16 yaşındaki kız kardeşim...

Bende sizin gibi dusunuyorum ve acikcasi korkuyorum.evet onlarin kimliklerine saygi duymaliyiz ama sosyal medya bu durumu guzellestirip cekici hale getiriyor.
Özellikle de lise çağlarındaki çocukları çok etkiliyor sosyal medya. Kendilerini keşfettikleri için toplumsal kalıplara sığmak istemiyorlar. Bu bir yere kadar anlaşılabilir, kontrol kaybedilirse tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. Kendilerini ararken kaybedebiliyorlar.

Herkese günaydın. Benim 16 yaşında bir kız kardeşim var. Ergenlikte ve doğal olarak şuan bir arayışta. Uzun zamandır bir şeylerden şüpheleniyordum. Dün onun yanında telefonuna baktım ve mesajlarda sanal alemde tanıştığı bir kızla gönül ilişkisi kurduğunu öğrendim. Yüz yüze görüşmediği, tanımadığı, anlattıklarının gerçek olup olmadığını bilmediği biriyle. Kızmadım, hatta bunun normal olduğunu söyledim, sonuçta bu yaşlar keşfetme, arayış, karakterin oturduğu yaşlar. Ama yine de ne yapacağımı bilmiyorum. O kızla arasına mesafe koymasını söyledim. Bunun gerçek olmadığını ve sonunda üzüleceğini söyledim. Ama hala konuşmaya devam ediyor. Kızın etkisi altına girmiş. Konuşmalarında onu doldurduğunu gördüm. Kızın ailesi baskıcıymış. Sanki kendi ailesine yapmak istediklerini bizimkine yaptırıyor. Kız onu yanına çağırıyor. Korkuyorum yanlış bir karar vermesinden. Çok konuştum onunla. Güzel olduğunu söyledim. Özellikle buna çok takıldı. Güzel olduğunu duymak hoşuna gitti. Sanırım kız arkadaşlarının sevgililerinin olup kendisinin olmamasının nedenini anlayamıyor. Cevap olarak güzel olmadığını düşünüyor. Kendini escinsel olmak için zorluyor ve bunu yaparken de sanal alemde hiç tanımadığı insanlarla birlikte yapıyor. Başka seçenek bulamıyor. Erkeklerin onu beğenmemesi için hiçbir sebep olmadığını ama hala kıza bağımlı. Ne yapmam gerek? Anneme babama bu durumu açıklasam mı? Bir uzmandan yardım alınsa ters teper mi?
O yaşlar da ben de arkadaşımla biz sevgiliyiz falan derdik ciddi ilişkimiz var gibiydi ama çocukluk gençlik işte, iki gün sevgiliyiz diyip sonra arkadaşız diyorduk oyundu. Ama siz bunu ciddiye alıp annenize söyleyip uzman desteğine falan başvurursanız o da gerçekten ciddiye alabilir bu zamanla geçmesi muhtemel duygularını. Ben o sevgiliyiz dediğim arkadaşımla hala görüşüyorum, evliyim. Bu konuyu okuyana kadar o olaylarımızı hatırlamıyordum bile o da hatırlamıyordur eminim😅 tabi bir de bu işin ilerleme ihtimali var, sizi de korkutan bu belli ki. Takipte kalmanız iyi gibi geldi bana. Yeni bir kurs, yeni çevreye sokarsanız kardeşinizi, yani çok yoğun olursa hem karşı cinste bir sevgilisi hoşlandığı olma ihtimali artar hem de o kızla konuşacak eski vakti bulamaz. Spor özellikle çok etkili vücut keşfi için.🙏🏻

arkadaşlar eşcinsellik herzaman vardı , 90 lar daha cesur dönemdi 80 ler 90 ları şuan yaşayamazsınız öyle cesurdu hatta o zamanın klipleri bile şimdinin erotik flimleri gibiydi bülent ersoy zeki mürenle büyüdük ötesi var mı cinsel kimlikler gayet normaldi 90lar magazine bakın sibel can lezbiyen ilişkiyi normal görürüm diyor hande ataizi kadınla öpüşüyor falan...hangimiz bunu görüp de kızlarla flörtleştik ki msn yonja chat odaları ergenleri değil miyiz ?

etrafımızda da vardı günümüzde de sosyal medyada şuan birçok insanın ve gençlerin elinin altında herkes için geçerli insanın içinde yoksa sırf merak için veya özenti için bile buna meyiletmez

merak ve özenti için sırf kendisini farklı göstermek için bile içinin alması kabul edebilmesi lazım buna açık olabilmesi lazım kalbinin. kendinizden pay biçin hemcisinizle sırf özentilik dolayısıyla flörtleşirmisiniz allah aşkına

arkadaşlar eşcinsellik herzaman vardı , 90 lar daha cesur dönemdi 80 ler 90 ları şuan yaşayamazsınız öyle cesurdu hatta o zamanın klipleri bile şimdinin erotik flimleri gibiydi bülent ersoy zeki mürenle büyüdük ötesi var mı cinsel kimlikler gayet normaldi 90lar magazine bakın sibel can lezbiyen ilişkiyi normal görürüm diyor hande ataizi kadınla öpüşüyor falan...hangimiz bunu görüp de kızlarla flörtleştik ki msn yonja chat odaları ergenleri değil miyiz ?

etrafımızda da vardı günümüzde de sosyal medyada şuan birçok insanın ve gençlerin elinin altında herkes için geçerli insanın içinde yoksa sırf merak için veya özenti için bile buna meyiletmez

merak ve özenti için sırf kendisini farklı göstermek için bile içinin alması kabul edebilmesi lazım buna açık olabilmesi lazım kalbinin. kendinizden pay biçin hemcisinizle sırf özentilik dolayısıyla flörtleşirmisiniz allah aşkına
Bız hergun buna maruz kalmiyorduk ki ama. Şu anda sosyal.medyada fenomen olup kolay yoldan para kazanma yolu diyebiliriz. Bir kaç boyle popüler olan kişilerin sayfasına göz attım . Altta ki Max. 16 yaşındaki çocukların yorumlarına bir bakın. Birde gerçekten eşcinsel olan ve kafa karsikligi ve özenme yoluyla seçenler arasinda fark da var bence hissediliyor bu

Bız hergun buna maruz kalmiyorduk ki ama. Şu anda sosyal.medyada fenomen olup kolay yoldan para kazanma yolu diyebiliriz. Bir kaç boyle popüler olan kişilerin sayfasına göz attım . Altta ki Max. 16 yaşındaki çocukların yorumlarına bir bakın. Birde gerçekten eşcinsel olan ve kafa karsikligi ve özenme yoluyla seçenler arasinda fark da var bence hissediliyor bu
nasıl hergün maruz kalmıyorduk ya elimizin altında gazeteler kırmızı noktalı filmler tutti furittiler lolipop yalayan o +18 dergiler
unuttunuz sanırım ah gençlik :KK70: ilk bizim zamanımızda çıktı o bazı siteler ...

Şu dönemde cinsel yönelim ve cinsel kimliklerin geçmişe göre daha çok konu edildiği bir gerçek. Gençler aykırı olmayı havalı da buluyorlar . Ama eşcinsellik var bu bir gerçek doğuştan veya sonradan da olabiliyor. Kolay bir hayat da yaşamıyorlar. Ergenlik bir arayış, bir keşif dönemi. Kimlik arayışı da bunun bir parçası. Çok büyük olasılık kardeşiniz kendini bulma sürecinde. Geçmişte hoşlandığı bir erkek de olmuş. İnşallah bu süreci hasarsız atlatır. Anlayışlı davranın, yargılamayı. Bundan 6 yıl falan önce bir arkadaşımın lisede okuyan kız kuzeni okuldan bir kız arkadaşı ile evden kaçmıştı. Birbirimizi seviyoruz bizi ayıramazsınız falan diyorlardı. Şimdi kız evli, gayet mutlu bir tane de çocuğu var.Rabbim yardımcınız olsun.

Bunlar karşı tarafın pedofili olma ihtimalini çok yükseltiyor. Sorunlu ergen izlenimi almadım ben.

Şu cümlenize kadar özgüvensizlik, kendini beğenmeme olarak değerlendirebilirdim kardeşinizin durumunu. Fakat bunu okuduktan sonra biseksüel veya lezbiyen olma ihtimali var diye düşünüyorum. Gördüğüm biseksüel kadınlar hep maskülen giyimli, kadınsı hatlarını saklayan, maskülen duruş/tavırlara sahip, saçları kısacık kadınlardır.
Biseksüelim ve son derece feminenim. Biseksüellerde değil lezbiyenlerde vardır genelde maskülenlik.

Herkese günaydın. Benim 16 yaşında bir kız kardeşim var. Ergenlikte ve doğal olarak şuan bir arayışta. Uzun zamandır bir şeylerden şüpheleniyordum. Dün onun yanında telefonuna baktım ve mesajlarda sanal alemde tanıştığı bir kızla gönül ilişkisi kurduğunu öğrendim. Yüz yüze görüşmediği, tanımadığı, anlattıklarının gerçek olup olmadığını bilmediği biriyle. Kızmadım, hatta bunun normal olduğunu söyledim, sonuçta bu yaşlar keşfetme, arayış, karakterin oturduğu yaşlar. Ama yine de ne yapacağımı bilmiyorum. O kızla arasına mesafe koymasını söyledim. Bunun gerçek olmadığını ve sonunda üzüleceğini söyledim. Ama hala konuşmaya devam ediyor. Kızın etkisi altına girmiş. Konuşmalarında onu doldurduğunu gördüm. Kızın ailesi baskıcıymış. Sanki kendi ailesine yapmak istediklerini bizimkine yaptırıyor. Kız onu yanına çağırıyor. Korkuyorum yanlış bir karar vermesinden. Çok konuştum onunla. Güzel olduğunu söyledim. Özellikle buna çok takıldı. Güzel olduğunu duymak hoşuna gitti. Sanırım kız arkadaşlarının sevgililerinin olup kendisinin olmamasının nedenini anlayamıyor. Cevap olarak güzel olmadığını düşünüyor. Kendini escinsel olmak için zorluyor ve bunu yaparken de sanal alemde hiç tanımadığı insanlarla birlikte yapıyor. Başka seçenek bulamıyor. Erkeklerin onu beğenmemesi için hiçbir sebep olmadığını ama hala kıza bağımlı. Ne yapmam gerek? Anneme babama bu durumu açıklasam mı? Bir uzmandan yardım alınsa ters teper mi?
Aynı durum olmasada benzer durumları yaşıyorız gibi hatta yaş farkı yaşları bile aynı diyebilirim.. kız kardeşim 15 yaşında bizimde aramızda 10 yaş fark var ama ne istediğini düşündüğünü anlayabiliyorum. Gözlemlediğim kadar ile bu yaş aralığındaki kızlar gerçekten cinsel tercihlerini kızlardan yana yapıyor bu bir özenmemi yoksa başka birşeyden mi etkilenip bunun furyasına kapıılmışlar bilmiyorum. Benim kız kardeşim liseye başlayınca bir kızdan hoşlandıgını söyledi pek üstünde durmadım beğendiğini falan düşündüm(tarzını giyimini vs) 1 ay sonra sevgili olduklarını söyleyince şok oldum. Ne ara nasıl ve kendisi 7 8 sınıfta bir erkekten hoşlanıyordu( ay allahım o yaşlarda aşk nedir bilmezlerde işte yani bal gibide bir erkeğe duygusal birşeyler hissedebiliyormuş kızlardan hoşlanmadan nerden çıktı birden(!) )
Heves oldugunu söyledim özenme yada. Çünkü çok yakın iki kız arkadaş gibi konuşuyırlar birbirlerine hitap ediyorlar (iyi kiii)

Şuan beklemedeyim ama sıkı takibinide yapıyorum bir yandan.
Asla cinsel tercihe ön yargılı değilim o yizden bi konuşma vs yapmadım kız kardeşimle ama eger sadece özenmeden ibaretse ozaman ailem ile konuşurum

Son düzenleme:
Şu dönemde cinsel yönelim ve cinsel kimliklerin geçmişe göre daha çok konu edildiği bir gerçek. Gençler aykırı olmayı havalı da buluyorlar . Ama eşcinsellik var bu bir gerçek doğuştan veya sonradan da olabiliyor. Kolay bir hayat da yaşamıyorlar. Ergenlik bir arayış, bir keşif dönemi. Kimlik arayışı da bunun bir parçası. Çok büyük olasılık kardeşiniz kendini bulma sürecinde. Geçmişte hoşlandığı bir erkek de olmuş. İnşallah bu süreci hasarsız atlatır. Anlayışlı davranın, yargılamayı. Bundan 6 yıl falan önce bir arkadaşımın lisede okuyan kız kuzeni okuldan bir kız arkadaşı ile evden kaçmıştı. Birbirimizi seviyoruz bizi ayıramazsınız falan diyorlardı. Şimdi kız evli, gayet mutlu bir tane de çocuğu var.Rabbim yardımcınız olsun.
Valla en büyük korkum evden kaçması ve geri dönememesi. Sosyal medyanın sebep olduğu çok kötü sonuçlanan olaylar var. Bu gibi durumlarda akla her kötü senaryo geliyor. Allah kimseye yaşatmasın o kötü senaryoları. Kardeşimin konuşmalarından anladığım kadarıyla şantaj yapılmasından korkuyor sanırım. Bizimkisi çok fazla bilgi vermiş galiba. Okul arkadaşlarına ulaşıp olanları anlatmasından korkuyor. Ben rahatlattım onu hiçbir şey olmayacağı konusunda. Sonuçta kendisi hala çocuk ve devletin korumasında.

Aynı durum olmasada benzer durumları yaşıyorız gibi hatta yaş farkı yaşları bile aynı diyebilirim.. kız kardeşim 15 yaşında bizimde aramızda 10 yaş fark var ama ne istediğini düşündüğünü anlayabiliyorum. Gözlemlediğim kadar ile bu yaş aralığındaki kızlar gerçekten cinsel tercihlerini kızlardan yana yapıyor bu bir özenmemi yoksa başka birşeyden mi etkilenip bunun furyasına kapıılmışlar bilmiyorum. Benim kız kardeşim liseye başlayınca bir kızdan hoşlandıgını söyledi pek üstünde durmadım beğendiğini falan düşündüm(tarzını giyimini vs) 1 ay sonra sevgili olduklarını söyleyince şok oldum. Ne ara nasıl ve kendisi 7 8 sınıfta bir erkekten hoşlanıyordu( ay allahım o yaşlarda aşk nedir bilmezlerde işte yani bal gibide bir erkeğe duygusal birşeyler hissedebiliyormuş kızlardan hoşlanmadan nerden çıktı birden(!) )
Heves oldugunu söyledim özenme yada. Çünkü çok yakın iki kız arkadaş gibi konuşuyırlar birbirlerine hitap ediyorlar (iyi kiii)

Şuan beklemedeyim ama sıkı takibinide yapıyorum bir yandan.
Asla cinsel tercihe ön yargılı değilim o yizden bi konuşma vs yapmadım kız kardeşimle ama eger sadece özenmeden ibaretse ozaman ailen ile konuşurum
Benim gözlemlediğim kadarıyla bu yaş grubundaki kızlar cinsellik hakkındaki bilgilerini, meraklarını birbirleriyle canlandırarak, yaşayarak öğreniyorlar. Çok etkileşimliler ve rahatlar. Daldan dala konmaya meyilliler. Bunun temelinde büyük resmi görüp ayrıntıları görememeleri yatıyor. Cazibeyi, hoşlanmayı, aşkı, cinselliği birbirleriyle karıştırıyorlar, hepsinin ayrı olduğunu algılayamıyorlar. İki cinsinde kendilerine cazibeli gelebilmesini, canlı cansız her şeyden hoşlanabildiklerini, aşkın sadece fiziki olmadığını, cinselliğin biyolojik açıdan bir ihtiyaç olduğunu öğrenmeleri gerekiyor. Demek ki yeni nesilin bunları öğrenme yöntemi de bu. Ama bu yöntemin tehlikeli olduğu gerçeğini benim için değiştirmiyor. Çünkü teknoloji dediğimiz zaman sürat ve arşivleme boyutu var. Yanlış bir hareket kötü sonuçlar doğurabilir.

Benim gözlemlediğim kadarıyla bu yaş grubundaki kızlar cinsellik hakkındaki bilgilerini, meraklarını birbirleriyle canlandırarak, yaşayarak öğreniyorlar. Çok etkileşimliler ve rahatlar. Daldan dala konmaya meyilliler. Bunun temelinde büyük resmi görüp ayrıntıları görememeleri yatıyor. Cazibeyi, hoşlanmayı, aşkı, cinselliği birbirleriyle karıştırıyorlar, hepsinin ayrı olduğunu algılayamıyorlar. İki cinsinde kendilerine cazibeli gelebilmesini, canlı cansız her şeyden hoşlanabildiklerini, aşkın sadece fiziki olmadığını, cinselliğin biyolojik açıdan bir ihtiyaç olduğunu öğrenmeleri gerekiyor. Demek ki yeni nesilin bunları öğrenme yöntemi de bu. Ama bu yöntemin tehlikeli olduğu gerçeğini benim için değiştirmiyor. Çünkü teknoloji dediğimiz zaman sürat ve arşivleme boyutu var. Yanlış bir hareket kötü sonuçlar doğurabilir.
Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum haberlerde gündüzkuşaklarında görüp okuyoruz bu yaşlardaki kızlar neler neler geliyor başlarına (Rabbim hepsini korusun kötü niyetli insanlardan)
Ama nasıl vazgeçirilir doğru yol gösterilir bilemiyorum aile büyüklerinin devreye girmesi şart gibi. Bu yaşlarda aşırı asabi oluyorlar biliyorsunuz ki 🙄

Valla en büyük korkum evden kaçması ve geri dönememesi. Sosyal medyanın sebep olduğu çok kötü sonuçlanan olaylar var. Bu gibi durumlarda akla her kötü senaryo geliyor. Allah kimseye yaşatmasın o kötü senaryoları. Kardeşimin konuşmalarından anladığım kadarıyla şantaj yapılmasından korkuyor sanırım. Bizimkisi çok fazla bilgi vermiş galiba. Okul arkadaşlarına ulaşıp olanları anlatmasından korkuyor. Ben rahatlattım onu hiçbir şey olmayacağı konusunda. Sonuçta kendisi hala çocuk ve devletin korumasında.
Ben kaçma örneğini aslında düşüncelerin daha sonra nasıl değişebileceğine örnek olarak verdim. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Her koşulda onun yanında olacağınızı söyleyin ve hissettirin. Kendini bir kalıba koymadan zamana bıraksın. Kendini bulacaktır. Sevgiyle kalın.

Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum haberlerde gündüzkuşaklarında görüp okuyoruz bu yaşlardaki kızlar neler neler geliyor başlarına (Rabbim hepsini korusun kötü niyetli insanlardan)
Ama nasıl vazgeçirilir doğru yol gösterilir bilemiyorum aile büyüklerinin devreye girmesi şart gibi. Bu yaşlarda aşırı asabi oluyorlar biliyorsunuz ki 🙄
Şuan bulduğumuz çözüm onun özgüvenini yükseltmek. Eğer ilgi görmek, sevildiğini hissetmek istiyorsa ailesinde bunu kat kat görmesi daha uygun olur diye düşündük. Ben anneme anlattım durumu. Annem farkındaymış ama benim ağzımdan duyunca gerçekler suratına çarptı. Üzüldü, sinirlendi ama belli etmedi öğrendiğini. Gardrobunu yenilemeye başladı. Her fırsatta güzel olduğunu söylüyoruz. Pozitif yönlerini ona göstermeye çalışıyoruz. Gerçek hayatta daha fazla zaman geçirmesi ve telefondan uzak durması için fazlaca teşvik etmeye başlayacağız. Psikologtan da randevu alındı. Evde bir benim bildiğimi zannediyor. O yüzden ben arada bir kötü polis oluyorum ama onun yaptıklarını örtbas eden kötü polis. Bugünü güzel atlattık. Hafiflemiş gibiydi. Sınav haftasından dolayı sosyal medya detoksu uyguluyor. Sınavlar bittikten, okullar kapandıktan sonra bakacağız meyveler olmuş mu diye.

Bu yüzden kararsızım annemle babama söylemekte. Evde en azından birinin onu yargılamadığını bilmesi iyi olur. Görüntülü konuşup konuşmadıklarını bilmiyorum. Karşı tarafın gerçek olduğundan emin olamıyorum. Kardeşime göre tamamen gerçek.
Ailenize uygun bir dille izah edip kardeşinizin uzman birinden destek almasını sağlayın.
Sanal üzerinden sanal aşk vs. bu yaşlarda normal sayılabilir ama eşcinselliğe yönelmeye çalışması ve kendisini buna zorlaması telafisi olmayan yaralara, yanılgılara yol açabilir.
Ve geleceği istemeği yöne doğru yön alabilir.

Bu konuda yapabileceğiniz pek birşey yok. Benim bir kız kuzenim var şu an 30 yaşında ve hala biseksüel. Ben de tam 16-17 yaş civarında farketmiştim, benim evimde kalıyordu o sırada. Annesiyle konuştum psikoloğa falan götürdüm. Bir süre terapi de aldı ama psikoloğu da bu onun cinsel kimliği değiştirilebilecek bişey değil dedi.

Eğer böyle bir şey varsa bunu kabulleniriz elbette. Kardeşimi tanıyorsam öyle bir şey yok. Kardeşim kendini güzel görmüyor. Erkeklerin onu sevebileceğine inanmıyor. Onunla konuştuğumda bana şunu sordu: Bir kız arkadaşı var "Ona neden erkekler çıkma teklifi ediyor?" Aslında devamında "Bana neden etmiyorlar?" demek istedi, ben gözlerinde onu gördüm. Halbuki kardeşimin çok güzel fiziği vardır. Benden uzundur, ben yanında kardeşi gibi kalırım. Atletiktir, bacakları çok güzeldir, dişleri inci gibidir. Diksiyonu deseniz öğretmenleri tarafından parmakla gösterilir. Ama işte kadın vücuduna sahip olmaktan rahatsız oluyor. Özellikle göğüslerinden, onları saklamak için iki büklüm geziyor. Annem de durumun farkındaymış ama benim ağzımdan gerçekleri duyunca çok üzüldü doğal olarak. O da durumu normal karşıladı ve şuan evde kardeşimin özgüvenini yükseltmek için seferberlik ilan ettik.

Kardeşiniz bedenini beğenmiyor çünkü yanlış bedende doğduğunu düşünüp erkek bedenine sahip olmak istiyor.

Tamam anlayışlısiniz ama bunu idrak edeceginize ihtimal vermedigi icin acilmiyor olabilir, bunu hissediyorsa isterse dünyanın en iyi kadin bedenine sahip olsun hicbir sey degismez o yine karsicinsin bedeninde olmak ister. Goguslerini saklamaya calismasi cok buyuk bir ipucu zaten.

Kendisiyle birlikte homofobik olmayan bir uzmandan destek almalisiniz mutlaka.

Tabii bu onun "duzelmesi" icin degil, bu sureci sizinle beraber en az hasarla yasamasi icin.

İçe dönük ve duygusal çocuklar çok emek ister. Kardeşinizin karakterini iyi tanımanız ve ona göre davranmanız lazım. Genel geçer nasihat cümleleri bir kulağından girer ötekinden çıkar. Gerçek hayatta etkileşime girebileceği, kendini tanımasına alan açan ortamlar yaratılması lazım. İlgi alanına yönelik bir kursa yazdırın ama öylesine yazdırmayın yani iyi ve kaliteli bir yer olsun, kendi yaşıtları da bulunsun. Tiyatro, yaratıcı yazarlık vs olabilir. Birlikte güzel bir kafeye gidip kendi ergenlik anılarınızı, okul çağındaki komik olayları sohbet ederek anlatabilirsiniz. Siz kendinize dair bir şeyler paylaştıkça o da paylaşacaktır bunlar zamanla olur. Giyimine kuşamına ve kişisel bakımına ilgi gösterin neye ihtiyacı var kendinde neleri değiştirmek istiyor bunları konuşun. Ben lisede aldırmaya başladım kaşımı ve dudak üstü tüylerimi. Böyle problemleri varsa yardımcı olun beraber kuaföre gidin. Yani çocuğa “gerçekten” ilgi gösterin. Çoğu aile iyi bir okula yazdırıp özel ders aldırmayı bir de yarım ağızla basmakalıp cümlelerle nasihat vermeyi ilgilenmek sanıyor. Ama çocuğunun “kim” olduğunu gerçekten merak etmiyor.

X