Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 2,5 yaşındaki oğlum kreş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
neyse internetten baktım. rotavirüs zaten ilk 6 ay yaptırılıyormuş. daha sonra önerilmiyor.
inşallah sorun olmaz.

Bol bol vitamin takviyesi uygulayın.. Ben kreşin gelişimlerinde çok önemli olduğunu düşünüyorum, tabii iyi bir yer olması koşuluyla. Zaten alışana kadar ilk bir kaç gün yanında kalacaksınız sanırım. Hem arkadaşlarıyla hem öğretmeniyle iletişimini gözlemlemiş olursunuz.Bu sayede içiniz rahat eder.
Çocuklarımız eskisi gibi sokaklarda oynayabilseler bende düşünmezdim kreş.. Fakat arkadaşlarıyla beraber vakit geçirebileceği alanımız yok maalesef.

rotavirüs aşısı olmaması iyi birşey bence
bu aşı 3 aylıkken yapılıyor bir ay sonra diğer dozu. o dönem bilgisine güvendiğim sağlıkçı arkadaşlara sormuştum önermediler doktorlar bile çocuklarına yaptırmıyordu ben de yaptırmadım. kızım bir yaşındayken rotavirüs kaptı sadece ishal sorunu vardı pişman olmuştum neden yaptırmadım diye ve arkadaşlarıma çıkıştım :) iyi ki yaptırmadın dediler çünkü bulunduğum şehrin en iyi çocuk doktorlarından biri isyan ediyormuş. ailelerin bilinçsizce yaptırdığı aşı yüzünden şu an serviste bir sürü çocuk yatıyor diye eczacı arkadaşıma dert yanmış. rotavirüs bazı grip virüsü türleri gibi metamorfoza uğrayan bir virüsmüş. dolayısıyla aşılı çocuklarda vücut hem aşıdaki virüsle hem de kaptığı virüsle mücadele etmek zorunda kalıyormuş ki aşılı çocuklar daha ağır geçirebiliyorlarmış.

düşünmeye bile gerek yok tabikii iyi bir kreş

benim kızım da rota virüs aşısı oldu.Rota virüs hastalığını geçirdiğinde 3 günde atlattık.Ev sahibimin torunu aşı yapılmamıştı.1,5 ay çocuk çekti.Demek ki bünyeye de bağlı.

14.ayda gönderiliyor mu kreşe?? benim çocuğum yok da merak ettim...

ay çok teşekkür ederim. içim rahatladı. işyerinde bi yandan tırnaklarımı yerken bi yandan rotavirüs araştırmalarına başlamıştım.
işin kötüsü niye yaptırmadığımı tam hatırlamıyorum ama sanırım ben de buna benzer bişeyler duymuştum.
bi de bu aşıyı olanların çok yan etki yaşadığını duyup vazgeçmiştim sanırım aradan zaman geçti.
bi oh çektim yani.

14.ayda gönderiliyor mu kreşe?? benim çocuğum yok da merak ettim...
Bizimki 14 ay lıktı ama 2 yaş görünümlüydü.Konuşması,yürümesi,yemesi,uykusu saatli olan bir bebekti.Anam sağolsun asker gibi yetiştirmişti.Önce uyum için belli bir süre verildi.Uyum sağlayınca başladık.

benim kızım da rota virüs aşısı oldu.Rota virüs hastalığını geçirdiğinde 3 günde atlattık.Ev sahibimin torunu aşı yapılmamıştı.1,5 ay çocuk çekti.Demek ki bünyeye de bağlı.

hakkınız var öyle olabilir benim kızım da hafif geçirmişti sadece ishal, ama ablamın kızı olan yeğenim çok ağır geçirmişti ikisi de aşısız

bilgisine güvendiğim bir doktor olduğu için aktardım, konu sahibine aşı yaptırmadığı için pişman olmasın diye yazdım

Hatırlamadığınza göre yaptırmış olduğunuzu düşünüyorum.Ayrıca illa rota virüs bulaşacak diye bişey yokki canım.

yok yaptırmadım kesin eminim.
hepatit a yaptırdım kesin eminim.
su çiçeğini de yapmışlardır diye düşünüyorum.
rotavirüs eksik işte.
zaten boşa dövünüyorum. süresi geçmiş.

bugün arabanın sileceğine ilan iliştirmişler 0-36 ay kreş, sonrası anaokulu diye... mecburiyetler karşısında birşey yapmak mümkün değil ama iki yaş sonrası öneriliyor.
Aneem ile mesafem baya uzaktı.H.içi bende kalıyordu sağolsun.Yeğenim vefaat edince baya sarsıldık ailece.Yengemin yanında kalması daha doğruydu.Bende mecbur kaldım.
Lakin işyerime ve evime çok yakın olması bir avantaj.7 dakika da kreşe gidiyorum yürüyerek.Bende 24 ayı tamamlasın isterdim
Bir çok yönden yararını gördüm.Paylaşmayı öğrenmesi,tuvalet eğitimini kendisinin istemesi gibi.22. ayında 1 haftada hallettik tuvaletti mesela.
Çok fazla dışa dönük bir hanımefendi oldu şimdi.

Hatırlamadığınza göre yaptırmış olduğunuzu düşünüyorum.Ayrıca illa rota virüs bulaşacak diye bişey yokki canım.

sağlık bakanlığı kapsamında olmadığı için yaptırmamış olabilir bence, hatta eczaneden kendimiz alıyoruz diye hatırlıyorum siz daha iyi bilirsiniz tabi
katılıyorum size, konu sahibesi iyi düşün iyi olsun takma kafana aşısız da olsa aşılı da olsa bulaşabilir ya da bulaşmayabilir :) her hastalık ihtimalini oturup düşünürsek işin içinden çıkamayız

İshal çocuğu kreşe almıyorlar zaten. Rotavirüsü kapma olasılığı çok düşük yani. Evet ilk yıl hastalıklar oluyor ama bu sene olmazsa eninde sonunda başlaacak okula. Kaçış yok. İnşallah sizinki çok hastalanmaz.

bugün arabanın sileceğine ilan iliştirmişler 0-36 ay kreş, sonrası anaokulu diye... mecburiyetler karşısında birşey yapmak mümkün değil ama iki yaş sonrası öneriliyor.

bi de doktorlar bazen kendi tanıdıklarına farklı bilgi veriyorlar.
örneğin güvenilir bir doktor bana 2 li testin daha güvenilir olduğunu 3 lü testin hata verdiğini. eşine dostuna 3 lü test yaptırmadığını söylemişti.
yine bi başka doktor, her ne kadar 6 aya kadar sadece anne sütü dense de kendi çocuklarına 3 aylıktan itisbaren 1 çay kaşığının ucuyla farklı lezzetler tattırdıklarını böylece, gıdaya geçişte sorun yaşanmadığını söylemişti.
ben şok olmuştum

zorluğu alışana kadardır diye düşünüyorum zaten çocuk kaç yaşında olursa olsun. ayrıca zor bir durum yaşamışsınız çok üzüldüm başınız sağolsun doğru olanı yapmışsınız bence, daha erken sosyalleşen daha çabuk bağımsızlık duygusunu öğrenen bir cimcime olmuş ne güzel

Başsağlığı için ayrıca teşekkür ederim.
Evet cimcime fazla bağımsızHer tuvaletini yaptığında anne bak ben çok akıllıyım diyor.Ego ya bak ya:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…