Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
herkese merhaba bayanlar.
daha önce de bakıcımla ilgili konu açmıştım.
son durum bakıcımı işten çıkarıcam.
yalnız kreş mi yeni bakıcı mı .
ne yapmalıyım, kararsızım.
aslında kreşe vermek istiyorum. çocuğum hem oyun oynar, arkadaş edinir.
ancak tek korkum hastalık.
kreşe ilk gittiklerinde çok mu hasta oluyorlar.
lütfen yardım edin.
benim kızım da rota virüs aşısı oldu.Rota virüs hastalığını geçirdiğinde 3 günde atlattık.Ev sahibimin torunu aşı yapılmamıştı.1,5 ay çocuk çekti.Demek ki bünyeye de bağlı.rotavirüs aşısı olmaması iyi birşey bence
bu aşı 3 aylıkken yapılıyor bir ay sonra diğer dozu. o dönem bilgisine güvendiğim sağlıkçı arkadaşlara sormuştum önermediler doktorlar bile çocuklarına yaptırmıyordu ben de yaptırmadım. kızım bir yaşındayken rotavirüs kaptı sadece ishal sorunu vardı pişman olmuştum neden yaptırmadım diye ve arkadaşlarıma çıkıştım :) iyi ki yaptırmadın dediler çünkü bulunduğum şehrin en iyi çocuk doktorlarından biri isyan ediyormuş. ailelerin bilinçsizce yaptırdığı aşı yüzünden şu an serviste bir sürü çocuk yatıyor diye eczacı arkadaşıma dert yanmış. rotavirüs bazı grip virüsü türleri gibi metamorfoza uğrayan bir virüsmüş. dolayısıyla aşılı çocuklarda vücut hem aşıdaki virüsle hem de kaptığı virüsle mücadele etmek zorunda kalıyormuş ki aşılı çocuklar daha ağır geçirebiliyorlarmış.
14.ayda gönderiliyor mu kreşe?? benim çocuğum yok da merak ettim...Şöyle ki şimdi kreşe göndermediniz diyelim ilk okula kadar idare ettiniz.Eee bu çocuk ilk okulda da hasta olabilir.
Kızımı 14. ayından beri kreşe göndermek zorunda kaldım.Şimdi 27 aylık ve çok memnunum.Hastalıklar geçici dönem oluyor lakin sonra bağışıklık kazandığından nadir oluyor.
rotavirüs aşısı olmaması iyi birşey bence
bu aşı 3 aylıkken yapılıyor bir ay sonra diğer dozu. o dönem bilgisine güvendiğim sağlıkçı arkadaşlara sormuştum önermediler doktorlar bile çocuklarına yaptırmıyordu ben de yaptırmadım. kızım bir yaşındayken rotavirüs kaptı sadece ishal sorunu vardı pişman olmuştum neden yaptırmadım diye ve arkadaşlarıma çıkıştım :) iyi ki yaptırmadın dediler çünkü bulunduğum şehrin en iyi çocuk doktorlarından biri isyan ediyormuş. ailelerin bilinçsizce yaptırdığı aşı yüzünden şu an serviste bir sürü çocuk yatıyor diye eczacı arkadaşıma dert yanmış. rotavirüs bazı grip virüsü türleri gibi metamorfoza uğrayan bir virüsmüş. dolayısıyla aşılı çocuklarda vücut hem aşıdaki virüsle hem de kaptığı virüsle mücadele etmek zorunda kalıyormuş ki aşılı çocuklar daha ağır geçirebiliyorlarmış.
Bizimki 14 ay lıktı ama 2 yaş görünümlüydü.Konuşması,yürümesi,yemesi,uykusu saatli olan bir bebekti.Anam sağolsun asker gibi yetiştirmişti.Önce uyum için belli bir süre verildi.Uyum sağlayınca başladık.14.ayda gönderiliyor mu kreşe?? benim çocuğum yok da merak ettim...
benim kızım da rota virüs aşısı oldu.Rota virüs hastalığını geçirdiğinde 3 günde atlattık.Ev sahibimin torunu aşı yapılmamıştı.1,5 ay çocuk çekti.Demek ki bünyeye de bağlı.
benim kızım da rota virüs aşısı oldu.Rota virüs hastalığını geçirdiğinde 3 günde atlattık.Ev sahibimin torunu aşı yapılmamıştı.1,5 ay çocuk çekti.Demek ki bünyeye de bağlı.
14.ayda gönderiliyor mu kreşe?? benim çocuğum yok da merak ettim...
Hatırlamadığınza göre yaptırmış olduğunuzu düşünüyorum.Ayrıca illa rota virüs bulaşacak diye bişey yokki canım.
Hatırlamadığınza göre yaptırmış olduğunuzu düşünüyorum.Ayrıca illa rota virüs bulaşacak diye bişey yokki canım.
Aneem ile mesafem baya uzaktı.H.içi bende kalıyordu sağolsun.Yeğenim vefaat edince baya sarsıldık ailece.Yengemin yanında kalması daha doğruydu.Bende mecbur kaldım.bugün arabanın sileceğine ilan iliştirmişler 0-36 ay kreş, sonrası anaokulu diye... mecburiyetler karşısında birşey yapmak mümkün değil ama iki yaş sonrası öneriliyor.
Dedim ya illa bulaşacak diye bişey yok.Gönlünü ferah tut.yok yaptırmadım kesin eminim.
hepatit a yaptırdım kesin eminim.
su çiçeğini de yapmışlardır diye düşünüyorum.
rotavirüs eksik işte.
zaten boşa dövünüyorum. süresi geçmiş.
bugün arabanın sileceğine ilan iliştirmişler 0-36 ay kreş, sonrası anaokulu diye... mecburiyetler karşısında birşey yapmak mümkün değil ama iki yaş sonrası öneriliyor.
Aneem ile mesafem baya uzaktı.H.içi bende kalıyordu sağolsun.Yeğenim vefaat edince baya sarsıldık ailece.Yengemin yanında kalması daha doğruydu.Bende mecbur kaldım.
Lakin işyerime ve evime çok yakın olması bir avantaj.7 dakika da kreşe gidiyorum yürüyerek.Bende 24 ayı tamamlasın isterdim
Bir çok yönden yararını gördüm.Paylaşmayı öğrenmesi,tuvalet eğitimini kendisinin istemesi gibi.22. ayında 1 haftada hallettik tuvaletti mesela.
Çok fazla dışa dönük bir hanımefendi oldu şimdi.
Başsağlığı için ayrıca teşekkür ederim.zorluğu alışana kadardır diye düşünüyorum zaten çocuk kaç yaşında olursa olsun. ayrıca zor bir durum yaşamışsınız çok üzüldüm başınız sağolsun doğru olanı yapmışsınız bence, daha erken sosyalleşen daha çabuk bağımsızlık duygusunu öğrenen bir cimcime olmuş ne güzel