16 yaşındaki kız kardeşim...

Eurielle

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2009
173
132
Herkese günaydın. Benim 16 yaşında bir kız kardeşim var. Ergenlikte ve doğal olarak şuan bir arayışta. Uzun zamandır bir şeylerden şüpheleniyordum. Dün onun yanında telefonuna baktım ve mesajlarda sanal alemde tanıştığı bir kızla gönül ilişkisi kurduğunu öğrendim. Yüz yüze görüşmediği, tanımadığı, anlattıklarının gerçek olup olmadığını bilmediği biriyle. Kızmadım, hatta bunun normal olduğunu söyledim, sonuçta bu yaşlar keşfetme, arayış, karakterin oturduğu yaşlar. Ama yine de ne yapacağımı bilmiyorum. O kızla arasına mesafe koymasını söyledim. Bunun gerçek olmadığını ve sonunda üzüleceğini söyledim. Ama hala konuşmaya devam ediyor. Kızın etkisi altına girmiş. Konuşmalarında onu doldurduğunu gördüm. Kızın ailesi baskıcıymış. Sanki kendi ailesine yapmak istediklerini bizimkine yaptırıyor. Kız onu yanına çağırıyor. Korkuyorum yanlış bir karar vermesinden. Çok konuştum onunla. Güzel olduğunu söyledim. Özellikle buna çok takıldı. Güzel olduğunu duymak hoşuna gitti. Sanırım kız arkadaşlarının sevgililerinin olup kendisinin olmamasının nedenini anlayamıyor. Cevap olarak güzel olmadığını düşünüyor. Kendini escinsel olmak için zorluyor ve bunu yaparken de sanal alemde hiç tanımadığı insanlarla birlikte yapıyor. Başka seçenek bulamıyor. Erkeklerin onu beğenmemesi için hiçbir sebep olmadığını ama hala kıza bağımlı. Ne yapmam gerek? Anneme babama bu durumu açıklasam mı? Bir uzmandan yardım alınsa ters teper mi?

Konuştuğunuz halde düzelmemişse anne babama söylerim deyin belki vazgeçer. Acaba msjlar nasıl bi msjdı ki

Konuştuğunuz halde düzelmemişse anne babama söylerim deyin belki vazgeçer. Acaba msjlar nasıl bi msjdı ki
İki sevgilinin konuşması gibi düşünün. Ama bu ikisi bir süper kahraman fan sayfasında roleplay yaparken tanışmış. Yani sevdikleri karakterlere bürünüp onlar gibi sohbet ediyorlar. Sanal tiyatroculuk gibi. Sanırım gerçek ile hayali birbirine karıştırmışlar. İşi ilerlertmişler. Aramızda 10 yaş var ama ben bile anlamakta güçlük çekiyorum yeni nesili. Çok tuhaf eğlence anlayışları var.

Bu yaşlarda aile en büyük düşman gibi oluyor bazı ergenler için ne deseniz ters tepecek aile anlayışlı ve gerekli uzmana götürecekse söyleyin
Evet. Konuşmalarda da karşı taraf "Ne dersen de Türk aileleri anlamaz." demiş. Biz anlayışlıyızdır. Annem üzülür ama kızmaz.

Bence merak sadece,çok ileri düzeyde etkilenecegini düşünmüyorum.
Konuşacak,dertlesecek,kendisini anlatacak/anlayacak birileri olmadigi için sığınacak liman arıyor gibi..
Yahu hadi erkek arkadaşı yok,16 yaşındaki kardesin yaşıtı olan kız arkadaşları da mi yok ?
Bu neden erkekler beni beğenmiyor kuruntusu değil,ilgi çekme toplumda farklılaşma ve fark edilme çabası..
Uzman olabilir ancak bu yaşlarda bu gün sevilen yarın taslanabiliyor.
Yani ben su durumda çok evham yapmam.
Ayrıca uzman denilince tepkisi artıp,inatlasabilirde.Tamamen iletişime de kapanabilir.
Biraz daha gözlemleyin derim.

+1 bence de hemen mesele haline getirmeyin.

Bana nedense sanal bir ilişki olarak göründü sadece. Herkes saçmalar ergenlikte. Biraz daha saçmalamasına izin verin. Gözlemleyin. Anne babaya da söylemeye gerek bile yok bence uzamana gidilecekse de. Sanal bağımlılık der geçersiniz. Is büyürse açıklayabilirsiniz.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Farklılaşma, asilik... Ona bunun normal olduğunu, şuan kendini keşfettiğini, arayış içinde olduğunu, bunların gelip geçici olduğunu söyledim. Annem ile babam anlayışlıdır. Dinlerler. Hatta sarılırlar, sevdiklerini söylerler. Sanırım utangaçlık da var, ailesine anlatamadıklarını hiç tanımadığı insanlara anlatıyor. Özellikle cinsellik konusunu. Ama yine de insan tedirgin oluyor. Sosyal medyada tanışıp kötü sonuçlanan çok olay var. Bir de üzülüyorum, erkekler tarafından sevilmeye değer olmadığını, güzel olmadığını düşünüyor ve kendini eşcinsel olmaya zorluyor. Hatta saçlarını bile kısacık kestirdi. Güzelliğine zarar veriyor sanki.

Sanal ilişki evet ama tedirgin eden karşı tarafın onu yanına çağırması. Karşı taraf avcı da olabilir. Söylediği her şey yalan olabilir. Ama mesajlardan anladığım kadarıyla karşı tarafın ailesi çok baskıcı. Kendi ailesine diyemediklerini bizimkinin üstünden bize diyor. Bizimki de etkisi altına girmiş. İlgisine bağımlı hale gelmiş. Üzücü bir durum. Umarım ergenlik saçmalaması olarak kalır.

İçinde varsa zaten eşcinsel olur.
Önüne gecemezsiniz.
Yani bu sizin şartlandırmaniz ile terk edilecek bir kavram değil.
Yaşam biçimi.
Ama ben bu küçük kardesin eşcinsel olduğunu düşünmüyorum.
O yaşta hepimiz cinsel olgulara merak salariz zaten.
Yine ailesi sizsiniz,biz sadece fikirlerimizi söyledik.Genel geçer bir kabul değil yazmış olduklarimiz

Bence ailenize söylerseniz bir daha hiç bir bilgi alamazsınız. Belki evden kaçar böyle bir şey karşısında Zor bir karar.
Hiç görüntülü konuşuyorlar mı? Gerçekten o da kendi yaşlarında bir kız mı?
Siz bir uzmana götürebilirseniz birlikte gidin.

Bu yüzden kararsızım annemle babama söylemekte. Evde en azından birinin onu yargılamadığını bilmesi iyi olur. Görüntülü konuşup konuşmadıklarını bilmiyorum. Karşı tarafın gerçek olduğundan emin olamıyorum. Kardeşime göre tamamen gerçek.

Bence kardeşiniz eşcinsel değil. Öyle olsa direkt eşcinsellere yönelik bir sayfadan sevgili yapardı. Gerçek hayatta arkadaşız ve general olarak asosyal ise, sanal alemde vakit öldürürken, büyük ihtimal tanıştığı kızın da ilgisi hoşuna gidince, onun düşüncelerini kendinin de düşünceleriymiş gibi benimsedi. Kaybetmemek adına.. Şu an değişir mi bilmiyorum ama belki üniversiteye başlayınca, yeni ortamlar insanlar görünce değişebilir. Ozamana kadar da gerçek hayata dönmesini sağlayabilirsiniz. Birlikte kuaföre gidebilir, manikür pedikür yaptırabilir, alışverişe gidebilir, kitapçıya uğrayabilir, tiyatroya sinemaya gidebilirsiniz. Spora yazdırabilirsiniz. Yeterki dışarı çıksın. Nedense tüm gün evde takılan biri izlenimi bıraktı bende kardeşiniz. Zaten erkekler beni beğenmiyor diyip saçını kısaya kesmesi bile ruh halinin pek de iyi olmadığını gösteriyor. Hiç bir şey fayda etmezse uzman desteği kaçınılmaz olur.

Arkadaşı yok mu diye sormuşsunuz. Arkadaşları var hem de çok var. Ama pandemiden dolayı telefona iyice bağımlı hale geldi, arkadaşlarıyla buluştuğunda bile elindeki telefona bakıyor. Sanal arkadaşlıkları da 2 senedir sürüyormuş. Ben şüphelenmiştim ama konduramamıştım, gözlemliyordum hatta çok uyarmıştım sanal arkadaşlıklara güvenme diye ama dinlememiş daha da ilerlemiş.

Arkadaşları var. Hatta sosyaldır. Spora gider, sinemaya gider, AVM de arkadaşlarıyla buluşur. Ama kendi hobilerini seven arkadaşları yok. Bizimki süper kahraman meraklısı. Ben de severim, beraber çizgi roman bakarız, sinemaya gideriz. Pandemiden dolayı sosyal medyada çok vakit geçirmeye başlamıştı. Arkadaşlarıyla buluştuğunda bile telefondan kaldırmıyor başını. İşin tuhaf tarafı bütün çocuklar böyle. Sayfalarda hayranlar kendilerince hikayeler yazıyor, o sayfalarda takılıyor. Oradan buldu, bu sanal arkadaş grubunu. 2 senedir de devam ediyormuş.

Acil uzmana gidin çocuğun algilariyla oynamış karşı taraf. kendi içerisinde olduğu durumda (erkekler tarafından ilgi duymaması diğer arkadaşlarının sevgilileri varken kendisinin olmaması vs gibi) tetiklemiş, kompleks haline getirmiş.
Ergenlik geçer vs demeyin yani bu yaşlar kritik ilerde nasil biri olacagini şekillendiriyor.
Ve İnternet dünyası da çok tehlikeli. Böyle saçma sapan sitelere girip saçma şeyler yapan çok genc var keşke en başta kontrolü alsaydınız.
bu yaşlarda çevreden etkilenme de çok oluyor. Twitterda bir kız escinsel mi olsam acaba falan yazmış altına aaa evettt ol falan gibi şeyler escinsel olmaya böyle karar veriyordu
Kardeşinizi kurtarinnn

Bunları kardesinize söylediniz mipeki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…