum kadın yoruluyor. eşim çok uzun süre çalışıyor. evde olduğu hafta sonları oğlumu bırakıp kuaföre yada herhangi bir yere gidiyorum. hafta içi saat 7 de evdeyim. oğlumu alıyorum eve geçiyorum. eşimin eve gelme durumuna göre yemek yapıyorum yada yapmıyorum annemde yiyorum. oğlumla ilgileniyorum. o ara eşim geliyor. ilgi benden babaya geçince ben hızlıca işlerimi yapmaya başlıyorum yemek veya evi toplama gibi. birazcık birlikte vakit geçirdikten sonra 10 gibi oğlum yatıyor. biraz eşimle oturup ders çalışıyorum. 7 sinde okulum bitince kendime vakit ayırabileceğim. benden tavsiye bir bayanla anlaşıp temizlik işinizi üstünüzden atın. ayda iki kere geliyor. 300 lira veriyorum.
Düzenleme: derslerim için öğlen ofise yemek söyleyip kalan saate ödev yapan bir tipim. mesela şuan yemeğim bitti ders yapacağım.

Evet farkındayım , galıba o sekılde olsam tamamen paralanacağım . Hafta sonu yemegımı ben yapıyorum , salı gunu ıcınde yapıyorum .Annemde 3 gun ıcın yapıyor,cuma aksamıda balık yaptırıyor eşim.Var olan ısıme gerı dondum buarada, hem normal yasal ızınlerımı kullandım, hemde ucretsız ıznımı kullandım . O noktada hala benı gerı ıstedıklerı ıcın ve hayat sartlarından oturu ısten çıkmam aptallık olur dıye geri dönmüş bulundum.
Ha işe gelmekten memnunum ama gerı kalan zamanlarım bıze yetmıyor, anneme ıs kalmasın dıye evı tamamen toplu bırakmaya calısmak , bulaşıkları yıkatıp dolaba yerlestırmek zaman su gıbı akıp gecıyor. Şahsi hiç vaktim kalmıyor
Emin olun ev hanımı olmak dünyanın en zor mesleği
Akşama kadar köle gibi evde. Ocuklarla temizlik yemekle uğraş dur
Çalışmak bin kat iyi kafa dağılıyorbirde insan çalışırken pratik oluyor yemek ve temizlikte ve kafası vücudu çalıştığı için sürekli yorulmaktan ziyade dinç oluyor emin olun buna
Çalışmak gibisi varmı
Şu an teknik bir mesleğim yok 34 yaşında bir ev hanımının ve çocuklarımızın yaşı aynı benim küçük 6 aylık
Şu an bir mesleğinin ve işinin olup çalışmak için neler vermezdim.
Hem kendime faydam olurdu hem çocuklarıma hem eşime
Ama maalesef bir isim yok
Evde akşama kadar uğraşıyorum gece yatarken dinleniyorum bebeğim uyandırmadan tabii oda
Siz cokkkkkk şanslı ve sukretmesi gereken bir insan Diniz bence ne güzel bir işiniz mesleğiniz var

13 aylık ikizlerim var. Bende şu an izindeyim. Belki 1 yıl veya 6 ay daha ücretsiz izin alacağım. Kızlarıma kendim bakıyorum. Normalde eşim işe gidene kadar ve geldikten sonra uyutana kadar yardım ediyor.Eşim 4 gündür yurtdışında ve ben pert durumdayım. Gece bin kere uyanıyorum gündüzde zaten hiç oturmuyorum. Artı ev işi ve yemek olayı var. Hergün çamaşır yıkıyorum as topla, heryer oyuncak :) uyutmak ayrı bir olay zaten :)) sen manikür falan demişsin ben haftada bir duş alabiliyorum bu aralar...
Senin yine bayağı yardımcın varmış. Benimde annem gelir gün içinde ama yemek falan yapmaz, daha da beni eleştirir her yaptığıma laf söyeyip üzer. Öyle oluncada yalnız olmayı tercih ediyorum ben.
İşe başlayınca ikizleri kreşe vereceğiz ve tempom 10000 daha zorlaşacak biliyorum. Sabah ikisinide giydir hazırla, kendin hazırlan bu bile öyle zor ki. Zor hersey zor. Ama tatlı zorluklar birgün düzlüğe çıkacağız diye avutuyorum kendimi :))

Ben şuanda çalışmadığım halde aynı ruh halindeyim
Oğlum bir yaşında kolik bir bebek
Yaşadığımız şehirde tek bir akrabam yok
Anneme bu aralar yaşamıyor gibiyim hayat akıyorda ben flu bir şekilde izliyorum sanki çok bunaldım dedim
Yarın babamla gelecekler çok şükür
Bi haftada olsa biraz nefes alacağım
İnsanlara abartı geliyor ama şöyle tadını çıkara çıkara duş almak bile lüx oldu

32 yaşıma girdim , dün akşam rüyamda 40 yaşındayken öldüğümü gördüm. Baya öldüm ve acı cekıyordum. Ben hiç yaşamadım filan diye agladığımı hatırlıyorum.Bizim bebeğin aglamasına uyandım o sıra.
Büyük olan 9 yaşında 4.sınıfa gidiyor(bu sene not sıstemı oldugu ıcın derslerı asırı yogun gecıyor , bır oncekı konumda bahsetmıstım ), diğeri ise 1 yaşına girecek 10 gün sonra.

İşe başlayalı(mecburiyetten başlamadım ) 2.5 ay filan oldu. 4 gün çalışıyorum , 3 gün evdeyim.Eşimde çalışıyor, o 2 hafta hafta içi tam gün , 2 hafta bir gün gidip bir gün gitmiyor. Son zamanlarda hafta sonları mesaiye gidiyor, eğitim veriyor.Eve temizlikci geliyor, oglana öğretmen geliyor , hafta içi 3 gün annem yemek yapıyor, eşimde hafta içi mutfagı topluyor.

Ama zaman yetmiyor. Bu sabah zaten böyle kötü uyandım ama aslında hafta sonundan beri kafam atıktı. Cumartesı günü , ufaklıgı uyutamadım , baya saatlerce ugrastım uyutamadım . Tam uyudu , büyük olanın yapamadığı dersi vardi,ona yardım ettim.
Kursa gideceği için yemeğini hazırladım , yedi hazırlandı çıktı . Ve bebeğimiz uyandı :KK53: Gülüyorum ama o gün agladım buna , baya bacak kıllarım serce parmagımın yarısı kadar olmuş. Saçlarımı boyattım , bu hafta da bir işlem yapılması gerekiyordu .Annemi aradım , benı cagırmayacaksın dımı dıye actı telefonu , yok dedım kıvırdım kapadım. Manikür yaptıramıyorum , en son 5 hafta( 1 aydır mahalle sınırlarından cıkmıyorum , servısle ıse gıdıp gelıyorum - arada kuafore gıttım geldım dumduz arabayla, cıkısta dogru eve dondum) önce cocuklara aldıgım kıyafetlerı cıkıp degıstıremedım elimde kaldılar.

İşe baslayana kadar böyle değildi, sureklı ben baktıgım ıcın etrafımdan cok rahat yardım alabılıyordum. Zaten yazın istanbulda bile değildim, cocuklarla nasıl gezebılırım napabılırım gayet farkındayım. ve idare edebilir yapıdayım. Ama sımdı kıs , havalar cok sogudu .Dısarı cıksam evdekı tempoyu kacırıyorum , burnumdan gelıyor ve telafı edecek zamanım olmuyor.

Evde, evde olduğum günler napıyorum pekı ;ıste her gun evı supuruyorum , cunku ufaklık agzına atıyor. Yemek yapıyorum , çamaşır makineye atıyorum , topluyorum katlıyorum , yerlestiyorum. Evi toplu tutuyorum. Yanlız böyle dediğime bakmayın , ne tezgahtan bulaşık eksik oluyor , ne yerden oyuncak. Bende birikmesin diye anında mudahale edıyorum . Cocuklarla tamamen ilgileniyorum , büyüğün dersi oluyor, veya oyun oynamak istiyor. Ona o zamanı veriyorum , küçüğün zaten tamamen oturmus oldugu bır duzen var ona ayak uydurmaya calısıyorum.

Neyse daha fazla yapabılecek bıseyım yok galıba , 2 gun cocuklarla oynamak dısında tamamen bana aıt kalan zamanda koltuga oturamadan gectı,geçiyor. Çalıştığım için ,annem baktığı için annemden yardım alamıyorum , eşimin bu hafta sonlarıda işe gitmesi durumu herşeyi birbirine soktu. Zaten zordu , sımdı daha zor.

Ne zaman gececek bu gunler, tam olarak ne zaman rahatlıyoruz. Tamamen içimi dökmek istedim , kötü hissediyorum kendimi, kendime ait zaman dilim kalmadı.

Haftada 4 gün çalışıyorsun ve eve temizlikçi geliyor yemegin yapılıyor kocan evde yardım ediyor ama buna rağmen hiç biseye yetişemiyorsun? Bu imkanlar bana verilecek var ya kim tutar beni. Bana çok agirkanlisin gibi geldi. Bence biraz canlan. Sorun ne çalışmanda ne de çocuklarında.

Bence küçük bir oyun yap. Carsambalari işten 6'da cikiyorsan sadece haftada bir güne özel kendine iki saat 'hayat mesaisi' yazdır. Evdekiler koskoca 1 haftadaki 2 saatçik zamanı tolere edebilirler. Sen de o 2 saatte ister bir kafede kahve iç kitap oku, ister bir arkadaşınla buluş sohbet et, ister sahilde ayaklarını sallandır...
Sadece 2 saat bile seni mutlu etmeye yetebilir...
Ayrıca şehri yeni mi degistirdiniz? Siz İzmir'e aşiktiniz. Belki de bu yüzden İstanbul'da elinizi kolunuzu koyacak yer bulamıyor,ya da kafa dengi arkadaşlarınızla bulusabiliyorsuzdur. Size afakanlar basmasinin esas sebebi bu olabilir...

Bu arada 'en azından eşin eşin yardim ediyor bizde o da yok' diyen insanlar. Eşiniz nisanliyken elinden iş gelen adamlardi,evlenince birlikte mutfağa girerdiniz de bebk doğunca biranda mi elini eteğini çekti ev işlerinden?
En başından beri 'sen kadınsın senin gorevin' zihniyetindeki adamları secen, nikah masasına oturmak için mücadele eden,yetmeyip çocuk için çalışan olmadığı aylarda üzülen zaten sizlersiniz. Şimdi de yaptığınız seçimlerin sonucu olarak tüm evle tek ilgileniyorsunuz. Bence konu sahibinin bu yüzden eleştirmek saçma çünkü normali zaten kadını hizmetçi gorneyen adamlarla evlenmek ve herşeyi beraber yapmak. Benim annem ev hanımı,ona ragmen babam her pazar kahvaltıyı hazırlar. Perdeleri asar,kurumuşsa çamaşırları toplar...

Çok tatlı yazmışsın. Haftada 2 saat bana yeter, yapacak ısım olmasın ben sadece kendımle olayım ıstıyorum. Belkıde bunu ıstememek lazım , ama cok olağan cok doğal degıl mı? Ama o ıkı saatı ısteyecek bırsey yok, esım evdeyken o cok bunalmış benı bekliyor oluyor, annemde oyle. Cumartesı gunu agladıgımı fark edınce esım, ben evde kaldığım ılk fırsatta senı rahatlatacağım dedı. Yanı 15 gun sonra , delirmezsem tabi o arada, veya uzayan kıllarımı camdan asagı sarkıtma yoluyla evden kaçmazsam.

Buarada ıstanbuldaydık bız hep,izmirde yasamadık. Sadece yazları Tekirdağda yasıyoruz, kışları istanbulda.

Birde arkadaşlarım hep tek çocuklu, 2.cocugu yapan bır ben varım suanda. Annem tesellı verıyor geceek bu günler, o zaman onlarda cabalarken sen atlatmış olacaksın dıyor. Anıda yasıyorum çocuklarımı cok sevıyorum , cok memnunum onlardan ama bıraz esneme payı ıstıyorum

Mesela nasıl hafta ıcı hıc bısey yapmıyorsunuz,
Biri 8 de , diğeri 9 da yatıyor. Ben buyugune kıtap okuyorum uyuyana kadar ben uyuya kalmazsam 9.30-10 arası odadan cıkmıs oluyorum . Bahsettıgım seyler rutın tamamen ortalık toplanması, yıkanan bulasıkalrı kaldırma, varsa camasırı asma, kuruduysa toplama - katlama. Hep böyle bunlar cok zaman alıyor benım ıcn . Cocuklar uyumadan oyle adam gıbı bısey yapmıyorum , zaten ıstesemde yapamam gıbı geliyor.

Kucugun uykusu geliyor ve cok sersemliyor , yuruyor ve bıryerlere çıkıyor. Oglum onu zaptetmeye çalışırken ya kafaları tokuşturuyor, ya da ben odadan cıktıgım anda kucugu arkamdan geliyor . Yanı onlar uyumadan olmuyor. Ben eve gıttıgım gıbı yemek yıyoruz , onları bıle esım topluyor. Daha ne yapsın bu ınsanlar benım ıcın.
Ama benım derdım hafta ıcı yasadıgımız tempoyu gecırıyorum hafta sonu hıc bır basıma kalamayacak mıyım , ya ınsan ısını bıtırıp bır oturamaz mı.
Aksam yatağa yatıp yastığa bır sarılışım var kı anlatamam

Cute bende çocuk bir malum ama ben hiçbir aşamada evde hafta içi çok iş yapmadım

örneğin haftada bir yardımcım geliyor evi hiç temizlemiyorum şimdi oğlum büyük ama evde kedi de var

evet bebek var ama bebek varken de her gün ev süpürmedim

mesela evde halı yok bu nedenle toz tutacak bir şey de yok

yemek zaman alıyor evet ama anne o konuda yardımcı i,miş

mutfak esaden 10-15 dakikada makinaya tıkılır

bulaşığı akıutmıyorum bulaşık makinamın ön yıkaması var

herşeyi içine koyuyorum ve basıyorum düğmeye

bu arada bunu oğlum uyuduktan sonra yapıyorum doğduğundan beri

çamaşırı sabah çıkarken atıyorum geleceğim saatte bitiyor

eskiden asardım son 7 yıldır kurutma makinem var

tavsiyem yoksa mutlaka al hayatı cidden kolaylaştırıyor zira kışın kurutmak çok zor

akşam oğlum 9.30 gibi yatıyor 10 a kadar iyice dalsın diye bekliyorum

sonra da eşimle oturuyoruz ya da kendi işlerim vs varsa onu yapıyorum bu ara rahatım zira ben geçen sene bir de akşamları evden iş yetiştiriyordum

öncelikle çok derli toplu olmaya takmamak lazım

iki çocuklu ev dağınık olur yani yerde oyuncak sehpada bardak olur

sehpadaki bardak bana batmaz mesela

akşam bulaşıkları toplayıncaya kadar durur sehpada

çok fazla takma derli toplu olmayı senin kafanın derli toplu olması da çok önemli

bir de bebeğin tam atak dönemi olabilir

bir süre sonra o da rahatlar sen sakin olmaya çalış

Buaradada yetısemıyorum dedıgım seyler yanlış mı anlaşılıyor. Kendime yetişemiyorum , zaten uzerımde olan ıslerı yapmak zorundayım. Butun bunlar yaşanırken bana bır vakıt kalmıyor , bılmıyorum kalmasın mı , hıc mı kalmasın anlamadım .

Peki ya çalısmayan anneler. Çalısmadıgı için evi bal dök yala olması beklenen calısmadıgı için dört dörtlük yemek yapması beklenen calısmadıgı için davetsiz bile olsa misafir agırlaması beklenen anneler.Temizlik yaparken bile cocugundan vakit caldıgını dusunup ama ben calısıyorum diye kendini teselli edemeyen anneler. Kendi isteğimle calısmıyorum.Ama boylesı de kolay degıl inanın. Annelik hep zor ama cok guzel:)

anneme ıs kalmasın dıye evı tamamen toplu bırakmaya calısmak , bulaşıkları yıkatıp dolaba yerlestırmek zaman su gıbı akıp gecıyor. Şahsi hiç vaktim kalmıyor

bunu okumadan az sal demiştim işte olay bu

evi toplamak derken evi bal dök yala yapmak senin dediğin

bizim evde şu anda salonda üstümden çıkardığım hırkam var

küçük odada dün yıkanan çamaşırların bir kısmı

oğlumun odasında ve yatak odasında üstümüzden çıkan pijamalar ve ev kıyafetlerimiz

çalışma odasında masada bir çay bardağı salonda da keza

yine mutfakta tezgahta da su bardakları 2-3 tane

örneğin akşam bulaşık makinasını topladım gece çalıştı o

ben makinayı topladıktan sonra çıkan tüm bulaşıklar oracıkta kalıyor

hatta akşam sofrasını canım istememiş toplamamış isem o da bu akşama kadar masada kalıyor

bulaşığı hadi yıkadın neden dolaba kaldırıyorsun

dursun makinada

lazım olan oradan alsın kullansın

zaten çok kullanılan şeyler oluyor mesela oğlum üst raftan bardak alamıyor ama makinadan alıyor

kirliler de tezgaha konuluyor

en son makinada zaten az bulaşık kalmış oluyor onları koyuyorum dolaba kirliler de makinaya

kimse tezgahta bulaşık yok diye sana madalya vermiyor

annen bebeğe baktığı ve o durmayacağı bu işleri yapacağı için bu kadar uğraştığın da ortada

annene de bunu yavaşça empoze et

çocuklu evde yerde oyuncak yoksa gariptir

mesela bir komşum var

iki çocuğu var ve evlerine gidince hiç ortada oyuncak yok

bir dolap var ve onun üst rafında oyuncaklar anneden istenip de onun verdiği kadar alınıyor

bizim salonda kreş gibi oyuncak köşesi var ve dağınık, yine salonda masa tenisi masası, piyano vs var

yani orası yaşam alanımız, evler müze değil ki yaşamak için onlar

Back