Anladım cocuk kendı hakkına kendı sahıp cıkıyor yanı.
Aslında benım ılgı dıye bahsettıgım sey bısıkletı kendı cıkarmasını saglamak degıl bılıyormusun hanı okul olsun egıtımı olsun ne bılım egenın odasında bılmıyorum emın degılım cocuklugundan berı okudugumuz ortalama 200 adet hıkaye kıtabı var mesela. Hanı gelısmesı ıcın herseyı yaptım en basından berıona ragmen cok zorlandık artık bundan sonrası sans herhalde dıyorum bılmıyorum. Buarada bende bısıkletını vermıyorum kendısı cıkarıyor 2-3 senedırde banyosunu kendı yapıyor. Fakat bıraz odev konusunda rahat bırakmak lazım onuda yavas yavas yapacagız ınsallah
Buarada 41.5 kere masallah , genelde bırının cok sıkıntı yasadıgına sahıt olan bır otekı sıkıntı yasamadan gecırıyor senle gecen senede konusmustuk totemım nasıl ?
Aynen katılıyorum sizeMerhaba benim oğlumda 1.sınıfa başladı bu yıl ben kesinlikle sildirmiyorum yanlış yazdığında bu sayede hevesi kacmiyo mızmızlanmadan devam ediyo bide yanında olmuyorum ödev yaparken o odasında yapıp bana kontrole getiriyo güzel olmasa bile aferin oğlum çok güzel olmuş diyorum sizde deneyin bence ise yariyo gerçekten onlardan çok fazla beklentilerimiz var mükemmel olamaz haliyle kolay gelsin bol sabırlar diliyorum
aynı sorun bizdede var ana okulunda çok güzel yazıyodu sayıları harfleri ama 1. sınıfta çok zorlanıyoruz bizimde ödevlerimiz 5 saat sürüyo yapmıyo ağlıyo söyleniyo sürekli ne yapıcaz böyle bilemiyorum hiç yaaMerhaba hanımlar. İlkokul 1 e başlayan bir oğlum var.
Anasınıfına gitti.
Gelin görün ki derslerde çok zorlanıyor uz.ev halkı olarak 3 kişi ödevlerini yaptıramıyoruz.gayret ediyor ama bi türlü yapamıyor.
Çok güzel rakamlar ı yazıyordu şimdi onları da yazamıyor artık :-(
El kasları fazla gelişmemiş.
Öğretmeni el yazısı dışında derslerdeki katılımından gayet memnun kapasitesi yüksek bir çocuk diyor.
6 7 saat ders yaptırıyoruz yinede bitmiyor ;(
Düşündüm ki etüt merkezi ne göndersek
Ders ini çalıştırırlar mı?
Gönderen anneler varmı?
Aramızda öğretmen arkadaşlar da var mutlaka ne önerirsiniz
Gerçekten çok perişanız.evde huzurumuz kalmadı.cocugumu da daha fazla yıpratmak istemiyorum ;(
Çalışıyorum. Bazen işimi bile bırakmayı düşündüm ama mecbur um çalışmaya.
Ne olur bir çare canlarım...
Merhaba öncelikle iki sene üst üste 1.sinif okutan bir öğretmen olarak yazıyorum size.1.sinif olmak gerçekten çok zor.hem çocuk hem aile için.ana sınıfına gitmiş olması belli bir hazır bulunuslugu olduğunu gösterir.el kasları tam olarak gelişmediği için yapamıyordur.inanin sizden daha çok üzüluyordur.yavrum benim.oncelikle makas la bol bol kağıt kesmenizi öneririm.bilgisayrdan kağıdın üzerine baycan desenleri çıkarın mesela onların kenarlarından kesmeye çalışsın.oyun hamuru varsa hergun mutlaka oyun hamuru oynatin. Kalemle bir iki satır harf yazdirin. Bunları yaptığınız sürece 1 2 ay içinde kendini toplayacaktır.yaptigini gördükçe daha çok derse sarilacaktır.etut merkezi konusunda da çalışan annesiniz sizi çok iyi anliyorum.etut merkezi için çok erken.ki çoğu etüt merkezi bu işi sadece maddiyata dökmüşMerhaba hanımlar. İlkokul 1 e başlayan bir oğlum var.
Anasınıfına gitti.
Gelin görün ki derslerde çok zorlanıyor uz.ev halkı olarak 3 kişi ödevlerini yaptıramıyoruz.gayret ediyor ama bi türlü yapamıyor.
Çok güzel rakamlar ı yazıyordu şimdi onları da yazamıyor artık :-(
El kasları fazla gelişmemiş.
Öğretmeni el yazısı dışında derslerdeki katılımından gayet memnun kapasitesi yüksek bir çocuk diyor.
6 7 saat ders yaptırıyoruz yinede bitmiyor ;(
Düşündüm ki etüt merkezi ne göndersek
Ders ini çalıştırırlar mı?
Gönderen anneler varmı?
Aramızda öğretmen arkadaşlar da var mutlaka ne önerirsiniz
Gerçekten çok perişanız.evde huzurumuz kalmadı.cocugumu da daha fazla yıpratmak istemiyorum ;(
Çalışıyorum. Bazen işimi bile bırakmayı düşündüm ama mecbur um çalışmaya.
Ne olur bir çare canlarım...
İlginiz için çoooook teşekkür ederim.bu sene artık 2nci sınıfızve maaşallh çoğu seti atlattık.şimdi eldelik bilinmeyen eksilenlerle biraz derdimiz var ama zamanla onlardan oluyor ;-)esenlikle kalın....Merhaba öncelikle iki sene üst üste 1.sinif okutan bir öğretmen olarak yazıyorum size.1.sinif olmak gerçekten çok zor.hem çocuk hem aile için.ana sınıfına gitmiş olması belli bir hazır bulunuslugu olduğunu gösterir.el kasları tam olarak gelişmediği için yapamıyordur.inanin sizden daha çok üzüluyordur.yavrum benim.oncelikle makas la bol bol kağıt kesmenizi öneririm.bilgisayrdan kağıdın üzerine baycan desenleri çıkarın mesela onların kenarlarından kesmeye çalışsın.oyun hamuru varsa hergun mutlaka oyun hamuru oynatin. Kalemle bir iki satır harf yazdirin. Bunları yaptığınız sürece 1 2 ay içinde kendini toplayacaktır.yaptigini gördükçe daha çok derse sarilacaktır.etut merkezi konusunda da çalışan annesiniz sizi çok iyi anliyorum.etut merkezi için çok erken.ki çoğu etüt merkezi bu işi sadece maddiyata dökmüş
Siz bu şekilde tepki verdiğiniz için yansitmamaya çalışsanız da çocuk hissediyor stres altına giriyor bence. Çünkü daha önce yaptı diyorsunuz. Oturun beraber çocuğunuz ödevini yaparken siz de kendi işinizi yapın yardım isterse 5 dk yardım edin işinize dönün sonra. Tabii ki sizin yaptığınız kadar güzel yapamayacak çocuk bu. O ödevler ailenizin ödevi değil oğlunuzun ödevi. Hep beraber yapmak yerine sorumluluk bilincini geliştirmeye yönelik çalışabilirsiniz. Sevgi gösterin, sakin olun, cesaretlendirin. 6-7 saat ödevi sanmıyorum ki çocuk isteyerek yapsın. Hocasıyla konuşun verdiğiniz ödevler 6-7 saat sürüyor ne yapabiliriz diye. Mesela günde 2-3 saat ayırın mola vererek, o sürede yapabildiğini yapsın. Ödevden nefret etmesin daha birinci sınıftan.Ağlamaktan içim çıktı ne yapsam nasıl denesem olmuyor olmuyor.
Saat 4 ten beri bu 2nci sayfa
Rakam vermiş 1 2 3
Onları çok çabuk yapardı rakamları yani
Ama bu akşam yapamaz oldu.
Sinirlerim harap durumda
Silmeden asla olmuyor
Çok çok hata yapıyor