- 15 Temmuz 2019
- 5.451
- 19.803
-
- Konu Sahibi hmhilal0658
Hiç sanmıyorum yapacağını. Adam geldi sonunda evine dönecek tek istediği o. Neyse bu konu beni fazla etkiledi artık bir şey demeyeyim.Bari ortak tapu yaptırtsa fırsat bu fırsat, kimse de kimseyi kovamaz, kimse kimseden mal kaçıramaz böylece. Gitsin yine ama öyle elsiz ayaksız değil, kendini garantiye alsın da gitsin.
Çok pişman olacaksın 1 -2 yıl zorluk çekip karşına cikacak olan kapılari zorlasaydin kim bilir ne güzelliklerle karşılaşacaktın ..ilk zamanlar zor gecsede insanın hayati değişiyor ..konfor alanını değiştirmeden guzelliklerde insanın kapisini çalmıyor ..tekrar konfor alanına döneceksin ve dönüşün geri dönüşü çok zor olacak çünkü çocuklar büyüyecek ve daha çok bağlanacak b.ktan babalarına..4 yaşındaki kız çocuğuna apartmandan bir arkadaş bulsan onun sorunu hallolurdu veya kreş .....sonra bir sürü iş fırsatı çıkardı karşına inan bana çıkıyor yeterli biraz niyet et ...ama şu anda bu kötü adamın elinde yaslanıp gideceksin malesefKızlar cuma günü çıkıp geldi cocuklari görecegim hemde biyerde oturalim konusalim dedi, babam ne konusulacaksa benim evimde benim yanimda konusulacak dedi. Gecti iceri oturduk, o benim ilk sinirle iceri girdigim anda bana, sesini yukseltme sus disari cik diye 2 3 kez uyarmis beni ama gözüm dönmüştü hatirlamiyorum bile. Sus dedim susmadi, orda evime misafir olarak hatta bize yardima gelmis olan anneme laf söyletemezdim, susturdugumu zannedip büyük kızı odaya götürdüm ama arkamdan birbirlerine daha fazla laf saydirdilar, benimde gözüm döndü yapmamam gereken seyleri bende yaptim ama bende cok tahrik edildim heleki anneme karşı susamazdim dedi. Ben inanilmaz sogukkanli sekilde dinledim konuşmadim bile, içimden oan cevap vermek geçmedi yani.
Babamda kizimin bi namussuzlugu hirsizligi arsizligi oldumu diye sordu, hayir tabiki dedi. O zaman hem kardesine mesajla alin ablanizi yazmak, hem bizi arayip alin gidin kizinizi demek ne demek, diye sordu, özür diledi cok sinirlenmis annesini evden kovmaktan beter etmişim ben, sabaha kadar annesiyle ikisi uyumamis ben yatakta rahat rahat uyumuşum.
Neyse konusuldu boşanma işi şuan için ertelendi ama eve bi süre daha dönmeyecegimi soyledim. Annesine giderken hadi gidelim dedi gitmedim. Pazar günü kendi evimize donecegim alayim sizi dedi, sen git ben bi süre daha kalacagim burda dedim. Gece yine mesaj atmis sabah yola cikacagim alayim sizide gidelim evimizde halledelim araya mesafe sogukluk sokmayalim dedi, simdi gelirsem daha fazla soguyacagim senden bana müsade et iyice toparlayayim kafami dedim. O gitti ben kaldim. Icimde bi rahatlama var ama inanilmazda hissizim. Bana batan baba evim 2 gündür saray geliyo gözüme, cok karmakarisik kafam..
Aynı olaylari yaşamış biri olarak yaziyorum. çalışıyorum iyi bir maaşım var ve evimiz var. Arabam var. Ama!!! Ortada bebek ve bu bebeği babasız birakma düşüncesi varken ayrılmak kolay değil.. Allah'a havale ettim. Şuan tedavi görüyor hastahanede ve yine yemek yapıp yolluyorum. Unuttum mu asla. Unutmayacağım. İyiki ayrılmamisim çocuğum mutlu eşim hatasini anladı anlamadı bilmiyorum ama sürekli bizimle ilgileniyor. Kayınvalide olacak kadın kendiyle uğraşıyor. Sabretmek lazım bazen de. Ve uzaktan herşey kolay gelebilir.ben kendimi 6. kattan attigimda ölmeyi ne kadar hak ediyor isem , konu sahibi de böyle bir dağ ayisindan iki tane çocuk yaptığı için bunlari o ölçüde hak ediyor.
rasyonel bakıyorum ,hissel değil.
adam 50 günlük bebeği emzirirken kadını dövmüş boğazını sıkmış ve utanmadan eve gelip ama sende öyle böyle yaptın diyor
bu ölçüde şeref yoksunu biri kendisi.
ve konu sahibi de bu konuşmadan etkileniyor eve dönecek ,
hak etme kısmını siz ne olarak düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ben hayatta çoğu şeyin mantıksal olarak ilerlediğine inanan biri olarak davranışlarımızın sonuçlarından yaşadıklarımız olarak bakıyorum.
ayrıca öfkeli değil çok nötr bir alandan söylediğim bir şeydi.
bir kadın kendisinin boynu sıkılıp suratına tükürulurken orada bulunup oğluna iki çift laf etmeyen hatta olaya sebep olan bir kadını arayıp özür dileyecek kadar kendini değersiz görüyor ise yaşadıkları kendine layık gördükleridir.
bosaninca kocanız ölmeyecek yalnız ,Aynı olaylari yaşamış biri olarak yaziyorum. çalışıyorum iyi bir maaşım var ve evimiz var. Arabam var. Ama!!! Ortada bebek ve bu bebeği babasız birakma düşüncesi varken ayrılmak kolay değil.. Allah'a havale ettim. Şuan tedavi görüyor hastahanede ve yine yemek yapıp yolluyorum. Unuttum mu asla. Unutmayacağım. İyiki ayrılmamisim çocuğum mutlu eşim hatasini anladı anlamadı bilmiyorum ama sürekli bizimle ilgileniyor. Kayınvalide olacak kadın kendiyle uğraşıyor. Sabretmek lazım bazen de. Ve uzaktan herşey kolay gelebilir.
Bende yaşadım bende boşandım ...başka bir adam babalık yapıyor ..başkasıyla aşk yaşayıp evlendim ....evlenmeyedebilirdim çocuğuma ailemle birlikte bakardım ..yine öyle şerefsizin rahatça babalık etmesine izin vermezdim ..sizin yaptığınıza sabretmek denmez ilerde senin çocuğunda senin kocan gibi birine aşık olur evlenir o zaman yaptığın hatayı anlarsın ...sabretmek hastalığın vardır ilaç alırsın geçmesi için sabredersin ama ilacı almadan ben sabrediyorum demek ne kadar mantıklı düşünmek lazımAynı olaylari yaşamış biri olarak yaziyorum. çalışıyorum iyi bir maaşım var ve evimiz var. Arabam var. Ama!!! Ortada bebek ve bu bebeği babasız birakma düşüncesi varken ayrılmak kolay değil.. Allah'a havale ettim. Şuan tedavi görüyor hastahanede ve yine yemek yapıp yolluyorum. Unuttum mu asla. Unutmayacağım. İyiki ayrılmamisim çocuğum mutlu eşim hatasini anladı anlamadı bilmiyorum ama sürekli bizimle ilgileniyor. Kayınvalide olacak kadın kendiyle uğraşıyor. Sabretmek lazım bazen de. Ve uzaktan herşey kolay gelebilir.
Ne gerek var buna .insanın bir dört yıl daha ömründen çalıp harcamasına .o çocuklara yazık değil mi ..şimdi babası arkasında .dört yıl sonra olabilir mi ...bazen ip inceldigi yerden kopmali zorlamamali.evlatsa tek annenin evladı değil ya .aile sonuçta olurda barisilirsa da evi hediye gibi üstüne alma şarti ve o kaynanayla görüşmeme şartı koymalı konu sahibi.kendisinin ve kızlarının gelecek garantisi olarak .ama öyle bir adamdan zor koca olur .ana ağzına bakan şerefsizin biri klasik erkek .bırakın alın herşeyini defolsun anasının yanına .çocuklarını sakın tek verme dışarı yollama ayrıca evde çizilen güçlü biri de hazır bulunsun gerekirse polis çağır arbede çıkarsa mahkemede işine yararBenim de aklıma şöyle bir fikir geldi. Bu adamın Allah belasını versin tabiki. Bununla ve annesiyle bir ömür geçmez kesinlikle ama çocuklar çok küçük olduğu içln ve de baba evinin şartları da biraz sıkıntılı olduğundan adamın biraz burnunu sürttükten sonra eve dönmek nasıl olur diye düşündüm. Sonrasında da o adama üç dört yıl sabredip, çocukların büyümesini bekleyip, o sırada bir işe girip çalışmak, birikim yapıp altyapıyı oluşturup sonrasında da adama tekmeyi basmak da bir seçenek gibi gözüktü bana. Tabi bu süreçte bu adama uzun süre katlamak riskli yorucu yıpratıcı olacaktır
Eşim annesiyle tartışmamiza sessiz kaldı daha doğrusu tartıştıgimizda eşim görevli olarak şehir dışındaydı annesi tartıştıgimiz için çıkıp gitti ve eşim annesinin tarafında oldu tavır aldı. çocuk olmazsa kesin ayrılirdim. Ama cocuk olmuş ve kendimi ailem olmasına rağmen çok yanlız hiss bebeğim bile üzüldüğümü hissediyordu sanki.bende sizin gibi asla dayanamam derdim ama öyle olmadı ha dayak mi yok hakaret mi yok onlar olsa tepkim daha farklı olabilirdi ama lohusalıkta azıcık bir tavır arayıp sormama bile beni çok etkiledi.bosaninca kocanız ölmeyecek yalnız ,
babasiz bırakma vs çok fazla alaturka laflar bence, Türkiye de bosanmamak için çocukların bu konuda çok kullanıldığını düşünüyorum
hayırlısı olsun sizin için ,
konu sahibi gibi eşiniz size lohusa iken tükürüp evden atmissa sonrada duzelmisse diyecek bir şey yok , benim dünyamda bunun olasılığı mevcut değil
konu sahibini kocası dövüp suratına tükürmus , boğazını sıkmış evden atmışEşim annesiyle tartışmamiza sessiz kaldı daha doğrusu tartıştıgimizda eşim görevli olarak şehir dışındaydı annesi tartıştıgimiz için çıkıp gitti ve eşim annesinin tarafında oldu tavır aldı. çocuk olmazsa kesin ayrılirdim. Ama cocuk olmuş ve kendimi ailem olmasına rağmen çok yanlız hiss bebeğim bile üzüldüğümü hissediyordu sanki.bende sizin gibi asla dayanamam derdim ama öyle olmadı ha dayak mi yok hakaret mi yok onlar olsa tepkim daha farklı olabilirdi ama lohusalıkta azıcık bir tavır arayıp sormama bile beni çok etkiledi.
Ya gerçekten üzülüyorum eşlerinize sizler sevgi üzerine değil de evde kalmamak için evlenmissiniz sanki. En ufak bişey de aman çalışayım bosanayim hayatımı yaşarım zannına kapılıp yuvaları yikarsiniz. Oysa ki o kadar ucuz bı düşünce ki dışarıda ki adamlarin o pis ucuz laflarini çeker ağız kokularına maruz kalır evde kocanizla bir tartismayi yada yaptığı hatayı asla affetmezsiniz çok gururlusunuz ya. Kusura bakmayın hanımefendi siz o çocuk babasız kalınca onun eksikliğini tamamlamayacaksiniz. Hatta yolda görseniz yüzüne dahi bakmayacaksıniz. Eşler arasında tartışma kavga gürültü oluyor Bazen şiddetli bazen hafif. İnsanın kendisini doğuran annesiyle bile anlaşamadığı çok şiddetli tartışmalar yaşadığıni bilmiyor muyuz. Burada anlatilan olay sürekliliği olan çok sıkıntılı bir durum olsa tek kurtulus boşanma denilebilir ama tekrarlanip tekrarlanmayacagini bile bilmediğimiz bir olayın ardına bu kadar milletin yuvasını dağıtma odaklı olunamaz. Bekara karı boşamak kolay demişler. Belki kadinin kocası çok iyi bir eş ama boşluğuna geldi bunu yaptı. Bu anlatan hanimda sizin gaziniza geldi adamı boşadı. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz. Siz insanlara cok yardımcı olmak istiyorsaniz orda oturup milletin yuvasını yikacağıniza, yuvası yıkılmış ortada kalmış insanlara bı el uzatinda vizyonunuzu görelim.Gene burayı beğenmeyen ama burda gezen biri.Tabi canim sizin mantıkta yorulmaktan işe girip çalışmaktansa arada bir dayak yemek ,aşağılanmak ,iki çocukla evden atılmak daha iyidir ,vizyon meselesi gerçekten
Kadinin yüzüne tükürulmus kucağında bebek varken neler yasamış birde gelmiş babasının evinde tüy dikmiş hala annesini savunmuş bir özür zerre pişmanlık yok gelirsen haddini bil demiş. Evden koymadığına şaşırdım ben, buradaki insanlar bir daha yüzüne tukurulmesin o çocuklar bu şiddeti yaşamasın diye anlatıyor.Ya gerçekten üzülüyorum eşlerinize sizler sevgi üzerine değil de evde kalmamak için evlenmissiniz sanki. En ufak bişey de aman çalışayım bosanayim hayatımı yaşarım zannına kapılıp yuvaları yikarsiniz. Oysa ki o kadar ucuz bı düşünce ki dışarıda ki adamlarin o pis ucuz laflarini çeker ağız kokularına maruz kalır evde kocanizla bir tartismayi yada yaptığı hatayı asla affetmezsiniz çok gururlusunuz ya. Kusura bakmayın hanımefendi siz o çocuk babasız kalınca onun eksikliğini tamamlamayacaksiniz. Hatta yolda görseniz yüzüne dahi bakmayacaksıniz. Eşler arasında tartışma kavga gürültü oluyor Bazen şiddetli bazen hafif. İnsanın kendisini doğuran annesiyle bile anlaşamadığı çok şiddetli tartışmalar yaşadığıni bilmiyor muyuz. Burada anlatilan olay sürekliliği olan çok sıkıntılı bir durum olsa tek kurtulus boşanma denilebilir ama tekrarlanip tekrarlanmayacagini bile bilmediğimiz bir olayın ardına bu kadar milletin yuvasını dağıtma odaklı olunamaz. Bekara karı boşamak kolay demişler. Belki kadinin kocası çok iyi bir eş ama boşluğuna geldi bunu yaptı. Bu anlatan hanimda sizin gaziniza geldi adamı boşadı. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz. Siz insanlara cok yardımcı olmak istiyorsaniz orda oturup milletin yuvasını yikacağıniza, yuvası yıkılmış ortada kalmış insanlara bı el uzatinda vizyonunuzu görelim.
Babaya bak babaya. Hele hele. Çocuk anasının kucağında iken yüzüne tükürüyor, sarsıyor, kolundan tutup çocukla sokağa atıyor. Ama çocuğun babasız kalmamasından yine o evden atılan kadın sorumlu öyle mi? Bu adam sırf yarım ağız özür diledi diye affetmeyen kadın suçlu oluyor, tabiii errrkek sultan han hazretleri özür dilemiş ya, bir de kalkmış tahtından lutfetmiş ayağına gelmiş, sen kimsin hala naza kısıyorsun. Dön evine, çocuk babasız kalır. İşyerinde türlü adama eyvallah çekiyon da, şiddet gösteren, evden kovan kocan mı zor geliyor? Allah'ım sana geliyorum, ebem karı gibi konuşan kadın gelmiş millete sırf evde kalmamak için evlendiniz diyor. Aynalamanızı yerler sizin.Ya gerçekten üzülüyorum eşlerinize sizler sevgi üzerine değil de evde kalmamak için evlenmissiniz sanki. En ufak bişey de aman çalışayım bosanayim hayatımı yaşarım zannına kapılıp yuvaları yikarsiniz. Oysa ki o kadar ucuz bı düşünce ki dışarıda ki adamlarin o pis ucuz laflarini çeker ağız kokularına maruz kalır evde kocanizla bir tartismayi yada yaptığı hatayı asla affetmezsiniz çok gururlusunuz ya. Kusura bakmayın hanımefendi siz o çocuk babasız kalınca onun eksikliğini tamamlamayacaksiniz. Hatta yolda görseniz yüzüne dahi bakmayacaksıniz. Eşler arasında tartışma kavga gürültü oluyor Bazen şiddetli bazen hafif. İnsanın kendisini doğuran annesiyle bile anlaşamadığı çok şiddetli tartışmalar yaşadığıni bilmiyor muyuz. Burada anlatilan olay sürekliliği olan çok sıkıntılı bir durum olsa tek kurtulus boşanma denilebilir ama tekrarlanip tekrarlanmayacagini bile bilmediğimiz bir olayın ardına bu kadar milletin yuvasını dağıtma odaklı olunamaz. Bekara karı boşamak kolay demişler. Belki kadinin kocası çok iyi bir eş ama boşluğuna geldi bunu yaptı. Bu anlatan hanimda sizin gaziniza geldi adamı boşadı. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz. Siz insanlara cok yardımcı olmak istiyorsaniz orda oturup milletin yuvasını yikacağıniza, yuvası yıkılmış ortada kalmış insanlara bı el uzatinda vizyonunuzu görelim.
Babaya bak babaya. Hele hele. Çocuk anasının kucağında iken yüzüne tükürüyor, sarsıyor, kolundan tutup çocukla sokağa atıyor. Ama çocuğun babasız kalmamasından yine o evden atılan kadın sorumlu öyle mi? Bu adam sırf yarım ağız özür diledi diye affetmeyen kadın suçlu oluyor, tabiii errrkek sultan han hazretleri özür dilemiş ya, bir de kalkmış tahtından lutfetmiş ayağına gelmiş, sen kimsin hala naza kısıyorsun. Dön evine, çocuk babasız kalır. İşyerinde türlü adama eyvallah çekiyon da, şiddet gösteren, evden kovan kocan mı zor geliyor? Allah'ım sana geliyorum, ebem karı gibi konuşan kadın gelmiş millete sırf evde kalmamak için evlendiniz diyor. Aynalamanızı yerler sizin.
İyice saçmaladın! Yüzüne tükürecek, daha kanaman devam ederken el kadar bebekle ve bir minik çocukla kapıya koyacak mahlukla aynı yastığa baş koyacak mide varsa sen de demek!Ya gerçekten üzülüyorum eşlerinize sizler sevgi üzerine değil de evde kalmamak için evlenmissiniz sanki. En ufak bişey de aman çalışayım bosanayim hayatımı yaşarım zannına kapılıp yuvaları yikarsiniz. Oysa ki o kadar ucuz bı düşünce ki dışarıda ki adamlarin o pis ucuz laflarini çeker ağız kokularına maruz kalır evde kocanizla bir tartismayi yada yaptığı hatayı asla affetmezsiniz çok gururlusunuz ya. Kusura bakmayın hanımefendi siz o çocuk babasız kalınca onun eksikliğini tamamlamayacaksiniz. Hatta yolda görseniz yüzüne dahi bakmayacaksıniz. Eşler arasında tartışma kavga gürültü oluyor Bazen şiddetli bazen hafif. İnsanın kendisini doğuran annesiyle bile anlaşamadığı çok şiddetli tartışmalar yaşadığıni bilmiyor muyuz. Burada anlatilan olay sürekliliği olan çok sıkıntılı bir durum olsa tek kurtulus boşanma denilebilir ama tekrarlanip tekrarlanmayacagini bile bilmediğimiz bir olayın ardına bu kadar milletin yuvasını dağıtma odaklı olunamaz. Bekara karı boşamak kolay demişler. Belki kadinin kocası çok iyi bir eş ama boşluğuna geldi bunu yaptı. Bu anlatan hanimda sizin gaziniza geldi adamı boşadı. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz. Siz insanlara cok yardımcı olmak istiyorsaniz orda oturup milletin yuvasını yikacağıniza, yuvası yıkılmış ortada kalmış insanlara bı el uzatinda vizyonunuzu görelim.