- 24 Ocak 2021
- 10.531
- 23.473
-
- Konu Sahibi warrior princess
Sizin gibi bireyler arttıkça bu toplum değişecektir, Muhteşemsiniz...Hurmet etmek illa sokulan laflara susmak,kisisel sinirlarini gayet bile isteye sabrini zorlarken susmak demek ya benim bildigim saygi hurmet sende onun hayatina karismazsin giyimine karismazsin fikirlerine saygi duyarsin karsilikli tabi evine misafir ettiginde mutlu ayrilmasini saglarsin saygi hurmet budur bana gore ama hala daha kendini ezdirmeyi yok sayilmayi saygi olarak gorenler var kendimize olan saygimiz ne olacak ozaman onu dusunen yok benimde oglum var bazen dusunuyorum ya ileride evlendigi zaman neden esini kiskanayim gidip evlerinde kalayim ben yalnizligi seven insanim bir kere oglum mutsuz oldugunda onun mutsuzlugu ile nasil mutlu olurum ki mesela gezmeyi cok severim gormek istedigim bir cok sehir bir cok ulke var gerek bazen maddi gerek zaman olmamasi bir cogunu gerceklestiremiyoruz ben istiyorum ki oglum buyuyup evlendigi zaman esiyle yapsin bunlari o kadar mutlu olurum ki
Ben de kız olunca toruna bakma işi bende olacak gibiOğlum var benim. Hiç öyle dip dibe olmak gibi beklentim yok. Hatta şöyle bir yalnızlığın keyfini çıkarasım var. Anlamıyorum yani hiç mi görmek istedikleri yer, yapmak istedikleri bir şey yok tek hayat gayeleri gelinin oğullarının başına çökmek. Valla ben tam tersi kendi çocuğuma baktım zor baktım toruna da bakmam.
Bende onu merak ettimAy o da kötü ama yaKv nin zeka seviyesi normal mi? Yanlış anlamayın lütfen. Gerçekten soruyorum. Tavırları ilginç çünkü.
Tabii ki. Yani sen o kıza emek vermediğin sürece hiçbir şey bekleyemezsin. Emek versen bile yine o kızın insiyatifinde. Zorla güzellik olmaz. Bunu bir anlasalar gerisi boş.Ya okutamasalar bile kimse kimsenin cocugu ustunden hukum surme hakkini vermez hastalik duskunluk disinda kimse kimsedende hizmet bekleyemez eli ayagi tutuyor biliyorki gelinde rahatsiz bu durumdan ama bil isteye huzursuz etmeye devam ediyorlar gozumde soyle bir sey canlaniyor hani sonra evine donuyor ya viskisinden bir yudum alip kotu adam kahkasida atiyordur bunlar filmlerdeki gibi
O zaman takılsın onlarlaBende onu merak ettim
Herşeyi nromal
Kendi de kayınvalide ile kalmış
Ona göre herşey normal
Yuzgoz olmuslar.
Kafası herşeye basıyor.
O şimdi iki gelinle alismis beni anormal görüyor.
Bence bizim zamanımızda anneanneler de özgürlük peşinde koşarBen de kız olunca toruna bakma işi bende olacak gibiFakat torun büyüyünce ipimi koparıp gezmeyi düşünüyorum. Hatta şöyle başka bir bölüm okuyasın falan var.
Biz yaşlıyız kafasını çok seviyor bizim Kvler. İlber Ortaylı genç mi mesela? Nazar değmesin ama adam zehir gibi. Şimdi bir tek aklıma o geldi ama daha düşünsem kimler kimler çıkar. Başka ülkelerde kadınlar uzaya gidiyor, bizim konuştuğumuz şeye bak.
Bunun sebebinin cidden iyi araştirilması lazım. Sosyoloji alanında ilerleseydim ciddi anlamda bu işe kafa yorardım. Yapılmış tez falan var mı araştırmadım ama bence en kısa zamanda araştırılıp bu konunun üzerine eğilinmeli.
Ben mesela hiç uğraşamamBence bizim zamanımızda anneanneler de özgürlük peşinde koşar60tan sonra bebekle uğraşılmaz
Vallahi olabilirBence bizim zamanımızda anneanneler de özgürlük peşinde koşar60tan sonra bebekle uğraşılmaz
Bırakınız anneanneleri ve dedeleri salıverin gitsinler.Ben mesela hiç uğraşamam
Yaa evet en büyük motivasyonum bu. İş güçBırakınız anneanneleri ve dedeleri salıverin gitsinler.
Anneannelere ve dedelere özgürlük.
Ağlatma beni khomyukYaa evet en büyük motivasyonum bu. İş güç
bitmiş, oğlanı da kendi hayatına uğurlamışım. Ooh sabah geç kalkarım, çiçekler sularım, kedilerimle oynarım, yazlık alırım yürüyüş yaparım. Ekmeğimi alır gelir balkonumda ağır ağır yaparım. Oh. Arada samimi arkadaşlarla kahve keyfi. Bazen eşimle ufak geziler fln. Mis mis. O koşturmacanın bitip de kendi hayatının keyfini çıkarırsın. Çaydanlıkta son bardak sıcak çay gibi bir şey
Bunu bana kimse ogretmedi yasadiklarimdan cikardigim bu ben suan mutsuzsam yada zamaninda mutsuz olduysam sebebini biliyorum peki ozaman bir baskasina neden yapayim suan icin taraflardan gelin olanim ve yorgunum zorlugunu biliyorum aslinda eminim onlarda mutlu degil bu savastan ama vazdagecemiyorlar tabiki yillar sonrada o taraftan olup bir savasin icine girmek istemiyorum sadece yorumunuz icinde tesekkur ederimSizin gibi bireyler arttıkça bu toplum değişecektir, Muhteşemsiniz...
Dua et başka şehirde okusun o zaman 15 yılın kaldıAğlatma beni khomyukBebe daha yeni 3 yaşına yaklaşıyor. 2 yaş krizinin ortasındaki bebenin anasına bu da denmez ama ya. Zalımsın hayat zalımmmm
Khomyuk yaDua et başka şehirde okusun o zaman 15 yılın kaldı
Bu kurla memurlar onu yapamaz şimdi ama mecbur başka şehiri bekleyeceğizKhomyuk yaYurtdışına mı göndersek biz bunları
Bu biraz şey gibi oluyor hani eskiler derler ya bizim zamanımızda şöyleydi, böyleydi diye. Onlarda muhtemelen biz neler çektik Kvden de gıkımız çıkmadı. Bunlar ne böyle diyorlar muhtemelen.Bunu bana kimse ogretmedi yasadiklarimdan cikardigim bu ben suan mutsuzsam yada zamaninda mutsuz olduysam sebebini biliyorum peki ozaman bir baskasina neden yapayim suan icin taraflardan gelin olanim ve yorgunum zorlugunu biliyorum aslinda eminim onlarda mutlu degil bu savastan ama vazdagecemiyorlar tabiki yillar sonrada o taraftan olup bir savasin icine girmek istemiyorum sadece yorumunuz icinde tesekkur ederim
Diren Seridina! Diren Khomyuk! diyorum.Bu kurla memurlar onu yapamaz şimdi ama mecbur başka şehiri bekleyeceğiz
Doğaya bakın hanımefendi, yuvayı dişi kuş kurmuyor. Erkek kuruyor dişiyi tavlamak için, dişi de pıtı pıtı gelip en güzeli hangisi ise ona kuruluveriyor. Erkek kuşlar dişilerden daha gösterişli oluyor, ne kadar haşmetli olurlarsa eş bulma şansları o kadar yüksek.
Bunu bana kimse ogretmedi yasadiklarimdan cikardigim bu ben suan mutsuzsam yada zamaninda mutsuz olduysam sebebini biliyorum peki ozaman bir baskasina neden yapayim suan icin taraflardan gelin olanim ve yorgunum zorlugunu biliyorum aslinda eminim onlarda mutlu degil bu savastan ama vazdagecemiyorlar tabiki yillar sonrada o taraftan olup bir savasin icine girmek istemiyorum sadece yorumunuz icinde tesekkur ederimSizin gibi bireyler arttıkça bu toplum değişecektir, Muhteşemsiniz...
Burada kv sindeb sikayet eden kadinlara sorsak hepsinin kvsi ayni seyi soyler zaten biz neler cektik ee biliyorsun madem neden yapiyorsun simdi sende hayatinin geri kalaninin tadini cikar yapadiklarini yap neden bir baska annenin evladini uzuyorsun kendi evladinda yaninda bonusu oluyor tabikiBu biraz şey gibi oluyor hani eskiler derler ya bizim zamanımızda şöyleydi, böyleydi diye. Onlarda muhtemelen biz neler çektik Kvden de gıkımız çıkmadı. Bunlar ne böyle diyorlar muhtemelen.
İşte öyle de bazıları laftan anlamıyor.Bunu bana kimse ogretmedi yasadiklarimdan cikardigim bu ben suan mutsuzsam yada zamaninda mutsuz olduysam sebebini biliyorum peki ozaman bir baskasina neden yapayim suan icin taraflardan gelin olanim ve yorgunum zorlugunu biliyorum aslinda eminim onlarda mutlu degil bu savastan ama vazdagecemiyorlar tabiki yillar sonrada o taraftan olup bir savasin icine girmek istemiyorum sadece yorumunuz icinde tesekkur ederim
Burada kv sindeb sikayet eden kadinlara sorsak hepsinin kvsi ayni seyi soyler zaten biz neler cektik ee biliyorsun madem neden yapiyorsun simdi sende hayatinin geri kalaninin tadini cikar yapadiklarini yap neden bir baska annenin evladini uzuyorsun kendi evladinda yaninda bonusu oluyor tabiki