ben saft'ın yorumlarını arattım onu hala goremedım kırayı kım odemıs faturaları kım odemıs
o zaman tek secenek ya calısmıyor(bu kotunun ıyısı) yada kumar....
ya kumar, ya gece hayatı ya da ailesinin borcu var bunu yiyolar
gecve hayatı olsa kız bılmıcekmı ? eve gec gelıcek fark edıcek
aılesının borcu var veyahut aılesıne bır sekılde bır oyun var ama benım aılem sahsen benım mısal kk borcuxmıcın ceyız borcum ıcın asla ama asla kcoamda bılezık bozdurmuyor olsun dıretmez karısamaz
zıra esımın aılesıde oyle ha kızın haberının olmadıgı bısey gıbı gozukuyor
nedense kumar daha yuksek bı ıhtımal gıbı gelıyor bana
Doğum günün kutlu olsun
Umarım hakkında en hayırlısı olurAllah gönlüne göre versin..
amin canım çok teşekkür ederimmm :)
anladığınıza sevindim :) kumar oynadığını da sanmıyorum da, bileziklerin emanet alındığını düşünüyorum artık. hani maddiyatçısınız dediniz ya, bir de ben bugün altınları verdim diyelim. o kadar geniş çevresi durumu iyi akrabaları varken 2000 tl borç bulamıyor, yarın birgün hamile kalsam doğum masrafımı nereden bulacak? eve ebe mi getirecekler?
ben daha ilerisini düşündüm ve defalarca güzel güzel konuştum. saklıyor da saklıyor. bana hesap vermek zorunda değilmiş.
hatta daha da ileriye gideyim benim bi mahkemem vardı biriyle. vekalet ücreti ödemek zorunda kaldım. evlenmeden önce eşimin mahkemeden haberi vardı. evlenince borcumu sahiplendim ona ödetmedim takılarımdan bozdurcam dedim. çünkü ödeyecek durumunun olmadığını biliyorum. demesin mi bana "madem öyle kendi borcun için niye bozduruyosun" diye.. şok oldum. ben çalışmıyorum kocam para vermiyor ödemeyip hapse mi gireyim? yahut ne karşılığnda kapatayım bu borcu. insan karısına, namusuna bu lafı kullanır mı?
borç dediğm de küçük bi meblağ çıktı zaten de.. ama yine de çok ağırıma gitti.
bu cümlesinden tek anladığım bileziklerin emanet olduğu..
Dürüstlük ne kadar önemli değil mi..
Eşin en baştan bileziklerin emanet olduğunu ve ya borç olduğunu sana söyleseydi en azından bilirdin,sorun olmazdı..
"Hesap vermek zorunda değilim" nasıl bunu söyleyebilir!!Tabi ki hesap vermek zorunda!! Hem de her konuda!! Senin endişeni,huzursuzluğunu gidermek zorunda.. Canım iyi dayanmışsın...
Son durum ne,sen nasılsın?
bunun maddiyatçılıkla ne alakası var onlar isteyince maddiyatcı olmuyorda biz vermeyince mi oluyoruz. benim eşimin gelecek parası vardı o gelmeden 10 bin tl istedi gelince vericem dedi ki 1 ay sonra gelicekti tamam veririm dedim ama senet isterim dedim tamam dedibende az degilim hani ama napalım hayat böyle sonra tekmeyi yada kazıgı yeyince ah vah etmemek için tedbirli olmak lazım ne demişler kapını kilitle komşunu hırsız çıkarmaaa
cnm emanet deyince aklıma geldibir tanıdığımız evlenmişti evlenirken hiçbirşey anlamadı tabi görünürde herşey ortaklaşa iki aile tarafından yapılmıştı.sonra nemi oldu evlendiler 1 hafta sonra kayınvalidesi gelinliği istemiş satın aldık diye bilinen gelinlik kiralıkmış,kız şok tabi açıklamada yok kayınvalide temizletip getireyim diye almış gelinliği.neyse ertesi gün kv. kp. ikisi bir gelmişler taktıkları biezik ve seti istemişler onlarda kiralıkmış düğün olsun 1 haftaya geri getiririz demişler senet yaparak kiralamışlar.neyse bunla bitse gene iyi düğünü erkek tarafı yapar ya salonu falan onar tutar kp. demiş ayın 22 sine salona ödeme yapılacak tanıdıkmış adam sdece kapora verilmiş onada senet yapmışlar oğlana demiş takılan paraları verin.kız trafı yapması gereken herseyi yaptı eşyalarda da aynısı oldu esya bakarlarken kv.kp. ısrarla bi tanıdık var ordan alınacak demişler erkek tarafına ait mobilyalara neyse tamam diyo kız tarafı kp. diyo siz gidin beğenin ben gider alırım getirtirim evinize diyo.bunlar gidip beğenmişler esyalar 15 güne gelmiş eve ama k.p bi kuruş para ödememiş onada senet yapmışlar tanıdık diye yarısını ünümüzdeki ay diğer yarısınıda ondan sonraki ay vereceğiz demişler.kp. diyorki ben 300 tl sini verdim kalanı size ait 2 taksitte ödeyin.kız çalışmıyo oğlan asgari ücret alıyor ve dahası takılan takılar emanet kalan paralarıda kp.ister düğün salonuna vereceğim diye geriye birtek 9 tane çeyrek ve yonca takılanlar kalıyor onlarda ne mobilyaya yeter nede baska birşeye.kız biranda bunları duyunca sok tabi hiçbir tepki verememiş oğlana diyo bu8 ne senin haberin varmıydı gelinlikle salondan haberim vardı ama mobilyalardan yok demiş.e napcaz diyo kız babandan istesek yardımcı olmazmı demiş damat.kız tamam diyo ertesigün babamla konusmaya gideyim ben oğlan işe kız topluyo eşyalarını baba evine.anlatıyo bole bole diye dünürlerde şok tabi boşanmak istiyorum diyo kızın babası gene ii niyetli diyor kızım olan olmuş napalım millete rezilmi olalım kimse duymasın abinle konusurum almanyada yasıyor abisi borç isterim diyor.adamında borcu var tabi kredide çekemio.neyse kimseyle muhattab olmadan borçlar tek seferde abisi tarafından kzıın kapatılıyor.bizim tanıdıklar bi akşam dünürlerine gidiyorlar oturmaya neden boyle yaptınız diye durumunuz olmadığını söyleseydiniz biz zaten yardımcı olurduk bi tanecik kzıımız var diyolar cevap ne biliyormusunuz? kim demiş durumumuzun olmadığını biz sizin kzıı istemedik gelin diye oğlan tutturdu kendi istedi kendi aldı düğününüde kendi yapsın bizi ilgilendirmez demişler.millete akrabalara rezil olmayalım diye aracı oldum eşyalarını herseylerini aldım işte ödesinler demiş.( k.p in halasının torunu varmş oğlana onu almak istemişlerde) bu sefer işler değişmiş tabi oğlana diyorlar durum bu ailen böyle soyledi eger ki ben karımı seviyorum diyorsan gelin yanımıza yakın biryere ben sizi kollarım ama hala daha ben,im ailem diyorsan kızımı alıp giederim damatta ailesinin yaptıklarından sonra tabi kız tarafına yoğunlaşıyor şimdi çocukları oldu 5 ay oldu.inanmayacaksınız ama hani bebek doğunca takılan takılar varya k.v. gelip onları istemiş ya bizim tarfın taktıklarını verin baride ablası oğlanın sünet yapacak tümletip çeyrekleri diğer toruna sünnette takmak için zincir yapacaklarmış.takılanda kzıın dediğine göre 4 çeyrek 2 maşallah bişeyde yok yani doğru dürüst.bu arada oğlan 22 kız 19 yasında küçükler daha kzıın babsı sahip çıkıo ikisinede son olayda artık resti çektiler su an kızın tarfaından kimse görüşmüyor diğer tarafla arada gidilecekse oğlan tek gidip geliyor kız diyo evime geldiğinde iki üç paket makarman olsun aa benim bittiydi birini alayım bari deyip alıp gidermiş hep böyleymiş.oyle yada böyle evliler hala ama allahtan oğlan iyi kızın babasıda shaip öıkıyor yoksa onlara pabuç bıraksalar kızda küçük çok ezerlerdi çok.kız diyor beniistemediklerini soyleseylerdi yada belli etselerdi zaten evlenmezdim napayım diyor.bu arad 4 katlı evleri var oğlan tarafının birinde ablası oturuyor birinde kendileri diğerlerinde kiracılar var k.p emekli k.v emekli hemde banka emeklisi ikiside.
Ailesinin ödeyeceği borçları ödeyeceğimizi bile bilsem itiraf etse, ailesine tavrım iyice değişirdi ama eşimi sahiplenirdim. Ama ailesiyle bir olduğu için bu duruma geldik. Hala kendini evinin oğlu sanıyor ev reisi olamadı :)
Bugün doğumgünüm belki dedim yemeğe filan çıkarır ama sadece gece attığı mesajla kaldı :)
Tek derdi altınmış ben yokmuşum iyice dank etti yani.
İyiyim ama, dün ikinci bir üniversite içn kayıt yaptım bir kursa yazıldım, iş başvuruları yapıyorum. Boşanıp önüme bakmayı düşünüyorum. Belki bundan sonra karşıma beni sahiplenecek biri çıkar :) nasip..
Allah yolunu bahtını açık etsin. Doğum günün kutlu olsun
Şimdi kendi hayatına,okulunu bitirmeye bak.. Küçük bir tavsiye, evlilik için sakın acele etme,işini oturt,hayatını oturt sonra hayırlısıyla mutlu bir yuva kurarsın..
Ailesinin ödeyeceği borçları ödeyeceğimizi bile bilsem itiraf etse, ailesine tavrım iyice değişirdi ama eşimi sahiplenirdim. Ama ailesiyle bir olduğu için bu duruma geldik. Hala kendini evinin oğlu sanıyor ev reisi olamadı :)
Bugün doğumgünüm belki dedim yemeğe filan çıkarır ama sadece gece attığı mesajla kaldı :)
Tek derdi altınmış ben yokmuşum iyice dank etti yani.
İyiyim ama, dün ikinci bir üniversite içn kayıt yaptım bir kursa yazıldım, iş başvuruları yapıyorum. Boşanıp önüme bakmayı düşünüyorum. Belki bundan sonra karşıma beni sahiplenecek biri çıkar :) nasip..
tedbir her zaman iyidir tabi. iyi yapmışsın. bi lafı vardır büyüklerin. 50 yıllık bile evli olsan bi gözün açık uyuyacaksın. bunun antropozu var bunalımı var. çocuklarını büyütür gençliğini verirsin gider biri için seni ortada bırakır hiç bir türlü güven olmaz erkek milletine. bizim bi tanıdığın başına geldi en basiti. kadın acı içinde vefat etti. kocası 25 yıllık görüştüğü kadınla şimdi hayatını yaşıyor.
ay inanmıyorum ya.. insanlar ne kadar çiğ. para için nasıl bu kadar düşülebiliyor.. insan torununa takılana göz diker mi.. baya benzettim durumumuzu. demek çocuk olması da değiştirmiyor nasıl başlıyorsa öyle gitmiş. Allah yardımcısı olsun üzüldüm gerçekten. ama bi tek avantajı var ki kocası yanında. demek kızı seviyor.
bizde o yokgüya bensiz yapamaz, beni asla bırakmazdı. ama ailesini seçti :)
evet cnm çok sveiyor kızımızı ama bizim akrabalarda çocuğu çok seviyor çok sahipleniyorlar çocuk ta farkında hersyein zaten ama onlarda ailesi ne deisn ne yapsın onları bu sekilde cezalnadırıyor oda evine adım bile atamıyorlar su an ki yine onca seye rağmen gelip gidiliyordu ama bebeğe takılan atınları istedikleri zaman bu sefer çocuk ailesine sert çıktı bayağı hemde gelmeyin evime falan demiş sildim sizi annesi yine ne dese beğenirsin hep o aşif... yüzünden bize bunları yapıyorsun sen ne biçim evlatsın demiş sütüm haram demiş sana çocukta dayanamamış asıl siz nasıl ana babasınız asıl benim evlatlığım size haram demiş .bayağı kavga olmuş ama yine varya kızın annesi babası çocuğa ne dese beğenirsin oğlum ana baba naısl olursa olsun atılmaz silinmez tamam biz bu satten sonra görmek gelmek gitmek istemneyiz kızımızıda muhattab etmeyiz ama sen oılmaz sen gideceksin demiş.yazık reşit amcada yine allah korkusu vardır hep yani tatlım çok ,nsanlar var düşücesiz bencil çok insnalar var düşünceli iyi niyetli kimilerine iyileri kimilerine de kötüleri dnek geliyor işte.allahım herkesi hayırlı sevgili iyi kullarla karsılastırsın.en azından allah korkusu osun içlerinde.
Canım özellikle bu saate kadar bekledim, belki bir şeyler olmuştur, yapmıştır diye merakla bekliyorum.
Öğleden sonra olmadı, gelmedi demişsin ama belki akşam olmuştur diye düşündüm:44:
canım cok uzuldum senın adına..evlılıkte hüsrann kotuhakkında hayırlısı olsun ..yasın da cok kucuk daha..senı etkılemek ıstemem cıddı bır konu..ama bızı haberdar et..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?