İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sınıf için desteklerinizi bekliyorum

Haklısınız ama öğlen 2de başlıyo derse kızıma kalsa o yorulmadım diyo daha fazla kalmak istiyo okulda bizim tek sıkıntımız öğrenmeyle ilgili birde bu yeni sistemi ben de onunla yeni görüyorum biz a b c diye öğrendik sonra okuduk şimdi sadese sesleriyle öğretiliyo harfler ben de bilemediğim için tam yardımcı olamıyorum diye düşünüyorum ve kızıma sevebileceği şekilde doğru öğretmek istiyorum

Tabiki cocuk vücüdünü dinlemez ki. Ayni sekilde sadece cikolata felan ile beslesende sikayetci olmaz kizin :) Ancak dogru uyku saatinde, uykuda beyin o günkü yasanilanlari algilamaya calisiyor. Hali ile özelikle okula giden cocuklar icin uyku cok önemli oluyor.

Ögretmenden bilgi alamazmisin? Yani "ben bu ögretme sistemi bilmiyorum, bizim zamanimizda farkliydi. Nasil kizimi bu konuda yardim edebilirim"? Diye soramazmisin? Büyük konusmak istemiyorum ama ben ilerde kizimin ödevini yapmak istemiyorum. Ha soru sordugunda yardim ederim ve oldugu kadar kendisinin yapmasini isterdim.

Bu dogru tutummu, gercekcimi bilmiyorum. Ilerde görecegiz. Aksam daha erken yatiracakmisin kizini, öyle okudum. Umarim faydasi olur. Eminim senin icinde kolay degil. Ah bu annelik iste!

Aynen. Hatta ezberleyecekler ilk harfleri hatta kelimeleri görünüşünden. Okumadan ne olduğunu ezbere söylicek.
Hepsi normal. Ben çok üzerine gittiğimde stres yaptı hep, sonra ne zaman akışına bıraktım kendiliğinden geldi hepsi.
Şuna bakıp bakıp gülün :KK70:

Eki Görüntüle 2197167
Aynen ezberliyo zaten ve gerçekten ela lale ismini ne görmek ne duymak istemiyorum bi süre hamilelikte bi yumurtadan bide bunlardan tiksindim

Bence sakin olun hamilesiniz boş yere stres yapmayın derim.
Siz gerildikce kiziniz bu durumdan etkileniyor.
Benim kizimda 1. Sinifa basladi ogrenme acisindan sikinti yok ama okulda durmuyor.
Size tavsiyem çocuğunuzu gozlemlemeniz.bu dogrultuda bir pedagogdan yardim alabilirsiniz.
Dikkat eksikligi olup olmadigi konusunda.
Eglenerek oynayarak ogrenmeyi deneyin harfleri renkli kagitlara yazip odalara asin derim.bence en kisa zamanda atlatacaksiniz.sadece biraz sabir
Yarın için eğlenceli oyunlar hazırlıcam inşallah hafta sonunuda ona ayırcam sırf ödevle dersle ilgili değil annem benimle ilgileniyo diye mutlu olsun
Aslında hamilelikde sıkıntı yapıyo bu stres ondan bence şimdiden rahat uyuyamıyorum hepsi birleşti

Hic merak etmeyin ozel ogrenme guclugu olmadiktan sonra her cocuk okumayi ogreniyor inan ogrenmeyen yok o yuzden siz telas etmeyin ogretmen onu ogretecek az kaldi :)
Odevlerin uzamasina gelince daha okumayi bilmedikleri icin o simgeleri yazarken is baya uzuyor.cabuk ogrenen de ogrenmeyen de bu 1. Sinifta ozellikle baslarda boyle olur.saatlerce dersler bitmez.anne babalar da mahvolur.niye bu kadar cok odev veriliyor ki derler.bu kadar odev de verilmese okumaya gecmek baya gecikir o yuzden .bu ara zorlanacaksiniz mecburen ama merak etmeyin sonra unutacaksiniz bugunleri

Tabiki cocuk vücüdünü dinlemez ki. Ayni sekilde sadece cikolata felan ile beslesende sikayetci olmaz kizin :) Ancak dogru uyku saatinde, uykuda beyin o günkü yasanilanlari algilamaya calisiyor. Hali ile özelikle okula giden cocuklar icin uyku cok önemli oluyor.

Ögretmenden bilgi alamazmisin? Yani "ben bu ögretme sistemi bilmiyorum, bizim zamanimizda farkliydi. Nasil kizimi bu konuda yardim edebilirim"? Diye soramazmisin? Büyük konusmak istemiyorum ama ben ilerde kizimin ödevini yapmak istemiyorum. Ha soru sordugunda yardim ederim ve oldugu kadar kendisinin yapmasini isterdim.

Bu dogru tutummu, gercekcimi bilmiyorum. Ilerde görecegiz. Aksam daha erken yatiracakmisin kizini, öyle okudum. Umarim faydasi olur. Eminim senin icinde kolay degil. Ah bu annelik iste!
Öğretmen de acele etmeyin harfi tanısın yeter şimdilik dedi hergün soruyorum sürekli mesajlaşıyoruz sistemle ilgili bişey söylemedi hafta sonu araştırıp bilgi vereyim dedi ek bi kitap olur cd vb olur
Bugünde bence biliyo okumak istemediği için inatlaşıyo dedi tet tek yanına alıp okutcakmış yaşları gereği dikkatleri dağılıyo bu norml diyo
Birde diğer ödevleri kendi yapar gerekince yardım ister yani üst sınıflarda ama 1. Sınıfta okutun takip edin diyo öğretmen de

Hic merak etmeyin ozel ogrenme guclugu olmadiktan sonra her cocuk okumayi ogreniyor inan ogrenmeyen yok o yuzden siz telas etmeyin ogretmen onu ogretecek az kaldi :)
Odevlerin uzamasina gelince daha okumayi bilmedikleri icin o simgeleri yazarken is baya uzuyor.cabuk ogrenen de ogrenmeyen de bu 1. Sinifta ozellikle baslarda boyle olur.saatlerce dersler bitmez.anne babalar da mahvolur.niye bu kadar cok odev veriliyor ki derler.bu kadar odev de verilmese okumaya gecmek baya gecikir o yuzden .bu ara zorlanacaksiniz mecburen ama merak etmeyin sonra unutacaksiniz bugunleri
Ay inşallahh zaten kızıma da diyorum hep anne yazmayı öğrencen bana notlar yazar mektuplar yazarsın diye o zaman seviniyo

Kk yı seviyorum çevremdekilere sorsam sanki bi biz öğrenememişiz ben suçluyum gibi konuşuyo
Oysa burda herkes yardımcı olmaya çalışıyo bizde böyle yaşadık yaşıyoruz diyo moral veriyo normal zamanla çğrencek diyosunuz bende motive oluyorum
Çok sağolun kk nın güzel hatunları bugece içim rahat uyucam bugün sadece okuma ödevimiz var sabahda sakin sakin zorlamadan yardımcı olcam

Bana isteksizlik gibi geliyo çünkü boyama ödevini seviyo çizgileride seviyodu şimdi ondan sıkıldı çünkü okuyarak yazmasını istiyoruz öğretmende bende
Bilmiş konuşur hatta bazen ukala bile davranır. Öğrenmeyi kendi istiyorum desede bence istemiyo bütün yaz oyunla geçince daha okula adapte olamadı
Bi öğrencim vardı böyle hatta ilk 2 ay sınıfın içinde oyun oynadı oturmadı ailesi de bende çok zorluk çektik. Yazmıyordu bile karalıyordu. Rehberliğe yönlendirdim hiç bir problem çıkmadı. Annesi çok sabırlı bayandı bende biraz ayrı ilgilendim diğerlerinden biraz geçte olsa okumaya geçmişti. Sizin kızınızda henüz oyun çocuğudur bu şekilde.

Öğretmen de acele etmeyin harfi tanısın yeter şimdilik dedi hergün soruyorum sürekli mesajlaşıyoruz sistemle ilgili bişey söylemedi hafta sonu araştırıp bilgi vereyim dedi ek bi kitap olur cd vb olur
Bugünde bence biliyo okumak istemediği için inatlaşıyo dedi tet tek yanına alıp okutcakmış yaşları gereği dikkatleri dağılıyo bu norml diyo
Birde diğer ödevleri kendi yapar gerekince yardım ister yani üst sınıflarda ama 1. Sınıfta okutun takip edin diyo öğretmen de

Seni ilgili anne oldugundan dolayi takdir etmek istedim. Herkes senin yaptigini yapmiyor. Ancak bencede cok fazla panik yapiyorsun. Daha yeni okula basladi cocuk. Okumayi ögrenmek insanin hayatinda yaptigi en zor seylerden biri. Elbette hemen iki haftada olmaz.

Ve bu ödev konusunda cidden tavsiye veremem. Kizim 20 aylik. Ilk okula basladiginda kim bilir fikirlerim tamamen degisir. Sana ve kizina bol sans ve zihin acikligi diliyorum. Umarim hersey hal olur ve sende rahatlarsin.

Benim kızım da bire başladı .huniyi taktım evde volta atıyorum ama sen sakin ol .bir de bebek bekliyormussun, yorma o kadar kendini .youtube de eğlenceli alfabe videoları var , bide bu ela laleler, ac izlet, hem eğlensin hem öğrensin

Ben böyle mesajları okuduğumda çok üzülüyorum.Akşam yedide okuldan çıkan beş altı yaşındaki bir çocuk daha evde ne çalışabilir ki?
Evde huzura eğlenmeye ihtiyacı varken baskı ile karşılaşsam ben de hiç verimli olamam.

Bu nedenle 1.sınıfta asla set kullanmam.Çünkü aşırı ödev çıkıyor.Verdiğim ödevler ilk zamanlar yarım sayfadan başlar bir sayfaya kadardır ,Hafta sonu en fazla iki olur.Geçen yılki velilerim şok olmuşlardı.Biz daha önce ki çocuklarımızda sayfalarca ödev yapıyorduk diye.Bu sene ikinci sınıfız .Bir okuma öğrenemeyen çocuk var o da Almanya dan geldi.

Veli ilgili olsun bu çok güzel de aşırı abartıp çocuğu da kendinizi de yıpratmayın.
Yapabildiği kadar yapsın dahasını zorlamayın iyice nefret ediyorlar.Sonuçta okuma yazma öğrenecek onu da öğrenir bir şekilde merak etmeyin.

Son düzenleme:
2012 ağustos doğumlu geçenyıl ana okuluna gitti
O zaman yaşı ilkokula başlamaya uygun.
Anladığım kadarıyla kızınızın durumunuzda bir çok faktör etkili.

Kızınız okuldan oldukça geç çıkıyor, bir de evde saatlerce ödev yapmak onu yorar.
Eve gelince biraz oyun oynayıp dinlensin ve erken yatsın.Unutmayın kızınız ilkokula başlamış olsa da henüz yaşı gereği oyun çocuğu.
Ödevi varsa ertesi sabah erken kalkıp zihni henüz boşken ve bedeni dinlenmişken yapsın.

Siz hamilesiniz ve hormonlarınız sizi etkiliyor.
Üstelik ilgi bekleyen küçük bir çoçuğunuz daha var. Bir de çevreden akıl öğreten, kendi çocuğunu örnek gösteren,moral bozucu kadınları eklersek yorulup bunalmanız normal.
Sakin ve sabırlı olmaya çalışın,sinirlendiğinizi hissettiğinizde burnunuzdan derin derin nefes alıp 4-5 sn içinizde tutun sonra ağzınızdan verin.
Siniriniz geçmiyorsa odayı terk edip elinizi yüzünüzü yıkayın.Sakinleşince geri dönün.

Erken çocukluk uzmanıyım, özel öğrenme güçlüğü yani disleksi yoksa okuma-yazma öğrenemeyen çocuk görmedim.
Böyle bir sorun yoksa elbette kızınız da okumayı söker ama bunun zamanı diğer çocuklardan farklı olabilir.
Çünkü her çocuğun gelişim ve öğrenme hızı farklıdır.
Çoçuğunuzu başkalarının çocuklarıyla kıyaslamayın.

Daha profesyonel bir destek yani özel ders düşünülebilir ama size tavsiyem bu yardımı kendi sınıf öğretmeninizden değil başka bir sınıf öğretmeninden alın.
Mümkünse bu öğretmen daha önce 1.sınıf okutmuş ve biraz tecrübeli biri olsun.

Anne olarak çocuğunuzun ona ödev yaptırmanızdan çok sizin şefkatinize ve koşulsuz kabul ile desteğinize ihtiyacı olduğunu unutmayın ve ödev-ders için çoçuğunuzla olan ilişkinizi zedelemeyin.
Onu duygusal olarak örseleyip incitmeyin. Okuma/yazma elbette öğrenilir fakat çocuğa verilecek duygusal hasar uzun vadede daha farklı sorunlara yol açar.
Gördüğüm kadarıyla evlatlarına düşkün ve onlar için çabalayan bir annesiniz zaten.
Var olan çabanızı sabır ve bilinçle desteklerseniz bu sorunu da zamanla çözeceğinizi düşünüyorum.

Kızınızın gözlerinden sevgiyle öpün yerime,
size de bu süreçte kolaylıklar diliyorum.

Bi öğrencim vardı böyle hatta ilk 2 ay sınıfın içinde oyun oynadı oturmadı ailesi de bende çok zorluk çektik. Yazmıyordu bile karalıyordu. Rehberliğe yönlendirdim hiç bir problem çıkmadı. Annesi çok sabırlı bayandı bende biraz ayrı ilgilendim diğerlerinden biraz geçte olsa okumaya geçmişti. Sizin kızınızda henüz oyun çocuğudur bu şekilde.
Haklısınız birazda tatil de sürekli oynaması şimdi birden derse adapte olamamasına neden oluyodur

Seni ilgili anne oldugundan dolayi takdir etmek istedim. Herkes senin yaptigini yapmiyor. Ancak bencede cok fazla panik yapiyorsun. Daha yeni okula basladi cocuk. Okumayi ögrenmek insanin hayatinda yaptigi en zor seylerden biri. Elbette hemen iki haftada olmaz.

Ve bu ödev konusunda cidden tavsiye veremem. Kizim 20 aylik. Ilk okula basladiginda kim bilir fikirlerim tamamen degisir. Sana ve kizina bol sans ve zihin acikligi diliyorum. Umarim hersey hal olur ve sende rahatlarsin.
Amin canım inşallah şuan anne birazdan yapalım dedi az diye tamam dedim onun yapalım demesini beklicem
Benim endişem mart gibi doğum olcak son aylar zor geçer de yardım edemezsem diye endişem artmıştı ama dün burdaki yorumlar o kadar rahatlattı ki rahat uyumuşum

Konunun yeri değişir belki ama buraya açmak istedim zira bizim için çok büyük bi dert
Biz öğlenci gurubuz yani ilkokulların tamamı öğleci 13.50de girip 18.45 de çıkıyoruz yani hadi tenefüs beslenme çıkar 4saat ders yapıyolar ve en az sınıf bizim 23 kişi diğerleri 27 30 kişi
Devlet okuluna gidiyo özeller çok pahalı bizi baya bi aşıyo bulunduğum yerde 2 tane var senelik servis yemek dahil eşyalar kitaplar hariç 25 ilkokul birde bizi aşar hayal bile edemem
Konu şu ki kızım öğrenmekde zorluk çekiyo daha 3harf öğrendiler "e l a" ama ne kadar tekrarlarsak tekrarlayalım unutuyo her seferinde karıştırıyo l zaten sorunlu söyleyemiyo onu yavaş yavaş öğrensin tamam ama diğerlerini de unutuyo
Akşam 19.15 de evde oluyoruz yemek yiyip ders yapıyoruz ki bitmiyo 10.30 da yatırıyorum sabah 9 a kadar kahvaltı edebilirsek iyi derse devam Ama okul saatine kadar anca çünkü okuyamıyo okuma ödevleri zorluyo

Bu arada evde her iş kalıyo öğlen büyüğü omula burakıp küçükle ilgileniyorum oda 4 yaşında evin işi yarım yamalak oluyo yemek falan derken karnımdakini düşümeye fırsat kalmıyo 3gündür banyo yapamadım kızları yatırınca bende sızıyorum ama dinlenmeden uyanıyorum ve haliyle aşırı gerginim ve kızıp bağırıyorum çok üzülüyorum ama kızımda bağırmassam yapmıyo oyun oynuyo resim yapıyo dersi hiç istemiyo hadi okuyamıyo tamam dicem yazı çalışmalarını bile yapmak istemiyo eşim kamyon şoförü tamam hergün evde ama 4.30da gidiyo sabah akşam yemek vkti geliyo sezon sonu işler sorunlu ama bu ara halimi görünce yardım etmeye çalışıyo ama yapamıyo
Diyo ki yardımım yok ama maddi ne yapabilirsem yaparım araştır kitap cd falan yada uygunda haftada 1 yada 2saat bi öğretmen ayarlayalım bulursak diye

Şimdi size sorum sizde böyle şeyler yaşadınız mı nasıl çözdünüz
Bi öneriniz varmı kaynak kitap cd vb gibi
Öğretmen arkadaşlar da bikaç teknik önerir belki eğlenceli şekilde uygulayabileceğimiz

Biliyorum çok karışık anlattım şimdi noktalama yok diye söylenenler olcak napayım elimden gelen bu

bazı sorunlar varki nasıl aşacağımızı bilemeyiz en iyi bildiğimiz şeyi yaparız bağırırız.
çocukları yıpratmaya kendini yıpratmaya gerek yok bir pedagogtan yardım alın uzman kişilere bırakın kendinizi sevgiler.

Benim kızım da bire başladı .huniyi taktım evde volta atıyorum ama sen sakin ol .bir de bebek bekliyormussun, yorma o kadar kendini .youtube de eğlenceli alfabe videoları var , bide bu ela laleler, ac izlet, hem eğlensin hem öğrensin
Aynen izletiyorum l lar söyleyemiyo y olarak okuyo hatta ı bile diyo
Bebek bile bıktı ela ile lale den

Kac yasinda kiziniz benim oglum eylulde 69 aylikti rapor aldim oncesinde ozellikle l harfini soyleyebiliyomu diye denedim baktim cikaramiyo gel beraber okuyalim.dedim 5 sn sonra sıkıldi sen seneye git dedim icimden ama.benim ikinci cocugum.ilkinden tecrubeliydim 72 aylik olmasina ragmen yinede zorlandi bi program.var nette adini.unuttum ama sarkili eglenceli bir de onu deneyin belki ilgisini ceker

konuyla ilgisiz ama raporu eylül de mi aldınız. nasıl aldınız?? benim oğlanda aynı durumda önümüzdeki yıl eylül de 69 aylık olacak ve belli yani hazır değil. bu yıl anaokulunda kale tutmayı zar zor başardık yani.

Bende kendi tecrubemi paylasayim. Kizim 2. Sinif . Bence youtube videolar var izletin . Ayrica morpa kampusun 1. Sinifi eglenceli gelebilir. Sinifimizda okulun son gunlerinde okumaya gecen cocuklar vardi. Annesinin yazin verdigi destekle cocuk bayagi toparlamis bu sene ogretmen soyledi .
Sakin olun. Her cocugun ogrenme sureci farkli. Kimi hizli kimi yavas ogreniyor.siz sakin bir sekilde destek olun , olmadiginizda zorlamaniz,strese sokacaktir.
Youtube videolarina bayiliyorum. En caktirmadan ogreteni.

Ben böyle mesajları okuduğumda çok üzülüyorum.Akşam yedide okuldan çıkan beş altı yaşındaki bir çocuk daha evde ne çalışabilir ki?
Evde huzura eğlenmeye ihtiyacı varken baskı ile karşılaşsam ben de hiç verimli olamam.

Bu nedenle 1.sınıfta asla set kullanmam.Çünkü aşırı ödev çıkıyor.Verdiğim ödevler ilk zamanlar yarım sayfadan başlar bir sayfaya kadardır ,Hafta sonu en fazla iki olur.Geçen yılki velilerim şok olmuşlardı.Biz daha önce ki çocuklarımızda sayfalarca ödev yapıyorduk diye.Bu sene ikinci sınıfız .Bir okuma öğrenemeyen çocuk var o da Almanya dan geldi.

Veli ilgili olsun bu çok güzel de aşırı abartıp çocuğu da kendinizi de yıpratmayın.
Yapabildiği kadar yapsın dahasını zorlamayın iyice nefret ediyorlar.Sonuçta okuma yazma öğrenecek onu da öğrenir bir şekilde merak etmeyin.
Çok haklısınız ama setler olmasa da kitapla olcak gibi değil aslında çok ödev vermiyo öğretmen ama benimki derstekileri bitirmeyip yada yapmak istemeyince çantaya koyup getirmese ödev çok olmıcak
Onu da öğretmene söyledim burda yapmıcam dedi mi siz biraz ısrar edin yoksa evde ben yaptırınca ben kötü oluyorum onun gözünde öğretmen tamam dedi ama annem yap diyo çünkü dedim bu ara getirmeyince az oluyo

X