16 yaşındaki kız kardeşim...

Öncelikle kendinizin bir uzmanla görüşüp yaklaşım konusunda fikir almanızı öneririm. Kardeşinizi götürmek yerine... Anne babanız ters tepki verecek, linçleyecek veya ah vah edecek kişilerse asla söylemeyin. Tamamen kaybeder, hayatıyla ilgili hiçbir bilgi alamazsınız. Sizin onun mesajlarına bakmanıza izin vermesi, bu dediklerinizi kendisi anlatmış olması bile güzel. Demek ki ailesine güveniyor.

Kız olduğunu iddia ettiği kişi pedofili bir yetişkin erkek bile olabilir, evet, ama şu yaştaki bir çocuğa yaptığınız hiçbir uyarı işe yaramacaktır. Zararlı, tehlikeli, yalan söylüyor olabilir, güvenme, konuşma vs… Hiçbirinin onun için bir değeri yok, tam tersi karşı tarafa daha fazla itersiniz. Yapabileceğiniz en iyi şey onun yanında, ona hak verir görünüp yavaş yavaş o grubun içinden çekmeniz. Ne seviyorsa birlikte yapın. Çizgi roman mı seviyor birlikte okuyun, role play oyunları birlikte oynayın. Hatta siz teklif edin bunu. Bak x filmini, oyununu buldum birlikte izleyelim/oynayalım gibi. Bunları bir uzmanın yönlendirmesiyle yapın tabii ki, ve beraber ilerleyin.

Bu arada, bu role play hikaye grubu dediğiniz Wattpad gibi bir ortam mı?

Kız kardeşiniz eğer gerçekten eşcinselse sebebi erkeklerin onu beğenmediğini düşünmesi değil dünyaya eşcinsel gelmesidir. Yani burda lgbti+ nedir anlatmaya çalışmıyorum ama bu davranışının sebebi arayış değil yaratılışsa karışmamanızı öneririm. Sonuçta ergenlikte hepimiz hata yaptık, üzdük, üzüldük saçma sapan duyguları aşk sandık, dünyanın tüm yükü bizdeymiş gibi triplere girdik bunun cinsel yönelimlerle değil ergen olmakla ilgisi var. Karşısındaki onu manipüle etmeye çalışan bir erkek olsaydı da siz aynı şekilde endişelenecektiniz. Her şeyden önce yasak koymayın, durumu cazip hale getirmekten başka bir işe yaramaz. Arkadaş canlısı ve anlayışlı bir tutum izleyin. Hissettirmeden hareketlerini gözlemleyin ve o kişiyle ilişkisini takip edin. Sıradışı ve olumsuz bir durumda yardım almak en doğrusu olur.

Anneme durumu anlattım. Sonuçta bilmeye hakkı var ama bilmiyormuş gibi davranıyor. Psikologtan randevu aldı: Stres ve sosyal medya bağımlılığı için. Önceden gidip konuşacak, durumu anlatacak. Gardrobunu yenilemeye başladı. Babamı da tembihledi, fırsat buldukça güzel olduğunu dile getireceğiz. Özgüvenini yükselteceğiz. Bedeninden utanmaması gerektiğini, çok güzel bir vücuda sahip olduğunu her fırsatta dile getireceğiz. Evde bir bilen ben varım zannediyor şuan. Ben sınavlarını bahane edip sınavları bitene kadar sosyal medyada takılmamasını istedim. Hatta çok takıldığı mecraları kapattırdım. O güvenmediğim sanal arkadaşlarına -kardeşimden de izin alarak- doğrudan ben konuştum. Onların kadın mı erkek mi olduğunu bilmediğimizi ve onlara güvenmediğimizi söyledim. Bir daha rahatsız ederlerse savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı söyledim. Sonuçta 18 yaş altı ve velayet altında bir çocuk. Hattı da babamın adına kayıtlı. Velilerinin kabul etmediği kişilerin onunla iletişime geçmesi suç. Şimdilik böyle bir yola girdik. Şuan kardeşim huzurlu gibi. Ondan aldığım hissiyat sanki hafiflemiş gibi.

kendini beğenmemek,güzel bulmamak başka bir yönelime itemez ki.
konu sahibi bunu göremiyor.
bazı seyler doğuştandır ve değişmez, sadece farkedilir.
muhtmelen 16dan önce başladı hissetti ama kaçtı bu durumdan

erkekleri istemeyince de beni güzel bulmuyorlar kalıbına sığındı
ama onun asıl güzel bulunmak istediği onalr değildi ki..
benim tahmminim bu yönde

Evet bu durumu ben de fark ettim. Açıkçası o kadar fazla kuşak olmamasına rağmen benim için çok tuhaf bir durum bunlar. Değişik bir eğlence anlayışı: sanal cinsel fanteziler. İnsanı gerçeklikten uzaklaştırması bir yana, algı karışıklığı da yaratıyor. Kişinin gerçek ile hayali karıştırması işten bile değil.

Okulda çok sosyal. Hatta her etkinlikte adı var. İnsanlarla iletişimi de iyi. Genç, yaşlı demez ortama hemen ayak uydurur. Daha önce flörtü oldu mu bilmiyorum. Ama bir erkeği sevdiğini ve ondan karşılık alamadığını biliyorum. Ben onunla konuşurken reddedilmenin gayet normal olduğunu söyledim. Herkes hayatının bir zamanında reddedilmiştir. Hoşlanmakla, aşkı birbirine karıştırmaması gerektiğini de söyledim. Umarım anlamıştır beni.

Umarım bri an önce bu meseleden sıyrılır ve mutlu olur.

Bir yukardaki mesajı alıntılayacaktım ben de, yani devir çok acaip hayatında görmediğin gerçek mi yalancı mı bilmediğin biriyle net üstünden cinsel konuşma yapmanın mantığını asla anlayamadım. Yani karşıdakini tanımıyorsun bile, öylece üfürükten yazdığı cinsel içerikli bir konuşmadan neden/nasıl zevk alayım neyse yeni neslin iletişim şekline toptan aklım ermiyor.

Bir söz var: İnsan çevresindeki 5 kişinin ortalamasıdır. Benim tedirginliğim karşı tarafın manipüle etmesi ki ettiğini de düşünüyorum. Hususi ağına düşürmek için aylarca rol yapan sapıklar var. Karşı tarafın hayat hikayesi tamamen bizimkinin ilgi alanlarıyla ilgili. Bir de işin tuhaf tarafı bizimkini yanına çağırıyor, buluşalım diyor. Ama bizimkisi ona gel dediğinde "Şuraya kadar gelebilirim, oraya gel" diyor. Güya amcasını ailesi dışlamış, amcasıyla konuşmuyorlarmış. Ama amcası bizim oturduğumuz ildeymiş, yazın onu ziyarete geleceklermiş. Bu tutarsızlıklar benim midemi bulandırdı. Kardeşimin eğer böyle eğilimi varsa bunu engellemeye çalışmak bizim haddimize değil. Benim amacım bunu kullanarak kardeşimi kötü emellerine alet etme ihtimalini ortadan kaldırmak. Çok olaylar var: Gençler kimseye anlatamadıkları sırlarını sanal ortamda tanımadıkları insanlara rahatlıkla anlatabiliyor. Sonra karşı taraf bu sırrı şantaj olarak kullanıp müstehcen isteklerde bulunabiliyor. "Bana şuranı çekip göndermezsen sırrını herkese anlatırım" "Bana para göndermezsen fotoğraflarını yayarım" Böyle böyle gençler intihara sürükleniyor.

Karşısında kinin yaşına gore bu suç. Sonuçta kardeşiniz 18 yaşından büyük değil ve çocuk.
Karşısındakinin kadın yada erkek olması bunu değiştirmez diye düşünüyorum.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Karşı tarafın yetişkin olma ihtimalinin %1 olması bile bunun suç olmasını değiştirmiyor benim gözümde. Karşı taraf akransa bu da benim gözümde aileleri ihmalkar yapıyor. Allah'tan bu olay benim en başında dikkatimi çekti. Uzun zamandır gözlemliyordum. Ama dün anladım ki bu konuya bir el atmak gerekiyor.

Karşı tarafın yaşını bilmiyorum. Söylediğine göre kardeşimle yaşıtmış. Ama kardeşimin bana onunla ilgili anlattığı ve benim mesajlarda okuduklarımdan yola çıkarsam çok tutarsız bir hikayesi var karşı tarafın. Örneğin kardeşimi kendi bulunduğu şehre çağırıyor ama kardeşim ona sen gel dediğinde "Şu şehre kadar gelebilirim sonra sen de oraya gel" diyor. Amcamla görüşmüyoruz ailecek dışladık onu diyor. Ama amcası bizim oturduğumuz şehirde ve yazın onu ziyarete gelecekmişler. Çok mide bulandırıcı.

Instagram'da tanışmışlar, sonra birbirlerine telefonlarını verip Whatsapp grubu kurmuşlar. Beni rahatsız eden konulardan biri de bu: Kişisel bilgilerini çekinmeden vermesi.

Eğer böyle bir şey varsa bunu kabulleniriz elbette. Kardeşimi tanıyorsam öyle bir şey yok. Kardeşim kendini güzel görmüyor. Erkeklerin onu sevebileceğine inanmıyor. Onunla konuştuğumda bana şunu sordu: Bir kız arkadaşı var "Ona neden erkekler çıkma teklifi ediyor?" Aslında devamında "Bana neden etmiyorlar?" demek istedi, ben gözlerinde onu gördüm. Halbuki kardeşimin çok güzel fiziği vardır. Benden uzundur, ben yanında kardeşi gibi kalırım. Atletiktir, bacakları çok güzeldir, dişleri inci gibidir. Diksiyonu deseniz öğretmenleri tarafından parmakla gösterilir. Ama işte kadın vücuduna sahip olmaktan rahatsız oluyor. Özellikle göğüslerinden, onları saklamak için iki büklüm geziyor. Annem de durumun farkındaymış ama benim ağzımdan gerçekleri duyunca çok üzüldü doğal olarak. O da durumu normal karşıladı ve şuan evde kardeşimin özgüvenini yükseltmek için seferberlik ilan ettik.

manipule etmesi icin illa yasi buyuk ya da erkek olmasina gerek yok. akranlar da bunu yapabiliyor, mesela ilkokulda bossy kizlar oluyor, arkadaslarini yonetiyor. ben universitedeyken iki kiz arkadas vardi, baskin olan digerinin konustuguna, yedigine, ictigine, herseyine karisiyordu. kiz bir sey yapacagi zaman digerinden izin aliyordu (escinsel degildi ikisi de). ama boyle bir bagimli iliski gelistirmislerdi ve cok garipti. akrani bile olsa cocugumu birisi boyle yonetsin istememe mesela. ayni sekilde kizkardesimin de lisede bir arkadasi vardi, surekli sen matematikte iyi deyilsin, sayisal secme falan diyordu (kizkardesim fenlisesindeydi), surekli her yaptigini, her gorustugunu soylemesini istiyordu falan.

Benim gözlemlediğimde erkek olmaya tamah etmesi. Çünkü mesajlarda gördüğüm kadarıyla erkek olmaya imreniyor her iki taraf. "Dünyaya erkek olarak gelmek vardı" "Bilmem neyin olmasının avantajları" gibi cümleler.

Benim de o yaşlardayken bir kız arkadaşım vardı ve ailemin verdiği tepki epey büyük bir travma yarattı üzerimde. 10 yıl geçmiş, hala hepsine kırgınım bu yüzden, ve o yüzden küçük yaşta kendimi onlardan uzaklaştırdım, hala da pek görüşmüyorum. Söyleyeyim dedim.

Bunların hiçbiri sizi ilgilendirmiyor. Ergen bu, kendi yaşayıp tecrübe edinecek. Bir kız arkadaşın ona zarar verme ihtimali, erkek arkadaşın zarar verme ihtimalinden çok daha düşük üstelik, emin olun.

ev arkadasım lezbiyen. ve yası da var.
erkek deodorantı kullanıyo. erkek parfümü ,erkek kıyafetleri vs vs
sevgilisi kadın.,
butch var erkek gibi görünüolar
siz kabullenmeye calısın bu ihtimali

Bunların hiçbiri sizi ilgilendirmiyor. Ergen bu, kendi yaşayıp tecrübe edinecek. Bir kız arkadaşın ona zarar verme ihtimali, erkek arkadaşın zarar verme ihtimalinden çok daha düşük üstelik, emin olun.
bence bu dogru bir yaklasim degil. sizin yasadiklariniza uzuldum ama insanin kardesi, evladi olunca, birak kendisi yasasin diyemiyor..

Ama ya karşı taraf sandığı gibi değilse? Bu ihtimal zaten işleri karıştırmıyor mu? Karşı taraf buluşmak istiyor. Diyelim ki akranı değil. Kardeşim onunla sandığı kişi olarak buluşmaya gitti. Sohbet etmeye gittiğini zannederken kaçırıldı. Bu ihtimal bile bu ilişkiyi sağlıksız yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…