benim kızım yazın 2,5 yaşında olacak hem anneanne hem babaanne baktığı için kreşi seneye düşünüyordum ama akran ihtiyacı olduğunu farkedince güvenilir bir kreşle görüştüm (neşe erberk) şimdilik cumartesi günleri oyun grubuna gideceğiz seneye başlayacak
bu gereksiz detay bilgiden sonra şunu söyleyeyim bana verdikleri broşürde çocuklar hastayken kreşe gönderilmemesi rica ediliyordu, ya da doktordan bulaşıcı değil raporu isteniyordu. hatta geçen cumartesi kızım da ben de hastaydık kreşten arandık ben hasta olduğumuzu söyleyince haftaya bekliyoruz dediler.
acaba böyle bir hassasiyeti olan bir kreşe mi verseniz?
bağışıklık gelişimi tabi ki iyi birşey ama bazen de çocuklar perişan oluyor
Aşı kartınız yokmu?arkadaşlar.
şimdi bi arkadaşma konuştum. suçiçeği, rotavirüs ve hepatit a aşısı oldumu dedi.
hepatit a yı kesin oldu onu biliyorum.
suçiçeğini de olmuştur heralde. zorunlu diye biliyorum.
amma rotavirüs olmadı.
ne dersiniz
Çocuğa göre değişir...
Benimki çok hastalanmadı başladığında 25 aylıktı ve anne sütü almaya devam ediyordu.
Ama okulda öğretmenleri biz de ilk başladığımız yıl çok hasta olduk; şimdi alıştık diyorlar. Düşünü ki onlar yetişkin; yıllarca okula gitmişler ama çocukların hastalıkları daha farklı olduğu için hasta olmuşlar. Bağışıklık sistemleri böyle gelişiyor.
Açıkçası benim oğlum öyle okula gidemeyecek kadar hasta olmadı; bir de burada kreşe hasta olan çocuklar da geliyor mecburen
Hemşire var; gerekirse odasındaki yatakta da yatırıyor; ya da isteyeni uyku odasına götürüyor.
Hastalığa çare yok; ne kadar küçük o kadar kolay bağışıklığı gelişir. Tabibi bu aşamaya kadar mikroplarla karşılaşma oranı da önemli. Benim evim hiç steril olmadı; oğlum sürekli yerde oynadı; öyle çamaşır suları ile her gün yer falan silinmedi. Mikrobu vs. tanıdı; bağışıklığı gelişti.
Kolay gelsin; çok da düşünmeyin hastalanacak diye tüm çocukların düşerek yürümeyi öğrendiği gibi hastalanarak hasta olmamayı öğreniyor vücut.
Aşı kartınız yokmu?
Rota virüs olaydı iyiydi.Bu aylarda menenjit aşısı var onu atlamayın.aşı kartım var.
şu an işteyim. aşı kartı evde.
ama rotavirüs olmadı.