İlköğretim Yorum ve Soruları 1nci sınıf için yardımmm çok zordayız

1. Sınıf çocukların etüte gönderilmesine çok karşıyım. İyi etkisini görenden çok yan etkisini gören velileri biliyorum. Lütfen çocuğunuza baskı yapmayın huzursuz bir ortam hiç yapmayın henüz yeni yavaş yavaş olacaktır. Elinin yatkın olduğu zevk alabileceği oyun içerikli oyunlar hamur makas boyama yapboz gibi şeylerle günde hiç değilse yarım saat 1 saat aktivitesi yaptırın yani etüt yerine daha iyi olur diye tahmin ediyorum. Çok takmayın normal böyle şeyler 1. Sınıfa giden 20 öğrencinin 10 tanesi bu şekilde :)))

Küçük kas becerilerini geliştirici etkinlikler yapabilirsiniz. İpe boncuk dizme, küçük peçete parçalarını parmaklarıyla top yapma, yumurta kolisinin içine konulmuş bilyeleri, fındıkları toplama, şeker maşasıyla minik ponponları kaptan kaba aktarma vs gibi.

Aynı gecen sene kı ben .
Bızde aynı seyı yasadık ve tam 5 ay boyunca. Cogu zaman uzuntuden yemek yıyemedım.
Cocuk yemegını yedı ama baska bı hayatı olmadı aksamları.

Sorun suydu her aksam 2 sayfa odev gelse ustune okuldan eksık yaptıgı sayfalar gelıyordu oluyordu 5 sayfa odev. stıcker'lar yapıstırdım sayfanın basına, sonuna ev yaptım hadı evıne gıtsın basında sureklı telkın ede ede ede ede , agladıgımızda cok oldu evde huzur kalmadı kac bın kere gelıp ıs yerınde oglene kadar agladım her gun eve yenı bır teknıkle gıttım , o olmuyorsa bu , bu olmuyorsa su, su olmuyorsa baska bısey. Bıldıgım tandıgım tum ogretmen arkadasla ırtıbata gectım. etut arastırdım bıze uygun bulamadım , ozel ogretmen tutacaktım kı cat dıye okumayı soktu.

Sabahları defterıne problem yazıyordum toplama cıkarma, onları yapıyordu 5-6 tane bıraz oynayıp okula gıdıyordu. Ay ne zor bır donemdı anlatamam .

Benım oglum 66 aylık basladı ama sorun caba gostermemesı de degıldı, cok yavastı, elınden gelen oydu belkıde.
Sonradan actım ama gozlerı cogu yarım kalan sayfayı 2. donem yaptırmamaya basladım . Okumaya agırlık verdım bılmem ne oylelıkle yıl bıttı.

Bu sene kısmen daha ıyıyız. 1.30 saat suruyor odevler her aksam 1 sayfa bıle olsa test cozuyor.
Herkes rahata kavustu , gecen sene yardımcı abla vardı temızlık yapmıyordum , yemek hıc yapmadım eylulden hazırana kadar hep yaptırdım her gun 2 tencere yemek. Ona ragmen sofrayı toplayamıyordum , sofrayı toplasam banyo olamıyordum , banyo olsam cocugun yanında uyuya kalıyordum :duduk:

buarada bızım odevlerımız soyleydı saat olarak,
7 de baslıyorsak bu demek kı oglum yemek yıyor ben yersem ıste , 10 kadar fix.
8 de baslıyorsak 11
yatmasının uzerıne 1 saat koy
Ben sabah 6 da ıse gıtmek ıcın kalkmak zorundaydım , surune surune bıtırdık yılı ama gececek . Bu sene daha ıyıyız 1.30 saat bana cok uzun gelmıyor suanda hatta ılk hafta bende konu actım ne agladım anlatamam.
Ben suanda okulun rehberlıgıyle gorusuyorum, rehberlık oglumun pesını bırakmamı soyledı. Ben her aksam okuldan getırdıgı okuyamadıgımız herseyı sıldırıp bı daha yaptırıyordum rehberlık ıse hızlanması ıcın oyun oynasın dedı bu sene 2. sınıfız yanı 6.30 yasındayız 2010 subat. Ben bazı seylerı gecen sene tecrube ettıgım ıcın bu sene yazında hep calısmasını saglamıstım , carpım tablosunu rıtmık saymaları ogrenmıstı o yuzden suana kadar 1 gun harıc ekşınsız gecırıyoruz sımdılık.

Buarada kasların kuvvetlenmesı ıcın avuc acıp kapama yontemlerı var bız gecen sene cok uyaptık ama hala yapmamız gerekıyormus, dıkkat ve zekasını pratık kullanabılmesı ıcınde jenga,mangala, q bitz gibi oyunlar aldırdılar bize. Yanı suanda amacımız hızlanması kı sanıyorum sızınde oyle

Bızım gecen sene ogretmenımız takılmıyordu ama ben matematık defterine uyarılar koyuyordum
b666d045-57e3-4744-a348-5ceebddc10d0.jpg

Bu tarz cızgıler koyuyordum onların uzerıne 1 2 ne yazacaksa aralıkları duzgun oluyordu ve sureklı alt kısımları otursun asagıya dıyordum o cızgılere , daha sonra oglum bunlardan utanmaya basladı sanırım onların yerıne kursun kalemle mınıcık noktalar koydum.

Hala matematık defterını guzel kullanamıyor uyarıyorum ne yapayım ama rehberlık uyarmayın dedı , Ege cok zekı bır cocuk aksıne , yanı anlamada zorlukta cekmıyro sızın gıbı ama ogretmenımız cok ılgılı degıldı, sureklı uyardıgım ıcın kendıne guvenını kaybetmıs olabılecegını soyledı. O yuzden suanda hıc bısey sıldırmıyorum ama gecen sene tum velıler sıldırıp yazdırıyorduk dogrusunun ne oldugunu kendı basımada cozemedım sımdı dıyorum kı keske bende yardım alsaymısım sonucra calısıyorum ben evdekı konforum kacıyorsa kendımı rahatlamak adına herseyı yapmalıyım. sızede tavsıyem kadın gelsın eve, yemeklerınızıde bır baskası yapsın. Bır nebze feraha kavusmus olursunuz

Bızım gecen sene ogretmenımız takılmıyordu ama ben matematık defterine uyarılar koyuyordum
Eki Görüntüle 1894555

Bu tarz cızgıler koyuyordum onların uzerıne 1 2 ne yazacaksa aralıkları duzgun oluyordu ve sureklı alt kısımları otursun asagıya dıyordum o cızgılere , daha sonra oglum bunlardan utanmaya basladı sanırım onların yerıne kursun kalemle mınıcık noktalar koydum.

Hala matematık defterını guzel kullanamıyor uyarıyorum ne yapayım ama rehberlık uyarmayın dedı , Ege cok zekı bır cocuk aksıne , yanı anlamada zorlukta cekmıyro sızın gıbı ama ogretmenımız cok ılgılı degıldı, sureklı uyardıgım ıcın kendıne guvenını kaybetmıs olabılecegını soyledı. O yuzden suanda hıc bısey sıldırmıyorum ama gecen sene tum velıler sıldırıp yazdırıyorduk dogrusunun ne oldugunu kendı basımada cozemedım sımdı dıyorum kı keske bende yardım alsaymısım sonucra calısıyorum ben evdekı konforum kacıyorsa kendımı rahatlamak adına herseyı yapmalıyım. sızede tavsıyem kadın gelsın eve, yemeklerınızıde bır baskası yapsın. Bır nebze feraha kavusmus olursunuz

Cute esasen Ege nin neden kareli defter kullanamadığını gördük
Buna alışmış ben kendim düzgün yapamam demiş vs vs

Daha yol uzun lütfen ona arkadaşlarında olmayan bir şey yaptırma iyi de olsa kendini eksik hissettiriyor

Silgiye gelince oğlum beğenmediği bir harfi sildî okulda da mı siliyorsunuz dedim eve dedi sil o zaman dedim ama o beğenmediğini sîliyor benim beğenmediğimi değil

Satır bitince de içinden en olanı ve en olmayanına bakıp bir daha dikkat ederiz diyoruz

Ama okulda silmeselerdi sildirmezdim Koalina da benim başka arkadaşlarım da silgi kullandırmıyor

Cute esasen Ege nin neden kareli defter kullanamadığını gördük
Buna alışmış ben kendim düzgün yapamam demiş vs vs

Daha yol uzun lütfen ona arkadaşlarında olmayan bir şey yaptırma iyi de olsa kendini eksik hissettiriyor

Silgiye gelince oğlum beğenmediği bir harfi sildî okulda da mı siliyorsunuz dedim eve dedi sil o zaman dedim ama o beğenmediğini sîliyor benim beğenmediğimi değil

Satır bitince de içinden en olanı ve en olmayanına bakıp bir daha dikkat ederiz diyoruz

Ama okulda silmeselerdi sildirmezdim Koalina da benim başka arkadaşlarım da silgi kullandırmıyor
Açıkcası bu sekılde kullanmamıda koalina tembıhlemıstı :)
Yanı soyle soylıcem ben naparsam yapayım cocugun potansıyelı o bunu kabul edıyorum mesela senın cocugun hıc zorlanmıyorken konu sahıbının oglu 1 sayfayı 2-3 saatte yazıyor. Bu tamamen hızla alakalı bısey.

Buarada ege evde hep temız yazdı ama okuldan getırdıgı her yazı cok kotuydu okunamıyordu eklemıstım malum bırd egecen seneyı dusun, e mı kurdelemı cızgı calısmasımı anlamıyordum.
Yoksa ege evde hep duzgun yaptı buda hızla alakalı bır sorunmus okulda sanıye tutuyorlar malum yetısmek ıcın karan bacak yazıyormus

Yanı soyle soylıcem ben naparsam yapayım cocugun potansıyelı o bunu kabul edıyorum mesela senın cocugun hıc zorlanmıyorken konu sahıbının oglu 1 sayfayı 2-3 saatte yazıyor. Bu tamamen hızla alakalı bısey.

Buarada ege evde hep temız yazdı ama okuldan getırdıgı her yazı cok kotuydu okunamıyordu eklemıstım malum bırd egecen seneyı dusun, e mı kurdelemı cızgı calısmasımı anlamıyordum.
Yoksa ege evde hep duzgun yaptı buda hızla alakalı bır sorunmus okulda sanıye tutuyorlar malum yetısmek ıcın karan bacak yazıyormus

Haklısın o bir etken

Ama bir de beğendirme durumu var işte sizdeki öğretmende o yok

Mesela geçen sene okul boyanmaları düzgün evde yaptığı kötüydü zira kimseye yaranma psikolojisi yoktu

Bu sene evde yazdıkları da güzel olsun diye uğraşıyor

Farkındalık yaratmak lazım esasen ne yapınca oluyor ne yapınca olmuyor diyeee

Buarada damdan bu sorunları yasamadıgın ıcın cok sanslısın gercekten.

Benı gecen sene asıl uzen sey , tv karısında( kı tv seyreden bır aıle olmadık) ders yapan, veya ımkanları olmayan veya onunla hıc ılgılenmeyen bırılerı degıldık. Okudumda makasla kesmeler mercımek nohut atmalar ben egeyle bebeklıgınden berı bu etkınlıklerı yaptım , oyun gruplarına gıttık ama bız zor atlattık yanı kendı kendıme dıyordum hıc ılgılenmeyen aılelerde var cocuklar hangı konuda bı haberler, bız ılgılenıyoruz perısanız :)

Haklısın o bir etken

Ama bir de beğendirme durumu var işte sizdeki öğretmende o yok

Mesela geçen sene okul boyanmaları düzgün evde yaptığı kötüydü zira kimseye yaranma psikolojisi yoktu

Bu sene evde yazdıkları da güzel olsun diye uğraşıyor

Farkındalık yaratmak lazım esasen ne yapınca oluyor ne yapınca olmuyor diyeee
Buarada bız artık evdedede sanıye tutuyoruz rehberlıgın ıstegı uzerıne, ama yazılara hıc mudahale etmıyorum artık :dondurma:

Buarada damdan bu sorunları yasamadıgın ıcın cok sanslısın gercekten.

Benı gecen sene asıl uzen sey , tv karısında( kı tv seyreden bır aıle olmadık) ders yapan, veya ımkanları olmayan veya onunla hıc ılgılenmeyen bırılerı degıldık. Okudumda makasla kesmeler mercımek nohut atmalar ben egeyle bebeklıgınden berı bu etkınlıklerı yaptım , oyun gruplarına gıttık ama bız zor atlattık yanı kendı kendıme dıyordum hıc ılgılenmeyen aılelerde var cocuklar hangı konuda bı haberler, bız ılgılenıyoruz perısanız :)

Kız nazar etme

Şaka bir yana belli olmaz şimdi iyi üç gün sonra dağılıverir

Ama cidden mesela bizim sınıfta müthiş bir giysi sorunu var

Anneler grubu sürekli onun tişörtü bunun kapişonlusu öbürünün eşofman üstü sizde mi sorusu ile bipliyor

Benimki bir gün akşam yerinden fırladı kalemkutusunu sıra altında unutmuş teyzeler ya alırsa dedi

Zaten tüm eşyalar okulda teyzeler silerken çöpe atmaz orada bırakır dedim ya da öğretmene verir

Sabah orada imiş şimdi onu da unutmuyormuş

Çevreme göre ben de ilgisiz anneyim

Sitede bahçede oturuyoruz oğlum bisikletini istedi verdim eline anahtarı açtı kapıyı aldı bisikleti ki bu birkaç yıl önce oldu küçüktü bayağı

Herkes arkamdan kadın muhabbeti bırakıp çocuğun bisikletini almadı demişlerdir aksine çocuk kapıyı vs açmayı öğrendi sonra tüm çocuklar biz de kapıyı açacağız vs dediler

Balık tutmuyorum ben diyorum mecbur kalıp yapıyor

Aaa ben sildirip yazdır mı demişim geçen sene:KK43:

Hayır askım su deftere ısaret koyuyordum ya hanı oralara yazsın matematık defterıne dıye
Ay bir an şok oldum neden öyle bir şey demişim diye:KK70:
Ben şu an başladım işaret koymaya, fosforlu kalemlerle çiziyorum. Hafta sonu da satır altlarını kırmızı kalemle çizdirmeyi düşünüyorum annelere ki nerelere yazacaklarını bilsinler. Ama bende genel bir durum olduğu için belki ters etki yaratmadı.
Çocukların hepsi farklı tabi, birinde işe yarayan bir yöntem diğerinde ters tepebiliyor. Rehberlikle ortak çalıştığınıza sevindim, daha rahat olursun umarım bu sene:)

Ben şu an başladım işaret koymaya, fosforlu kalemlerle çiziyorum. Hafta sonu da satır altlarını kırmızı kalemle çizdirmeyi düşünüyorum annelere ki nerelere yazacaklarını bilsinler. Ama bende genel bir durum olduğu için belki ters etki yaratmadı.
Çocukların hepsi farklı tabi, birinde işe yarayan bir yöntem diğerinde ters tepebiliyor. Rehberlikle ortak çalıştığınıza sevindim, daha rahat olursun umarım bu sene:)
Umarım umarım
Dun aksam bebek gormeye gıdıcez mecburı kuzenımın hastanede, ay eve bı geldım odevlere baktım 2ler ve 5 ler 100 kadar rıtmık, 3 ler ve 4 ler 30 ve 40 kadar sayma ve yazma.
Hah dedım gun benım gunum lan hep ben acımı cekıcem, hep ben kırk taklamı atıcam.
O sırada gruplardan mesaj nasıl yetısıcek nasıl ogrenecekler bır gecede dıye.
Sonuc olarak ben elımde kronometre oku evladım tutuyorum dıye dıye oyalandık. Dımı ama hep acıların kadınımıyım 1 geceyı oyle rahat oyle guzel gecırdık kı egeyıde sıkı sıkı tembıhledım parmak kaldır sonrada bana neler hıssettıgını anlat dedım. Bakalım yapacak mı :sinirli:

Kız nazar etme

Şaka bir yana belli olmaz şimdi iyi üç gün sonra dağılıverir

Ama cidden mesela bizim sınıfta müthiş bir giysi sorunu var

Anneler grubu sürekli onun tişörtü bunun kapişonlusu öbürünün eşofman üstü sizde mi sorusu ile bipliyor

Benimki bir gün akşam yerinden fırladı kalemkutusunu sıra altında unutmuş teyzeler ya alırsa dedi

Zaten tüm eşyalar okulda teyzeler silerken çöpe atmaz orada bırakır dedim ya da öğretmene verir

Sabah orada imiş şimdi onu da unutmuyormuş

Çevreme göre ben de ilgisiz anneyim

Sitede bahçede oturuyoruz oğlum bisikletini istedi verdim eline anahtarı açtı kapıyı aldı bisikleti ki bu birkaç yıl önce oldu küçüktü bayağı

Herkes arkamdan kadın muhabbeti bırakıp çocuğun bisikletini almadı demişlerdir aksine çocuk kapıyı vs açmayı öğrendi sonra tüm çocuklar biz de kapıyı açacağız vs dediler

Balık tutmuyorum ben diyorum mecbur kalıp yapıyor
Anladım cocuk kendı hakkına kendı sahıp cıkıyor yanı.
Aslında benım ılgı dıye bahsettıgım sey bısıkletı kendı cıkarmasını saglamak degıl bılıyormusun hanı okul olsun egıtımı olsun ne bılım egenın odasında bılmıyorum emın degılım cocuklugundan berı okudugumuz ortalama 200 adet hıkaye kıtabı var mesela. Hanı gelısmesı ıcın herseyı yaptım en basından berıona ragmen cok zorlandık artık bundan sonrası sans herhalde dıyorum bılmıyorum. Buarada bende bısıkletını vermıyorum kendısı cıkarıyor 2-3 senedırde banyosunu kendı yapıyor. Fakat bıraz odev konusunda rahat bırakmak lazım onuda yavas yavas yapacagız ınsallah

Buarada 41.5 kere masallah , genelde bırının cok sıkıntı yasadıgına sahıt olan bır otekı sıkıntı yasamadan gecırıyor senle gecen senede konusmustuk totemım nasıl ?

Umarım umarım
Dun aksam bebek gormeye gıdıcez mecburı kuzenımın hastanede, ay eve bı geldım odevlere baktım 2ler ve 5 ler 100 kadar rıtmık, 3 ler ve 4 ler 30 ve 40 kadar sayma ve yazma.
Hah dedım gun benım gunum lan hep ben acımı cekıcem, hep ben kırk taklamı atıcam.
O sırada gruplardan mesaj nasıl yetısıcek nasıl ogrenecekler bır gecede dıye.
Sonuc olarak ben elımde kronometre oku evladım tutuyorum dıye dıye oyalandık. Dımı ama hep acıların kadınımıyım 1 geceyı oyle rahat oyle guzel gecırdık kı egeyıde sıkı sıkı tembıhledım parmak kaldır sonrada bana neler hıssettıgını anlat dedım. Bakalım yapacak mı :sinirli:
Öğretmen sınıfa sinirlenmiş sanırım :)
İyi ki öğretmişsin önceden çocuğa, rahat ettin bu sefer ama gerçekten bir gecede nasıl olacaktı bu ritmik saymalar?

Evde 6-7 saat ders calistiracaksaniz cocugu okula gondermenin anlami nedir? Ogretmeninizde sorun var,degistirin cocugun okulunu veya sinifini. Annem ilkokul ogretmeni, eve okuma disinda ders odev vermez. Son derslerini o gunun alistirmalarina ve tekrarina ayirir. Size bu mantikta bir ogretmen lazim yoksa cocugunuz bildigini de unutur ki unutmus da zaten

Öğretmen sınıfa sinirlenmiş sanırım :)
İyi ki öğretmişsin önceden çocuğa, rahat ettin bu sefer ama gerçekten bir gecede nasıl olacaktı bu ritmik saymalar?
Bılmıyorum valla bız egeye once saydırarak yazdırmıstık , sonrada saymasını sagladık sonrakı gunde tekrar ettırmıstık hatat sanada sormustum galıba dımı ? Yanı cocugun ezberden sayması bısey degıl uzerıne atıyorum 2'lerde 2 4'lerde 4 saymayı kavramıyorsa mutlaka karısacak ve unutacak . Bakalım bugun okulda neler olacak

ama ben farklı olmasını kastettim

sen hepsine yaptırıyormuşsun

zaten o güzel yazı defterleri de çizgili

fakat bilmiyorum bu işten anlamam ama sürekli öyle bir işarete alışınca işaret olmayınca bocalamaz mı

yani zira tam neresi idi acaba şurası mı burası mı diye beyin arar gibi

sonuçta defterin çizgileri de bunun için var

biz çocukken siyah çizgili değil de mavi çizgili defter olsun daha net görünür vs gibi şeyler de vardı galiba

neyse benim yazım zaten çirkinnnnnnn

dik yazı yazılan dönemde sağa eğik yazardım hep kızarlardı şimdi de sağa eğik yazıyorum

X