Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 2,5 yaşındaki oğlum kreş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
En kötü kreş en iyi bakıcı dan daha iyidir bu yaş ta. Bağışıklık Sistemi şimdi değilse ilkokulda hhastalanip gelişecek.

çocuk hasta ola ola bağışıklık kazanacak kesinlikle kres hem tüm gelişim alanları için hem de cevre edinmesi paylaşmayı öğrenmesi için..

herkese anlar.
daha önce de bakıcımla ilgili konu açmıştım.
son durum bakıcımı işten çıkarıcam.
yalnız kreş mi yeni bakıcı mı .
ne yapmalıyım, kararsızım.
aslında kreşe vermek istiyorum. çocuğum hem oyun oynar, arkadaş edinir.
ancak tek korkum hastalık.
kreşe ilk gittiklerinde çok mu hasta oluyorlar.
lütfen yardım edin.
Canım ben anaokul öğretmeniyim ama bizim okulda küçük yaş guruplarıda vardı.ben herşeyi gördüm iyi kötü.kapıda güler yüzlü olan okul çalışanları sana onların kişiliğini göstermesin.bir öğretmenin iyi oldugunu gördüğün kadarıyla anlayamazsın.çocugun ona sarılıp sevmeside yeterli değil küçük bir çocuk iyiyi kötüyü ayırt edemez. Ben kimseye güvenmediğim için minik,kendini ifade edemeyen,yasadıklarını anlatamayan bir bebeğin kreşe verilmesine karşıyım.kendini ifade eder herşeyi anlatır okul onun için çok iyi.minik bir bebek hiç birşey bilmez anlatamaz ona bagrılıyormu, susayınca su verliyormu hastalınınca ilgileniliyormu altına yapınca hemen temizleniyormu karnı iyi doyyormu anlatamaz. Ama çocuk 4 yasında olsa ve daha büyük herşeyi anlatır.tabi allah korkusu bilen çocuk seven bi öğretmene denk geldiyse gül gibi bakılır farkedersinde ama gül gibi bakılmayanıda anlayamazsın orda paylaşılan seyler çok ayrı.bi sevgiyle bakım var bi olsun diye bakılan bakım.ben bu yüzden çok kişilerle tartsdım benim için önce sevgi sonra allah korkusu gelir.ama ne yazıkki buna dikkat etmeyenlerde var hem öğretmen hem yönetici olarak.o yüzden ben kimseye güvmiyorum artık ve 9 yıllık tecrübeme dayanarak bir çocugun aklı ermeden kendini anlatamadan kreşe verilmesine karşıyım.allah korkusu bilen bir bakıcı bulabilsen evinde daha iyi bakılır o yasda bi bebek

HUOTE="bitkisel, post: 40183238, member: 279832"]herkese merhaba bayanlar.
daha önce de bakıcımla ilgili konu açmıştım.
son durum bakıcımı işten çıkarıcam.
yalnız kreş mi yeni bakıcı mı .
ne yapmalıyım, kararsızım.
aslında kreşe vermek istiyorum. çocuğum hem oyun oynar, arkadaş edinir.
ancak tek korkum hastalık.
kreşe ilk gittiklerinde çok mu hasta oluyorlar.
lütfen yardım edin.[/QUOTE]
Ha bu arada sorun hastalanmasıydı ona sıra gelmmiş unutmşum.çocuklar bağışıklığı kazanana kadar sürekli öküsürük grip burun akıntısı yüksek ateş yaşar.çünkü ne kaar temiz olsada bi kerşde okaar çocugun içinde hasta olmamak kaçınılmaz ama alısıncada uzun bir süre hastalanmaya bilir.nadiren hastalanmayanlar olabiliyor.ben bile bir yıl boyunca burun akıntısı öksürük yasadgmı 39derece ateşlendiğimi biliyorum.

Tam gün başladık biz.Zaten 2 aylıktı işe başladığımda.Annem bakıyordu.Sürekli evde olamadığımdan alışma sürecimiz çok kolay oldu.Arkadaşlarını görünce sizi unutur merak etmeyin.Bazen kreşten almaya gittiğimde eve arkadaşlarının yanından ayrıldığı için ağladığı bile oluyor.Ben gelmiycem diyerekten.
Yani çok pis satış yapıyor anayı:))
Bende konu açmıştım ilk göndereceğim zamanlarda sağolsun buradaki arkadaşlar çok destek vermişlerdi manen.
Merak etmeyin çocuklar çok çabuk uyum sağlıyorlar.Uyku düzeni oluşuyor,yemek düzeni oluşuyor.Ne istediğini biliyor.
İnşallah sizde iyi bir kreş bulursunuz.

ılk zamanlar yanına gıttınız mı nasıl yaptınız ? rıca etsem yazar mısınız...yoksa dırek başladımı sızler olmadan

Canım ben anaokul öğretmeniyim ama bizim okulda küçük yaş guruplarıda vardı.ben herşeyi gördüm iyi kötü.kapıda güler yüzlü olan okul çalışanları sana onların kişiliğini göstermesin.bir öğretmenin iyi oldugunu gördüğün kadarıyla anlayamazsın.çocugun ona sarılıp sevmeside yeterli değil küçük bir çocuk iyiyi kötüyü ayırt edemez. Ben kimseye güvenmediğim için minik,kendini ifade edemeyen,yasadıklarını anlatamayan bir bebeğin kreşe verilmesine karşıyım.kendini ifade eder herşeyi anlatır okul onun için çok iyi.minik bir bebek hiç birşey bilmez anlatamaz ona bagrılıyormu, susayınca su verliyormu hastalınınca ilgileniliyormu altına yapınca hemen temizleniyormu karnı iyi doyyormu anlatamaz. Ama çocuk 4 yasında olsa ve daha büyük herşeyi anlatır.tabi allah korkusu bilen çocuk seven bi öğretmene denk geldiyse gül gibi bakılır farkedersinde ama gül gibi bakılmayanıda anlayamazsın orda paylaşılan seyler çok ayrı.bi sevgiyle bakım var bi olsun diye bakılan bakım.ben bu yüzden çok kişilerle tartsdım benim için önce sevgi sonra allah korkusu gelir.ama ne yazıkki buna dikkat etmeyenlerde var hem öğretmen hem yönetici olarak.o yüzden ben kimseye güvmiyorum artık ve 9 yıllık tecrübeme dayanarak bir çocugun aklı ermeden kendini anlatamadan kreşe verilmesine karşıyım.allah korkusu bilen bir bakıcı bulabilsen evinde daha iyi bakılır o yasda bi bebek

çocuğumu 6 aylıkken bakıcıya bıraktım.
bu 3. bakıcım.
önceden bakıcı dehşeti haberlerini araştırırdım.
şimdi kreş haberlerini tarar oldum.
oysa ki ben kreş ortamında öğretmenlerin birbirinden çekineceğini düşünmüştüm.
bu arad kreşte kamera olayı kalktı sanırım değil mi

bitkkpost: 40228658 .!.:
çocuğumu 6 aylıkken bakıcıya bıraktım.
bu 3. bakıcım.
önceden bakıcı dehşeti haberlerini araştırırdım.
şimdi kreş haberlerini tarar oldum.
oysa ki ben kreş ortamında öğretmenlerin birbirinden çekineceğini düşünmüştüm.
bu arad kreşte
Aslında benim bildiğim yasak ki bencede güzel değil ben açıkcası sürekli izlendiğimde çocugu severken sanki izlendiğim için seviyorum gibi hissederelerde diye utanırdım ama kameralara çok güzel oynayanlar var yüzleri gülerken hiç bir sevgi vermeyenler.allah korkusu bile bir öğretmene denk gelirsiniz inşallah çocukları seven vicdanlı birine

ılk zamanlar yanına gıttınız mı nasıl yaptınız ? rıca etsem yazar mısınız...yoksa dırek başladımı sızler olmadan
Tabiki yazarım canım.Ben işe başladığımda (yarı zamanlı gibi) 2 aylıktı kızım.Annem bakıyordu.
Ben ilk kreşe bıraktığımda (iş yerime 7 dk.Yürüme mesafesinde ) ara ara gittiğim zaman oldu.Lakin eğer gidersem koala gibi yakama yapışıp geri işe döndüğümde adapte olamıyordu bunu fark ettik.
Seni kreşe bırakıcam değilde arkadaşlarınla oyun oynamaya gidiyoruz diyorum hep.Birde kızım benim arkamdan ağlamaz yani oyun olsun,arkadaş olsun yada bir oyuncak olsun hemen unutur beni.Bağımlı değil.Bu sebeple alışmamız kolay oldu.

Tabiki yazarım canım.Ben işe başladığımda (yarı zamanlı gibi) 2 aylıktı kızım.Annem bakıyordu.
Ben ilk kreşe bıraktığımda (iş yerime 7 dk.Yürüme mesafesinde ) ara ara gittiğim zaman oldu.Lakin eğer gidersem koala gibi yakama yapışıp geri işe döndüğümde adapte olamıyordu bunu fark ettik.
Seni kreşe bırakıcam değilde arkadaşlarınla oyun oynamaya gidiyoruz diyorum hep.Birde kızım benim arkamdan ağlamaz yani oyun olsun,arkadaş olsun yada bir oyuncak olsun hemen unutur beni.Bağımlı değil.Bu sebeple alışmamız kolay oldu.

yanı sızde görunme dıyorsunuz....ınş bızde kolay atlatırız bu surecı...son bı soru :) benım kızım akşam 10.30 gbı ytar sabah 9.30 gbı kalkar.şimdi kreş olursa tabı sabah 8 gbı bırakmam gerekecek. e o saatte uyanması ıcın akşam erken uyutmam gerekecek? e ben cocoğumu sadce 1 saatı görecegım akşamları???? uyku duzenını nasıl yaptınız

yanı sızde görunme dıyorsunuz....ınş bızde kolay atlatırız bu surecı...son bı soru :) benım kızım akşam 10.30 gbı ytar sabah 9.30 gbı kalkar.şimdi kreş olursa tabı sabah 8 gbı bırakmam gerekecek. e o saatte uyanması ıcın akşam erken uyutmam gerekecek? e ben cocoğumu sadce 1 saatı görecegım akşamları???? uyku duzenını nasıl yaptınız
Zaten bir kaç güne alışır.Ben 21:30 da yatırıyorum.Sabah 8:00 da hazır oluyoruz.Akşam 18:00 da kızımı alıyorum.Ev ,iş, kreş çok yakın mesafe olduğundan zamanım kalıyor ilgilenmeye.18:30 da evde oluyoruz yemek ve oyunla zamanımız geçiyor.İşlerimi genelde o uyuduktan sonra yapıyorum.

Zaten bir kaç güne alışır.Ben 21:30 da yatırıyorum.Sabah 8:00 da hazır oluyoruz.Akşam 18:00 da kızımı alıyorum.Ev ,iş, kreş çok yakın mesafe olduğundan zamanım kalıyor ilgilenmeye.18:30 da evde oluyoruz yemek ve oyunla zamanımız geçiyor.İşlerimi genelde o uyuduktan sonra yapıyorum.

tesekkur ederım

Öncelikle Merhaba.

Ben kreş yada anaokulundan yanayım. Nedeni ise bakıcı sadece çocuğunuza bakmaktan ileriye gidemiyor.

Açıkcası bizim kızımız anaokuluna gidiyor kendine ait bir arkadaş çevresi bile var :)

Sosyal gelişimleri ve paylaşımları için kreşler bence büyük bir rol oynamaktadır.

Aneem ile mesafem baya uzaktı.H.içi bende kalıyordu sağolsun.Yeğenim vefaat edince baya sarsıldık ailece.Yengemin yanında kalması daha doğruydu.Bende mecbur kaldım.
Lakin işyerime ve evime çok yakın olması bir avantaj.7 dakika da kreşe gidiyorum yürüyerek.Bende 24 ayı tamamlasın isterdim:KK43:
Bir çok yönden yararını gördüm.Paylaşmayı öğrenmesi,tuvalet eğitimini kendisinin istemesi gibi.22. ayında 1 haftada hallettik tuvaletti mesela.:nazar::nazar:
Çok fazla dışa dönük bir hanımefendi oldu şimdi.:nazar::nazar:

kreşinizin adını özelden yazmanız mümkün mü acaba? ben de bakıyorum da... kızım 24 aylık

merhaba;
2 yaşında ki oğlum 20 gündür Eryaman Ataç kreşe gidiyor. Bu kreş hakkında bilgisi olan var mı? kamera sistemi var ancak online değil. yani evden izleyemiyorum. Lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar konu eski ama güncel bir bilgi paylaşmak istiyorum sizinle. Anaokulu ve kreşler oldukça önemlidir. Çocuğun hayatı boyunca öğrendiği yetilerin %60'ı bu dönemde gelişir. Bazen anneler olarak tanımadığım bir kadındansa annem baksın evde diyebiliyoruz ama bu çok yanlış. Çünkü çocuk anaokulunda yetilerini geliştirip hayata hazırlanırken annelerimizin yanında yalnızca vakit geçirir. Size naçizane tavsiyem kreş ve anaokuluna göndermeniz olacaktır. Kreş ve anaokulu seçiminde de dikkat etmek gereken seyler var. Mesela çocuklar gün içerisinde hangi oyuncaklarla oynuyor? Hangi eğitimleri alıyor? İngilizce eğitim var mı? Özel gün ve haftalarda yapılan etkinlikler neler gibi. Ben şahsen laq gibi zeka geliştirici oyuncakların olduğu, ingilizce eğitimin verildiği, bolca yaratıcı etkinliklerin yapıldığı bir kreş aradım. Evet hanımlar zor bir karar biliyorum ama çocuklarımız bizim her şeyimiz ve her şeyin en iyisini onlar hak ediyor.

X