15 yıldır anksiyete bozukluğu yaşıyorum

Şuan evet ilaç kullanıyorum . O yüzden atak yasamiyorum. Ama ilaç kullanmadığım donemlerde anksiyete krizi anksiyete durumum tam 8 ay falan sürdü .
Ben 1 yildir kulanmiyorum bebek dusundumuz icin brakmistim hamile kaldim fakat 6 aylik ken bebeyimin kalbi durdu normal doum yaptim ve yine istedim icin icmedim yalniz 10 gun gibi bir sure icmistim toparlamak icin bazen midem bulaniyor uyuyamiyorum bazende uyusmalarim oluyor delirecek gibi oluyorum

Çok teşekkür ederim .
Evet haklısınız benim doktorumda öyle dedi . Önemli olan psikoterapi de işinin ehli bir psikolog bulmak . Hamileyken terapi aldım fakat pek bir işe yaramadı . Şimdi tekrar alicam . Bu sefer psikologumdan umitliyim. Umarım işe yarar da bu eziyetten kurtulurum . Cooook ama coook zor bir durum çünkü

Bir yıldır ilaçsız dayanabiliyorsaniz çok iyi . Benim ilaçsız dururum hep daha kötüye gitti. Mecbur kaldım hamileyken de kullandım. Simdi değil ama birkaç sene sonra oğlumun bir kardesi olması için ilacı birakamasam da en azından en düşük doza indirmek istiyorum . Sizde psikoterapi aldınız mı ? İkinci çocuğu mu istiyorsunuz şuan ?

Ay evet ben 50 mg ilaç kullanırken bıraktım daha beter oldum. 6 yıldır 4 farklı ilaç kullanan bi tanıdığım psikoterapiyle ilaçları bıraktı. Maşallah durumu da çok iyi

evet hic bir terapi almadim madi durumum yuzunden siz aldinizmi

Evet malesef çok pahalı gerçekten. Sizde zorlanıyor musunuz aynı evde yaşamaktan ?
Kayin valdem aslinda iyi biri ama bazi tavirlari hic hosuma gitmiyor mesela calisip bize destek olabilir o kendini dusunuyor Allah buyuk rabimden baska insallah kimseye muhtac kalmam 3 yil bana hep calisip size destek olucam dedi hatta gecen gun dedim 3 yildir soz verdin noldu deye en sevmediyim sey sozunde durmayanlar bir soz agizdan bir kez cikar onun cok cikti ve yaptiklari artik gozume batar oldu kayin validem genc 54 yasinda ve hic bir hastali yok annem ise 5 tane ilac iciyor kalp tansiyon felan filan bobrekleri de iyi deil ama calisiyor arada banada destek oluyor onu soyluyorum Allaha havale etim rabim buyuk

Söz verip de destek olmamasi kötü bir durum olmuş . Bizimde desteğimiz yok

Sayfalarin tamamini okuyamadim, umarim yazdiklarim birilerinin yoluna isik tutar, farkindalik olur.
20 yil anksiyete yaşadim, panik atak ve obsesif kompulsif bozuklukta eklendi. Kararlarimi ve yasam kalitemi cok ciddi etkiledi. O zamanlar ilac yazilir dönerdik tanimizi bile soylemezlerdi. Hasta haklari cikinca aciklama yapilmaya baslandi. Ki hastaneler cok kalabalik aciklamaya zaten vakit yok benimde o zaman ozele gucum yok 17 yasimdaydim. Neyse..
Hamileyken nuksetmedi ki zor bir gebelik gecirdim. Neden diye cok sorguladim arastirdim, cunku ikiz gebelik oldugu icin vitaminleri doguma kadar kullandim. Gebelik oncesi kuru incir cok tuketmistim. Dusuk ve erkrn dogum olmasin diye progesteron kullandim, bu hormonun psikoloji ile baglantisi cok fazla imiş. Gebelikte sekerim cikti diet yaptim gluten ve mayali azaldi yani saglikli ve dengeli beslendim. INSULIN kaygi konusunda cook onemli duserse kaygilarimiz cogaliyor yukselirse korkularimiz..
Velhasil cocuklarim 2 yasina gelene kadar uykusuzluk,yorgunluk, dengesiz beslenme gibi kosullar olunca kiloda vermistim hoop nerde saklaniyorsa siddetli bi sekilde geldi. Ilac kullandim tekrar 2 yil kadar, hani uzun kullanirsam gelmeyecek dedilerya yine geliyor hatta duygu durum degisikligi yapiyordu. Neyse toparlandim ama baktim ilac tam tedavi etmiyor sakinlestiriyor (yogun donemde kullanim sart , fakat ilk baslangicta kaygilar ilac yan etkileriyle birlestigi icin dahada artiyor) ilaci biraktim. Neden bu denli degisimler oluyor cok arastirdim.
Bagirsaklarimiz 2.beynimiz mevzusunu ogrenince karaciger, bagirsak temizligi vs ardindan ilikli kemik suyu , kefir evde 1,5 yil mayaladim kullandim florayi duzeltiyor.
Karaciger ve bagirsak temizligi ile cok ciddi toksin attim, sinuzit attim. Bunlar neden birikiyor cunku alerjen besleniyoruz farkinda degiliz. Mesela benim gluten ve mayali gidalara hassasiyetim var yersem toksin biriktiriyorum (arastirmanizi tavsiye ediyorum hepsini google da rahatlikla okuyabilirsiniz)
Ozetle, alt yapimizda genetik yatkinlikla olan bu kabus
Sekere, alerjen ve paketli gidalara, vitaminlerimize, uykumuza dikkat edersek hortlamiyor. 7 yildir ilac kullanmiyorum.
Dikkat etmezsem ben burdayim diyor, birde anneligin vermis oldugu evham var tabi o hep benimle :)
Umarim herkes bir an once kalici sifaya kavusur.. sevgiler..

Son düzenleme:
Bu arada vitaminler D Vit, B12, omegalar, folik asit, magnezyum, demir... troid sorunu olanlarda cinkoda cok onemli. Tabi benim kendi tecrubem dr a danismadan ezbere kullanmamak lazim.

Son düzenleme:
Var efendim, hayatı mecbur bir şekilde devam ettirmek zorundayız. Benim hayatımda mesela çok şeyde engel aşırı derece evham aşırı derece korku, yeniliklerden nefret ederim , trafik, asansör, uçak aşırı panik oluyorum ama bunların sebebi arka arkaya yaşadığım ağır travmalar 20 i yılı geçen bir süre. İlaç kullanımi yarıyor ama iyileştim bırakayım diyorum geri geliyor. Psikolog da ilk kez randevu aldım ve ne kadar güçlüsün dedi çoğu insan tek 1 tanesi için bu saydıklarından seans alır dedi. Ama güçlü olmak benden çok sey alıyor.

Vitamin değerlerinin önemli olduğunu biliyordum fakat bu kadar detaylı bilmiyordum . Bu dediklerinizi araştıracağım . Sizin adınıza çok sevindim 7 yıldır ilaç kullanmamak benim için mucize gibi birşey olur heralde .

Bende başlayacağım psikoterapiye. İnsallah ikimize de şifa olur psikoterapi. Benim doktorumda nasıl dayandin diyor.ben ilaç kullanmayı problem yapmıyorum beni üzen şey bu hastalığın ne zaman nuksedeceginin belli olmaması. Hayatımın bir ilaca bağlı olması beni çok korkutuyor. Zaten güçlü durmaya çalıştıkça bu hale geldik . Keşke gerçekten tedavi olması gereken insanlar tedavi olsa da bizo de hasta etmeselerdi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…