2 aylık evlilikte kv problemime fikir rica ederim. 🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rica ederim."ustumde hicbir hakki olmayan bir kadinin da bu denli hayatimda rol oynamasini istemiyorum.Ben altin, dugun, mobilya diye hicbirsey talep etmedim herseyi biz yapiyoruz, haklari olmasin ve ustumuzde de hak talep etmesinler diyorum ama bana oylesi catti ki hakki gecmese de kendisi manen gereksiz seyler bekliyor"bu yazınıza istinaden yazmıştım onu.Demek istediğim emeğin karşılığı her zaman maddiyat değildir.Bakin size bir evlât yetiştirmiş,hayat arkadaşınız olmuş.Tipki sizin annenizin yaptığı gibi.Diger anlattığınız her konuda haklı olduğunuzu zaten belirttim.Tepkileriniz ve beklentileriniz normal.Ben sizin yerinizde olsam eşimle bu konuyu sadece 1 kez konuşurdum ve çözümü ona bırakırdım.Çunku sürekli aynı sorunu konuşmak çok yıpratıcı ve üzücü.Kaldi ki siz 2 aylık evlisiniz daha balayındasınız.Zaten gerekli konuşmayı eşinizle yapmışsınız,gerekli mesafeyi de kendisinin koyacağını düşünüyorum.Daha ilerisini düşünüp bu güzel günlerinizi zehir etmeyin.Mutluluklar dilerim

Merhaba daha cok yeni evliliginiz bu nedenle gerekli tepkiyi koymak icin cok.guzel bir zamandasnz.simdi tepkini koydun koydun.sonra cok gec olur. Kayinvaliden size gelicem diye aradiginda baska bir planimz var baska zaman buyrun deyip kestirip atin. Gelme araligini kafanizda belirleyerek ona gore kabul edin.Atiyorm ayda bir kabul edecekseniz o zaman ok buyrun gelin deyin.Ama ozaman ok dediginizde sartinizi telefonda acikca soyleyin, buyrun gelin ama yatiya kalmayin cunku evde temizlik yapcam islerm var ona gore buyrun gbisinden. Kestirip atin kurallari siz koyun. Bunu smdi bastan yapmazsaniz sonra bu davranislari size agir geldiginde beklenmedik bir zaman patlarsiniz cok daha buyuk zarar verir aile iliskilerinize. Suan tam zamani bence. Ise baslamniz da iyi bir sey en azndan baska cevreler edinip kafaniz dagilr.ev ortami ozellikle yurtdisinda bogar.

Konuyu okur okumaz bağıra bağıra ağlayasım geldi. Bu benim için de çok sinir bozucu bir konu, ben de 3 yıllık evliyim bir sürü sorunumuz oldu çoğu kv kaynaklı. Bizimki 3. Gün yemeğe geldi ve ben bu akşam burdayım dedi. Hoşuma gitmedi şok oldum ama bişey diyemedim. Aradan 1 gün geçti tekrar geldi tekrar ben bu akşam burdayım dedi ben eşime başka odada kalmasın ne gerek var evi beş dakika uzaklıkta dedim, annem öyle önüne getirilmesini, hizmet edilmesini sever dedi, ağlamaklı olmuştum diretmiştim gitsin diye napiyim annemi sokağa mı atiyim demişti. Sonra her gelişinde kaldı 2 yılın sonunda açık açık kendim söylemek zorunda kaldım yatılı istemiyorum diye çünkü artık eşime beni boşa demeye başlamıştım o kaldıkça. Şimdi köyde ler çok rahatım kışın gelecek gene belki bizimle bile yaşamak isteyecek hep o korku var içimde, bir gün dahi aynı evde uyumak istemiyorum artık benim içimde bi yara yani bu birlikte kalma konusu, inşallah siz benim durumuma gelmeden çözersiniz şimdi diğer yazılan mesajlara bakacağım belki işime yarar bir şey bulurum diye. Allah yardımcınız olsun

Çok güzel yazmışsınız bence de çoğu erkek annesine diyemiyor bu yüzden en iyisi kendisinin güzel bi dille söylemesi

Fizanada gitsen kaynana yine kaynanalığını yapar uluslararası bir mesele kaynana sorunları Eşinizin sesini çıkartması gerek bu şekilde olmaz.

İki ihtimal var, kv'niz ya sizin bundan rahatsız olabileceğinizin hiç farkında değil (hatta komşusunun bile laf arasında uyarmasına rağmen), ya da farkında ve gıcıklık olsun diye yapıyor, otorite kurmaya çalışıyor hayatınız üzerinde. eğer birinci ihtimalse işiniz tabi daha kolay, fark ettiğinde çok direnç göstermeyecektir. gıcıklığına yapıyorsa da her türlü sizinle çatışmak için yer arar bir şey söylerseniz. yapılacak en akıllıca şey bu konuyu eşinizin, yani oğlunun çözmesi. siz yüz göz olmayın ve kötü gelin imajı sakın çizmeyin. iyi ve güler yüzlü olmaya devam edin hatta bunu da eşinize bir silah olarak kullanın, bak ben rahatsız olduğum halde hala üzmemek için iyi davranıyorum ama devam ediyor, bunu sen çözeceksin diye sorumluluğu ona verin derim. aksi halde sizden duyarsa bir şey kv'niz, ömür boyu lafını eder, yüzünüze vurur

Kesinlikle taviz vermeyin. Baştan söylemeniz, çekip çekip yıllar sonra soylemenizden inanın daha iyi. O zaman tepkiler, kırgınlıklar çok daha fazla oluyor.

Bence siz hiç yüzgöz olmayın daha çok yenisiniz. Eşiniz konuşsun o halletmeye çalışsın. zaten işe girmeyi düşünüyorsanız o zaman böyle emrivakileri yapamaz diye bence. Olabildiğince idare edin. Zaten yurtdışındaymışsınız ailenizden uzaktasınız ilişkileri iyi tutmakta fayda var diye düşünüyorum

İlk önce sınırınızı daha çok belli edin. Eşiniz işteyken kapı çaldığında kv geldiğinde kapıyı açmayın..duştaydım gibi bahaneler uydurun sonra sorulursa. Kalma konusunda eşiniz söylesin annesine. Yani insanlar neden hadlerini sınırlarını bilmiyorlar...hangi mağarada yaşamışlar. Kocasından boşansın başkasıyla evlensin kv..yoksa bu böyle sürer.

ben mesela kv adayının bazen telefon konuşmamıza bile müdahele etmesine sinir oluyorum..biz görüntülü konuşurken birden ortaya çıkıyor..hatta bir keresinde özel bir konu konuşuyorduk sevgilim göz kaş etti anladım...aaa ama olmazki ben sürekli seninle konuşurken birileri söylediğimi duyuyor düşüncesiylemi konuşacağım..ya odanın kapısını kapat yada dışarıya çık ozamam dedim...(ki odasının kapısı kapalı olduğunu biliyorum pat diye giriyor).biraz yüksek sesle duysun diyekv adayı bugün telefonda..benim evim tek ayak işim oluyo banyoya giriyorum odaya giriyorum...kulak bu duyuyorum oluyor işte gibi birşeyler dedi...evet insanların özeline saygılı olmak lazım dedimşok olduyüzünü görmenizi isterdim

Siz yuzununnasil gördünüz ki.
Goruntulu mu konusuyosunuz kayinvalideyle

Bana da öyle oluyor.
Geliyorlar soldan soldan
Ornek veriyorum size aklima geldi yazicam hatırlamak sinir ediyor
Tasinicam annem gelmedi kendide taşınma işi vardı yakinda ben kb deme gel demedim kendi geldi sonra annen gelmedi diye bir vir etti al sana samimiyet
Ben esime de saklamam annenin bu huyunu sevmiyorum derim saklamam
Annemde evlenince belli oldu bekar kız kardeşimle vakit geçiriyor çok özlediği de soylenemez açıkçası
Kiminli fazla gorussem sorun kaçıyorum insanlardan ne diyim
Azda sinirliyimdir haksızlık oldumu tepemin tasi atar

çok iyi anladım kendime benzettim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…