Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 2,5 yaşındaki oğlum kreş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

bitkisel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
468
335
herkese merhaba bayanlar.
daha önce de bakıcımla ilgili konu açmıştım.
son durum bakıcımı işten çıkarıcam.
yalnız kreş mi yeni bakıcı mı .
ne yapmalıyım, kararsızım.
aslında kreşe vermek istiyorum. çocuğum hem oyun oynar, arkadaş edinir.
ancak tek korkum hastalık.
kreşe ilk gittiklerinde çok mu hasta oluyorlar.
lütfen yardım edin.

çocuğunun gelişimi için kreş bence hastalık derken gnelde hasta olan çocukların okula gönderilmemesini istiyo öğretmenler

Şöyle ki şimdi kreşe göndermediniz diyelim ilk okula kadar idare ettiniz.Eee bu çocuk ilk okulda da hasta olabilir.
Kızımı 14. ayından beri kreşe göndermek zorunda kaldım.Şimdi 27 aylık ve çok memnunum.Hastalıklar geçici dönem oluyor lakin sonra bağışıklık kazandığından nadir oluyor.

Kesinlikle ilk sene çok hasta oluyorlar ıkı haftada bır doktordayuz bız ılk senelrı oldugundan

Ama sonra rahat edersiniz

Hıc düşünmeyın krese verın uygun guzel temız bır yer bulursunuz insallah

çok sık hasta olan bi çocuk değil.
ama benim işim izin almaya çok müsait değil ve gurbetteyim.
inşallah çok hasta olmaz.
artık bakıcıyla uğraşmak istemiyorum.

zaten kreşi buldum.
güvenilir bir yer.
dediğim gibi tek korkum hastalık.
dönem olarak iyi bi dönemdeyiz sanırım.
nisanda bitince grip salgını bitisyormuş

buradaki yorumlara güveniyorum , valla hep haklı çıkıyosunuz ne diyim:)

En iyisi kreş evet ilk başlarda biraz sık hastalanıyorlar ama zamanla bünyeleri daha da güçleniyor. Oğlumda geçen sene çok hastalanmıştı ama bu sene maaşallahı var.

ya hepsi mi çok hastalanıyo.
belki benimki çok hastalanmız
illa ki hastalanacak diyosunuz yani.

benim kızım yazın 2,5 yaşında olacak hem anneanne hem babaanne baktığı için kreşi seneye düşünüyordum ama akran ihtiyacı olduğunu farkedince güvenilir bir kreşle görüştüm (neşe erberk) şimdilik cumartesi günleri oyun grubuna gideceğiz seneye başlayacak
bu gereksiz detay bilgiden sonra şunu söyleyeyim bana verdikleri broşürde çocuklar hastayken kreşe gönderilmemesi rica ediliyordu, ya da doktordan bulaşıcı değil raporu isteniyordu. hatta geçen cumartesi kızım da ben de hastaydık kreşten arandık ben hasta olduğumuzu söyleyince haftaya bekliyoruz dediler.
acaba böyle bir hassasiyeti olan bir kreşe mi verseniz?
bağışıklık gelişimi tabi ki iyi birşey ama bazen de çocuklar perişan oluyor

yaşadığım yer öyle büyük bi yer değil. siz istanbuldasınız galiba. ben ilçedeyim. taşra yani.
çok alternatiim yok .

inanın belki sizinkinden daha küçük ve gelişime kapalı bir şehirde yaşıyorumdur elazığ

ya amaaan boşverin kış bitti zaten çok hasta olmaz bence, artık çocuklar çok uyanıklar bizim çocukluğumuzdan çok farklı, kreşlerde öyle güzel aktiviteler yapılıyor ki tam yaşı, sıkmayın canınızı verin kreşe

benim kızım da 2,5 yaşında.kreşe gidiyor 6 aydır.

her çocuk evde de olsa hasta oluyor.ama zaten kış bitti.

bakıcı bu süreçte bir şey veremiyor çocuğa.

Çocuğa göre değişir...

Benimki çok hastalanmadı başladığında 25 aylıktı ve anne sütü almaya devam ediyordu.

Ama okulda öğretmenleri biz de ilk başladığımız yıl çok hasta olduk; şimdi alıştık diyorlar. Düşünü ki onlar yetişkin; yıllarca okula gitmişler ama çocukların hastalıkları daha farklı olduğu için hasta olmuşlar. Bağışıklık sistemleri böyle gelişiyor.

Açıkçası benim oğlum öyle okula gidemeyecek kadar hasta olmadı; bir de burada kreşe hasta olan çocuklar da geliyor mecburen

Hemşire var; gerekirse odasındaki yatakta da yatırıyor; ya da isteyeni uyku odasına götürüyor.

Hastalığa çare yok; ne kadar küçük o kadar kolay bağışıklığı gelişir. Tabibi bu aşamaya kadar mikroplarla karşılaşma oranı da önemli. Benim evim hiç steril olmadı; oğlum sürekli yerde oynadı; öyle çamaşır suları ile her gün yer falan silinmedi. Mikrobu vs. tanıdı; bağışıklığı gelişti.

Kolay gelsin; çok da düşünmeyin hastalanacak diye tüm çocukların düşerek yürümeyi öğrendiği gibi hastalanarak hasta olmamayı öğreniyor vücut.

arkadaşlar.
şimdi bi arkadaşma konuştum. suçiçeği, rotavirüs ve hepatit a aşısı oldumu dedi.
hepatit a yı kesin oldu onu biliyorum.
suçiçeğini de olmuştur heralde. zorunlu diye biliyorum.
amma rotavirüs olmadı.
ne dersiniz

ayyyy. ben de öyle titiz biri hiç olamadım:)
benim evim de steril değil, benim ki de mikroba alışıktır heralde.:)

bence kreş daha iyi..vücudumuz mikropta almalı dimi..hem ev içinde pek tanımadığımız tek bir kişiyle büyüğüceğine kreşte hem arkadaş edinir hem paylaşmayı öğrenir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…