2 aylık evlilikte kv problemime fikir rica ederim. 🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alıştırmayın ve izin vermeyin sizde kalmasına. Eşinizle zaten uygun bir şekilde konuşmuşsunuz. Tekrarı olursa "biz seni evine bırakırız anne, herkes evinde rahat etsin !" diyeceğinizi söyleyin. Ve söyleyin de gerçekten. Ha cevap veriyor, mırın kırın söyleniyorsa da "bizde hastalık, afet vs olmadıkça normal değildir birbinde kalmak. Aile büyüklerinin böyle keyfi şekilde yatılı kalmasında eşiyle arasında bir sorun mu var diye düşünülür.Bence de anormal bir durum olmadıkça herkes evinde kalmalı doğrusu budur" diyebilirsiniz. Bozulur küser tavır alırsa da hiç oralı olmayın. Olay büyür de başkaları karışacak olursa ben kv ile birlikte yaşamak için evlenmedim. Herkes evini yolunu bilsin ki sevgimizi saygımızı koruyalım deyip kapatın konuyu. Bu cümleler genellikle yerini buluyor. Ama baştan yok söyleyemem ayıptır filan derseniz hayat boyu gittikçe artan ve eş kişisi tarafından da kanıksanan bir hal alıyor bu durum. Benim tecrübelerim de bu şekilde Hoppa

Bunu bana kimse ogretmedi yasadiklarimdan cikardigim bu ben suan mutsuzsam yada zamaninda mutsuz olduysam sebebini biliyorum peki ozaman bir baskasina neden yapayim suan icin taraflardan gelin olanim ve yorgunum zorlugunu biliyorum aslinda eminim onlarda mutlu degil bu savastan ama vazdagecemiyorlar tabiki yillar sonrada o taraftan olup bir savasin icine girmek istemiyorum sadece yorumunuz icinde tesekkur ederim

Burada kv sindeb sikayet eden kadinlara sorsak hepsinin kvsi ayni seyi soyler zaten biz neler cektik ee biliyorsun madem neden yapiyorsun simdi sende hayatinin geri kalaninin tadini cikar yapadiklarini yap neden bir baska annenin evladini uzuyorsun kendi evladinda yaninda bonusu oluyor tabiki
Kendileri çekmişler gelinlerinin rahatını kıskanıyorlar bence , başka açıklaması yok bu kadar eziyetin..

İlk gençlik yıllarının başında babamın fikrini sorduğum bazı konularda babam meseleyi uzatırdı bazen bakarız derdi bazen kararımın neden öyle olduğunu ona anlatıp onu ikna etmemi isterdi bazen de çok basit bir şey de olsa hayır derdi ki biz baba kız çok iyi anlaşırdık yani. Ben öyle zor bir ergenlik de yaşamadım. Ben de fikrimi savunurdum bayağı bayağı ki arkadaşlarımın babalarıyla arası pek iyi değildi o yaşlarda. Gel zaman git zaman babam bir gün dedi ki bize zamanında herkese susmayı saygı diye öğrettiler herkes hayatımıza burnunu soktu, bizi mutsuz etti, heveslerimizi kırdı. Ben dedi kızıma bazen mahsus hayır diyorum, onu uğraştırıyorum ki hele de kız çocuğu ya aman susmayı, kendini ezdirmeyi marifet bilmesin. Babasına bile hakkını savunsun, fikrini söyleyip uygulamayı bilsin. Yarın öbür gün ne kocası ne ailesi ne patronunu bilmem nesi ezemesin onu dedi. Ben bunun kıymetini 25 yaşımdan sonra anladım. Saygı yaşla elde edilmez, davranışla kazanılır. Kimseye yaşı benden büyük diye kendimi ezdirmem, eşimin annesine kul olmak için değil eşimi sevdiğim için onunla evlendim. Ne istiyorlar çocuklarının evliliklerinden, bu ‘gelin’ mantığı ne zaman bitecek acaba. Net olun bence, ne düşündüğünüzü ne hissettiğinizi söyleyin. Maalesef, kırmamak için içinize attıklarınız birikecek gibi görünüyor aksi türlü. Kimse yeni evli bir çiftin evinde bu sıklıkla yatılı misafir olmaz yani normalde.

Kesinlikle öyle. ☺️Bence biraz da bu şans meselesi. Konu sahibi gayet mesafeli ama ona rağmen kv gelip kalıyor. @Dasmeer de öyle. Bazen siz ne yaparsanız yapın, karşıdaki saygısızsa elden kavga etmekten başka çözüm gelmiyor.
Şans kısmı eşle ilgili bence, eşiniz de sizin gibi düşünüyor sizinle beraber hareket ediyorsa her şey sorun olmaktan çıkıyor.

Ağlatma beni khomyuk 😢Bebe daha yeni 3 yaşına yaklaşıyor. 2 yaş krizinin ortasındaki bebenin anasına bu da denmez ama ya. Zalımsın hayat zalımmmm 😭

Dua et başka şehirde okusun o zaman 15 yılın kaldı😂😂
Şuraya not düşeyim, bebeleriniz ilkokul 1. sınıftan oğlum a'yla s yanyana gelince ne olur as, aaaasssss aassssssssss krizleriniz bitip okuma yazmayı öğrenmiş 2. sınıfa geçince yıllar bayır aşağı yuvarlanan taş gibi hızla akıp gidiyor 😂
Bir bakıyorsunuz çocuğun mezuniyet töreni için hazırlanıyorsunuz, kep cübbeyle dolaşan çocuğunuzu gösterip bunu ben doğurdum ay ne güzel de çocuk doğurmuşum deyip mendille gözyaşlarınızı silerken 2 yaşındayken ki hallerini özlüyorsunuz, annelik böyle çelişkilerle dolu bir şey.

Daha ergenlik tripleri yaşayacaksınız 😁

Şuraya not düşeyim, bebeleriniz ilkokul 1. sınıftan oğlum a'yla s yanyana gelince ne olur as, aaaasssss aassssssssss krizleriniz bitip okuma yazmayı öğrenmiş 2. sınıfa geçince yıllar bayır aşağı yuvarlanan taş gibi hızla akıp gidiyor 😂
Bir bakıyorsunuz çocuğun mezuniyet töreni için hazırlanıyorsunuz, kep cübbeyle dolaşan çocuğunuzu gösterip bunu ben doğurdum ay ne güzel de çocuk doğurmuşum deyip mendille gözyaşlarınızı silerken 2 yaşındayken ki hallerini özlüyorsunuz, annelik böyle çelişkilerle dolu bir şey.

Ay büyük sözüme tövbeler olsun mune ablacım da ilk 3,5 yılını özlemem bence 😂😂 3 yaş sonrası keyiflendim yalan yok da öncesi aman Allahım ben naptım dedim

Beni en çok korkutan ergenlik dönemi biliyor musun Mune?

Ben ondan ziyade yanlış arkadaşlar edinmesinden korkuyorum.
Bu da çocuğun aileye ne kadar açık olduğu ve ailenin sorunlara yaklaşımına bağlı Seridina, sizler çok bilinçli ebeveynlersiniz umarım çocuklarınız yanlış seçimler yapmazlar ama yaparlarsa da nasıl yaklaşacağınızı bilirsiniz.

Bu da çocuğun aileye ne kadar açık olduğu ve ailenin sorunlara yaklaşımına bağlı Seridina, sizler çok bilinçli ebeveynlersiniz umarım çocuklarınız yanlış seçimler yapmazlar ama yaparlarsa da nasıl yaklaşacağınızı bilirsiniz.
Umarım Mune🙏 çok teşekkür ederim. 😍☺️❤️

Oğlum var benim. Hiç öyle dip dibe olmak gibi beklentim yok. Hatta şöyle bir yalnızlığın keyfini çıkarasım var. Anlamıyorum yani hiç mi görmek istedikleri yer, yapmak istedikleri bir şey yok tek hayat gayeleri gelinin oğullarının başına çökmek. Valla ben tam tersi kendi çocuğuma zor baktım toruna da bakmam.

Oğlum olacak şimdiden diyorum ki inşallah mutlu ve özgür bir hayatı olur. Mesela istediği ülkeye gitsin, gezsin, eğlensin. Bunu ister tek ister eşiyle yapsın. E ben onun için bunu dilerken neden gelinim bana baksın tribine gireyim ki?

Umarım Mune🙏 çok teşekkür ederim. 😍☺️❤️
Yok gerçekten endişe etmeyin Seridina, konu kaynamış olmasın ama son bir şey yazayım, ben şunu gördüm çoğu ergende, ta bebeklikten itibaren aile çocuk arasında herkesin uyduğu kurallar varsa ve herkes birbirine ne olursa olsun hata dahi olsa yaptıklarını anlatabiliyorsa, çocuk büyüdükçe yasaklanmak yerine hep aynı istikrarla giden bir düzen içinde yaşıyorsa ve anne baba çocuğa davranışlarda birlikte hareket ediyorsa, o çocuk arkadaş çevresinin etkisiyle bocalamalar yaşasa bile toparlanıyor.

Kalınca ne olacak oğlunuz eşiyle yatıyor odasına girip nasıl uyuduğunu izleyemezsiniz, üstü açıksa örtemezsiniz değil mi bebekliğindeki gibi. Oğlumun evinde uyudum demek için mi sadece?
Konuyu neden çaptırıyorsunuz ben herzaman demedim arasıra diye yazdım ben kimse söyle derdiye yaşayan bir insan asla değilim

Doğaya bakın hanımefendi, yuvayı dişi kuş kurmuyor. Erkek kuruyor dişiyi tavlamak için, dişi de pıtı pıtı gelip en güzeli hangisi ise ona kuruluveriyor. Erkek kuşlar dişilerden daha gösterişli oluyor, ne kadar haşmetli olurlarsa eş bulma şansları o kadar yüksek.
Ben hayvanlar alemini yazmadım deyim olarak kullandım erkekleri kadınlar isterlerse rahatlıkla her dediğini yaptıra bilir konuşmayı yumuşak davranmayı neyi ne zaman konuşacağını bilmek gerekir bu nedenle yazdım.

Ben hayvanlar alemini yazmadım deyim olarak kullandım erkekleri kadınlar isterlerse rahatlıkla her dediğini yaptıra bilir konuşmayı yumuşak davranmayı neyi ne zaman konuşacağını bilmek gerekir bu nedenle yazdım.
Uydum akıllı bir adam varsa karşıda, haklı olabilirsiniz. Ama 40 yıllık anası dururken böyle adamın aklına falan giremezsiniz.

Her dediğimi yaptırabildiğim adamı da istemezdim. Yorar. Herşeyi de ben bilemem. Biraz kendi aklını çalıştırsın.

Dileginiz icin tesekkur eder Yanıldiginizi belirtirim.
Yuvayi kuslar aleminde disi kus yapiyor olabilir ama biz hayvan degil insaniz. İnsanlar aleminde yuva kadin erkek esit emeklerle kurulur.
Esim benim kolektif yasamaktan hoslanmayan, mesafeli, aileyle tabiki gorusup ama kalmaya etmeye yanasmayan birisi oldugumu biliyor zaten ve kabul ediyor.
Sizin gelininiz de oglunuzla bu sekilde anlasabiliyorsa kusura bakmayin ama kalin kalin, siz gelmeseniz ben gelip kalayim diyen bir kv olursaniz ancak kendinizden sogutursunuz, siz bilirsiniz. 🤷🏼‍♀️
Ayrica gayet objektik konusuyorum ki benim kendi annem de 7/24 beraber olalim, kalalim, uyanip aksama kdar yine beraber oturalim isterse ayni sekilde bunu da gerceklestirmem.
Anneme canim feda ama hergun onunla olmak istesem evlenmezdim zaten.
Ben yeni evlilerin evine 1 sene gidip kalınmaması düşüncesindeyim kv size gelmişse belki sorunu vardır sizi kendine yakın bulmuştur o nedenle yazdım oğlum daha 3 yaşında ben gidip kalmam oğlumda merak etmeyin o nitelikde insan değilim kv anlamaya çalıştım sadece daha iki aylık evli olupda ilk sorunda boşanmayı düşünmek doğru gelmedi bana eşiniz iyi olduğunu yazdınız kv zamana bırakıp yeni evliliğin tadını çıkarın.

Tek çocuk onların var sanki😏 benimki de 2.haftadan geldi miss gibi kaldu 1hafta biz eşimle tartışmasak daha kalacakmış tartışınca eşi hanım gidelim bizim yüzümüzden kavga ediyorlar demiş 🙄 akılları olsa da az düşünseler bunlar yeni evli birbirlerine e mi alışacak bize mi diye ama yok. Eşiniz konuşsun siz fazla samimi olmayın ama eşinizde konuşsun yoksa olan size olur yıpranırsınız valla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X