İlköğretim Yorum ve Soruları 1nci sınıf için yardımmm çok zordayız

Biz de şimdi bitirdik ödevlerini.bizimkiler ikiz ,kız daha rahat yapıyor,oglan zorlanıyor. Önce sizin sakin olup onu cesaretlendirmeniz lazım.ders ve okuldan soğursa işiniz çok daha zorlasir

Ağlamaktan içim çıktı ne yapsam nasıl denesem olmuyor olmuyor.
Saat 4 ten beri bu 2nci sayfa
Rakam vermiş 1 2 3
Onları çok çabuk yapardı rakamları yani
Ama bu akşam yapamaz oldu.
Sinirlerim harap durumda
Silmeden asla olmuyor
Çok çok hata yapıyor
Çocuğunuz sıkılmış anladığım kadarıyla. Size tavsiyem çok yuklenmeyin çocuğa zamanla kendisi yapmak isteyecektir arkadaşlarına baktıkça. Odevlerini güzel yapamıyor demissiniz bırakın yapabildiği gibi yapsın kötü yapsın ama sildirip sildirip tekrar yaptirirsaniz çocukta bikkinliga sebep olur. El kasları geliştikçe daha güzel yazacaktır zaten zeki bir çocukmuş sıkıntı cekecegini sanmıyorum. Zaten harflere daha yeni geçildi çocuklar için çok değişik ve yeni bir dönem bu. O yüzden çocukları biraz serbest bırakmak lazim. Tamamen elinizi çekmeyin ama çocuğu da biktirip sogutmayin okuldan.boyle devam ederse okula da gitmek istemez ilerki günlerde.

canım benim kolay gelsin sanırım ilk defa çocugunuz okula gidiyor sakin olyn lütfen bu herkesin başına gelen bir durum benim halim aklıma geldi benim oglumda bana saç baş yoldurdu resmen çok zor bir çocuk şuan 4 gidiyor geçen sene iftehar belgesi aldı çok başarılı ama aynı zamanda çok zor
Bu sene kızımda 1 başladı oglan 4 de eşimin şehir dışına tayini çıktı ve bende çalışıyorum çok sitresli bir işim var senden beter durumda olanlar var yani:KK66:

kızın dersi bitti oglanınkini yapıyoz suan her akşam ders ders

Öğretmeninizin tarzını bilemem ama ben silgi kullandırmıyorum. Misal 3 satır ödev veriyorum ama kötü-baştan savma yapan 1 satır daha yazıyor, ödevler sabit değil kişiye göre yazıyorum. Bu yüzden kendi yapabileceklerinin en güzelini yazıp 3 satırda bırakmayı tercih ediyorlar. Zorlanan öğrencilerle bireysel çalışıyoruz. Sınıf seviyesini bir anda yakalamaları mümkün olmadığı için daha yavaş ve temkinli gitmeye karar verdik. 4 satır ödev verdiysem onlar 1 satır yazacak ama en güzel yazılarıyla yazacak.

Henüz etüt için çok erken, oyun çocuklarını bu tarz sıkıcı aktivitelere bulaştırmayın, okuldan nefret ettirirsiniz. Çocuğunuz için bir şey yapmak istiyorsanız ödevleri eğlenceli hale getirin ve el kaslarını geliştirecek değişik etkinlikler yaptırın, oyunlar oynatın. Oyun hamuru zaten vardır ama yeterli değil. Kum havuzu yapın, mandal takma, şişeye nohut-mercimek atma, cıvataya somun takma, düğme ilikleme gibi etkinlikler yaptırın.

Bol bol oyun hamuruyla oynatin. Makasla kagit kessin. Rastgele karalama yaptirin. Kaslar bu sekilde gelissin. Birde odevini surekli siz takip ederseniz ona alisir size guvenir.

Benim kızım 2. Sınıfta ve gayet başarılı.ogretmeni sınıfın en iyi 3 çocuğundan biri diyor.biz de 1. Sınıfta bu zamanlar aynen sizin durumunuzdaydik.yazdiklarinizi gülümseyerek okudum.ne çektik valla.o odev saatler geçer de bitmez mi.Hiç sorumluluk veremedik heralde diyordum.a rtik o kadar yiliyordumki ki bu kadar yapamıyorsa yapmasin ne yapalım diyordum.ama okumayı öğrendikten sonra baya hizlandi. Sonradan baya çözüldü sorunlar.m erak etmeyin.el yazısının zorluğundan dolayı çok zorlanıyor çocuklar.kolay değil bir anda bu kadar zor kıvrımları yapmaya çalışmak.merak etmeyin alışınca bitecek.

çocugunuz kızmı erkekmi
haretli çıcuklarda sorun daha faza bence benim oglum çok hareketli ve dagınık bir çocuktu hala öyle beni çok yordu birinci sınıfta hala yoruyor kız daha düzenli gibi inşallah abisi kadar yormaz oda başladı dersler zorlaştıkça mızmızlıgı artıyor

İnşallah yakın zamanda şu el yazısı sacmaligindan vazgecilir de öğretmenler de veliler de çocuklar da kurtulur. Bu zorlukların temeli hep el yazısı aslında. Düz yazıyla yazılırken çocuklar bu kadar sıkıntı cekmiyordu yazamiyorlar okunmuyor yazdıkları da zaten. Sınıfta 20 çocuk varsa yarısının yazısı berbat.cocuklarin suçu değil ama bu sistemde hata var. Bence tüm veliler bu konuda şikayetlerini dile getirmesi o zaman belki birşeyler düzelir

Ağlamaktan içim çıktı ne yapsam nasıl denesem olmuyor olmuyor.
Saat 4 ten beri bu 2nci sayfa
Rakam vermiş 1 2 3
Onları çok çabuk yapardı rakamları yani
Ama bu akşam yapamaz oldu.
Sinirlerim harap durumda
Silmeden asla olmuyor
Çok çok hata yapıyor
Lutfen silmeyin yaptigu sey rakama benzemese bile silmeyin silerek ona verdiginiz mesaj, sen yapamiyorsun!
Lutfensilmeyin o yuzden... birakin nasil oluyorsa oyle yapsin her yaptigi rakam ya da harf icin aferin guzel gidiyorsun ya da aa sanki bu digerinden guzel oldu sence nasil? Gibi sorular sorun. Ve surekli basinda dikilmeyin 5 fk da bir gidip bakin ama yaninda cok oyalanmadan motive edici sozler soyleyip cikin.
Suan tepkili anladigim kadariyla odev yapmak istemiyor. Birakin yapmasin bugunun odevini ya da ne kadar yaptiysa o kadar olsun. 2 3 daha kendi basina odev yapmasina izi verir onu motive ederseniz emin olu cok daha iyi olacak cocugunuz icin...
El kasi icin ise arkadaslar soylemis zaten oyun hamuru makas bunlari deneyebilirsiniz. Ayrica el yazisi dairesel hareketlerle yazilan bir yazi bunun pratiginu yapmasi icin tavsiyem onun odev yapmadigi yani bos oldugu bir zamanda elinize renkli kalemleri alin ve gelisi guzel dairesel hareketler yapin ( kusursuz daireler cizmekten bahsetmiyorum karalar gibi ) renkrenk irili ufakli daireler yapin. Ama cocuga seslenip bak ne yapiyorum ya da hadi gel yapalim demeyin. Illa sizi farkedip yaniniza gelecektir. Yaniniza geldiginde sorarsa ne yaptiginizi anlatin isterse ona da yeni bir kagit verin ve beraber yapin istemezse ama yaninizda oyalanmaya bakmaya devam ediyorsa teklif edin. Bunu sitediginiz zaman yapabilirsiniz. Ancak o yapmaya basladiginda siz birakip gitmeyin onunla devam edin.

Ben de her şeyi yapardım çok iyi hatırlıyorum, okumayı okula gitmeden öğrenmeme rağmen soy adımı yazamazdım mesela. Birinci sınıf sonuna kadar yazamadım. Öğretmenim de ailem de karışmadı. Yanlış yazdım yazdım doğrusunu buldum. Sonra da çok başarılı bir eğitim hayatı geçirdim. Biraz salın çocukları :)

Geçen yıl yaşadım aynı şeyleri bu yıl Etüte verdim. Tavsiyem yapabildiği kadarını yaptır. Hem kendini hem çocuğu yıpratma

Daha şurda okullar açılalı ne kadar oldu ki ?Biraz daha zaman tanıyın çocuğunuza siz böyle olursanız çocuk ne hale gelir kimbilir yani.
Hani şöyle ocak ayı gibi olsa bu durum tamam diyeceğim ama daha 10gün mü ne oldu yani okullar açılalı.İlk haftayı saymıyorum zaten uyum haftası yani.
Etüt merkezi için çok çok erken zaten daha okula alışamamış oraya nasıl alışsın çocuk.
Hata çok yapıyor o yüzden sildiriyorum demişsiniz ama bu yanlış bi tutum bence biraz kendi haline bırakın her şey mükemmel olmak zorunda değil ki zamanla her şey oturacaktır diye düşünüyorum.

Yazınızın devamını okuyamadım. Allah aşkına küçücük çocuğa 6-7 saat ders çalıştırılır mı? Çocuğa yazık. Biraz rahat bırakın. Çocuk bunalmış artık.

Önceki gün 1 ve 2 leri hemen yaptı.anasınıfından alışık zaten.
Ama bugun yapamadı mesela

demek ki bugun cani odev yapmak istemiyor.
birden yaptigi seyleri unutacak degil ki bu cocuk.
bence cok ustune gidiyorsunuz,bunun icin aglamayin lutfen.
ogretmeniyle gorusun,1. sinif cocuguna bu kadar cok odev dayanir mi Allahaskina.

Sorunların temeli el yazısı. Kızım okula başlayana kadar bu yanlıştan dönülür diye umudum vardı da hiç kimsenin umurunda değil bu minikler...

Gerekirse 1 yıl geriden gelsin ama okuldan bıktırmayın. Daha cok uzun bir yolu var. Demekki motor gelişimini tamamlayamamış her çocuk aynı olacak diye bir şey yok. Biraz daha etkinlik yapın. Oyun hamuruyla oynatın harfleri oyun hamuruyla yaptırın. Onun minnak beyni hepimizden hızlı çalışıyor kapacaktır mutlaka. Harflerden önce boyama yaptırın. Özellikle yuvarlak. Taşırmadan boyama vs. Yani karalama dediğimiz aslında cok önemli bırakın karalasın biraz. Yolu daha cok uzun, yapamıyorum diye beyni bi şartlanırsa toparlamanız daha güç olur.

AMA NE OLUR YAZ YAZ DİYE ZORLAMAYIN.

Gerekirse 1 yıl geriden gelsin ama okuldan bıktırmayın. Daha cok uzun bir yolu var. Demekki motor gelişimini tamamlayamamış her çocuk aynı olacak diye bir şey yok. Biraz daha etkinlik yapın. Oyun hamuruyla oynatın harfleri oyun hamuruyla yaptırın. Onun minnak beyni hepimizden hızlı çalışıyor kapacaktır mutlaka. Harflerden önce boyama yaptırın. Özellikle yuvarlak. Taşırmadan boyama vs. Yani karalama dediğimiz aslında cok önemli bırakın karalasın biraz. Yolu daha cok uzun, yapamıyorum diye beyni bi şartlanırsa toparlamanız daha güç olur.

AMA NE OLUR YAZ YAZ DİYE ZORLAMAYIN.

X