16 yaşında evlenen biri otomatik olarak reşit olur mu ?

Evet yukarıda belirttiğim gibi reşit olmuş oluyor mu ?
16 yaşında ancak hakim kararıyla, çok önemli bir takım sebepler var ise, hakim onaylarsa evlenilebilir. 17 yaşında vasi izini ya da yine hakim kararı ile evlenilebilir. 18 yaşını dolduran bir kişi anca kendi iradesiyle evlenebilir. Reşit sayılıp sayılmamasını sormanızın sebebi nedir? Öyle hakim bey seviyorum deyince de evlendirmiyorlar bu arada 16 yaşında.

Reşit olmaz ama evlenebilir.

Sakın 16 yaşında evlenip de yakma başını,

Sonra ‘ühü ühü kocam beni aldatıyor cahildim bilemedim böyle olduğunu, çocuklarım var, lise terkim/ mezunuyum, iş bulamıyorum, çalışamıyorum’ diye konu açarsın
16 yaşında lise mezunu bile olamaz ki 18de bitiyor lise. Lise terk olur olsa olsa

Kardesim 16 yaşında olan sensen burdaki ablalarına kulak ver.sen daha gencecik tazecik kendisini yetiştirmesi öğrenmesi gereken gencecik bir kızsın.evlilik bir marifet değil.evlilik her zaman dilimin de olabilecek birsey..aynı zaman da zor zanaat.bazen bakarsın senden ne varsa somurulmus seni sana bile bırakmamışlar..yasin küçük olduğu için kendini koruyamaz neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edemessin.annenin koynunda annene babana naz yapıp ayak ayak üstüne atıp oturup çekirdek cikleyip dizi flim izleyecegin kitap okuyacağın zaman temizlik yemek çocuk boğulup kalırsın.aklini başına al hersey zamanında güzel meyve bile kalken yenmiyor..

Evet yukarıda belirttiğim gibi reşit olmuş oluyor mu ?

Hayır olmaz. 16 yaşında evlendirilirse, onunla evlenen kişi ve kızın ailesi suçlu kabul edilir. Ailesi izin verse bile ileride bir şikayette kocasını ve ailesini içeri alırlar. Ki bu şekilde rıza ile evlenseler bile, daha sonrasında kocaları bu suçla hapse giren çok kadın var, müge anlı gibi programlarda denk geliyorum.

Eğer ki henüz 18 yaşını doldurmamış kanunen ergin olmayan kimse bu yaşa gelmeden önce ergin kılınmak istiyor ise, onbeş yaşını doldurmuş olması ve velisinin rızasının olması koşullarının da sağlanmış olması ile ergin kılınmakta menfaati de var ise mahkemece ergin kılınabilecektir. Ergin kılınacak kişinin iki velisinin olması durumunda her iki velinin de rızasının alınması gerekmektedir. Eğer kişi vesayet altında ise ve kısıtlı kimsenin vasisi bu davayı açak olur ise bu aşamada ayrıca vesayet makamının da izni gerekecektir.

İlla bir zorunluluk durumu var ise evlenmeden de ergin kılınabilecek durumlar var, yağmurdan kaçarken doluya yakalanma iyi araştır bari.

Bizim bı komşu da yaşı reşit olmayan kız kaçırmıştı kızın ailesi şikayetçi olmuştu. Çocukları olduğu halde adam hapiste yattı.

Çocuk var bir de çocuk kaçırıyor. Hapse girmesi iyi olmuş. Umarim çıkana kadar yaşlanır. İyi ki yasalar var yoksa düşünmek dahi istemiyorum.

Çocuk var bir de çocuk kaçırıyor. Hapse girmesi iyi olmuş. Umarim çıkana kadar yaşlanır. İyi ki yasalar var yoksa düşünmek dahi istemiyorum.
Hayir kızı kaçırdı çocukları bile oldu o haldeyken bile ceza aldı demek istedim. Adamda 20 li yaslarindaydi zaten.Bu dediğim çok seneler önce olan bı olaydı ne kadar ceza aldı tam hatırlamıyorum biz çocuktuk o zamanlar. Şuan onlarin çocukları bile evlendi torunları bile var.

Son düzenleme:
X