İlköğretim Yorum ve Soruları 1nci sınıf için yardımmm çok zordayız

olabilir

ama işte ders de onun sorumluluğu ileride başarısız olursa da ben değil o başarısız olacak

oyun şeklinde ingilizce sitemiz var

anne watsap ı sürekli bipliyor işte şunu çalıştırdım bunu çalıştırdım

esasen o bilgisayar oyunu çocuk oynarken ingilizce öğrensin diye anne çalıştırsın diye değil

ama insanlarda çalıştırma hevesi yüksek

belki de bendeki bu vurdumduymazlık ile benim oğlan sonuncu olacak bu sene :))))))

Merhaba, ben 1. sınıf öğretmeniyim. Çocuğunuzun yaşı tam 1. sinif yaşı. ben 2011 dogumlulari, ana sınıfına gitmeyenlerj digerleri kadar sıkmamaya özen gosteriyorum. Çünkü yapamayinca iyice birakiyorlar.
Birincisi çizgi calismasiysa ödevi, 2 sayfada ilk etapta sıkılacaktır ve kasları acıyacaktır.. 2 satır yeterli şimdilik her öğrendiği için. geriye kalan saatleri oyun hamuru sıkma, ellerini yukarı kaldirip avuç açıp kapatma egzersizi ve sıraya yumruk atma, açık elle vurma gibi egzersizleriyle doldurmalisiniz.
Ayrıca 2 harfte bir siz de elini tutarak ona yazmasinda destek olun, sonra elini birakin.
Kasları gelismeyen bir çocuğu digerleriyle kiyaslamayin. eğer algıda problem yoksa yazısı bu egzersizler sayesinde zaten gelisecektir. az yapsin ama doğru yazsın.
ilk harfte yamuk yazar, ikinci harfte biraz duzeltir, sonralari zaten duzelecektir. ama bir gün bile egzersize ara vermeyiniz. ve sayfalarca ses ya da çizgi yazdirmaktan vazgeciniz. daha cok basindayiz, sıkılır ve umutsuzluga kapilirsa daha kötü..sormak istedikleriniz varsa yardimci olurum.

Son düzenleme:
bir de bu dönemde ona yeni bir şey almayin, sadece 2 satırı güzel yazdiginda ödül olarak alın. ödül 1. sınıfta hayat kurtariyor.

Acaba çocuğunuz başaramama korkusu mu yaşıyor? Yani dün yaptı bugün yapamadı diyorsunuz. Çocuğa ödül vererek deneseniz. Bak bu sayfayı bitirince sana 15 dk tablet vericem gibi.. yani ilgisi ne ise. Bak ben geçen sene ne çektim bir ben bir Allah bilir. Şimdi 2.sınıfta. . Haftasonu ödevini yapmamak için oyalanıyordu. Bitir tablet vericem dedim ki haftasonu bazen veririm. Hemen bitirdi geldi

Valla şimdiden böyle yaparsanız 2. Sınıf daha zor benimki 2. Sınıfta dersler bir e göre daha ağır yani eğer o korku yerleşirse öyle gider biraz rahat bırakın kendimden biliyorum ben sıkıştırınca kızınca afallıyo karışmayınca yapıyo kendimi tutuyorum

Bi de küçük başlıyorlar yazık ya daha türkçeyi tam kavramadan ingilizce matematik bilmem ne saçma sapan bi eğitim sistemimiz var bi öğretmen olarak düşüncem bu

Merhaba benim oğlumda 1.sınıfa başladı bu yıl ben kesinlikle sildirmiyorum yanlış yazdığında bu sayede hevesi kacmiyo mızmızlanmadan devam ediyo bide yanında olmuyorum ödev yaparken o odasında yapıp bana kontrole getiriyo güzel olmasa bile aferin oğlum çok güzel olmuş diyorum sizde deneyin bence ise yariyo gerçekten onlardan çok fazla beklentilerimiz var mükemmel olamaz haliyle kolay gelsin bol sabırlar diliyorum

Aynen katılıyorum size

aynı sorun bizdede var ana okulunda çok güzel yazıyodu sayıları harfleri ama 1. sınıfta çok zorlanıyoruz bizimde ödevlerimiz 5 saat sürüyo yapmıyo ağlıyo söyleniyo sürekli ne yapıcaz böyle bilemiyorum hiç yaa

Bizde de aynı sorun var 'l' harfine gectik. Ödevler hergün iki sayfa hafta sonu 10sayfa. Krizler kacıslar
Tavsiyelere bende uyucam

Bizde "l"harfindeyiz ama bizim ödevimiz 2 sayfayı geçmiyo birazda öğretmenle alakalı bi durum bence çocukları bıktırmadan dersi sevdirmeli öğretmenler

mrb ankaradaki annelerime yardımda bulanbilirim okuma yazma ve hızlı okuma tekniği için :) ulaşmanız yeterli

Merhaba öncelikle iki sene üst üste 1.sinif okutan bir öğretmen olarak yazıyorum size.1.sinif olmak gerçekten çok zor.hem çocuk hem aile için.ana sınıfına gitmiş olması belli bir hazır bulunuslugu olduğunu gösterir.el kasları tam olarak gelişmediği için yapamıyordur.inanin sizden daha çok üzüluyordur.yavrum benim.oncelikle makas la bol bol kağıt kesmenizi öneririm.bilgisayrdan kağıdın üzerine baycan desenleri çıkarın mesela onların kenarlarından kesmeye çalışsın.oyun hamuru varsa hergun mutlaka oyun hamuru oynatin. Kalemle bir iki satır harf yazdirin. Bunları yaptığınız sürece 1 2 ay içinde kendini toplayacaktır.yaptigini gördükçe daha çok derse sarilacaktır.etut merkezi konusunda da çalışan annesiniz sizi çok iyi anliyorum.etut merkezi için çok erken.ki çoğu etüt merkezi bu işi sadece maddiyata dökmüş

İlginiz için çoooook teşekkür ederim.bu sene artık 2nci sınıfızve maaşallh çoğu seti atlattık.şimdi eldelik bilinmeyen eksilenlerle biraz derdimiz var ama zamanla onlardan oluyor ;-)esenlikle kalın....

Siz bu şekilde tepki verdiğiniz için yansitmamaya çalışsanız da çocuk hissediyor stres altına giriyor bence. Çünkü daha önce yaptı diyorsunuz. Oturun beraber çocuğunuz ödevini yaparken siz de kendi işinizi yapın yardım isterse 5 dk yardım edin işinize dönün sonra. Tabii ki sizin yaptığınız kadar güzel yapamayacak çocuk bu. O ödevler ailenizin ödevi değil oğlunuzun ödevi. Hep beraber yapmak yerine sorumluluk bilincini geliştirmeye yönelik çalışabilirsiniz. Sevgi gösterin, sakin olun, cesaretlendirin. 6-7 saat ödevi sanmıyorum ki çocuk isteyerek yapsın. Hocasıyla konuşun verdiğiniz ödevler 6-7 saat sürüyor ne yapabiliriz diye. Mesela günde 2-3 saat ayırın mola vererek, o sürede yapabildiğini yapsın. Ödevden nefret etmesin daha birinci sınıftan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…