yok en son dün geceki mesajı. bi mesajla kutladı sadece.. bitmiş bu iş belli. hayırlısı olsun..
amin çok teşekkür ederim hepinize ilginizden dolayı. gelişme oldukça yazarım inşallah..
Her şer de bir hayır vardır...Böyle düşünün ve daha fazla kendinizi üzmeyin..İnanın hiç bir şey için hiç kimse için üzülmeye değmiyor..Allah gönlünüze göre versin her ne istiyor ve diliyorsanız..Bu arada doğum gününüz kutlu olsun rabbim bahtınızı açık şansınızı bol eylesin.Allaha emanet ol güzel kızım
çok teşekkür ederim ablacım Allah razı olsun desteğin için. güçlü olmaya çalışıyorum dualarınızı esirgemeyin :)
kesınlıklee o altınları verme.. bı kere bu ıslamda var..
kadın kendıne takılan altınları hakkında sadece kendısı soz sahıbıdır..
bunun para gozlulukle alakası yokkk.. sen ılerde esıne bıse olur dıye zor gunler ıcın o altınları saklıcaksın.
boylelıkle kadınları koruma altına almıs oluyor dınımız..
ve de eşinin şu hesapları neden gızlı.. sana hesap vermek zorunda sız ewlısınız yaa. ne demek hesap veremem.. sen calıssanda calısmasan da tum hesaplar ortaktır.. allahım nası boyle başlarına buyruk olabılıyorlar bunlar yaa..
Allah sizlerdende razı olsun canım benimm inan 2 gündür dualarımdasın..
altın bitince beni çalıştırır diyo arkadaş, o zamanda maaş kartını alıcak elinden gerekçe ne: borcum var, beni kıt kanaat geçindirip ereye borç yapıyo diye sormıcakmı bu kız, kumarmı oynuyo başkasınamı yediriyo nedir?
yok en son dün geceki mesajı. bi mesajla kutladı sadece.. bitmiş bu iş belli. hayırlısı olsun..
Amin çok teşekkür ederim hepinize ilginizden dolayı. gelişme oldukça yazarım inşallah..
İnan ki güzel şeyler anlatmanı çok istedim, çok bekledim, burada belki en kesin şekilde ayrılmanın en iyi olacağını düşünen ben bile...
İnsanda bir umut oluyor, ha anladı anlayacak, farkedecek...
Ne olmuş olursa olsun bir erkeklik yapacak da yuvasını kurtaracak diye gerçekten çok bekledim, hatta gündüz okuldayken koşa koşa eve geldim açtım konuyu ne oldu acaba diye.
Görüyorum ki canım, sen bu adama değil altın, kendini liğme liğme doğra ver mutlu da olamayacaksın, kendine ait bir yuvan da olamayacak.
Şimdi eskisinden daha net kararlılıkla söylüyorum, aza kanaat etmenin erdem olduğunun farkındayım ama mutluluk için geçerli değildir bu.
Sen el üstünde tutulman, başa taç edilmen gerekirken neden bu aileye ve bu adama sadece 'işçi'(ev işi, maddiyat kötü gider, dışarıda para kazanan ama onlara getiren) olasın...
Çok zor evet, üzülüyorsun, umuyorsun, bekliyorsun ama o kırıntıların üstüne basıp geçmezsen gerçekten hakettiklerini göremeyecek ve değerini yaşayamayaksın.
Birazcık cesaret, sonrası gün ışığı....
Canım benim ya üzdüm sizi farkındayım bunu nolur hakkınızı helal edin cümleten..
Ben de iki haftadır bugünü bekliyordum belki bugün kurtarır. Hadi bu kadar hata yaptın bari düzeltmesini başar diye ama.. bu adamda iş yok çok şükür ki çocuğum olmadan anladım.
nişanlıyken ama gerçekten böyle biri değildi çok duyarlıydı. parmağım kesilse kıyamazdı.
bugünü geçirdi ya böyle, içim acısa da acımasa da bitirmeye kararlıyım artık nasipse.
şu an tek üzüldüğüm 2 aylık bi evlilik için "boşanmış" sıfatını edinmek. akrabalarım en basiti ananem filan el üstünde tutardı beni bekarken. geçen benim için "dul karı mı olacaksın" tarzı iğrenç bir ifade kullandı :))
ben şimdi boşandım diye beni istemezler mi ne bileyim bunu düşünüyorum.
yoksa üzülmeyin inan mutluyum ben. evimi o kadar güzelleştirdim uğraştım ama şu an oraya bile gitmek istemiyorum burda ailemle çok mutluyum. ileriye bakıyorum artık. sadece dua edin nolur üzülmeyin benim içn bugünler de geçer, imtihan :)
Sen böyle güzel güzel yazdıkça var ya Allah yukarda, o eşinin gidip boğazına yapışasım, 2 tane patlatasım birçok şeyi haykırasım geliyor, bir şeyler yapması için.
Bizim üzülmemizin sebebi sana yaşatılanlar canım, en güzel hayalleri barındıran bu döneminde uğraştığın sorunlar.
O yüzden sen bizden değil, onlar senden dilese diyeceğim de sen affetsen inan ki biz, hadi biz affettik diyelim ama Allah affetmez...
Bir kere düzeltelim, dul değil bekar olacaksın:))
İkincisi ise bu yaşında kimsenin kolay kolay atlamayacağı bir tecrübeyi edinip, göğüs geriyorsun ki bu seni daha da güçlü kılacak hayatta.
Üçüncüsü ise bunran sonra hayatına girecek insanları hem kendi denginde tutacak, hem de çok mütevazi olmadan tuttuğunu koparan biri olacaksın.
Yaşadığın 2 ay çok kötü bir tecrübe kabul ama, önünde olan (yaradan uzun ömürler versin inşallah) 60-70 seneni, bu tecrübenle kurtaracakken 2 ayın da çok lafı olmaz gibi...
Varsın bu tecrübenin adı dul olsun, hatta karadul desinler.
Kendini ve geleceğini kurtardın canım sen.
Canım benim ya üzdüm sizi farkındayım bunu nolur hakkınızı helal edin cümleten..
Ben de iki haftadır bugünü bekliyordum belki bugün kurtarır. Hadi bu kadar hata yaptın bari düzeltmesini başar diye ama.. bu adamda iş yok çok şükür ki çocuğum olmadan anladım.
nişanlıyken ama gerçekten böyle biri değildi çok duyarlıydı. parmağım kesilse kıyamazdı.
bugünü geçirdi ya böyle, içim acısa da acımasa da bitirmeye kararlıyım artık nasipse.
şu an tek üzüldüğüm 2 aylık bi evlilik için "boşanmış" sıfatını edinmek. akrabalarım en basiti ananem filan el üstünde tutardı beni bekarken. geçen benim için "dul karı mı olacaksın" tarzı iğrenç bir ifade kullandı :))
yoksa üzülmeyin inan mutluyum ben. evimi o kadar güzelleştirdim uğraştım ama şu an oraya bile gitmek istemiyorum burda ailemle çok mutluyum. ileriye bakıyorum artık. sadece dua edin nolur üzülmeyin benim içn bugünler de geçer, imtihan :)
Ahh...!! bu büyükler akılları sıra böyle konuşarak sizi bizleri kararımızdan vazgeçirecekler..2 aylık da olsanız 2 yıllıkda olsanız hayat sizin hayatınız benim teyzemin kızıyla nikahımız aynı gündü..Ben ite kalka 25.yıla girdim teyzemin kızı 3 aylıkken eşinden boşandı Bazen konuşuyoruzda acaba hangimiz doğru olanı yaptık.
Birimiz bu evlilikten bu adamdan hayır gelmez dedi 3 aylık evliyken herşeyi arkada bırakıp baba evine döndü.Diğerimiz mücadele yolunu seçti evlilik yolunda ilerledi.
Teyzemin kızına söylenmeyen söz kalmadı daha 18 yaşındayken dul damgası vuran kızın huyu kötü diyen yok artık 3 aylıkken eşini ne kadar tanımışda boşanmış var bu işte bir bit yeniği diyen kısaca ağzı olan konuştu durdu.........
Teyzem en büyük destekçisi oldu zor olan ilk günler dimdik ayakda duran yıkılmayan kazanıyor devir böyle bir devir çünkü desinler boşverin konuşsunlar duymayın baksınlar görmeyin...
İnşallah boşanmaz orta yolu doğru yolu bulursunuz..Hele bir babanız gelsin..
Ama 2 gündür okuduklarım yazdıklarınız karşısında heleki özrü kabahatinden büyük olan mesajı vs..İnsanı ikilemde bırakıyor bir yanım düzelir derken diğer yanım bu adam 2 ayda rengini belli etmiş değişmez yazık kıza diyor..
Bu arada benden taraf hakkım helal olsun sizee keşke yardımcı olabilsek burda yapılan yorumlar dışında elimizden birşey gelmiyor.Tek yaptığımız üzmeyin kendinizi demek tekrar ediyorum kim olursa olsun söylenen ne olursa olsun kulak arkası edin..Çünkü hayat sizin hayatınız onların değil onlarda kendilerince haklı kimse kimsenin yuvasının yıkılmasını istemez helede bu evlatsa torunsa kısaca sevdiği değer verdiği ise asla istemez.
Konunuzu sessizce takip eden biri olarak son olanlara hem üzüldüm, hem sevindim. Üzüldüm çünkü bir kadın, bir eş olarak o adamdan çok insani beklentileriniz var, bir selam, bir haber gibi. Ama gelmemiş. Sevindim, çünkü duygusallığınızı kullanıp sizi bir şekilde ikna edebilse, veya düzelmiş görünüp adım adım aklınıza girse sonunda canı yanan yine siz olacaktınız. Bu artık o kadar bâriz ki. O insandan değil koca, hiçbir halt olmaz. En iyi ihtimal paralarınızı har vurup harman savurmuş olsa, durumu pişmanlıkla ve açıklıkla dile getirip evliliğini yoluna çok güzel sokabilirdi. Böyle bir durumda sizin zaten o altınları eşinizden sirgemeyeceğinizi konuyu biraz olsun bilen herkes anlamıştır. Ama ortada neyin döndüğü bile belli değil, ve siz şu duruşunuzda çok haklısınız. Karşı taraf şeffaf olmak adına bir şeyler yapmadığı takdirde yapacaklarınızda da çok haklı olacaksınız. Kimsenin anlamadan dinlemeden sizin vicdanınızı rahatsız etmesine izin vermeyin. Hiçbir kocanın karısını hem bu denli yok sayıp hem onu söğüşlemeye çalışmaya hakkı olamaz. Nokta.
Dedenizin, anneannenizin, ve bilimum yaşını başını almış akrabalarınızın medeni hâlinizle ilgili söylediklerini duymamaya çalışın. Mutlaka zorunuza gidiyordur, ama işte artık öyle bir dünya yok. O söyledikleri kendi zamanlarının gerçekleri. Canınızı sıkanlar mutlaka çıkacaktır, ama siz önünüze bakın. Yok, yuvanı kurtar, çabala, sen dişi kuşsun, erkektir ne yapsa yeridir sen çekeceksin ki evliliğin yürüsün gibi martavalları duymanız çok olası. Bir şekilde duymayacaksınız. Çünkü bir kere ortada yuva falan yokmuş. Olsa bile onu kurtarmak söz konusu olduğunda eşler beraber çabalar bunun için. İnsanlar hayat arkadaşı olmak için evlilik yapar, evliliğin içine etmekte ısrar eden eşlerine rağmen tek başlarına ve ite kaka evliliği sürdürmek için değil. Konunuza gerçekten çok üzüldüm, ama benim de düşüncem bu yönde. Tanrı yardımcınız olsun.
Allah size de kolaylık versin umarım güzel bir hayatınız olmuştur bundan sonra da olur :)
teyzenizin kızı sonra ne yaptı peki değerini bilen biri çıktı mı karşısına? ona da baya toplum baskısı yapılmış..
etrafımı da anlıyorum aslında ama ananemi anlamıyorum. ona kalsa ölsen de orada öleceksin. yıldırmak için her yolu deniyorlar ama eşim düzelmediği müddetçe çeviremeyecekler kararımdan inşallah.
cnm emanet deyince aklıma geldibir tanıdığımız evlenmişti evlenirken hiçbirşey anlamadı tabi görünürde herşey ortaklaşa iki aile tarafından yapılmıştı.sonra nemi oldu evlendiler 1 hafta sonra kayınvalidesi gelinliği istemiş satın aldık diye bilinen gelinlik kiralıkmış,kız şok tabi açıklamada yok kayınvalide temizletip getireyim diye almış gelinliği.neyse ertesi gün kv. kp. ikisi bir gelmişler taktıkları biezik ve seti istemişler onlarda kiralıkmış düğün olsun 1 haftaya geri getiririz demişler senet yaparak kiralamışlar.neyse bunla bitse gene iyi düğünü erkek tarafı yapar ya salonu falan onar tutar kp. demiş ayın 22 sine salona ödeme yapılacak tanıdıkmış adam sdece kapora verilmiş onada senet yapmışlar oğlana demiş takılan paraları verin.kız trafı yapması gereken herseyi yaptı eşyalarda da aynısı oldu esya bakarlarken kv.kp. ısrarla bi tanıdık var ordan alınacak demişler erkek tarafına ait mobilyalara neyse tamam diyo kız tarafı kp. diyo siz gidin beğenin ben gider alırım getirtirim evinize diyo.bunlar gidip beğenmişler esyalar 15 güne gelmiş eve ama k.p bi kuruş para ödememiş onada senet yapmışlar tanıdık diye yarısını ünümüzdeki ay diğer yarısınıda ondan sonraki ay vereceğiz demişler.kp. diyorki ben 300 tl sini verdim kalanı size ait 2 taksitte ödeyin.kız çalışmıyo oğlan asgari ücret alıyor ve dahası takılan takılar emanet kalan paralarıda kp.ister düğün salonuna vereceğim diye geriye birtek 9 tane çeyrek ve yonca takılanlar kalıyor onlarda ne mobilyaya yeter nede baska birşeye.kız biranda bunları duyunca sok tabi hiçbir tepki verememiş oğlana diyo bu8 ne senin haberin varmıydı gelinlikle salondan haberim vardı ama mobilyalardan yok demiş.e napcaz diyo kız babandan istesek yardımcı olmazmı demiş damat.kız tamam diyo ertesigün babamla konusmaya gideyim ben oğlan işe kız topluyo eşyalarını baba evine.anlatıyo bole bole diye dünürlerde şok tabi boşanmak istiyorum diyo kızın babası gene ii niyetli diyor kızım olan olmuş napalım millete rezilmi olalım kimse duymasın abinle konusurum almanyada yasıyor abisi borç isterim diyor.adamında borcu var tabi kredide çekemio.neyse kimseyle muhattab olmadan borçlar tek seferde abisi tarafından kzıın kapatılıyor.bizim tanıdıklar bi akşam dünürlerine gidiyorlar oturmaya neden boyle yaptınız diye durumunuz olmadığını söyleseydiniz biz zaten yardımcı olurduk bi tanecik kzıımız var diyolar cevap ne biliyormusunuz? kim demiş durumumuzun olmadığını biz sizin kzıı istemedik gelin diye oğlan tutturdu kendi istedi kendi aldı düğününüde kendi yapsın bizi ilgilendirmez demişler.millete akrabalara rezil olmayalım diye aracı oldum eşyalarını herseylerini aldım işte ödesinler demiş.( k.p in halasının torunu varmş oğlana onu almak istemişlerde) bu sefer işler değişmiş tabi oğlana diyorlar durum bu ailen böyle soyledi eger ki ben karımı seviyorum diyorsan gelin yanımıza yakın biryere ben sizi kollarım ama hala daha ben,im ailem diyorsan kızımı alıp giederim damatta ailesinin yaptıklarından sonra tabi kız tarafına yoğunlaşıyor şimdi çocukları oldu 5 ay oldu.inanmayacaksınız ama hani bebek doğunca takılan takılar varya k.v. gelip onları istemiş ya bizim tarfın taktıklarını verin baride ablası oğlanın sünet yapacak tümletip çeyrekleri diğer toruna sünnette takmak için zincir yapacaklarmış.takılanda kzıın dediğine göre 4 çeyrek 2 maşallah bişeyde yok yani doğru dürüst.bu arada oğlan 22 kız 19 yasında küçükler daha kzıın babsı sahip çıkıo ikisinede son olayda artık resti çektiler su an kızın tarfaından kimse görüşmüyor diğer tarafla arada gidilecekse oğlan tek gidip geliyor kız diyo evime geldiğinde iki üç paket makarman olsun aa benim bittiydi birini alayım bari deyip alıp gidermiş hep böyleymiş.oyle yada böyle evliler hala ama allahtan oğlan iyi kızın babasıda shaip öıkıyor yoksa onlara pabuç bıraksalar kızda küçük çok ezerlerdi çok.kız diyor beniistemediklerini soyleseylerdi yada belli etselerdi zaten evlenmezdim napayım diyor.bu arad 4 katlı evleri var oğlan tarafının birinde ablası oturuyor birinde kendileri diğerlerinde kiracılar var k.p emekli k.v emekli hemde banka emeklisi ikiside.
Şu an zaten durumu sadece duygusallıkla kurtarabilecekken buna bile yanaşmamış olması benim bu evlilikte bir önemim olmadığını gösteriyor. sevmemiş demek ki..
akrabalar canımı yakıyor ama dimdik durmaya çalışıyorum. geçen ananeme onu dedim. bu evliliğn vebali sadece benim boynumda değil diye. tamam benim evlilik içerisinde de hatalarım var bu ayrılıkla alakalı olmayan ama.. o olgun ya güya onun beni yetiştirmesi gerekirdi.
olan oldu artık varsın gitsin yoluna :)
söz sahibi değilmişim, "ne kıymetli altınların varmış" demişti bana. "ne kadar kıymetliler ki demiştim bana eziyet ediyorsun onlar için." Allah alacak hakkımı ondan. sabrediyorum ben.. şöyle düşünüp rahatlıyorum. Allah onları da bizi de imtihan etti. biz ailecek doğru olanı yaptık. evliliği kolaylaştırdık. bundan sonrası Allah'la aralarında onların..
aminnn. sizin de dar zamanınızda dualarıyla yetişenleriniz olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?