• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben özel mesaj atamiyormusum :/ mesaj sayım mı ne yeterli değilmiş.

Buradan ilinizi ve ilçenizi söylerseniz bolgenizdeki numaraları yollarım hemen. Ancak istanbul da iki ilce buralardan birindeyseniz direk kent konseyi kadin danışma evinden yardım sağlayabilirim. Ki daha hızlı oluyor.
Genel sistemi anlatayım ki bütün kadınlarımız bilsin
İkametgahınızın bulunduğu ildeki baronun Adli YArdım bürosuna başvurarak avukat istediğinizi ve maddi durumunuzun avukat tutmaya müsait olmadığını belirtin.Baro bu konuda sizinle ilgili araştırma yapacaktır.Genellikle hiçbir malvarlığınızın olmaması,bir gelirinizin ve sigortanızın olmaması durumunda Adli Yardım Bürosu size avukat atamaktadır.Avukatınız atandıktan sonra avukatın bütün masrafları ve eğer mahkeme davanız için adli müzaharet kararı verirse dosya kapsamındaki bütün masraflarınız da devlet tafından karşılanacaktır.Ancak şunu da bilmenizde yarar var,davanın sonunda eğer bir maddi gelir elde ederseniz baro daha sonra ödemiş olduğu avukat ücreti için bunu sizden geri istiyor.
(en fazla %10)gibi .

İlinizi ve ilçenizi belirtirseniz numarayı buradan da yazarım bir sakıncası yok

İlinizi ve ilçenizi belirtirseniz numarayı buradan da yazarım bir sakıncası yok

istanbul üsküdar. teşekkür ederim

bir de kafama takıldı. eğer karşı taraf istemezse boşanmayı en uzun ne kadar sürede biter bu iş? 2-3 yıl diyenler var, böyle birşey mümkün mü :(

4721sayılı medeni kanun 166. madde başlığı "evlilik birliğinin sarsılması" biçimindedir.
Madde 166 - Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.

Yukarıdaki fıkrada belirtilen hallerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır. Bununla beraber bu itiraz, hakkın kötüye kullanılması niteliğinde ise ve evlilik birliğinin devamında davalı ve çocuklar bakımından korunmaya değer bir yarar kalmamışsa boşanmaya karar verilebilir.

...

Kanunun lafzı gayet açıktır. Zaman ne kadar kısa olursa olsun ileri sürdüğünüz olaylar önemlidir. Yaşanılanlar evlilik birliğinin yürümesine engel ise, tarafların tekrar bir araya gelip aile birliğini sürdürmeleririnin mümkün olmadığı ispatlanır ise boşanma sağlanır. Taktir edersiniz ki, davalının kusurunu ispatlamadan boşanma kararı almak mümkün de değildir.

Sizin ihtiyacınız olan delillerinizi toplamak
Herhangi bir iftiraya sebebiyet vermemek
Şahitler belirlemektir.
Aynı evde yasamak sıkıntı verir, karsı taraf itiraz edebilir.

4721sayılı medeni kanun 166. madde başlığı "evlilik birliğinin sarsılması" biçimindedir.
Madde 166 - Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.

Yukarıdaki fıkrada belirtilen hallerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır. Bununla beraber bu itiraz, hakkın kötüye kullanılması niteliğinde ise ve evlilik birliğinin devamında davalı ve çocuklar bakımından korunmaya değer bir yarar kalmamışsa boşanmaya karar verilebilir.

...

Kanunun lafzı gayet açıktır. Zaman ne kadar kısa olursa olsun ileri sürdüğünüz olaylar önemlidir. Yaşanılanlar evlilik birliğinin yürümesine engel ise, tarafların tekrar bir araya gelip aile birliğini sürdürmeleririnin mümkün olmadığı ispatlanır ise boşanma sağlanır. Taktir edersiniz ki, davalının kusurunu ispatlamadan boşanma kararı almak mümkün de değildir.

Sizin ihtiyacınız olan delillerinizi toplamak
Herhangi bir iftiraya sebebiyet vermemek
Şahitler belirlemektir.
Aynı evde yasamak sıkıntı verir, karsı taraf itiraz edebilir.

teşekkür ederim peki diyelim kusuru ıspatlandı, o da bazı şeyler ileri sürecek elbet.

en çekişmeli olaraktan ne kadar bir sürede biter dersiniz :S bi senede kurtulamaz mıyım :s

Siz suanda 2 aylık evli olduğunuz için anlaşmalı bosanamiyorsunuz. En az bir yıllık evli olmanız gerekmektedir.
Kolay bir dava degil. Zina yok, aldatma yok.
Davacı iddialarını cok iyi ispatlaması önemlidir. 6 aydan once zor gibi geliyor. Ancak belli olmaz, karsı tarafın niyeti nedir tam olarak

Siz suanda 2 aylık evli olduğunuz için anlaşmalı bosanamiyorsunuz. En az bir yıllık evli olmanız gerekmektedir.
Kolay bir dava degil. Zina yok, aldatma yok.
Davacı iddialarını cok iyi ispatlaması önemlidir. 6 aydan once zor gibi geliyor. Ancak belli olmaz, karsı tarafın niyeti nedir tam olarak

niyetini tam olarak bilmiyorum barışma çabası yok ama, bir ihtimal boşanmak istemeyebilir. 6 ay sorun değil hani de 1 yıla bile razıyım. ama 2-3 yıl hayatımdan çalınmış olur :s

Kadıköy (Anadolu Yakası) Şubesi( istanbul barosu)
Adres:Bahariye caddesi 82/7 Kadıköy/İstanbul
Tel: +90 (0216) 414 68 53
Faks: +90 (0216) 414 68 43

Ben size yarın kadikoy den yardımcı olabilecek isim de soracağım.

Kadıköy (Anadolu Yakası) Şubesi( istanbul barosu)
Adres:Bahariye caddesi 82/7 Kadıköy/İstanbul
Tel: +90 (0216) 414 68 53
Faks: +90 (0216) 414 68 43

Ben size yarın kadikoy den yardımcı olabilecek isim de soracağım.

çok teşekkür ediyorum haber bekliyorum sizden :)

Abimle de konuştum simdi o da 1 seneden fazla surmeyecegini söylüyor. Mal paylaşımı sıkıntısı, velayet sıkıntısı yoksa ve sağlam şahitlerinizi varsa özellikle ortak arkadaslarınız her zaman daha geçerlidir.

Sağol canım Allah razı olsun senden...

Olabilir:)
Gerçekten bu konuda haklı çıktığıma yani bir erkeğin bir defa daha eşini yarı yolda bıraktığını görmekten inanılmaz derecede üzülüyorum...
Bu süre zaafında zaten derdi o olmasaydı bir şeyler yapardı.
Ya da en azından o sana daha çok kızgın olurdu, ne bileyim sen bırakıp gittin beni evlilik bu mudur, zor günlerimizde niye yanımda değilsin diye üste çıkmaya çalışması bile bir adımdı ama yapmadı.
Allah'ım gönlünde ne varsa sana onları yaşatsın canım...
Sonuna kadar hakediyorsun, bundan sonra gerçekten layığınla yaşa inşallah.
O doktor meselesini de çok kafana takma, zaten kullanmayacağın ama elinde durması avantajın olacak bir şeydi.
Şimdi tek düşünmen gereken gelecek planların, 2.ye başlayacağın üniversiten, kariyerin vb...:)
Kendine gelecek 5 yıla dönük bir program hazırlayabilirsin mesela, akademik ya da hobi olarak bugüne kadar yapmak istediğin her şeyi oraya ekle ve hepsine zaman ayırmaya çalış.
Git gide başının daha dik durduğunu farkedecek ve benliğini yeniden bulacaksın:)

ben artık üzülmüyorum mutluyum sen de ol gerçekten :) umrumda değil artık vatandaş.. tek derdim kurtulmak.

birşey soracağım ablan ne kadar sürede boşandı demiştin?

Abimle de konuştum simdi o da 1 seneden fazla surmeyecegini söylüyor. Mal paylaşımı sıkıntısı, velayet sıkıntısı yoksa ve sağlam şahitlerinizi varsa özellikle ortak arkadaslarınız her zaman daha geçerlidir.

içime su serpildi çok sağolun. ortak arkadaşımız yok ama, annemin komşusu eşimin eşyalarımı kapıya kadar taşıdığına filan şahit.

annemi de şahit yazdırsam? ona çok vaatler verildi. o da şahit. geçerli midir acaba?

içime su serpildi çok sağolun. ortak arkadaşımız yok ama, annemin komşusu eşimin eşyalarımı kapıya kadar taşıdığına filan şahit.

annemi de şahit yazdırsam? ona çok vaatler verildi. o da şahit. geçerli midir acaba?

Vaatler önemli degil. Onları dinlemez hakim. Anneni şahit yazdirabilirsin ancak cok etkili olmaz.
Senin apartman komşuların
Kırayı ödememiş, ne kadar zaman ödenmedi mal sahibinden kiranın odenmedigine dair kağıt alabilirsin
Bakire mısın, rapor al ama erkeklikle ilgili suçlamalarda bulunma
Ortak arkadaslarınız var mı sorumsuzluğunu destekleyecek veya onun evlilikle ilgili olumsuz davranışları için şahitlik edebilecek
Avukat daha ayrıntılı olarak bilgi verecektir

Simdi abimle tekrar tekrar konuşuyoruz da ( o ağır ceza avukatı ancak tavsiye olarak )
En kısası eşin dava açıldıktan sonra avukatlar birlikte buluştuğunuzda güzellikle boşanmaya razı edilmesinintavsiye ediyor.
İnatlaşacak durumları sokmayın strateji olarak
O da istediği taktirde, o da boşanmak için şahitler getirecektir.

ben artık üzülmüyorum mutluyum sen de ol gerçekten :) umrumda değil artık vatandaş.. tek derdim kurtulmak.

birşey soracağım ablan ne kadar sürede boşandı demiştin?

Canım ablam resmen karşı tarafı tehdit ederek anlaşmaya zorladı.
Onlar da bütün yatak odası sırları ortaya dökülmesin diye mecbur kaldılar bu duruma.
Mal paylaşımında da yine aynı yol denedi, kanunen zaten düğün takıları geline ait ama onu da istediler.
Ablam da bu sefer o çok değer verdiğiniz ve benim altınımla aldığınız lüks arabanızı satıp bölüşmek zorunda kalacağız deyince ona da tamam dediler.
İşlerin kolay olmasının sebebi sanırım ablamın avukat olmasıydı.
Bir hafta içinde içinde dilekçesini verip boşandı.
Ama sizde 2 aylık evli olduğunuz için anlaşmalı olmuyor sanırım, hukuken bilgili arkadaşlar da bunu söylüyor.
Önemli olan karşı tarafın ben boşanmak istemiyorum dememesi.
O da onayladığı taktirde zannetmiyorum ki çok çok uzun sürsün.
En fazla sizi bir aile danışmanına yönlendirirler, son kez düşünmenizi isterler.
Bu da 6 ayı geçmez canım.
Yani ablam kendi boşanması ile ilgili olasılıkları böyle anlatmıştı bize.

cnm daha gençsin ve başındayklen bu kadar sahipsizlik olmaz. henüz cicim ayları bu zamanlar böyle geçerse ilerisni hiç düşünmek istemiyorum. Bence en mantıklısı ayrılmak daha çok gençsin güzelim önünde uzun bir yol var hiç üzülme.

Vaatler önemli degil. Onları dinlemez hakim. Anneni şahit yazdirabilirsin ancak cok etkili olmaz.
Senin apartman komşuların
Kırayı ödememiş, ne kadar zaman ödenmedi mal sahibinden kiranın odenmedigine dair kağıt alabilirsin
Bakire mısın, rapor al ama erkeklikle ilgili suçlamalarda bulunma
Ortak arkadaslarınız var mı sorumsuzluğunu destekleyecek veya onun evlilikle ilgili olumsuz davranışları için şahitlik edebilecek
Avukat daha ayrıntılı olarak bilgi verecektir

Orada oturduğumuz apartmanda yalan bile söylerler benim aleyhime olurlar çünkü bütün apartman onların tanıdıkları şansıma :s ama şöyle birşey var faturalar ödenmedi 2 ay bunu ıspatlayabilirim sanırım. aynı zamanda bizim burada taksite girdiğimiz bir yer vardı 4 aydır da orayı ödemiyorlar. orası da bizim tanıdık. gidip ordan senetlerin fotokopisini alabilirim sanırım.

ortak arkadaşımız yok ama işte şahidim ailem ve ailemin üst komşusu.

ben delil toplamaya başlayayım bir an önce. faturalar işe yarar mı dersiniz? nerden alabilirim onları?

Simdi abimle tekrar tekrar konuşuyoruz da ( o ağır ceza avukatı ancak tavsiye olarak )
En kısası eşin dava açıldıktan sonra avukatlar birlikte buluştuğunuzda güzellikle boşanmaya razı edilmesinintavsiye ediyor.
İnatlaşacak durumları sokmayın strateji olarak
O da istediği taktirde, o da boşanmak için şahitler getirecektir.

yanlız boşanmak istemeyecek sanırım :s

dün aradı beni demiştim ya kaç gün üzerine, meğerse nasıl öğrendiyse dava açtığımı öğrenmiş. e devletten baktı sanırım çünkü tebligatın 15 gün içerisinde gideceğini söylemişlerdi.

gitmiş dedemleri aramış dava açtılar demiş..

bu arada dedem de annemi ve beni sildi boşanıyorum diye :D çok atraksiyonlu günler geçiriyorum :)

Canım ablam resmen karşı tarafı tehdit ederek anlaşmaya zorladı.
Onlar da bütün yatak odası sırları ortaya dökülmesin diye mecbur kaldılar bu duruma.
Mal paylaşımında da yine aynı yol denedi, kanunen zaten düğün takıları geline ait ama onu da istediler.
Ablam da bu sefer o çok değer verdiğiniz ve benim altınımla aldığınız lüks arabanızı satıp bölüşmek zorunda kalacağız deyince ona da tamam dediler.
İşlerin kolay olmasının sebebi sanırım ablamın avukat olmasıydı.
Bir hafta içinde içinde dilekçesini verip boşandı.
Ama sizde 2 aylık evli olduğunuz için anlaşmalı olmuyor sanırım, hukuken bilgili arkadaşlar da bunu söylüyor.
Önemli olan karşı tarafın ben boşanmak istemiyorum dememesi.
O da onayladığı taktirde zannetmiyorum ki çok çok uzun sürsün.
En fazla sizi bir aile danışmanına yönlendirirler, son kez düşünmenizi isterler.
Bu da 6 ayı geçmez canım.
Yani ablam kendi boşanması ile ilgili olasılıkları böyle anlatmıştı bize.

anladım cnm iyi yapmış ablan, müstehak böyle erkeklere :)

bizimki dün dedemleri aramış şikayet etmiş dava açtığımı :D beni de aradı 4 defa. açmadım. umarım boşanmak istiyordur. bugüne kadar aklı nerdeydi bilmiyorum neyi bekliyordu aramak içn :D

cnm daha gençsin ve başındayklen bu kadar sahipsizlik olmaz. henüz cicim ayları bu zamanlar böyle geçerse ilerisni hiç düşünmek istemiyorum. Bence en mantıklısı ayrılmak daha çok gençsin güzelim önünde uzun bir yol var hiç üzülme.

Sağolun :) 1 aya yaklaştı ben annemlere geleli hala umrunda değil. ben bunun baba olduğunu düşünemiyorum

Son düzenleme:
çok hayırlı bi iş yapıyosun sevgili saft, doğumgününde mesaj falan atmıştıya yumuşarsın sandı olmadı dahada üstüne düşmedi, yazık yaa adamım diye dolansın ortalarda, yuva kurmak ne kadar hayırlı bi işse bazen boşanmakta hayırlı olabiliyo, hakkında hayırlısı olsun bu süreci en az hasarla atlatmanı diliyorum

çok hayırlı bi iş yapıyosun sevgili saft, doğumgününde mesaj falan atmıştıya yumuşarsın sandı olmadı dahada üstüne düşmedi, yazık yaa adamım diye dolansın ortalarda, yuva kurmak ne kadar hayırlı bi işse bazen boşanmakta hayırlı olabiliyo, hakkında hayırlısı olsun bu süreci en az hasarla atlatmanı diliyorum

sağol canım benimm.. aynen dolansın ortalarda. rezil olacak millete. onlarda boşanmak ayıpmış çünkü çok. iyi olsun ona :)

bi de bugün aklıma geldi. evlilik içinde bana bazı hakaretler etmişti. bunları da dillendirsem mi mahkemede. bilezik konusunda aşırı üstüme gelince, "sizde yüz bol" demiştim. o da ailesine laf ettiğimi sandı halbuki yengesi anlatmıştı amcası da bunun gibiymiş diye. ben bunların zihniyetini kastederek demiştim. ailesi olduğunu sandığı içn bana "ahlaksız, terbiyesiz" gibi laflar kullandı."erkek olsaydın ağzını burnunu kırardım dua et" dedi. daha öncesinde de, "aklın kıt mı" tabiri kullandı bi kaç kere. bunu benden aşağı seviyede olduğu için bastırma çabası olarak görüyorum. bunları dilekçeye yazmadım. mahkemede konuşsam konuştururlar mı

sağol canım benimm.. Aynen dolansın ortalarda. Rezil olacak millete. Onlarda boşanmak ayıpmış çünkü çok. Iyi olsun ona :)

bi de bugün aklıma geldi. Evlilik içinde bana bazı hakaretler etmişti. Bunları da dillendirsem mi mahkemede. Bilezik konusunda aşırı üstüme gelince, "sizde yüz bol" demiştim. O da ailesine laf ettiğimi sandı halbuki yengesi anlatmıştı amcası da bunun gibiymiş diye. Ben bunların zihniyetini kastederek demiştim. Ailesi olduğunu sandığı içn bana "ahlaksız, terbiyesiz" gibi laflar kullandı."erkek olsaydın ağzını burnunu kırardım dua et" dedi. Daha öncesinde de, "aklın kıt mı" tabiri kullandı bi kaç kere. Bunu benden aşağı seviyede olduğu için bastırma çabası olarak görüyorum. Bunları dilekçeye yazmadım. Mahkemede konuşsam konuştururlar mı

tabiki konuştururlar ama sen özetle hakaret ve aşağılama dersin, manevi baskı falan dersin hakim örnek isterse anlatırsın en baştan direk bunları anlatma, avukat daha sağlıklı bilgi verecektir

ne garip bir adammış ilginç

Back