canım sana öyle geliyor, yaşıtlarına bak çoğunun sivilceleri var. doktora gösterdin mi sivilcelerini.
17 yaşında ben de çirkin olduğumu düşünürdüm ama o sivilceler geçecek, daha da önemlisi bu ruh halin de değişecek, 2-3 sene sabret sadecesivilcelerin için doktora gidebilirsin? bahsettiğim süre içinde de dış görünüşüne çok da kafanı takmayıp kendini geliştirmeye bak kendini mutlu hissettirecek aktivitelere yönelince bu düşüncelerin de değişecektir..
Derdinin çözümü bi cildiyeci gibi görünüyor
Her derdin çözümü vardır değil mi
bir de yağlı yiyeceklerden, asitli içeceklerden uzak durmalısın. sebzeler ve meyveler cilde iyi gelir. özellikle ayva ve domates cilde iyi gelir.
bu yaslarda gecıcı sıvılceler olusur .ama sen bocek gıbı ısırmıs sıvılce derken ,acaba sıvılcelerını patlatıyor musun ? eger bu yaslarda cıkan sıvılcelerı patatırsan kalıcı sıvılce ızı olur .sakın dokunma normal bır durum .cok rahatsız oluyorsan cıldıyeye gıdebılırsın.
Ama bu yaşlarda sivilcelerin olması normal.
Hatta ergenlik çağında sivilce sorunu yaşamamışsanız ilerki yaşlarda ortaya çıkıyormuş.
Çok rahatsız oluyorsan bir dermatoloğa görünebilirsin
Ah cnm bnm Cirkinim Psikolojisine girme , sen sadece yasinin getirdigi seyleri yasiyorsun , ergenlik donemindesin.
bu seyler cok normal. senin yasitindaki her genc kizin problemi olsa gerek.
yagli yiyeceklerden uzak dur , yüzünü temiz tut , gece yatarken makyajdan arindir oyle yat , birde benim kendi uygalidigim bir sey vardi , gece yatmadan sivilceli olan
yerlere limon sürerdim , limon sivilceyi hemen kurutuyor , ve bir iki gune geciriyordu.
Bunları bir yaşıtın olarak yazacağım.Ben de 17 yaşındayım.
Ergenlik dönemindeyiz.Hatta sonlarına yaklaşıyoruz.1-2 sene sonra kendi değişimimize biz bile inanamayacağız bunu bil.Geçen hafta vesikalık çektirdim evrak için.Bir de 3 sene önceki bir resmim vardı ikisini kıyasladım.Allahım ne kadar değişmişim.
Bir de sivilce konusu ergenlikte dogaldır takılma pek.Bende yok gibi ama arkadaşlarıma bakıyorum ilaçla filan rahat geçiyor.Bana da imex vernişti alerjik sivilceler için.Beslenmene dikkat et canım abur cubur tüketimini azalt.Ve en önemlisi üzülme bunlara.Önce kendine güven.Kimsenin kimseden bir üstünlügü yok.Kimse seninle sivilcelerin var diye dalga geçmez.Önce kendine güven.Herkesin kendine göre güzelligi vardır bunun farkında ol.Ben de bakıyorum aynaya "Çirkinim" diyorum bazen.Ama çevremde konuştugum zaman hareketlerimden konuşmamdan filan "Çok tatlısın" diyen arkadaşlarım oldu.
Hatta bir kere bir arkadaşım "Senin gibi kızım olur inşallah " demişti.
#İnsan dış görünüşüyle karşılanır kişiliğiyle uğurlanır.
17 yasinda birinden bunlari duymak bir ablaniz olarak hosuma gitti :) tebrik ederim sizi , ailenizi:)