• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuk fikri

Doğru zaman geldiğinde bu tereddütler olmaz. Biraz daha büyüse daha rahat olur 2. Eğer geç kalma durumunuz yoksa amh gibi bekleyin. Benim olduğu halde ben hala beklemedeyim. Cesaret edemiyorum ama istiyor gibiyim. Adım atamadım. Ve 10 ay önce 26 ayı düşünüyorum. Korkunçtu. Şimdi daha kolay. 🫠 Bence hamilelik süreci de kolaylıkla geçirilmeli.
Ben 26 eşim 33 yaşında. Önceki 2 gebeliğimde çok kolay oldu. Regl döngüsü açısından hiçbir problem yaşamadım. Öyle bi sorunum olduğunu sanmıyorum. Ama tahminen anneme çekmişim kadınsal konularda annemde çok düzenli giderken birden kesildi ve menapoza girdi 50 yaşında ya vardı ya yakındı. Ne biliyim oğlum tam bir sosyal pıtırcık ama yaşıtlarına karşı çok çekingen oyuncağını kucaklayıp vermeyen arkadaşından oyuncağını almıyor bile daha istedikçe veriyor 🫠 arkadaşımın 2 aylık bebeğine de cam gibi kırılcakmış gibi davranıyordu yaklaşık 2 ay önce. Resmen dokunmaya kıyamıyodu böyle minnoş bi karakteri olunca, cazgır el pençe divan herkesi dize getirecek bi kardeşi olursa garibim ne olur diye de düşünmedim değil 😂

Ben 3 tane yaptım çünkü ben de kardeşlerimle arkadaş oldum büyüdük hala en yakın arkadaş birbirimize biziz. Çocuklarım da çok çok güzel oynuyorlar. Mesela büyük oğlum ortanca oğlum olmadan eğlenmeye parka vs gitmek istemez. Gittikleri parklarda tiyatrolarda beraber çok güzel oynarlar konuşurlar gülerler. Ben çok memnunum. Kızım da 1 yaşında onlara yetişti sayılır. Onlar ne yapıyorsa kızım da peşlerinden onu yapıyor.
Yaş arası bana göre çok ideal. Ama riskli olması sorun tabi ki de tüm önlemler alınarak çocuk yapılmalı.

Bana peşpeşe çocuk fikri hiç hoş gelmiyor. Ben altından kalkamazdım. Bir anne olarak çocuklarıma yetemezdim. Kardeş her türlü iyidir. Benim kardeşimle aram 7 yaş, belki birlikte aynı oyunları oynamamışızdır ama çok daha farklı paylaşımlarımız oldu. O okuldayken ben ona hep yol gösterdim, yanında oldum. Büyüdü çok şükür o benim yanımda. Siz kendiniz hazır olduğunuzda düşünün derim.

Ben 3 tane yaptım çünkü ben de kardeşlerimle arkadaş oldum büyüdük hala en yakın arkadaş birbirimize biziz. Çocuklarım da çok çok güzel oynuyorlar. Mesela büyük oğlum ortanca oğlum olmadan eğlenmeye parka vs gitmek istemez. Gittikleri parklarda tiyatrolarda beraber çok güzel oynarlar konuşurlar gülerler. Ben çok memnunum. Kızım da 1 yaşında onlara yetişti sayılır. Onlar ne yapıyorsa kızım da peşlerinden onu yapıyor.
Yaş arası bana göre çok ideal. Ama riskli olması sorun tabi ki de tüm önlemler alınarak çocuk yapılmalı.
Öyle tabi. Bu test sonuçları temiz gelse bile benim doktordan doğal yolu deneyebilirsin onayını almam en erken Mart falan. He bi de kötü gelse o zaman oğlumun testleri falan onla ilgilenmekten zaten uzunca bi süre ileri atar. Tüp bebekle hemen olacağının garantisi de olmaz sonuçta. O yüzden eğer bu kararı verebilirsem ileride ne yapacağımı daha iyi bilirim. Yapalım dersem arası 4 yaşı geçsin istemem sanırım. Sizin büyükler kaç yaşında?

Dün bi misafirliğe gittim. Orda yaşları 5 ve yakında 4 olacak kardeşler vardı. Oğlum uyumludur, sakindir, özellikle çocuklara karşı daha çok bi çekingenliği var bi arkadaşı hariç, çok çocuklu ortamda bulunmadı. Pek yaşıtı yok çevremde. Kardeşler kendi aralarında oynamaya çok dalıyolardı oğlumda bi kaç kere yaklaşımı tepkisiz kalınca kendi başına oynamaya başladı. He belki de onlara göre biraz küçük kaldı yaşı bilmiyorum (26 aylık) ama ben bundan çok etkilendim. Yani sanki oğlumun bi kardeşi olursa aynı onlar gibi olur, kimseye ihtiyacı olmaz gibi hissettirdi o görüntü. Yetişkinliklerini yaşamadan, ileride hayat önümüze ne koyar bilemem. Oğlum tek çocuk olarakta eminim yolunu bulur bu hayatta. Sadece ben bi kardeşi olacaksa da ne biliyim oğlum ilkokula başlarken falan olsun diye düşünürken iyi bi iletişim kurabilmeleri için 6 yaş farkının çok olacağı konusunu düşünmeye başladım.

Şu anda Ekim ayında sonlandırılan gebeliğimle alakalı bebeğin genetik testinde bi sorun olduğunu fark ettiler, Ocak ayınca eşimle bende test vereceğiz. Zaten 2. Çocuk düşünsek bile eğer genetik sorunumuz varsa oğlumda kontrol edilmeli, olası gebelik tüp bebek yoluyla olmalı ki sağlıklı olduğundan emin olunsun.

Ama ben bu yarım kalan gebelik sonrası hamilelikten korktum, sonlandırma sürecinde oğlumla 1 hafta ayrı kalmak sürecin en zor kısmıydı. Eşim de mutlaka kardeşi olmalı gözüyle bakıyor. Benim hazırım dememi bekleyecekmiş öyle diyor. Sizden öğrenmek istediğim şu. Bu şartlarda siz 2. Çocuk fikrine nasıl bakardınız? Hemen bugün demiyorum. Ama siz olsanız en fazla ne kadar beklerdiniz?
Sizin gözünüzden bakınca zaten ikinci çocuk fikri hep varmış. Genetik test sonucuna göre yol alırdım. Yapacaksam da arayı acmazdim zaten sonuçlar çıkacak testler yapılacak temiz çıkarsa ayrı sorun çıkarsa ayrı bir süreç başlayacak Ee hamilelik de 9 ay derken yine sizin çocuk 4 yaşı gorecek.

Bana peşpeşe çocuk fikri hiç hoş gelmiyor. Ben altından kalkamazdım. Bir anne olarak çocuklarıma yetemezdim. Kardeş her türlü iyidir. Benim kardeşimle aram 7 yaş, belki birlikte aynı oyunları oynamamışızdır ama çok daha farklı paylaşımlarımız oldu. O okuldayken ben ona hep yol gösterdim, yanında oldum. Büyüdü çok şükür o benim yanımda. Siz kendiniz hazır olduğunuzda düşünün derim.
Benimde kardeşimle aramda 4 yaş var. Bende çok fazla ablalık yaptım. Hala yapıyorum. Zaten bi sürecimiz var tamam desem bile en iyi ihtimalle aralarında 3 yaş olur

Sizin gözünüzden bakınca zaten ikinci çocuk fikri hep varmış. Genetik test sonucuna göre yol alırdım. Yapacaksam da arayı acmazdim zaten sonuçlar çıkacak testler yapılacak temiz çıkarsa ayrı sorun çıkarsa ayrı bir süreç başlayacak Ee hamilelik de 9 ay derken yine sizin çocuk 4 yaşı gorecek.
Belki korkularımdandır ama aslında düşünmüyordum. Oğlum doğmadan önce evet, ama yaşadıktan sonra biraz nefes almalıyım diye düşünüyordum

Benimde kardeşimle aramda 4 yaş var. Bende çok fazla ablalık yaptım. Hala yapıyorum. Zaten bi sürecimiz var tamam desem bile en iyi ihtimalle aralarında 3 yaş olur
Siz de bir kendinize gelirsiniz. Çocuğunuz daha laf anlar olur. Okula başlar. Yeni bebeğe zaman ayırabilirsiniz. Bence daha iyi. Bizim 4 yaş olacak araları.

Belki korkularımdandır ama aslında düşünmüyordum. Oğlum doğmadan önce evet, ama yaşadıktan sonra biraz nefes almalıyım diye düşünüyordum
Siz bilirsiniz ,doğuracak olan sizsiniz ve hazır olmanız çok önemli. Şuan genetik testini beklemek de sizi içten içe korkutuyor olabilir. Hayırlısı olsun.

Öyle tabi. Bu test sonuçları temiz gelse bile benim doktordan doğal yolu deneyebilirsin onayını almam en erken Mart falan. He bi de kötü gelse o zaman oğlumun testleri falan onla ilgilenmekten zaten uzunca bi süre ileri atar. Tüp bebekle hemen olacağının garantisi de olmaz sonuçta. O yüzden eğer bu kararı verebilirsem ileride ne yapacağımı daha iyi bilirim. Yapalım dersem arası 4 yaşı geçsin istemem sanırım. Sizin büyükler kaç yaşında?
Benimkiler 6,5 2,5 ve 1 yaşında. Ama şimdiki aklım olsa büyüğüm 2 yaşındayken 2.yi yapardım hep diyorum bunu. O yüzden kızımı hemen yaptım. Ama yine iyi şükür. Akşama kadar oynarlar bazen birbirlerini de yerler ama çok severler birbirlerini.
4 yaş çok bir yaş değil.

Oğlumun doğumundan sonra işten ayrıldım. Evde olmak pek benim istediğim bişey olmasa da çocuğumun bakımından kendim sorumlu olmak daha çok hoşuma gitti. Aslında dünkü ortam olmasaydı ben 3 yaş itibariyle kreşe verip işe geri dönmeyi düşünüyordum 😅
Bence de 3 yaş ideal. Ben 2 yaşında bırakmak zorundayım. Siz ikinciyi de 3 yaşına getirince geri dönün o halde 😍

Siz bilirsiniz ,doğuracak olan sizsiniz ve hazır olmanız çok önemli. Şuan genetik testini beklemek de sizi içten içe korkutuyor olabilir. Hayırlısı olsun.
Her şey bi yana konu sağlık olunca çok tedirginim. Testin kötü çıkması oğlumu da riske sokar. Kanser hücrelerini baskılayan bi genin aktif olmadığı ortaya çıktı bebekte çünkü. aynı şey birimizde varsa hayat boyu düzenli kontrol ve risk anlamına gelir bu. İşte o zaman gerçekten 2. Çocuk istemem oğlumda da çıkarsa bu kadar şeyi düşünmek beni bitiriyor

Her şey bi yana konu sağlık olunca çok tedirginim. Testin kötü çıkması oğlumu da riske sokar. Kanser hücrelerini baskılayan bi genin aktif olmadığı ortaya çıktı bebekte çünkü. aynı şey birimizde varsa hayat boyu düzenli kontrol ve risk anlamına gelir bu. İşte o zaman gerçekten 2. Çocuk istemem oğlumda da çıkarsa bu kadar şeyi düşünmek beni bitiriyor
İnşallah çıkmaz. İyi yönde dua edin iyiyi isteyin. Çözümü,tedavisi olan hastalikmis. Bugün böyle yarın bilim gelişir başka çözümler ortaya çıkar.. karamsar olmayın çok geçmiş olsun.

Benimkiler 6,5 2,5 ve 1 yaşında. Ama şimdiki aklım olsa büyüğüm 2 yaşındayken 2.yi yapardım hep diyorum bunu. O yüzden kızımı hemen yaptım. Ama yine iyi şükür. Akşama kadar oynarlar bazen birbirlerini de yerler ama çok severler birbirlerini.
4 yaş çok bir yaş değil.
Anlıyorum işte benim dün gördüğümde buydu. O yüzden etkilendim. Test süreci bi sonuçlanırsa inşallah o zaman ne yapacağıma bakıcam sanırım

Anlıyorum işte benim dün gördüğümde buydu. O yüzden etkilendim. Test süreci bi sonuçlanırsa inşallah o zaman ne yapacağıma bakıcam sanırım
Tüp bebek yapınca zaten sağlıklı olan hücreleri almıyorlar mı? Tüp bebekte de mi bu gibi riskler var?

Tüp bebek yapınca zaten sağlıklı olan hücreleri almıyorlar mı? Tüp bebekte de mi bu gibi riskler var?
Hayır bebekte kanser hücrelerini denetleyen gen aktif değilmiş. Bu da ebeveynlerden de geçebilirmiş, mutasyonda olabilirmiş. Bunu öğrenmek için ocakta eşimle ben test yaptırıcaz. Birimizde çıkarsa oğlumda kontrol edilmeli ve yine ondada çıkarsa ömür boyu kontroller, hep bi kanser riski falan şeyler var. Evet tüp bebekte yeni gelende sorun olmaz ama şu an var olanda var mı daha öğrenemedim bahsettiğim oydu

Hayır bebekte kanser hücrelerini denetleyen gen aktif değilmiş. Bu da ebeveynlerden de geçebilirmiş, mutasyonda olabilirmiş. Bunu öğrenmek için ocakta eşimle ben test yaptırıcaz. Birimizde çıkarsa oğlumda kontrol edilmeli ve yine ondada çıkarsa ömür boyu kontroller, hep bi kanser riski falan şeyler var. Evet tüp bebekte yeni gelende sorun olmaz ama şu an var olanda var mı daha öğrenemedim bahsettiğim oydu
Öyle mi çok geçmiş olsun umarım hiçbir sorun çıkmaz.

Back