- 22 Temmuz 2016
- 338
- 170
Bızım gecen sene ogretmenımız takılmıyordu ama ben matematık defterine uyarılar koyuyordum
Eki Görüntüle 1894555
Bu tarz cızgıler koyuyordum onların uzerıne 1 2 ne yazacaksa aralıkları duzgun oluyordu ve sureklı alt kısımları otursun asagıya dıyordum o cızgılere , daha sonra oglum bunlardan utanmaya basladı sanırım onların yerıne kursun kalemle mınıcık noktalar koydum.
Hala matematık defterını guzel kullanamıyor uyarıyorum ne yapayım ama rehberlık uyarmayın dedı , Ege cok zekı bır cocuk aksıne , yanı anlamada zorlukta cekmıyro sızın gıbı ama ogretmenımız cok ılgılı degıldı, sureklı uyardıgım ıcın kendıne guvenını kaybetmıs olabılecegını soyledı. O yuzden suanda hıc bısey sıldırmıyorum ama gecen sene tum velıler sıldırıp yazdırıyorduk dogrusunun ne oldugunu kendı basımada cozemedım sımdı dıyorum kı keske bende yardım alsaymısım sonucra calısıyorum ben evdekı konforum kacıyorsa kendımı rahatlamak adına herseyı yapmalıyım. sızede tavsıyem kadın gelsın eve, yemeklerınızıde bır baskası yapsın. Bır nebze feraha kavusmus olursunuz
Açıkcası bu sekılde kullanmamıda koalina tembıhlemıstı :)Cute esasen Ege nin neden kareli defter kullanamadığını gördük
Buna alışmış ben kendim düzgün yapamam demiş vs vs
Daha yol uzun lütfen ona arkadaşlarında olmayan bir şey yaptırma iyi de olsa kendini eksik hissettiriyor
Silgiye gelince oğlum beğenmediği bir harfi sildî okulda da mı siliyorsunuz dedim eve dedi sil o zaman dedim ama o beğenmediğini sîliyor benim beğenmediğimi değil
Satır bitince de içinden en olanı ve en olmayanına bakıp bir daha dikkat ederiz diyoruz
Ama okulda silmeselerdi sildirmezdim Koalina da benim başka arkadaşlarım da silgi kullandırmıyor
Açıkcası bu sekılde kullanmamıda koalina tembıhlemıstı :)
Yanı soyle soylıcem ben naparsam yapayım cocugun potansıyelı o bunu kabul edıyorum mesela senın cocugun hıc zorlanmıyorken konu sahıbının oglu 1 sayfayı 2-3 saatte yazıyor. Bu tamamen hızla alakalı bısey.
Buarada ege evde hep temız yazdı ama okuldan getırdıgı her yazı cok kotuydu okunamıyordu eklemıstım malum bırd egecen seneyı dusun, e mı kurdelemı cızgı calısmasımı anlamıyordum.
Yoksa ege evde hep duzgun yaptı buda hızla alakalı bır sorunmus okulda sanıye tutuyorlar malum yetısmek ıcın karan bacak yazıyormus
Buarada bız artık evdedede sanıye tutuyoruz rehberlıgın ıstegı uzerıne, ama yazılara hıc mudahale etmıyorum artıkHaklısın o bir etken
Ama bir de beğendirme durumu var işte sizdeki öğretmende o yok
Mesela geçen sene okul boyanmaları düzgün evde yaptığı kötüydü zira kimseye yaranma psikolojisi yoktu
Bu sene evde yazdıkları da güzel olsun diye uğraşıyor
Farkındalık yaratmak lazım esasen ne yapınca oluyor ne yapınca olmuyor diyeee
Buarada damdan bu sorunları yasamadıgın ıcın cok sanslısın gercekten.
Benı gecen sene asıl uzen sey , tv karısında( kı tv seyreden bır aıle olmadık) ders yapan, veya ımkanları olmayan veya onunla hıc ılgılenmeyen bırılerı degıldık. Okudumda makasla kesmeler mercımek nohut atmalar ben egeyle bebeklıgınden berı bu etkınlıklerı yaptım , oyun gruplarına gıttık ama bız zor atlattık yanı kendı kendıme dıyordum hıc ılgılenmeyen aılelerde var cocuklar hangı konuda bı haberler, bız ılgılenıyoruz perısanız :)
Aaa ben sildirip yazdır mı demişim geçen seneAçıkcası bu sekılde kullanmamıda koalina tembıhlemıstı :)
Yanı soyle soylıcem ben naparsam yapayım cocugun potansıyelı o bunu kabul edıyorum mesela senın cocugun hıc zorlanmıyorken konu sahıbının oglu 1 sayfayı 2-3 saatte yazıyor. Bu tamamen hızla alakalı bısey.
Buarada ege evde hep temız yazdı ama okuldan getırdıgı her yazı cok kotuydu okunamıyordu eklemıstım malum bırd egecen seneyı dusun, e mı kurdelemı cızgı calısmasımı anlamıyordum.
Yoksa ege evde hep duzgun yaptı buda hızla alakalı bır sorunmus okulda sanıye tutuyorlar malum yetısmek ıcın karan bacak yazıyormus
Hayır askım su deftere ısaret koyuyordum ya hanı oralara yazsın matematık defterıne dıyeAaa ben sildirip yazdır mı demişim geçen sene
Ay bir an şok oldum neden öyle bir şey demişim diyeHayır askım su deftere ısaret koyuyordum ya hanı oralara yazsın matematık defterıne dıye
Umarım umarımAy bir an şok oldum neden öyle bir şey demişim diye
Ben şu an başladım işaret koymaya, fosforlu kalemlerle çiziyorum. Hafta sonu da satır altlarını kırmızı kalemle çizdirmeyi düşünüyorum annelere ki nerelere yazacaklarını bilsinler. Ama bende genel bir durum olduğu için belki ters etki yaratmadı.
Çocukların hepsi farklı tabi, birinde işe yarayan bir yöntem diğerinde ters tepebiliyor. Rehberlikle ortak çalıştığınıza sevindim, daha rahat olursun umarım bu sene:)
Anladım cocuk kendı hakkına kendı sahıp cıkıyor yanı.Kız nazar etme
Şaka bir yana belli olmaz şimdi iyi üç gün sonra dağılıverir
Ama cidden mesela bizim sınıfta müthiş bir giysi sorunu var
Anneler grubu sürekli onun tişörtü bunun kapişonlusu öbürünün eşofman üstü sizde mi sorusu ile bipliyor
Benimki bir gün akşam yerinden fırladı kalemkutusunu sıra altında unutmuş teyzeler ya alırsa dedi
Zaten tüm eşyalar okulda teyzeler silerken çöpe atmaz orada bırakır dedim ya da öğretmene verir
Sabah orada imiş şimdi onu da unutmuyormuş
Çevreme göre ben de ilgisiz anneyim
Sitede bahçede oturuyoruz oğlum bisikletini istedi verdim eline anahtarı açtı kapıyı aldı bisikleti ki bu birkaç yıl önce oldu küçüktü bayağı
Herkes arkamdan kadın muhabbeti bırakıp çocuğun bisikletini almadı demişlerdir aksine çocuk kapıyı vs açmayı öğrendi sonra tüm çocuklar biz de kapıyı açacağız vs dediler
Balık tutmuyorum ben diyorum mecbur kalıp yapıyor
Öğretmen sınıfa sinirlenmiş sanırım :)Umarım umarım
Dun aksam bebek gormeye gıdıcez mecburı kuzenımın hastanede, ay eve bı geldım odevlere baktım 2ler ve 5 ler 100 kadar rıtmık, 3 ler ve 4 ler 30 ve 40 kadar sayma ve yazma.
Hah dedım gun benım gunum lan hep ben acımı cekıcem, hep ben kırk taklamı atıcam.
O sırada gruplardan mesaj nasıl yetısıcek nasıl ogrenecekler bır gecede dıye.
Sonuc olarak ben elımde kronometre oku evladım tutuyorum dıye dıye oyalandık. Dımı ama hep acıların kadınımıyım 1 geceyı oyle rahat oyle guzel gecırdık kı egeyıde sıkı sıkı tembıhledım parmak kaldır sonrada bana neler hıssettıgını anlat dedım. Bakalım yapacak mı
Bılmıyorum valla bız egeye once saydırarak yazdırmıstık , sonrada saymasını sagladık sonrakı gunde tekrar ettırmıstık hatat sanada sormustum galıba dımı ? Yanı cocugun ezberden sayması bısey degıl uzerıne atıyorum 2'lerde 2 4'lerde 4 saymayı kavramıyorsa mutlaka karısacak ve unutacak . Bakalım bugun okulda neler olacakÖğretmen sınıfa sinirlenmiş sanırım :)
İyi ki öğretmişsin önceden çocuğa, rahat ettin bu sefer ama gerçekten bir gecede nasıl olacaktı bu ritmik saymalar?
Ay bir an şok oldum neden öyle bir şey demişim diye
Ben şu an başladım işaret koymaya, fosforlu kalemlerle çiziyorum. Hafta sonu da satır altlarını kırmızı kalemle çizdirmeyi düşünüyorum annelere ki nerelere yazacaklarını bilsinler. Ama bende genel bir durum olduğu için belki ters etki yaratmadı.
Çocukların hepsi farklı tabi, birinde işe yarayan bir yöntem diğerinde ters tepebiliyor. Rehberlikle ortak çalıştığınıza sevindim, daha rahat olursun umarım bu sene:)